Evo po dolgem času še en šofer Golfa

Z enakim problemom.
Zmrznjen oddušek in nato menjan motor pod garancijo, naslednjih 60k kilometrov vse ok.
Potem pa lučka za vodo- zaštekal termostat, po menjavi termostata LUČKA ZA OLJE.
Pregled lokalnega mehanika neda diagnoze, menjava pumpe, merjenje pritiska, rezultat 0,9 bara.
Pregled tekočin kjer se nič z ničemer ne meša, ne zginja in ne pušča.
Avto prižgeš zjutraj lafua lepše kot iz trgovine, ko pa se segreje na delovno temperaturo LUČKA ZA OLJE.
Si rečem, da ta mehanik verjetno ne pozna tovrstnih problemov in naročim naj zamenja še filter in avto zapakira za obisk pri pooblaščenem PORSCHE BRAVNIČARJEVA,
Pripeljem avto in ga pustim.....
Čez eno uro dobim klic, da motor nima pritiska( kar sem jim v štartu tudi povedal) ter, da je potrebno menjati črpalko (kar sem jim tudi povedal da je menjana)
Ker se ukvarjam računalništvom, mobilno telefonijo ,.... in sem na področju mehanike TROT, me zanima, če je možno da bi se , ko je zaštekal termostat prišlo do poškodbe na glavi in da problem izhaja iz tam.
Sej vem da je stara gajba, vendar je avto od prvega dneva pri hiši, obnovljeno celotno podvozje,...... in se mi ga ne meče stran.
Lep pozdrav in hvala za odgovor