Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: Golf IV 1.4 - okvara motorja - zaribal

Napisal/-a ojnica Če dec 13, 2012 5:59 pm

Rabljen motor se ne splača kar tako kupt! Mi smo v polota montiral drug menjalnik pa je bil še ta slab, zdej je itak avto nekje v Črni Gori.
Član od leta 2004 :)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Sr dec 19, 2012 12:44 pm

Še sem kopiram:

Poleg rednega servisa se je potrebno lotiti tud čiščenja odduška na vag motorju (moj 1.4 16v). Če se tega ne naredi je nevarno da oddušek zmrzne, butne olje ven in zariba. To se sicer ne dogaja pri vsakem avtu in da bi vsak zaribal jih pa na žalost nekaj konča z okvaro. Nisem avtomehanik sem pa lani moral to naredit, ker mi je olje butnilo ven.

Tu sem naredil nekaj posnetkov:
Oddušek 3x imbus T30
Slika

Zunaj sem delal in staknil tole potrebno
Slika

Tole sem potreboval
Slika

Na bloku
Slika

Tud tole opravilo je potrebno narest, loputa, 4x, saje so spodaj, tle iz vrha ni kej dost za pucat
Slika

spodnji pokrov zračnega filtra
Slika

Tud to je potrebno spucat, EGR ventil, če avto niam gasa je zaštekal in se samo konektorček stakne in dela :D
Slika

Cevka od EGR ventila, se spiha.
Slika

Dobrodošli bodo komentarji.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 19, 2012 1:13 pm

Imbus T30 ni imbus,ampak je Torx
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 19, 2012 1:48 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Imbus T30 ni imbus,ampak je Torx

Imbus ni imbus, ampak je inbus (ki je v tem primeru torx). =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Sr dec 19, 2012 1:52 pm

"piši kao što govoriš" :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 19, 2012 8:55 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Imbus T30 ni imbus,ampak je Torx

Imbus ni imbus, ampak je inbus (ki je v tem primeru torx). =P

Tu ni nobenega imbusa niti inbusa,ampak je samo torx =P
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

DamjanStraus
Nov uporabnik

Re: VW golf IV 1.4 16v lucka za olje??

Napisal/-a DamjanStraus Sr dec 26, 2012 7:23 pm

Evo po dolgem času še en šofer Golfa :-) Z enakim problemom.
Zmrznjen oddušek in nato menjan motor pod garancijo, naslednjih 60k kilometrov vse ok.
Potem pa lučka za vodo- zaštekal termostat, po menjavi termostata LUČKA ZA OLJE.
Pregled lokalnega mehanika neda diagnoze, menjava pumpe, merjenje pritiska, rezultat 0,9 bara.
Pregled tekočin kjer se nič z ničemer ne meša, ne zginja in ne pušča.
Avto prižgeš zjutraj lafua lepše kot iz trgovine, ko pa se segreje na delovno temperaturo LUČKA ZA OLJE.
Si rečem, da ta mehanik verjetno ne pozna tovrstnih problemov in naročim naj zamenja še filter in avto zapakira za obisk pri pooblaščenem PORSCHE BRAVNIČARJEVA,
Pripeljem avto in ga pustim.....
Čez eno uro dobim klic, da motor nima pritiska( kar sem jim v štartu tudi povedal) ter, da je potrebno menjati črpalko (kar sem jim tudi povedal da je menjana)
Ker se ukvarjam računalništvom, mobilno telefonijo ,.... in sem na področju mehanike TROT, me zanima, če je možno da bi se , ko je zaštekal termostat prišlo do poškodbe na glavi in da problem izhaja iz tam.

Sej vem da je stara gajba, vendar je avto od prvega dneva pri hiši, obnovljeno celotno podvozje,...... in se mi ga ne meče stran.

Lep pozdrav in hvala za odgovor

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Sr dec 26, 2012 11:40 pm

če sm te pravilno razumel, si menjal oljno pumpo in kljub temu avto nima pravilnega tlaka v motorju ?

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če dec 27, 2012 2:58 pm

tlak lahko uhaja na ležajih, oz. povsod kjer gre preveč olja mimo :)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Ne apr 10, 2016 2:59 pm

Jaz bi rad obnovil temo. Sicer lučka ne gori a se gre o porabi olja. Namreč pol litra na 1000 km, skoraj vse avtocesta. Sem bil pri mehaniku in sva po temeljitem pregledu avta ugotovila, da mi je prejšnji lastnik nekaj prikril. Zadnjič je olje in filtre menjal pri 224000, avto ima zdaj skoraj 250000, filter naj bi bil menjan pred 5000 km a je ves črn(predvidem, da me tu zlagal prejšnji lastnik).. Je filter črn zaradi tistega starega olja in pač ne gre dobro skozi? Zanima me ali je to res, da posledično je tisto olje že preveč staro in zato tega novega, ki ga dolivam toliko več popije? To mi je dejal mehanik, da naj najprej zamenjam olje in filtre(je rekel takrat bova tudi videla kaj je s črnim filtrom) in potem spremljam porabo olja. Avto ne kadi nič, sivo je malo pokadil na preventivnem ko je bil malo mrzel in smo preverjali pline :D Drugače težav z avtom ni. Trenutno je v njem olje Total Quartz 7000 10w-40. Kot jaz vem, naj bi Total bil bolj za Peugeota in Citroena.. Sam razmišljam da bi dal polsintetiko Aral Bluetronic 10w-40. Sam osebno bom delal intervale na 8000 km. Če kdo svetuje kakšno drugo olje oz. ima kaj več izkušenj s tem, pa na dan z informacijo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne apr 10, 2016 4:11 pm

Ko se rabljeno vozilo kupi, se prvo naredi servis. Total Quartz 7000 10w-40 nima kaj iskati v vagu - je bil kupljen v akciji v kakšnem bavbavu :D ? Za vag je še zmeraj zakon Aral ali Elf.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Ne apr 10, 2016 5:00 pm

Zdaj ta teden do petka gre avto po novo olje in filtre. Nevem kje je dobil olje haha verjetno res kakšna akcija. Pričakujem manjšo porabo a vseeno nevem a naj vzamem Aral 10w-40 ali bi kdo priporočil drugo olje za VAG 1.4?

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Ne apr 10, 2016 8:44 pm

Men ga je sčasoma nehalo pit pri Elf 10w40, ...če bo avto še naprej rabu olje so tefloni in oljni obročki slabi, ampak se itak ne splača rihtat. 5l olja te pride 20 evrov...

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Ne apr 10, 2016 8:52 pm

Zanimivo je predvsem to, da na kratke relacije ga ne popije nič, na avtocesti se pa že mal pozna. Kaj naj zdaj probam Arala al Elfa? xD :D Pa še to. Recimo dam Arala notri 10w-40 Bluetronic, a pol lahko recimo katero drugo olje dodajaš, npr. Elfa? Samo informativno vprašam, sam tega ne bom delal. Pa še, a se olje dolije zjutraj v mrzel motor al naj ga rajši ogrejem, počakam 10min pa ulijem? Takrat se tudi najbolj nivo olja vidi, ko je avto ogret ne.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne apr 10, 2016 9:17 pm

titanius je napisal/-a: Samo informativno vprašam, sam tega ne bom delal.

V koliko tega ne boste počeli, potem vam ni važno, da to ni dobro.
Ni važno koliko je segret motor, ko se doliva olje. Važno je, da vozilo stoji na ravnih tleh, ko se meri nivo olja.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Ne apr 10, 2016 10:09 pm

Sem mislil samo okvirno koliko je to dobro za motor, saj je v ceni razlika lahko kar občutna. če daš za 5 litrov 20eurou ali 30. Mislim da ne bi smelo biti težav samo da ima olje isto specifikacijo. Torej v mrzel motor ni priporočljivo dodajat olje sodeč po tvojem odgovoru Fan.

Torro666
Nov uporabnik

Napisal/-a Torro666 Po apr 11, 2016 11:18 am

Oj...da se jaz napišem neki v zvezi z prižiganjem z lučko sicer ni glih golf je pa ibiza...ki je imela podobne simptome...avto normalno vžgal in se vozil par km potem pa rdeča lučka za nizek pritisk olja...to se je dogajalo tako kot pri tebi ista fura in isti km...na koncu so na servisu le zgruntali da je bil krivec nepravi neki čunga lunga filter se ne spomnem znamke ker pravi nadomestni je od firme Mann...po menjavi le tega avto normalno deluje...in ja drugi senzor je prav v tem filtru vsaj tko pravi mehanik...če je res pa ne vem.... :) Lep pozdrav 8)
I May Not Always Be Right,But I Am Never Wrong

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Po apr 11, 2016 11:39 am

Katero olje za VAG 1.4? Odločam se med:
1. http://www.motornaolja.com/produkt/aral ... ic-10w-40/

2. http://www.motornaolja.com/produkt/mobi ... 00-10w-40/

Prav tako se ne morem odločiti a naj vzamem polsintetično ali sintetično olje. Imam pa Golf 4 1.4 1999 letnik, trenutno Total notri, ki ga je dajal prejšni lastnik, samo je čisto sfalil olje, Total ni za Nemca.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Po apr 11, 2016 7:35 pm

Majade, olje kot olje, sam da so specifikacije prave pa še to za ta str motor je vseeno not lahko daš kar želiš. V moj je šlo 5w40, 10w40, 5w50 celo 20w50...na koncu 3x zaporedoma dal notri 10w40 od Elf in ga ni žrlo več. Sm menjaval na okol 10.000km.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Po apr 11, 2016 8:01 pm

Pa si to imel od Elfa polsintetiko ali polno? Avto planiram imet vsaj 3 leta zato ne bi kar nekaj dajal vanj. Trenutno pije olja več a verjetno zaradi tega, ker prejšni lastnik 25k km ni menjal olje, samo filter je rekel, ostalo pa je nalival. Zato pa je filter spodaj ves črn, zato da teden grem na menjavo olja, samo ne vem katerega. VW priporoča Arala, specifikacije 500.00 pašejo v ta avto.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov