mišek je napisal/-a:he he, grozna kilometrina
ban je napisal/-a:mišek je napisal/-a:he he, grozna kilometrina
Vem ja, sej mu skos govorim naj se ne voz tolk
uros_p je napisal/-a:...četudi bo to zdaj pomenilo da za koga nisem "pravi dec", ker nisem TSI-jevsko HIT ali IN, ker pač ne maram tako drage potrošne robe, ki bo čez 10 let ali še prej hin od naprezanja.
uros_p je napisal/-a:Te čisto razumem, ampak še vedno dejstvo ostaja, da so nekateri motorji, ki so preživeli desetletja in se še danes vrtijo, že dokazali svojo kakovost, za te moderne TSI pa se še ne ve, kakšne kvalitete so. Sam si rekel, da se da materijale sprojektirati tako, da bodo dva meseca po garanciji fuč. Torej počakajmo, da se odvije prva generacija teh motorjev v neko daljšo dobo in prevožene kilometre, nato pa dajmo potegnit črto in primerjat. Moje mnenje pač je, da so avti danes na sploh potrošna roba, ki bodo po določenem obdobju začeli crkovali eden za drugim, kakor tudi njihovi motorji. Kar je po eni strani logično tako za proizvajalce kot tudi za potrošnike, ki bi že babo radi menjali po 5 letih, kaj šele avto. Ampak to je samo trend in trend ne nujno oz. če sploh, narekuje kvaliteto izdelave.
uros_p je napisal/-a:Saj nisem delal primerjave, ampak sem povedal, da je prerano govoriti o kvaliteti teh motorjev, saj v praksi še niso dali skozi takorekoč skoraj nič. Lahko da bodo delali v nedogled, lahko pa da se bodo izkazali kot kratkoročna potrošna roba, ki ni namenjena, da traja. In slednje je tudi moje mnenje.
uros_p je napisal/-a:Mogoče bom že šel malo off, ampak hvalabogu se še nikoli nisem obremenjeval s tem kako kvalitetni so novodobni motorji, ker še nikoli nisem kupil novega avta. Do zdaj sem za vsakodnevne potrebe vedno kupil avto, star med 5 in 10 let (hobi je druga stvar, tam pod 25 ne grem), za katerega so se pokazale že vse porodne in poporodne težave, vsi vpoklici in ostale morebitne pomanjklivosti. Cena takšnega je ponavadi nekje okoli 1/4 cene kot ko je bil še nov, vanj vložim še 1000-1500 EUR da ga spravim v zaupanja vredno stanje in je to to. In raje mesečno dajem nekoliko več za gorivo in se vozim udobno, z užitkom in s preverjeno tehnologijo, kot da bi namesto tega dajal bistveno več za kredit in se fural v novem naspidiranem kafe aparatu, ki je danes HIT za jutri pa nikoli ne veš kdaj bo kihnil. Trotlziher ali samo trotl, to je stvar posameznika in tega kaj si sosedje mislijo in s čim se obremenjujejo. Tem TSI-jem pač jaz ne zaupam, mnenje sem pripravljen spremeniti, ko oz. če se bodo skozi obdobje izkazali kot trpežni. Do takrat pa naj vsak po svoje špekulira, kritizira ali hvali.
Generalno pa sem mnenja, da je prav da se iščejo načini kako povečat izkoristek goriva, medtem ko sam ne bom nikoli šel na prvo žogo, ampak bom raje počakal par let in se nato pridružil, ČE bom videl smisel in potrebo po tem.
peroRS je napisal/-a:IcEm4n je napisal/-a:No, glede teh servisov bencin (ceneje) : dizel (dražje) je zlo relativno...maniaxxx je napisal/-a:Pa ne samo s TSI, nasplošno VAG skupina se ni ravno izkazala v naši familiji, ni čudno, da mi ni ravno pri srcu
In ti potem še zajčevega golfiča s šiptarsko opremo gledaš na avto.net?![]()
![]()
Mogoče pa ima mazohistična nagnjenjaLahko, da bo imel s smrdljivcem več sreče
![]()
p.s: prednost šiptarske opreme (=beri šipe na koruzo ipd.) je, da se ne more nič pokvarit
maniaxxx je napisal/-a:Glih mislu napisat da imam mazohistična nagnjenja pa še na servise rad hodim
peroRS je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Glih mislu napisat da imam mazohistična nagnjenja pa še na servise rad hodim
Jz tud. Tajnice delajo dobro kavo![]()
maniaxxx je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Glih mislu napisat da imam mazohistična nagnjenja pa še na servise rad hodim
Škoda k še kake fajne bejbe na dajo tam, bi blo lažje vsak teden viset tam, pa še prodaja TSI jevm in kakih 2.2 dci motorjev bi skokovito narastla
peroRS je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Glih mislu napisat da imam mazohistična nagnjenja pa še na servise rad hodim
Škoda k še kake fajne bejbe na dajo tam, bi blo lažje vsak teden viset tam, pa še prodaja TSI jevm in kakih 2.2 dci motorjev bi skokovito narastla
Če jih ni, menjaj servis
"~toMmy~"Sicer pa poglejte 1.8 turbo, 180 in celo 225KM, ki sta glede na prostornino občutno bolj navita, pa ni slišat, da bi imeli že trikrat mašino zamenjano.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov