Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: Astra J - engine power is reduced

Napisal/-a tomzzi Če jun 21, 2012 3:18 pm

@SašoP

Hvala za info. In ja mogoče pa je nekaj tudi na tem, ker je že lani mehanik rekel, da je bil slab kontakt pri prvem cilindru/šobi... Je porihtal ta del...
Edit: nisem blizu Ljubljane.

@TrijoAdijo

Avto (verjetno) laufa po treh samo takrat ko začne ropotat in ko javi napako... Če ga takrat ugasnem in ponovno vžgem je vse ok... Grem pa drug teden sigurno še v Brežice na servis...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če jun 28, 2012 5:29 pm

Evo bil na drugem servisu. Tester je pokazal napaki: P0301, P0303 (šobe 1,3)... Pa dons so nov softwer naložil in bom videl če bo kaj bolje. Če se pa ponovi... Očitno mi nič drugega ne preostane kot menjava? :huh:

Uporabniški avatar
m1975
Nov uporabnik

Napisal/-a m1975 So jul 07, 2012 11:09 am

tomzzi, tocno katero astro serije j imas ?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe jul 13, 2012 8:54 pm

m1975 je napisal/-a:tomzzi, tocno katero astro serije j imas ?

Bila je ena izmed prvih pri nas. Registrirana dec 2009.

Drugače pa še zmeraj nič novega. Na žalost.
Napaka se še ponavlja. Danes mi je zopet javilo kot zgoraj. Engine power is reduced. In kasnej "service vehicle soon". Ni mi pa švohnej laufal. Na dveh servisih pravjo, da jim je pokazalo napake na šobah... Lahko, da je kakšna smet povzročla napako... Lahko, da je elektronika...

Pa danes so obrati narasli na cca 1000rpm v leru. Oziroma zdaj par dni je v leru sprva laufal na normalnih 800-850rpm a se je po par sekundah cagar dvignil na vsaj 950-1000.
Tudi tekoče ne laufa na mestu. Ko pa pospešujem v drugi, tretji pa zna trenutna poraba zlesti tudi preko 20l/100km...

Resno nevem več kaj naredit. Ima kdo kakšno idejo? Menjava šob? Upam, da ne. :cry:

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe jul 13, 2012 9:48 pm

Ok, nekaj mi ni jasno glede teh tvojih serviserjev. Računalnik pokaže napako na dveh šobah, kaj potem naredite za odpravo napake? Če samo brišete napake, potem ne razumem več kaj jamraš, šobe je treba zamenjat, ali se vam zdi, da se bodo same "popravile"? Avto nima več garancije?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jul 14, 2012 7:23 am

f.taunus je napisal/-a:Ok, nekaj mi ni jasno glede teh tvojih serviserjev. Računalnik pokaže napako na dveh šobah, kaj potem naredite za odpravo napake? Če samo brišete napake, potem ne razumem več kaj jamraš, šobe je treba zamenjat, ali se vam zdi, da se bodo same "popravile"? Avto nima več garancije?

Ja zaenkrat so mi samo nov softwer gor dal. Mi je pa mojster rekel, da ni nujno, da so fuč. Lahko, da pride samo do motenj... Kakšna smet, kapljica vode... Ampak mislim, da bo potrebno menjat.
Fora je, da so mi lani pod garancijo menjal prvo šobo. In letos je spet napaka na šobi 1 (zamenjana) in 3. Avto pa ni več v garanciji. Bo kar strošek očitno.
Kam po šobe? Na Bosch servis?

Edit: kakšen je taprav izraz za šobe po angleško, nemško?

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP So jul 14, 2012 9:54 am

Bosch servis Jelen ;)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So jul 14, 2012 10:06 am

tomzzi je napisal/-a:kakšen je taprav izraz za šobe po angleško, nemško?

Fuel injector nozzle, Einspritzdüse
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jul 14, 2012 10:07 am

tomzzi je napisal/-a:Edit: kakšen je taprav izraz za šobe po angleško, nemško?

šobe = düse ( nem.)

šobe = nozzles ( ang.)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jul 14, 2012 11:08 am

Hvala vam!

Je pa tako, da sem bil danes še pri enem mehaniku ki obvlada stvari (starejš možakar) in je rekel, da tudi če pokaže napako na šobah ni čisto nujno, da je to res glavni krivec... On je rekel, da bi mu prvo pred vsem NAJPREJ spucal "pljuča in jetra". :mrgreen: S tem je mislil na EGR in kakšno loputo zraka. Potem bi se pa dalje ugotavljalo...

Tako, da prvo bom to naredu. Oziroma dal njemu spucat če ne bi mogel sam. Nisem še nikoli pucal ali razdiral okrog mašine... Je problem spucat EGR? Ker dostopen je. Je tako postavljen, da ni nekega matranja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 15, 2012 6:41 am

Če kaže napako na dizi, bi šel pucat loputo pa egr? To je nekak tak, kot da če bi kozlal, pol bi si pa rit obrisal. Če kaže napako na dizi, je treba pogledat, kaj je tam narobe (dovod goriva,odvod goriva, električna napeljava,..)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne jul 15, 2012 10:10 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Če kaže napako na dizi, bi šel pucat loputo pa egr? To je nekak tak, kot da če bi kozlal, pol bi si pa rit obrisal. Če kaže napako na dizi, je treba pogledat, kaj je tam narobe (dovod goriva,odvod goriva, električna napeljava,..)

Ja vem. Bo potrebno vse pregledat. No sem pa potem včeraj jaz vzel dol EGR ventil. Zapacano. Zdaj rabim samo še čistilo za spucat zadevo.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 15, 2012 12:06 pm

hm...probaj spucat egr. Morda bo bolje, samo ne verjamem....Poizkusi ga očistit z brake cleanerjem, nafto, bencinom...itd.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jul 28, 2012 9:49 pm

Vsak dan huje. EGR sem spucal. Loputo zraka tudi "pobožal" s krpo in sprejem... Nič boljše.

Sem pa opazil, da mi poleg vsega tudi neko olje meče ven pri loputi zraka... Sem zadnjič prebrisal vse, da vidim če bo isto. Evo danes preveril in stanje je isto kot je bilo.
Je to normalno, da je vse mastno od olja kot je označeno na fotki?

http://www.youtube.com/watch?v=g5KaIJNgxCM

Slika
Slika

Je pa tudi pod loputo bilo vse mastno...

Zdaj ga bom peljal še k enemu mehaniku... Potem pa ne vem več kaj bi še lahko naredil pred menjavo šob... :huh: Na konc pa sploh niso vzrok tem težavam.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 29, 2012 10:35 am

Poglej, kje ne dihta, orodje v roke in zategni šelno ali kak vijak...itd.
Drugega kot najprej pregledat vso napeljavo do šob, nimaš kaj. Če je tam vse v redu...potem pridejo v poštev samo še nove šobe...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jul 29, 2012 12:09 pm

Opli mi niso poznani, ampak v tem primeru bi poskusil napako poiskati na sesalnem delu, s tem ciljam predvsem na sesalni kolektor, tesnilo okrog njega, ali pa na mororček oz. same lopute v sesalnem kolektorju.

Že res, da vedno znova in znova vrže napako na šobah, ampak napako lahko zazna posledično zaradi neke druge druge napake., ki je občasno ali vedno prisotna.

Še pred tem bi na uradnem servisu preveril, če ima vozilo kakšno servisno akcijo.

Koliko od tega ste že preverili ne vem, lahko da se kaj spregledal, kajti sem samo na hitro preletel temo.... sem pa dobil občutek, da iščete izključno na tistem delu, kar pokaže na testerju (kot že rečeno, ni vedno takšno iskanje 100%)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr avg 01, 2012 12:26 pm

Evo en update!

Bil pri mehaniku kater mi pa ni znal nič pametnega povedat... Tako, da sem imel dosti vsega in sem šel ponovno na pooblaščen servis.

Mi je pa na pooblaščenem mojster rekel, da že imajo navodila of firme. Na novo programirat. Tudi za šobe. V glavnem nastavit na novo vse in bo problem rešen. V glavnem je nastavljeno vse skupaj preobčutljivo in že ob najmanjšem odstopanju vrže v rezervni program.
So pa vredu fantje na tem pooblaščenem. Se da vse zment. Še posebej mehanik kater mojo astro rihta. Je rekel, da ni panike. Bo vse poštimal.

Tako, da tisti kateri imate 1.7 dizle in imate probleme podobne mojim na servis! Bo potrebna nova nastavitev/programiranje, ker je za točno ta problem rešitev!

@RedBull™
ja kot sem zgoraj napisal imajo zdaj navodila na servisu glede tega problema kako pa kaj naredit!

Imam zmenjeno za drug teden. Mi pa garantira, da bo napaka odpravljena 100%.

Uporabniški avatar
BlueAngel
Nov uporabnik

Napisal/-a BlueAngel So avg 04, 2012 3:09 pm

No to je pa lepo za slišat,sm da bo,..tut jaz lažje diham zdaj :D ,...predvidevam pa da nisi šel to na naš servis v mestu,ali pač :?: ;)
Državni prvak v kategoriji PRO STREET,ter pokalni prvak SVS v kategoriji STREET OUT LOOK za leto 2010!!!!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So avg 04, 2012 8:57 pm

BlueAngel je napisal/-a:No to je pa lepo za slišat,sm da bo,..tut jaz lažje diham zdaj :D ,...predvidevam pa da nisi šel to na naš servis v mestu,ali pač :?: ;)

Ja upam, da bo. Ja obiskal sem že par servisov... Tudi sam sem se na konc lotil pucat EGR. Pa loputo zraka kolikor sem lahko... Pa ni bilo nič bolje.
Noben od "mojstrov" mi ni znal povedat kaj je narobe...
Tako, da sem imel dosti vsega in sem šel še enkrat na "naš" servis ja. Ampak sem šel direkt do mehanika. In je sedaj vedel točno o čem se gre! Kot sem rekel so dobili navodila iz firme kako reševat ta problem.

Lej ne vem kako bo naprej... Poraba mi te dni samo raste. Najbrž bo to odpravljeno s tem servisom.
Plus olje mi pri loputi zraka meče ven kar je čudno.
Mi je rekel, da bo še to pregledal in še posebej okrog turbine... :huh:

Tudi večjega stroška po moje ne bo. Ker pa napaka v času garancije ni bila odpravljena in ni minilo polno leto odkar so nazadnje reševali ta problem bom seveda zahteval, da vsaj delno če ne že vse stroške popravila krijejo oni. Firma ima navodila za servise in to pomeni, da so priznal napako ki je kar pogosta. Bi jo skorajda lahko šteli pod serijsko napako.

Bom dal pa tudi ocenit avto... Potem bom pa dalje razmišljal... Malo me je razočaral avto če ti po pravic povem. Volan že kaže znake obrabe. Sedeži tudi. Pa še par malenkosti je.

So se pa na servisu izkazal. Upam, da bo tak odnos tudi v sredo drugače bo treba kar na oštro...

In kako si ti kaj? Greš kaj na morje?
lp

Uporabniški avatar
BlueAngel
Nov uporabnik

Napisal/-a BlueAngel Ne avg 05, 2012 5:25 pm

ja je problem to,sploh k si omenu da ti olje meče ven,jst upam da je to zarad te napake,čeprav je čudno to :? ,kar se pa stroškov tiče se strinjam s tabo,če je to kar seveda je serijski problem potem nebi smel računat,sm itak da bodo hotli zaslužit,...sm ne se dat ;)

drugač pa gre,sm tale vročina je ubitačna :huh: ,glede morja letos ne bo nič,....mogoče kak vikend,...bom pa v hribih več,je bolj hlad :D ,...pa ti :?: ,...zdaj najbrž tut na dopust ne moreš zarad avta :?
Državni prvak v kategoriji PRO STREET,ter pokalni prvak SVS v kategoriji STREET OUT LOOK za leto 2010!!!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov