Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Modelar
Novinec

Re: težave z mojim bmwjem

Napisal/-a Modelar To jun 19, 2012 8:11 pm

stig je napisal/-a:sm tok tistu ni propeler ampak je uzetu iz starga grba kraljeve bavarske družine http://www.btinternet.com/~allan_raymond/Bavarian_Royal_Family.htm
in ne ne vozem bmw-ja

barva ja, oblika ne.

matia je napisal/-a:vidim, da so ocene že zaključene.... :roll:

res je. Že nekaj let nazaj....

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jun 19, 2012 8:27 pm

matia je napisal/-a:
Modelar je napisal/-a:
matia je napisal/-a:no zj se pa umirte počas s tem žaljenjem voznikov BMWjev...
Lp

butthurt bmwjaš? :lol:

Očitno je, da je med vozniki bmw-jev največ norcev med vsemi znamkami. Očitno ljudem naredi en preskok v glavi ko kupijo avto s propelerjem na havbi.

vidim, da so ocene že zaključene.... :roll:

Prvo kot prvo, je zmotno mišljenje, da je BMW znak propelerja, ker so začetki iz letalskih motorjev ;) To je le del takratne njihove zastave :mrgreen:
Drugo pa je, če veš kako se ta avto sestavlja.
Zelo ampak zes zelo malo je ljudi, ki delajo v BMW firmi in jih tudi vozijo.
Žlahtnik sedaj že 3 leta v penziji je dejal, da je dober avto, da sa sploh pelje kakršna je sestava le teh. Kupoval je pa vedno Golfe, (čeprav bi imel nenormalne popuste pri BMW) Golf je pa daleč od naših po opremi in zunanjih/notranjih oblikah. 4-ko ima še sedaj serisko, ki bi pa marsikdo mislil, da je predelana čeprav je kupil novo. :mrgreen:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF To jun 19, 2012 8:54 pm

Sicer je človek odprl temo ker ima težave z avtom, ne da boste vi zdaj tu moralizirali o voznikih.. če pa še sam pristavim svoj lonček (zraven japoncev me od nemcev edini bolj pritegne bmw) sem v zadnjih letih ugotovil, da so tisti ljudje, ki imajo "radi" BMWje čisto drugačnih od tukaj opisanih in jih niti ni tako malo. Zelo očitno se delijo. Poznam ljudi, ki imajo radi svojega BMWja, so normalni in se ne nosijo. Človek ima E92 M3 in mu ni težko parkirati na koncu parkirišča pred trgovino, ko tam najde prazen prostor, ni mu težko dati prednosti v kakšnem križišču in brez problema upošteva pravilo zadrge.
Potem je pa tukaj druga skupina, ki se vozi okoli z najcenejšim zadetkom serije na avto.net in mislijo, da so boga zgrabli za j***a dobesedno. V zadnjih letih je takih največ z E60 serijo 5. Za njih ni pravil. Glih včeraj sem šel v Lidl tam za Štukom v Mb. Parkirišče 70% zasedeno, glih plačujem na blagajni in medtem ko POS obdeluje PIN gledam čez okno. Pripelje se tip, star okol 40 in se parkira pred vhodom počez na prostoru za invalide. Ko sem šel ven sem si pogledal avto. E60 520i, brez opreme - notranjost pa tak zglodana.. škoda besed. In evo, zaradi takih golazni so potem vsi vozniki znamke na slabem glasu.

Uporabniški avatar
TurboMan
Novinec

Kraj: Nurburgring Nordschleife

Napisal/-a TurboMan To jun 19, 2012 9:00 pm

predlagam da vprašaš na bmw forumu. tam se zelo spoznajo na bmw tehniko in early apex.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jun 19, 2012 9:02 pm

TurboMan je napisal/-a:predlagam da vprašaš na bmw forumu. tam se zelo spoznajo na bmw tehniko in early apex.

:lol: :lol: :lol:

Pa si ti prebral prvi post?

Uporabniški avatar
TurboMan
Novinec

Kraj: Nurburgring Nordschleife

Napisal/-a TurboMan To jun 19, 2012 9:04 pm

ubistvu ne :D

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar To jun 19, 2012 9:04 pm

Če imaš bmw-ja itak zate predpisi ne veljajo... vozni pas na avtocesti je skrajno levi, prehitevaš po skrajno desnem, potovalna hitrost je 250km/h itd...

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar To jun 19, 2012 9:36 pm

TurboMan je napisal/-a:predlagam da vprašaš na bmw forumu. tam se zelo spoznajo na bmw tehniko in early apex.

kjesi trle :lol:

sej veš da sem bil jaz vedno na tvoji strani v temi o early apexu pa to... sam kaj češ če un cruiser misli da drži boga za muda...pa še ene par podobnih je tam...

stig
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a stig To jun 19, 2012 9:42 pm

Modelar je napisal/-a:
stig je napisal/-a:sm tok tistu ni propeler ampak je uzetu iz starga grba kraljeve bavarske družine http://www.btinternet.com/~allan_raymond/Bavarian_Royal_Family.htm
in ne ne vozem bmw-ja

barva ja, oblika ne.

.

ja no kaj pol praveš da je na znaku plopeler če že tupiš obliko očitno še nis vidu propelarja (zdej sm sklepam k maš nick modelar da maš opravki z avijoni in očitno tvoji ne letajo če jim daješ take gor k so oblike kot bmw-jev znak)

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar To jun 19, 2012 9:47 pm

Nam je vodič v bmw-ju rekel da logotip simbolizira vrteči-se propeler, barve pa da so iz bavarskega grba.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jun 19, 2012 9:52 pm

Modelar je napisal/-a:Nam je vodič v bmw-ju rekel da logotip simbolizira vrteči-se propeler, barve pa da so iz bavarskega grba.

Reči mu da je buksel. Kaj potem hrvati na napačni šahovnici šah igrajo glede na njihov grb. :mrgreen: ;) =P
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar To jun 19, 2012 10:47 pm

Glede na to da je bil to clovek zaposlen v bmwju bo verjetno bolj vedel za kaj se gre kot neki vseznalci na enem avtomobilizmu.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jun 19, 2012 11:01 pm

Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jun 19, 2012 11:03 pm

Glede na to, da nihče, ampak res nihče, nima trdnih dokazov o poreklu BMW loga, bo za zdaj to v citatu najbližje rešitvi uganke. In brez novih dokazov bodi dovolj tega OFF-a
esem je napisal/-a:en kratek OFF, ki se tiče uganke kakšnih sto strani nazaj (str 451)

MacTron je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Sem vedel, da bo prelahka.
Famozni propeler kot BMW logo - sploh ni res - to so barve bavarske zastave!

Wiki je napisal/-a:...The circular blue and white BMW logo or roundel is often alleged to portray the movement of an airplane propeller, to signify the white blades cutting through the blue sky. An interpretation that BMW adopted for convenience in 1929, which was actually twelve years after the roundel was created.[4][5] In fact, the emblem evolved from the circular Rapp Motorenwerke company logo, from which the BMW company grew. The Rapp logo was combined with the blue and white colors of the flag of Bavaria to produce the BMW roundel so familiar today. The early success of the outstanding BMW IIIa inline-six aviation engine, from 1917-18 in World War I, with the Luftstreitkräfte in a limited number of Fokker D.VII fighters, as well as a number of prototype "inline-six" fighters from various manufacturers, might have actually influenced the BMW logo's design....

esem: Si to tudi vedel, da so ze leta 1916, ko so ustanovili BMW nasli idejo na tejle sliki.
Od tod tudi nadaljevanje vseh izpeljank do danasnjega 3D.

Slika

Po detaljnih raziskavah sedaj pravijo, da ta slika ni dala ideje za logo, da je to kasnejša promocijska fotomontaža (orig. slike so v pdf linku). Logo konceptualno zvesto izhaja iz loga RAPP-a, kjer je v krogu imaginacija imena (RAPP - konj), pri BMW pa isto - imaginacija imena (Bavarska).

Več o tem tu http://jeff.dean.home.att.net/roundel-myth.pdf (največ)
ali tu
http://www.318ti.org/forum/showthread.php?t=29037
ali tu
http://wheels.blogs.nytimes.com/2010/01 ... %20e-37637

According to a history published on the BMW enthusiast site 318ti.org, the trademark was registered in 1917, and it featured the letters BMW “at the top of the outer ring. The inner featured quadrants in the Bavarian Free State colors of blue and white - but in the opposed order - because it was illegal to use national symbols in a commercial trademark.

“The design was not in any way connected with aircraft engines or propellers. The idea that the blue and white had anything to do with spinning propellers comes from a 1929 advertisement, which featured aircraft with the image of the roundel in the rotating propellers.”

Pa sori za OFF ali - kot je rekel nek bodybuilder (Švarci?): "Znanje = moč!". :lol:

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr jun 20, 2012 4:05 pm

Pa sej to nemorš vrjet, spet ste modelu k ma probleme čist zajebal temo z raznoraznimi nerealnimi izpadi :roll:
Drgač pa so mel 2.0d nekaj problemov, ampak nemorš pa rečt da ti ni noben povedu za možne težave ampak se nisi pozanimu dobr. Js sam upam da res nisi kupu najcenjšo 320d na netu, ker to se problemi sploh nikol ne nehajo, tko da bi mogoče res razmislu o nakupu novga, pač šola te je neki stala ampak upam da boš drugič usaj dobr preveru kaj kupuješ. Mam pa ene par kolegov k majo 320d, pa majo eni že čez 400k na števcu pa res nobenih problemov, sam servisi tankat pa gasa. Če pa rabš od Podlesnika cifro pa sporoč, js sm z njim ful zadovoln.

LP

klemmy
Nov uporabnik

Napisal/-a klemmy Pe jun 22, 2012 8:06 am

Ja ne vem, kaj naj rečem-iskreno sožalje ob takšni smoli :(

Sploh si ne morem predstavljat, kaj se je z vozilom dogajalo prej, da je kot tempirana bomba čakalo nate. Kaj pa pravice z naslova prikrite napake?

Poskusi najti kakšnega strokovnjaka, ki ti bo pomagal pri vsem skupaj. Drugače pa je na BMW forumu človek, s katerim sem imel zelo dobre izkušnje, znal bi ti tudi svetovati, kam in kako naprej.

Če želiš, ti sporočim, za koga gre.

Aja, pa ne delam nobene reklame in ne vozim BMW, samo človeško se mi zdi, da se možakarju ob takšni smoli vsaj malo pomaga.

Uporabniški avatar
TheZero
Nov uporabnik

Napisal/-a TheZero Če jun 28, 2012 2:38 pm

Ko delno debata teče tudi o BMW Slo forumu, si ne morem kaj, da z vami ne bi delil nekaj biserov omenjenega foruma:

(http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=96541):

BTW, kaj pa seks v avtu? Jaz ko sem imel megana sem notri počel vse, enkrat smo se ga šli celo napit noter, ker je bil zunaj mraz (vozili se nismo, itak je pa kmalu riknil akumulator). V BMWju pa nočem seksat, ker mi ga je škoda, ko si na kolenih je precej točkovne obremenitve na sedeže in blago/usnje se počasi raztegne, pena potlači, hitro se kaj poškoduje strop... Pa že v meganu mi je šlo na živce ker so bile potem stalno zapacane šipe.

Jaz zmeraj parkiram tako, da so BMW emblemi na vseh štirih platiščih v pravilni legi.

Slika

Pa na živce mi gre, če se kdo usede na rob sedeža, ali pa drugače točkovno obremeni sedež. Raje vidim da mi prinese noter pol kamnoloma, kot pa da mi sedi na robu in otresa čevlje.

Tudi jaz sem malo avtističen, in sicer:
-klima more biti vedno na parno število, če je dvoconska pa na obeh straneh nujno enaka številka
-radio, če ima številčno glastnos pa nastavljam na 5..torej 0, 5, 10, 15,...

Ponavadi parkiram čez 2 parkirna prostora, da ja ne bo kake nepotrebne škode na vozilu.

Takšnih cvetk je vsaj še milijavžnt, tako, da bi težko prilepil vse :) . Nevem, meni popestrijo dan, pa vam :lol: ?
"You never really learn to swear until you learn to drive."

radler
Nov uporabnik

Napisal/-a radler Če jun 28, 2012 2:51 pm

oglašam se po dolgem času, svojga bmwja sem zapeljal do mehanika da bi par stvari popravil, po premisleku sem ga kar pustil tam, 1700e mi je dal zanj

razlog za to je tudi, da me je sram voziti se v bmwju, ostali vozniki bmwjev mi vedno blendajo in pozdravljajo kot da mene boli falus da ma on tud bmwja, policaji so me non stop jebali, tako da izstop iz te sekte debilov.

dokaz je pa tudi tista tema gor, sem ravno videl :lol:

LP

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Če jun 28, 2012 3:50 pm

Sam pa majo res hude cvetke :lol:

ob menjavi olja v motorju pred zaprtjem vijaka na karterju zlijem čez že pol litra svežega olja

Ti res niso normalni.

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Če jun 28, 2012 4:16 pm

hehe, sem preletel malo temo. Sem se kar konkretno nasmejal. Kar ne verjamem, da kdo trikrat zaklene in še dvakrat preveri, če je avto res zaklenjen :) A so znani po težavah s centralnim zaklepanjem al kaj? No sicer pa lepo, da jim lahko avto prinaša tolikšno zadovoljstvo. Drugače si ga pa poceni prodal. Bi pa verjel, da se ti ni dalo ravno veliko pregovarjati.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov