Zanimivi posti.
No ja moja menjava olja:
1) Zapeljem avto v garažo ga pustim čez noč (Da se vse olje scedi v karter)
2) Odvijem zamašek na vrhu motorja za dolivanje olja (Da olje hitreje teče)
3) Nastavim kanto za olje pod vijak
4) Odvijem vijak, da spustiom olje ven
5) Odvijem filter (Pod filter postavim kanto in krpo odvijem in to je to)
6) Počakam, da vse olje steče iz motorja
7) Namažem O gumico z oljem (Da se pri naslednji menjavi lažje odvije filter pa v vsakem primeru novo seveda!!!)
8.) Privijem vijak za spustitev olja nazaj
9) Nalijem olje
10) Dolivam olje + gledam na merilo
In to je to in nimaš kaj palamudit!
Največ olja gre ven na tak način, da pustiš avto čez noč na mestu ali, da je olje vroče, ker takrat je olje bolj tekoče (!!Ko to delate pazite, da se ne opečete ker olje je takrat zelo vroče!!)
In vedno ostane nekaj olja še v motorju neglede kako kaj delate nikoli in nikoli ne boste spravili vse olje ven! V mojem primeru ker pustim avto čez noč ga gre ven do 85% olja in ko je olje vroče ker takrat je bolj redko ga gre do 95% olja ven (Ampk napišem še enkrat v tem primeru pazite, ker se lahko opečete) Če avto zapeljete v garažo in spustite olje ven v tem primeru ga lahko gre ven tudi samo 70% ker je še nekaj olja po motorju in... če to naredite z mrzlim avtom/oljem je še slabše ker olje je gosto in se nebo tako hitro scedilo v karter.
Menjava na servisu ja pa ja de še njim dat xx€ za tisti denar grem raje natankat in gas

in kako bodo na servisu zamenjali olje tako kot jaz pomojem tudi ja! Tako, da če imate čas, prostor, izkušnje naredite menjavo sami.