pskoda je napisal/-a:Z 5w50 ne boš rešil nič
Zakaj še vedno govoriš svoje prav, če pa je meni prej žrlo 10w40 6-7l olja, ko pa sem nalil notri 5w50 pa sedaj nekje 2-3l.
Nisem avtomehanik, google še največ ve.
Avtor zakaj bi škodovalo, to je eno boljših olj, sitetično in sami +++, samo cena je 40 evrov/4l.
˝Ne poslušaj drugih in vlij notri 5w50.˝
Bil sem tud v ene parih trgovinah in spraševal o olju, pa na servisu, pa mehanika, sami bedaki in kekci so zgleda dokler nisem upošteval nasvet nekoga tle iz foruma dal notri 5w50 in poraba je pol manjša.
In pa še nekaj motor imaš tako ali drugače slab, to še ne pomen, da bo ribnu, crknil čez 1000km, ampak lahko bo delal še 50-100.000km, nato pa (iz izkušenj), ko pride že tako daleč začne bolj ropotat, vedno bolj pije olja, bencina, na koncu začne pa že izdihovat in pol pa res ni več pomoči, sem imel ene 3 avte z podobno okvaro pač zjeban motor in požrešni olja. Eden mi je že po treh šel.
Naredi kakor želiš, tvoj avto, tvoj problem, tvoja denarnica...lahko tud 5w30, če imajo drugi prav.
pskoda je napisal/-a:15w40 ali 15w50 že
To pa ne, mineralna olja v 16V avto raje ne, prva cifra ima sekunde, višja ko je številka dlje časa traja, da olje razmeče po motorju, torej pri 15w delaš škodo motorju sploh zdej pozimi, ...
miran73 je napisal/-a:Torej,mislil sem,da največ olja avto porabi ko je ogreto,mrzel je tako samo minimalno časa,in iz tega sem izhajal,da je potrebno večja zadnja številka,ker sem nekje prebral,da sta 5w-40 in 10w-40 različna le nekaj trenutkov pri vžigu motorja potem,ko je topel sta pa ista.Avto mi ga pa največ pije na avtocesti,torej ko je obremenjen,zato sem sklepal,da je potrebno dvigniti številko x-50,da bo olje dlje gosto.
Ali je olje ves čas bolj gosto tudi če je prva cifra večja-mislim od štarta in tudi ko je vroč?
Razmišljaš prav