čare je napisal/-a:Ja in kaj on za 60€ naredi drugače kot jaz??
@marko
Pri sebi na vsakih 10000 km ja ostalim pa kolikor imajo interval pač.Se noben ne pritožuje.
On za 60€ plača še šefa, pa od šefa šefa....

čare je napisal/-a:Ja in kaj on za 60€ naredi drugače kot jaz??
@marko
Pri sebi na vsakih 10000 km ja ostalim pa kolikor imajo interval pač.Se noben ne pritožuje.
primozek68 je napisal/-a:Čare, a veš kaj jaz naredim za 60€. Dolijem olje in obrišem oljni filter.
NoF3ar je napisal/-a:Kakor koli obrneš. V 1.5dci gre 5l olja, torej je samo olje od 40-50€ ter filter od 10-15€. Torej zaslužo je 20€ oziroma 30€ ker je on nabavil material, vendar če bi ga stranka sama ga nebi dobila nič ceneje, torej brez popusta, oziroma zapravila bi še kakšnih 5€ za bencin ali nafto. Osebno za 20€ negrem vijačit motorne plastike ter delat servisa. V 30min pa narediš samo slab servis brez da bi se izteklo olje vun dokonca.
TrijoAdijo je napisal/-a:Osebno pa naredim vedno tako, da najprej motor segrejem, nato iztočim olje, odstranim filter olja in medtem ko se olje izteka, zamenjam še preostale tri filtre.
peroRS je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Osebno pa naredim vedno tako, da najprej motor segrejem, nato iztočim olje, odstranim filter olja in medtem ko se olje izteka, zamenjam še preostale tri filtre.
Jaz osebno res ne vidim smisla v menjavi vseh filtrov ob vsaki menjavi olja (10.000-15.000km).
Pa ne škrtarim pri vzdrževanju oz. privoščim avtu najboljše, vendar vseeno menjam stvari takrat kadar so predpisane
TrijoAdijo je napisal/-a:Smiselno morda res ni,ampak nekateri smo mišljenja, da če se dela servis, se naredi oreng.
jeronimo je napisal/-a:Jaz nevem od kje vam cene za 10w-40 d je 30€Kot primer original olje GM 5w-30 (oznaka d... 2) 45€
Jaz dam za redni servis 50€ pa se menja olje, oljni filter ter filter zraka na 15kkm.
Poznam pa tut talenta, ki mu je 5€/L olja velik in išče cenejše varinate (Leclerc akcija elf 10w-40 po cca 2,5€/L.
Tko da osebno meni, da za 10w40 olje kar koli več kot 25€ za 5L je velik
lisko je napisal/-a:jeronimo je napisal/-a:Jaz nevem od kje vam cene za 10w-40 d je 30€Kot primer original olje GM 5w-30 (oznaka d... 2) 45€
Jaz dam za redni servis 50€ pa se menja olje, oljni filter ter filter zraka na 15kkm.
Poznam pa tut talenta, ki mu je 5€/L olja velik in išče cenejše varinate (Leclerc akcija elf 10w-40 po cca 2,5€/L.
Morm se oglasit...
Olje FUCHS 15/40 UNIVERSAL TITAN TRUCK
V trgovini 9eur/l
S popustom 6eur/l
ENAKO olje v 10 litrski pakungi na kmetijski zadrugi 38 eur/kanta...
Kaj poreces na to?
jeronimo je napisal/-a:Jaz nevem od kje vam cene za 10w-40 d je 30€Kot primer original olje GM 5w-30 (oznaka d... 2) 45€
jeronimo je napisal/-a:Jaz nevem od kje vam cene za 10w-40 d je 30€![]()
matayus je napisal/-a:jeronimo je napisal/-a:Jaz nevem od kje vam cene za 10w-40 d je 30€Kot primer original olje GM 5w-30 (oznaka d... 2) 45€
http://motorna-olja.eu/olje-opel-original-5w30-5l.html
45€ je kar visoka cena.
Drugače pa moji opelici najbolj paše olje iz Leclercka Extralube. Definitivno boljši od original GM 10w 40.
čare je napisal/-a:Če želiš met garancijo ti morjo oni not olje vlivat
peroRS je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Osebno pa naredim vedno tako, da najprej motor segrejem, nato iztočim olje, odstranim filter olja in medtem ko se olje izteka, zamenjam še preostale tri filtre.
Jaz osebno res ne vidim smisla v menjavi vseh filtrov ob vsaki menjavi olja (10.000-15.000km).
Pa ne škrtarim pri vzdrževanju oz. privoščim avtu najboljše, vendar vseeno menjam stvari takrat kadar so predpisane
Izjemoma sem npr. (preventivno) na Citroenu 2 leti nazaj menjal zračni filter na 15.000km, ker sem veliko prevozil po makadamu, drugače pa se držim tovarniških intervalov in nikoli nisem imel težav. Vse dela brez problema.
maniaxxx je napisal/-a:sam sem na focusu na 15kkm menjal vse filtre, tudi naftnega
peroRS je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:sam sem na focusu na 15kkm menjal vse filtre, tudi naftnega
Jaz bi pol na Octavii moral menjat filtre 4-krat na leto
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov