NoF3ar je napisal/-a:Servis bi moral opaziti vi pa ne? HAHA Če ste tako podrobno, prebrali servisno, ste slučajno zasledili pod mali servis pregled pnevmatik?
Ste pomislili, da se guma lahko znuca tako v 500km, vi pa imaste od zadnjega servisa 10.000km, ampak kriv je servis. Polni sebe ste

Daj,ne kakaj.
Vsak spodoben serviser,ki ima avto na dvigalu,ko dela redni servis, si medtem,ko čaka, da se olje steče iz karterja, malce ogleda podvozje, preveri,če so kakšne zračnosti na podvozju,če kakšen kolesni ležaj tuli, če zavore blokirajo, malo pogleda profil na gumah,...tu pač tega niso naredili pri 40kkm,ker če bi,bi opazili obrabo gum na robovih in bi o tem obvestili stranko. Tako pa tega niso naredili, svoje delo opravljajo zame skrajno neprofesionalno in mene osebno tam več ne bi videli.Konec koncev je tak pregled podvozja (in še marsikaj drugega) zapisan na fordovi servisni preglednici,ki naj bi se je moral serviser držati. Očitno se je ni, in verjetno tudi ni nikjer pribeležena izmerjena globina profila. servisna preglednica je dostopna tukaj:
http://www.etis.ford.com/ potrebno se je logirati.
Je res, da v 50kkm počiš v luknjo,povoziš robnik,...ampak da pa to narediš tako, da ti vse štiri gume požere po notranjih robovih,je pa ali bingo na tomboli ali pa res nekdo opravlja svoje delo za en falus.
Glede na izpis iz optike in glede na to kako je gume poradiralo, bi avto peljal nazaj, pa jim naročil,da naj optiko nastavijo bližje tipičnim vrednostnim,ker drugače bo najmanj novo zadnjo desno gumo spet poradiralo. Tako je meni toyo gume pobiralo po notranjih robovih,pa se je vulkanizer izgovarjal na optiko in podovzje, optičar pa na gume. Nakoncu sem kupil nove gume, optičarja opozoril,da bo optiko naredil po moje (v primeru če ne bo,mi časti nov komplet gum) in od takrat dalje več ni bilo nobenih težav s pobiranjem gum. So pa vrednosti nastavljene bližje tipičnim vrednostim (pa čeprav je optičar jokal,da bo po moje nastavljena optika popapcala gume v manj kot 5kkm).
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.