Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: temperatura diesel motorja

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 25, 2013 11:18 pm

Za PSA nisem siguren, ker se jih izogibam v velikem loku :D
Ne vem kak je blo pri tvoji corsi, ampak pri corsi od sodelavca (1.4 twinport) je cager bil hitro na sredini :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 25, 2013 11:25 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Za PSA nisem siguren, ker se jih izogibam v velikem loku :D
Ne vem kak je blo pri tvoji corsi, ampak pri corsi od sodelavca (1.4 twinport) je cager bil hitro na sredini :)

Ja motor je isti, ampak avto je rabil vsaj 10km da je cager pršu na sredino, kar je za malega bencinarja precej dolgo.

Hvala za odgovore
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Napisal/-a Milan_48 Če dec 26, 2013 12:51 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Za PSA nisem siguren, ker se jih izogibam v velikem loku :D

Prilagam tabelo okvar spodnje srednje klase (med 17 miljoni članov ADAC in glede na intervencijska popravila in ne glede na to kaj si ostali mislijo o teh avtomobilih).

http://www.adac.de/infotestrat/unfall-schaeden-und-panne/pannenstatistik/suchergebnis.aspx?pklid=3&pstatid=5&ReturnUrl=5uEyBA6KBgNKCARK55ZyBARCzNqr0u23BTXFzyqpzAcxCLRyzAa1CLRyzAZyC5X3xLErxLEz5uXFBARpzocy0gN8ym68C5X3xLE4HeZ_
Nulla tenaci invia est via!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: temperatura dizel motorja

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 26, 2013 11:21 pm

O lej, še eden, ki slepo verjame tem švabskim testom... :roll: :lol:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe dec 27, 2013 9:53 am

Blinder je napisal/-a:no a se za alfa 156 1.9 jtd 105 termostat dobi ceneje kot 80€? Pa za fiat punto, stilo, 1.9 jtd 80, 105 pride termostat enako drag?

Zgeldajo podobno, niso pa isti.
Za Alfo jtd 105KM povej številko motorja, ker sta dva tipa, punto ima svojega, stilo pa spet svojega...

123belt123
Nov uporabnik

Napisal/-a 123belt123 So dec 28, 2013 1:03 pm

Evo zdravo ponovno. Rešu sm težavo.
Včeraj sem kupil termostat (14€) in ga šel zamenjat mehaniku. In res je bil termostat zanič. Zdaj stoji števec kot pribit na mestu. Cena dela in antifiz ki je bil dolit je bila 35€.
Mam še eno vprašanje ki ni vezano na to temo, da ne odperam nove. Pred parimi dnevi mi je na števcu pokazalo SERVICE INSP. Kaj to pomeni da moram olje že zdaj zamenjat. Po kilometrih jih lahko še 5000 prevozim. Ali se lahko vozi do dolocenih kilometrih ali se mora ze prej zamenjati.
Hvala vsem za pomoč.
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So dec 28, 2013 1:16 pm

Pozdravljeni

Pošilja vas v servis

Opozorilna lučka/napis ima tri možnosti
- letna menjava olja
- 24 mesečni pregled in nastavitve / insp 1
- 36 mesečni pregled in nastavitve / insp 2

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So dec 28, 2013 4:10 pm

Tud jaz sem zahvaljujoč tej temi odkartal 14 eur in menjal termostat, kazalec stoji na 90 :mrgreen:

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Če okt 30, 2014 4:05 pm

Zanima me sledeče za transit connect 1.8 tdci 05.

Menjal sem termostat ker se mi je zdelo da malo prepušča vode, ker je bila cev rahlo topla do hladilnika motor pa še ni bil ogret.
Vendar se simptomi po menjavi enki ne doseže prave delovne temp. kljub temu da mam gretje izklopljeno. temperatura pride do nekje 50 st. (temp. berem na digitalnem displeju in analognem) v nekem normalnem času nad to temp. pa nikakor noče prav zlesti sploh če avto miruje pri vožnji še nekako do nekje 75st.
Kot sem že napisal ali je možno, da kljub menjavi termostata (vernet termostat ne vem kakšna je to kvaliteta vendare je nov) prepušča vodo naprej, ker se mi zdi kot sem napisal, da je cev do hladilnika rahlo topla in če stoji se mi zdi da je tudi hladilnik malo topel. kaj bi bilo še za pogledat?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če okt 30, 2014 5:12 pm

Pozdravljeni

V koliko imate možnost priklopa testerja na vozilo, preverite dejansko temperaturo motorja. V koliko želite imeti 90% delojoč termostat, se nabavi original!

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Če okt 30, 2014 6:00 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

V koliko imate možnost priklopa testerja na vozilo, preverite dejansko temperaturo motorja. V koliko želite imeti 90% delojoč termostat, se nabavi original!

Lep pozdrav

Kaj pa tista temperatura ko greš v nek meni in ti jo digitalno izpisuje, kot recimo obrate, hitrost in en kup reči ki jih niti ne poznam. Tista temp. se mi zdi dokaj realna. Pa je možno da že nov termostat ne deluje kot mora na obeh piše 88stopinj, je bil pa prvi original motorcraft.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če okt 30, 2014 7:40 pm

Prvo: Motor je 1.8 tdci. Te motorji malce dlje rabijo da se ogrejejo,sploh pri teh nižjih temperaturah in v kolikor se vozi po lokalnih cestah. Na AC se segreje zelooo hitro in drži temperaturo, če termostat dela kot treba.
Drugo: Test termostata z roko po ceveh ni merodajen pri tem motorju. Zakaj? Zato, ker ECU NE odčitava dejanske temperature hladilne tekočine, ampak odčitava temperaturo glave. Termostat se začne prej odpirat, še preden temperatura na glavi motorja doseže 88 stopinj.
Tretje: Una j***a od termostata zabriši v smeti in kupi le in samo original (je bilo že večkrat dokazano,da raznorazni termostati kupljeni v teh kozolc trgovinah na 1.8 tdci ne veljajo pol p*z*e tople vode). Aja, pa O-ring tudi original.
Četrto: dobra stran tega motorja je, da ne more zakuhat :D

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Če okt 30, 2014 7:52 pm

Hvala za odgovor.
Ni mi jasno zakaj recimo pri 10stopinjah zunaj tako dolgo rabi da gre delovna temp. gor kljub temu, da gretje kabine ni vključeno. Ker temp. bi mogla it gor. Pa strinjam se s tem da meri temp. na glavi vendar če dam na gretje čutim da ni dovolj segret ker ne piha dovolj toplo. Ko pa se vozim en čas tam okol 80 pride nekej na 75 stopinj in ko na mestu lavfa pade tem na 60 stopinj, brez gretja, kar nebi smelo.

Doma imam tudi 1.8 tddi tudi rabi en čas da se ogreje, vendar sem se danes peljal z njim in ko je temp. enkrat na 80 pol nekje tukaj tudi ostane razen če bi stal na mestu pa gretje do konca bi začela padat ajd to je ok.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če okt 30, 2014 8:03 pm

Zamenjaj termostat ;)

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Če okt 30, 2014 8:08 pm

Kolk pa je original termostat. Čudno mi je da nebi bil ok termostat res da ni original pa enaki simptomi so kot z originalnim. sem pa že na clioti, puntoti menjo termostat z neoriginalnim in je bilo vedno ok.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če okt 30, 2014 8:25 pm

Nimam pojma kulk stane...pa sem ga pred kratkim na enem 1.8 tdci menjal....ne spomnem se. Ford je zahtevno bitje. Zahteva originalne termostate,svečke,dihtunge,semeringe,....

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Če okt 30, 2014 8:32 pm

No to da je zahtevno bitje ne reku. Tddi je 6 let pri hiši pa je neoriginalen termostat not kake 4 leta pa deluje ok in brez večjih stroškov kljub 15letom starosti. Tdci je pa dobre 2 pa je to prva zadeva na motorju. Če bi bili tako zahtevni jih nebi vozu, vozim jih ker je vzdrževanje dost pocen, da bi pa mogu vsak del originalen not dat pol bi šou stran od njih.
Mal se bom še vozu pa bom vido kak bo drugač bo treba pa do paiča po termostat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So nov 01, 2014 9:37 am

Govorim o fordih nasplošno, kar se tiče original delov. recimo probaj vžigalne svečke kupljene v lokalni štacuni in originalne. Cena je tu-tu, vendar original deluje b.p.
Enako je s semeringi. Če se ti bo na katerem tddi-ju ali pa na tdci-ju uscal semering ki tesni med pokrovom verige in jermenico VT pumpe, pride v poštev le original, ker aftermarket bo zdržal max en servisni interval.Pa še se najde kakšna cvetka...Drgač pa niti niso dragi za vzdrževanje niti niso dražji od konkurence...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov