Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: alternator renault clio

Napisal/-a lisko Ne jan 26, 2014 9:13 pm

in ktera je ? Rumena ali vijolčna? Namreč ima konektor z dvema žicama.
Škatlice z napeljavo več nima.
Če bi zafrkavala napeljava skoraj ne verjamem....ker se lepo prižge ob štartu vedno in potem tudi vedno normalno deluje....če bi nekje bil slab stik bi nagajal tudi med vožnjo (vibracije).
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne jan 26, 2014 9:57 pm

Pozdravljeni

Mislim da je violična ........................
Kje je pa sklenjeno/konektor ................... ali ima napeljavo v celoti do kabine??

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Tinerine
Novinec

Napisal/-a Tinerine Po jan 27, 2014 12:43 pm

Kar se mene tiče lahko zaključim temo. Problem rešen. Alternator sem dal dol ga odpeljal h Kogovšku. Za zamenjavo rotorja ter ležajev in delom vred sem plačal 112€. Zmontirano, vse deluje in vozilo pripravljeno za na pot :)

Lp

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Pe jan 22, 2016 10:06 pm

Morda te je malo obral, poznam jaz gospoda, ki je delal na tehničnem pregledu, mi je krtače zamenjal za 20€ z delov vred, za regler mi je rekel okrog 70€ pa sem imel večji avto kot ti. A če nisi blizu Tržiča nimaš kaj iskat, saj ne moreš s takim avtom sem se pripeljat xD lepo pa, da si stvar uštimal.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe jan 22, 2016 10:09 pm

Bo potrebno drugič dve leti prej povedati ....................... za poceni popravila :D

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius So jan 23, 2016 6:43 pm

Na žalost prej nisem bil pridružen na forumu xD Če pa ima kdo težave z alternatorji,filanjem klime, elektroniko pa naj pove. Meni je krtače od peugeota 307 zamenjal za 20€, ko trije električarji niso odkrili kaj je bilo z avtom narobe, je on odkril. Preden sem spoznal gospoda, me je avto prižigal lučko akumulatorja ko si ga pritisnil čez 130. Seveda po 2km vožnje avto totalno crkne in ga ne zmoreš prižgat, kasneje sem se vozil okrog vendar sem takoj po vklopu lučke moral avto ugasnit in ko sem spet vžgal je delal brez problema. Kasneje je ta gospod odkril dve zanič krtači v alternatorju, je zamenjal kar vse, pa še eno prepustno folijo je odkril naj zamenjam saj je volna gledala ven iz nje. Ko sem to zamenjal, sem šel takoj na pot 400km brez težav, celo pri 150-160 ni nič prižigalo več lučke. Ko sem mu rekel da noben ni odkril problema razen njega je rekel: Si ga pač h napačnimi peljal pa verjetno so te obral xD

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Pe avg 10, 2018 8:53 pm

Pozdravljeni,

Avto je v tujini.. Gre se za clia 1.2 98 letnik. Zagorela je lučka akumulatorja ter po 1km vožnje je avto ugasnil in ni več prižgal. Notri se je dal drug alternator, za katerega se je ugotovilo, da ga ne polni. Možakar je pač sprejel nazaj alternator in vrnil denar. Kje iskati težavo? Tast pravi, da ko odklopi kleme se avto enostavno ugasne. Novi so 250e, sam avto pa ni vreden toliko.. Obnova bo v Bosni malo težja saj lokalni mojstri tam težje dobijo dele Francozov.. Je možno, da je pač kupil okvarjen alternator ali pa je kaj drugega narobe? Naj omenim še, da z drugim alternatorjem ni gorela lučka ampak ga ni polnilo saj je po 2km vožnje spet se prižgala.. Prosim za pomoč

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe avg 10, 2018 10:21 pm

Ne sme se odklapljati akumulator, ko motor deluje, lahko se poškoduje elektroniko ali sam alternator. Akumulator ni samo skladišče toka, temveč deluje kot stabilizator na sami napeljavi ( hitra preprosta razlaga ).
Na alternatorju sta dve žici + ki pelje na akumulator in tanjša žica ki pelje na števce. To tanjšo žico odklopite, na sam alternator pa na to mesto priklopite žarnico 5-10W. ne pozabiti da potrebuje žarnica + in -, torej + bo dobila iz alternatorja, - pa pripeljite iz šasije ali še bolje akumulatorja. V koliko ste pravilno priklopili žarnico in je alternator OK, bi morala sedaj žarnica goreti. Ko je vezava končana, odmaknite roke, preverite da žice ne visijo okoli jermenic in prižgite motor. Ko se motor prižge bi morala žarnica ugasniti od tega trenutka naprej pa alternator polni akumulator. Če alternator nima začetne obremenitve, ne bo dal od sebe nobenega toka. Seveda pa pred raznimi vezavami preverite ali so kleme na akumulatorju dobro pritrjene in so tudi čiste na spoju. Preverite pritrditev mase od akumulatorja do šasije.
Predvidevam, da je akumulator dober in ni celica v stiku. Kar pa lahko tudi sami preverite.

Sam alternator pa vam lahko uspešno popravi lokalni elektronik, preveri naj katera dioda je odšla ( Greatzov mostiček ).
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov