Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Napisal/-a bergkamp Sr mar 14, 2007 8:08 pm

Dobr to s klimo pač ni vedu. Ena stvar od 100 k so v ku...

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr mar 14, 2007 8:12 pm

bergkamp je napisal/-a:Dobr to s klimo pač ni vedu. Ena stvar od 100 k so v ku...

Kolikor sem pozorno spremljal prispevek, sploh ni problem v nedelovanju klime ... problem je, da zaradi nedelovanja klime avtomobilu ni mogoče odrositi stekel. Pomeni, da je avto dejansko nevozen pri temperaturah pod 3,5°C. :bonk

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Napisal/-a bergkamp Sr mar 14, 2007 8:21 pm

Ja vrjetn je to mislu. sej nism reku da v redu dela. hotu sm sam rečt da ma avto itak še poln drugih napak in da se je brezveze tok spotikat ob klimo.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Sr mar 14, 2007 8:57 pm

Ej ma mi lahko kdo malo objasni zakaj ?? Na drugem forumu http://www.citroenbilten.com/forum/show ... php?t=3822 me kar neki napadajo da kao to sploh niso napake, da je krivda na vozniku ker sem kao znan kot divjak itd itd itd

1. Kaj ima veze kako vozim ?? Od kdaj to vpliva na garancijo ?
2. Avto sploh ni bil razbit 3 krat ampak 1 krat kar lahko dokazem, oni pa verjetno da ne. Vsekakor je bil popravljen na servisu, placala je zavarovalnica in je bilo vse menjano !! Ocitno ga niso popravili prav, nevem pa zakaj mora biti krivda sedaj nujno moja. Sem povedal in dokazal vse, kaj se hocete ??
3. kao da niso videli avta od novembra lani !! imam d.n. od takrat kjer so napisane vse napake na delovnem nalogu in NISO bile odpravljene. kaj naj ga vozim tja se naprej vsak mesec v upanju da se kaj zrihta ??
4. Kot zadnje pa, zakaj moora vedno bit kriv lastnik ???????? razumem da ste Citroenasi ampak si priznajte ze enkrat da Citroen ni vse oh in sploh. Je kar je, pa se drag je povrh usega. Bodite realni kot vecina VWjarjev in povejte kot oni da je kar je ne in ne obtozujte vedno tistih ki niso krivi. Sploh pa ce jih ne poznate in se manj po forumih. ce imate kaj za povedat naredito to v obraz !!!!

Sam naredim letno cca 80.000 km in imam izpit 6 leto. Nisem se bil kaznovan, imel sem 1 nesreco decembra 2005, lani poleti so ni na parkiriscu na Pagu odrsali avto, in pri 160 km/h sem povozil lisico oktobra lani in je polomilo plasticno zascito na prednji desni gumi - karoserija ni bila tikana se !!!
Sedaj pa sestejte, 6 let 80.000 km letno in 1 nesreca (in se 12 pod nulo je bilo takrat tako da nisem meu niti kaj bremzat). Mislim da nisem tako slab voznik !!!!!!!

Pa se za razliko od drugih lahko vse dokazem, !!!!!!

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc Sr mar 14, 2007 9:09 pm

če zaliješ diske ko so vroči, je krivda voznika... verjetn ne servisa.... vsak disk ko je vroč se zvije.... al pa recimo da mrzlega tišiš skoz v podn,.. zdaj točn nevem kirga maš benz al dizl, sam če slednejga pol verjetn tišiš avto do tja kot moreš prit in pol kr vgasneš, da se ja uniči turbina......... dost je odvisn od lastnika, tak da nea neke kvačkaj tu,...

tak primer kot ga imaš ti, bi se lahk pri vsaki znamki zgodil... ne sam pri citroenu,.. res da vozim citroena in to že drugega,.. sam če nebi bil zadovoljen nebi vrjetn vstrajal, ne.... stroški so edino bencin, registracija, pa menjava olja..

hmm, da je dragi... a nea dobiš za isti dnar golfa totalno ''slečenega''...
Slika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr mar 14, 2007 9:11 pm

Afric, ne sekiraj se ... danes ima dostop do interneta že vsak, tako da vedi, da se za raznimi vzdevki lahko skrivajo tudi serviserji, ki ti hočejo na vsak način spodbijate argumente in te označiti kot lažnivca. Nisi edini, ki je nezadovoljen s svojim avtom in nisi ne prvi in ne zadnji, ki se pritožuje nad hinavščino serviserjev.
Ko kupuješ avto ti v rit lezejo, ko hočeš uveljavljati garancijo, pa ti lažejo in se te izogibajo. Pravilno si postopal in v kolikor se odnos serviserjev in Citroenovega uvoznika do tebe ne izboljša, svoja dejanja stopnjuj. V Sloveniji je še veliko medijev ... če ne drugače naslednjih 10 let vsak dan znova opomni bralce tega foruma, kaj se dogaja pri Citroenu.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Sr mar 14, 2007 9:12 pm

ce ma kdo voljo brat, to je stran Francoskega citroena. preberite si malo njihove tezave pa boste vidli da nisem edini
http://translate.google.com/translate?u ... uage_tools

tuki pa se ena italijanski
http://translate.google.com/translate?u ... uage_tools

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr mar 14, 2007 9:16 pm

Itak, da je dejstvo da napake so. Problem je le, da ti jih v času garancije nikakor ne bodo hoteli odpraviti (prepričujejo te, da je to normalno), ko bo avto izven garancije pa bodo vztrajali, da je te napake nujno potrebno odpraviti. :bonk Seveda na tvoje stroške ...

afric
Novinec

Napisal/-a afric Sr mar 14, 2007 9:18 pm

milankregar, hvala. Saj vem da je tako ampak moti me ker nebi rad da kdo pricne celo verjeti tem lazem. Ste bili v dvomih ?? Sem sel na TV, sedaj pa nevem vec kam, trenutno pa avta itak sploh ne vozim vec ker je odjavljen iz prometa.

Upam samo da mi vsaj tisti ki je treba verjamete.

Hvala se enkrat za podporo, ker ce je nebi mel nebi nikoli sel na TV, pomagal pa mi je tudi tale clanek http://www.direkt.si/domov/moja_dezela/32248/

ta me je se posebej podzgal

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr mar 14, 2007 9:19 pm

ma ne sekerej se kaj ti oni kekci na citroenovem forumu govorijo,ker so itq pristaši te znamke in normalno da jim gre v nos ker nekdo govori kakšne ma probleme z njihovo priljubljeno znamko...f*** them! sam upam da boš porihtal avto,pa da bojo uni debilčki na servisu odgovarjal za svoje napake...prou je da si jim naredu ˝pizdarijo˝ tko al tko so sami krivi zanjo ;)

PS: onemu staremu iz servisa se je prou vidlo da laže,pes gadni :evil: :evil:
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr mar 14, 2007 9:22 pm

in kaj pravi sodni izvedenec kako dolgo traja postopek?
in kaj se da soseči?

kaj pričakuješ?

afric
Novinec

Napisal/-a afric Sr mar 14, 2007 9:27 pm

Nevem kako dolgo, se bojim da kar precej. Vsekakor avto je sedaj odjavljen in parkiran na zascitenem parkiriscu in se ga ne tika dokler se zadeva ne resi. tako da nebodo padle se kake izjave da sem si sam kriv itd itd.

zaradi teh izjav so mi namrec morali na Triglavu napisati potrdilo da v nesreci ni bil prizadet NOBEN vitalni del vozila in da so bili vsi poskodovani deli zamenjani z NOVIMI.

Prijava na trzno je bila ze dana in naj bi nekje v mesecu dni odgovorili, ce bo pa treba it na sodisce se pa zna kar zavlect. trenutno pa se vozim z mojim drugim avtom WV golfom 3 GTI, ki ima 190.000 km od katerih sem jih 130.000 naredil jaz in nismo menjali niti sklopke se, ne pa se kaj drugega.

Morda se bo resilo malo hitreje, ker smo pred kratkim ugotovili da imam narocen en nadomestni del ze 6 mesecev in da je delovni nalog dejansko se vedno odprt, tako da jim je nekako potekel tisti 45 dnevni rok. Bomo videli, vsekakor vas bom se obvescal..

Ce ste pa kaj v Sezani na obisku pa posljite kaksen mail in se dobimo na pijaci, rade volje,

PS: aja pa se to, z mojimi prvimi gumami sem naredil 45.000 km, samo za omembo kako "norim"

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr mar 14, 2007 9:30 pm

milankregar je napisal/-a:
bergkamp je napisal/-a:Dobr to s klimo pač ni vedu. Ena stvar od 100 k so v ku...

Kolikor sem pozorno spremljal prispevek, sploh ni problem v nedelovanju klime ... problem je, da zaradi nedelovanja klime avtomobilu ni mogoče odrositi stekel. Pomeni, da je avto dejansko nevozen pri temperaturah pod 3,5°C. :bonk

Potrebno se je odločit. Ali klima ne dela ali prezračevanje. Samo pri 2 C in z 4mi osebami v avtu ob visoki vlagi v zraku nimaš kaj dosti možnosti, če se ti zameglijo.
Take banalne nedoslednosti me znervirajo.
Glede takih stvari se je pač potrebno pozanimati, če se že tako javno spraviš ku*cat določeno znamko...

Drugače se mi zdi čisto prav, da je šel na televizijo, če so ga res tako zezali in se izmikali odgovornosti.
Zadnjič spremenil Sonny, dne Sr mar 14, 2007 9:39 pm, skupaj popravljeno 7 krat.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Sr mar 14, 2007 9:36 pm

Ne pravim le jaz ampak pisejo tudi revije o tem

vir: http://www.citroenbilten.com/forum/show ... 792&page=3

Re: Testi C4 - različne revije

--------------------------------------------------------------------------------

zapis s supertesta revije Auto Express
Zelo hvalijo porabo in udobje na daljših vožnjah. Grajajo zamegljevanje sprednje šipe, ki se brez klime vedno pojavlja, tudi kakšna (elektronska) napaka je vmes.

Citat:
Citroen C4
Citroen C4 1.6 HDi SX
Steamed up! That's how I am feeling about Auto Express's long-term C4
By Graham Hope

January 2007
Citroen C4
Now, don't get me wrong... there's nothing seriously amiss with our garish gold Citroen. But recent months have highlighted an irritating trait of RV06 EEX which I, quite literally, cannot see past when asked to give my verdict on the car.

The problem? Misting. Simply put, unless the air-conditioning system is constantly switched on, the French hatchback's windscreen and windows quickly become irritatingly cloudy.

And that in itself throws up two further issues. Firstly, driving around with the air-con turned on obviously adversely affects the fuel economy. As I've mentioned in previous reports, I'm extremely impressed with the 44.2mpg the Citroen has returned over the past nine months. However, our road testers estimate that with the set-up off, I might have topped the magic 50mpg mark.

Secondly, it's prompted no end of arguments between myself and Mrs Hope. If the air-con goes on, the temperature has to be pretty high to keep her happy, while I prefer things a little cooler.

This small issue aside, the C4 has continued to impress. A 1,000-mile round trip to Scotland showed the Citroen to be a decent motorway cruiser, with the excellent driving position and comfortable seat a real boon for a six-footer such as myself. Normally, the eight-hour journey to visit family just south of Aberdeen leaves me feeling shattered. But as the C4 is such an easy, relaxing car to pilot, that wasn't the case this time.

And practicality-wise, the Citroen has excelled, too. More recently, the folding rear seats ensured that taking a coat stand home from the furniture store was a cinch. I just wish it was as easy to put the 'self-assembly' stand together! Niggles? Well, apart from the misting mystery, there are a couple of other gripes. On three occasions in recent weeks, an alert has sounded and dash light illuminated to warn me that my front-seat passenger is not wearing a belt... even though no one is sitting there. Spooky! Opening and shutting the passenger door seems to sort this - until the next time.

I've also complained about the central digital speedo in the past, as it can be a little distracting for the driver. It's since been pointed out to me that from the outside the read-out is pretty similar to the orange sign you see on vacant taxis. It's not a look that any car should aspire to in my book. Still, at least if the screen is steamed up, no one will be able to see in and mistake me for a cabbie...

Second opinion
I'm much more of a fan of the C4 coupé than the five-door - our model doesn't quite have the 'je ne sais quoi' that the French firm put into the styling of its three-door version. However, as with Graham, I do appreciate this car's brilliant economy and practicality. A trip to the Forest of Dean, Glos, from London hardly affected the fuel gauge, and the boot - while not big by class standards - was big enough for my needs. Gary Lord, production editor

REPORT

[+]
Good driving position, superb high-speed refinement, attractive styling, adequate practicality, excellent economy

[-]
Cheap feel, jamming glovebox, chunky central digital speedo, awkward fixed-hub steering wheel
Priponke
car_photo_211602_7.jpg

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr mar 14, 2007 9:42 pm

Afric, nisem bral te teme v celoti, pa ne vem - morda si že kje povedal ... kje pa se je rja pojavila? Kolikor sem prispevek gledal, je nekaj bilo omenjeno rjavenje.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Sr mar 14, 2007 9:55 pm

injektorji rjavijo, turbina in se par delov
Priponke
Delovni nalog novembra 2006 - zadjic ko sem bil tam.JPG
z napisanimi napakami !!
tudi injektorji na motorju rjavijo.JPG
pasovi s ne zlagajo vec.jpg
napake na abs esp sistemu.JPG
gume okrog sipe se stikajo dol.JPG
amortizerji rjavijo.JPG

afric
Novinec

Napisal/-a afric Sr mar 14, 2007 9:59 pm

in se par napakic - stalnih
Priponke
napaka kontrole hitrosti.jpg
antipolution fault.jpg

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr mar 14, 2007 10:16 pm

jst bi še na tvojem mestu poslal te napake kar direkt na citroen v francijo

afric
Novinec

Napisal/-a afric Sr mar 14, 2007 10:25 pm

kolesar je napisal/-a:jst bi še na tvojem mestu poslal te napake kar direkt na citroen v francijo

Sem jih ampak so mi iz zelooo garantiranih virov povedali da v resnici moji maili niso sploh zapustili Slovenije. pisal sem tudi na klaus.obberhamer@citroen.com in so mi spet odgovorili iz Kopra :(

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Sr mar 14, 2007 10:27 pm

Pri nas mislim, da je samo problem v uradnih zastopnikih in pri servisih. Tile se obnašajo kot, da so bogovi in te ne jebejo za pet postov. Avti pač imajo napake, se pač zgodi. Problem je v odnosu do stranke!!! :evil:

Podpiram te s tvojo akcijo in prav si naredil!
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov