Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a LeQuack Če jul 18, 2013 11:28 am

Človek se mora psihično pripraviti na kreganje. Navsezadnje to ni neka Nemčija, kjer bi kar dobil kar ti pripada :)
Pač slabe izkušnje s pooblaščenci in garancijami iz preteklosti, tako da vem da nikoli ni tako enostavno.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če jul 18, 2013 11:47 am

Zelo preprosto - avto mora biti tipi topi, kreganje gor ali dol. To da podvališ nekomu drugemu tak avto pa ni rešitev.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Če jul 18, 2013 11:51 am

Jaz imam s servisom dobre izkušnje. Karkoli sem pojambral pri Črešniku, so mi zamenjali.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če jul 18, 2013 11:56 am

INFINITI je napisal/-a:Zelo preprosto - avto mora biti tipi topi, kreganje gor ali dol. To da podvališ nekomu drugemu tak avto pa ni rešitev.

Lahko oda se zna kdo drug bolje kregati :D

danatory je napisal/-a:Jaz imam s servisom dobre izkušnje. Karkoli sem pojambral pri Črešniku, so mi zamenjali.

A pa si ga prav pri njih nabavil ali drugje?

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Če jul 18, 2013 12:02 pm

Ja, pri njih.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe jul 19, 2013 7:52 am

Res ne vem, zakaj bi se kregal. Jasno jim povej, kaj ne deluje pravilno, pa ti bodo gotovo zadevo popravili. V današnjih časih se na servisih borijo za vsako stranko - vsaj jaz sem vedno imela takšen občutek. Pa tudi aroganten ni bil nikoli nihče do mene. Je pa tudi res, da omembe vrednih opravkov z njimi nisem imela, razen rednih servisov in ene manjše zadeve z neko plastiko pod volanom, pa še to ne vem, kdo jo je resnično zakuhaj - jaz ali pa tovarna. :lol:
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jul 19, 2013 8:08 am

Tudi jaz, kar se tiče uveljavljanja garancije ni bilo nikoli najmanjšega problema, zamenjali so mi tudi zadeve, ki niso več pod garancijo in zadeve za katere bi se lahko štelo kot navadna obraba oz. moja nepravilna uporaba.
Ko bi vsaj tako enostavno bilo pri vseh ostalih...

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Pe jul 19, 2013 8:55 am

Marek_ je napisal/-a:Tudi jaz, kar se tiče uveljavljanja garancije ni bilo nikoli najmanjšega problema, zamenjali so mi tudi zadeve, ki niso več pod garancijo in zadeve za katere bi se lahko štelo kot navadna obraba oz. moja nepravilna uporaba.
Ko bi vsaj tako enostavno bilo pri vseh ostalih...

Na kateri servis pa hodiš?

LeQuack je napisal/-a:Moje težave z menjalnikom na novem Pro Ceedu očitno ne bodo šle same na boljše. Sedaj že skoraj v vsaki prestavi nekaj piska in spušča kakšne čudne zvoke pri določenih obratih.
Tisti zvok iz podvozja tudi še vztraja. Malo sem testiral in dvomim, da bi lahko bile gume krivec, ker zvok je prisoten tudi ob zelo nizkih hitrostih od tam 10-30 km/h, kjer se gum skoraj ne sliši. Je pa bolj bobnenje ali odmevajoč zvok.

Tako da enkrat v kratkem bom šel s tem na servis, da vidim če bodo sploh priznali napake. Meni te stvari parajo živce in ni več užitka pri vožnji, tako da če ne bodo mogli ali hoteli odpraviti stvari se bo avto prodal. Sem ga hotel sicer imeti več kot dva meseca. :evil:

Hvala moderatorju, da je prestavil prispevke v ustrezno temo.
Samo za referenco, zgornja zadeva se nanaša na tisto, kar sem zapisal kakšne dva tedna nazaj:

LeQuack je napisal/-a:Po tri tedenskem lastništvu in dobrih 1000km novega Pro Ceed 1.4 bencinarja nekaj dobrih lastnosti :) :
  • Veliko opreme za svoj denar, varnost
  • Atraktiven videz
  • Delovanje opreme (radio, gumbi, klima) zelo podobno VW grupi, tako da nisem rabil nekega privajanja
  • Dokaj solidna poraba (glede na prejšnjega Polota), tam okoli 6,5 nekaj mestne vožnje nekaj avtoceste
  • Udobna notranjost

Slabe lastnosti, ki sem jih opazil:
  • Menjalnik se včasih malo zatika, predvsem iz ler v prvo ali iz prve v drugo
  • Čuden visok zvok menjalnika v peti prestavi, zvok je podoben zvoku turbota, se pojavi samo pri določenih obratih in je zelo moteč :evil:
  • Slaba izolacija podvozja, napram prejšnjemu Polotu (ki ni višek udobja) se počutim, kot da bi imel luknjo spodaj, ker se sliši vse, točno lahko veš na kako grobem asfaltu se voziš ta trenutek, to in zvok menjalnika sta trenutno zame največji hibi :evil:
  • Zdi se mi da se začenja pojavljati čriček nekje na desni strani
  • Nekajkrat ko sem izvlekel ključ iz ključavnice avto tega ni zaznal in je še vedno piskal in ni ga bilo možno daljinsko zakleniti, potrebno je ponovno vstaviti ključ in nato zopet izvleči
  • Radio ob seek-u včasih poišče iste postajo, namesto naslednjo
  • Luknji za pijačo v sredini sta neuporabni, ker ne moreš uporabljati menjalnika
  • Lučka v prtljažniku dela kadar se jih zahoče, večinoma pa ne
  • Kozmetične malenkosti:
    • Na desnem spodnjem robu pri zadnjem kolesu je nek manjši madež črne barve, ki prekriva dejansko barvo
    • Tam kjer se stikata steklo in armatura gleda ven nekaj milimetrov pene
    • Na nekaterih mestih karoserije so prozorne nalepke, ki ščitijo lak, ampak se mi zdi da po nekaj časa ne bodo več tako prozorne in se bodo začele limati stran ali pa vsaj robovi

Marek_
Poznavalec foruma

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a Marek_ Pe jul 19, 2013 12:17 pm

Avto Benčić v Kopru

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr jul 31, 2013 4:40 pm

Avto imam trenutno na servisu zaradi nepovezane stvari (lučka v prtljažniku), imam pa nadomestni avto prav tako Ceed 1.4, samo petvraten. In tudi pri tem se pojavljajo isti zvoki kot pri mojem, se pravi predvsem težave oziroma različni zvoki iz menjalnika pri določenih obratih. Tako da očitno to kar serijska stvar pri teh avtih, ne samo pri mojem. Tudi zvok iz podvozja je prisoten in skoraj isti, tako da gre najbrž tudi tu za standarden zvok in ne kakšen slab ležaj ali kaj podobnega.

Po eni strani sem malo pomirjen, da je to normalno in nič ne odpoveduje, po drugi strani pa vidim da se bo treba navaditi na to. :)

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel So avg 03, 2013 12:20 pm

A ima Kia Cee'd 1.6 cvvt serijsko "dvodelen" gas?
Pač se ga pritisne do konca, ko že misliš, da si pritisnu do končnega položaja, lahko z malo močnejšim pritiskom potisneš še malo (~1cm). Kot, da bi imel 2 položaja.
Slika

Model je prejšnji: Slika

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack So avg 03, 2013 6:35 pm

weasel je napisal/-a:A ima Kia Cee'd 1.6 cvvt serijsko "dvodelen" gas?
Pač se ga pritisne do konca, ko že misliš, da si pritisnu do končnega položaja, lahko z malo močnejšim pritiskom potisneš še malo (~1cm). Kot, da bi imel 2 položaja.
Slika

Model je prejšnji: Slika

To ima tudi moj 1.4 Ceed bencinar. Ne vem točno kaj je fora tega, ampak primarno je to namenjeno avtomatskim menjalnikom. Pred tem sem imel avtomatika in je to služilo kot "kick-down", se pravi če si gas pritisnil bolj močno oziroma v ta drugi položaj, je avtomatsko šel v prestavo nižje, na primer za prehitevanje in podobno. Zdaj mogoče so to funkcionalnost pustili tudi na ročnih menjalnikih zaradi manjših stroškov ali kaj takega. Ali pa zaščita pred "težko nogo" ali kaj podobnega. :)

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel So avg 03, 2013 7:16 pm

LeQuack je napisal/-a: Ali pa zaščita pred "težko nogo" ali kaj podobnega. :)

Jaz sem najprej na to pomislil. :D

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Ne avg 04, 2013 7:50 am

To ima tudi moj 1.4 Ceed bencinar. Ne vem točno kaj je fora tega, ampak primarno je to namenjeno avtomatskim menjalnikom. Pred tem sem imel avtomatika in je to služilo kot "kick-down", se pravi če si gas pritisnil bolj močno oziroma v ta drugi položaj, je avtomatsko šel v prestavo nižje, na primer za prehitevanje in podobno. Zdaj mogoče so to funkcionalnost pustili tudi na ročnih menjalnikih zaradi manjših stroškov ali kaj takega. Ali pa zaščita pred "težko nogo" ali kaj podobnega. :)

Pedal za plin je v tem primeru namenoma opremljen z dodatno vzmetjo, ki otrdi hod pedala zgolj zaradi "težke noge" in posledično vpliva na nižjo porabo goriva. To je edini razlog, ne pa varčevanje pri izvedbi, saj s tem podražiš vse skupaj. 8) Tudi moj cee'd ima takšen pedal - mislim, da Kia uporablja tovrstno rešitev že nekaj let.

Veronika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne avg 04, 2013 8:15 am

Pri ceedih z ročnim menjalnikom ni nobenega kick-down stikala, ta je namenjen avtomatskemu menjalniku ;)

Pri tem "dvodelnem" pedalu gre izključno za preprečevanje nepotrebnega pospeševanja in posledično nepotrebno večje porabe... razen, če voznik tako želi.

Kick-down je pri ročnem menjalniku v bistvu plastična vzmet in nič drugega in ni z ničemer povezana v smislu električne povezave ;)
Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Po avg 05, 2013 8:37 am

COOL :D

Veronika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 05, 2013 8:14 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:COOL :D

Wtf je tu tako "COOL"??
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To avg 06, 2013 1:54 am

To tudi mene zanima.
Take vrste "preskok" lahko v primeru nuje (škarjice, nevarno vključevanje ipd) dovolj zmoti koga, ki tega ni vajen in je posledično lahko precej nevaren.
Je še vedno COOL?

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi To avg 06, 2013 7:21 am

COOL je slika. COOL je to, da se nekdo tako potrudi, da jo naredi. In COOL je to, da nekod sploh ve, kaj je treba slikati. :lol: Razlika v pritisku na plin do konca je pa pri cee'du v končni točki zgolj malenkost večja, tako da slednjega niti slučajno ne opazi voznik v primeru, ko mora zaradi ostrega prehitevanja ali kakšne temu podobne hitre reakcije pritisniti plin do kraja. 8)

Veronika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To avg 06, 2013 8:07 am

Sicer je stvar posameznika, ampak osebno v vožnji ceeda s tem dodatkom ni bilo ravno presenečenje... motor, da nekaj več od sebe ni pa nekega lepljenja na sedeš. Kolikor je meni znano imajo bencinski ceedi z ročnim menjalnikom in verjetno tudi i30 kick-down pedal od leta 2009. Funkcija deluje nekje od 80% hoda pedala. Za nekoga, ki ima ekonomično porabo zapisano v glavi je ta dodatek povsem brezvezen, drugim pa tako ali tako en kos fedra nič ne pomeni.

http://www.youtube.com/watch?v=LOfy2HCvYO8

Piše tudi v navodilih za uporabo:
Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], Zodd in 4 gostov