Tole bi rad razčistil in prilagam originalno nalepko avtomobila v Servisni knjigi, kjer je označen interval QI6.
Milan_48 je napisal/-a: Sem pa v debati s servisom zaradi uporabe olja. Oni dajejo Castrol 502.0, meni pa piše za avto za interval QI6, da mora biti olje 507.0, oz. Longlife 5w30 in ne 0w40, kakor dajejo oni.
yashica odgovor: Predvideni servisni interval je 15.000 km ali 1 leto, kar pride prej. V 1.4 tsi lahko daš olje normativa 502.00 ali 504.00 (504.00/507.00), ki je namenjeno podaljšanim intervalom (QI16), ta pa pri tebi ne pride v poštev. 502.00 ali 504.00, v vsakem primeru moraš menjati v zgornjih okvirih.
Slikica podatkov avtomobila:

Sedaj pa me zanima kaj je na temu. Imam napisan podaljšan interval in za ta interval mora biti olje 504.00/507.00. Je pa v računalniku avtomobila nastavljeno štetje do 15tk in 1 leto. Ali je to volja naših servisov, ali navodilo VW centrale, ali kaj? In zakaj v SErvisni knjižici, v Navodilih in na nalepki piše eno, a po mojem se dela drugače. Se špara pri olju, ker je 502.00 cenejše?
No, tu piše vse:

In kot vidiš napisano, piše, da se stranka odloči za fiksni, ali prilagodljivi servis. Meni so kar določili fiksnega in slabše olje.
Ali je spet ena izmed napak na Golfu, oz. VW zastopstvu v Sloveniji? Ker cene olja, ki ti ga nalijejo iz velikega soda, pomnožijo končnemu kupcu za najmanj 400%. Ali me želijo večkrat videti in posledično več zaslužiti?