Nasveti in napotki ter povpraševanja...

5cenic
Novinec

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a 5cenic Po jan 04, 2016 11:07 pm

dejc99 je napisal/-a:O renojevih 1.2 tce tudi ni slišati kakšnih kritik, pa imajo prav tako verigo za pogon odmične gredi.

Jah Renault je še vedno pregovorno nezanesljiv, sploh za nekatere "strokovnjake". Me je pred kratkim sorodnik, ki ima Škodo z TSI motorjem hecal, kako lahko vozim taka "j***a" kot je Renault. Njemu pa dobra 3 leta star in skoraj nerabljen avto ropota, kot da bo vse skupaj kmalu razpadlo. Mu raje nisem razlagal, kaj dejansko on vozi.

Se bodo še naučili tile strokovnjaki s časoma, da francozi sploh niso tako slabi.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To jan 05, 2016 8:06 am

Mah ja fantje, mal se umirite, pa bo. Popolnoma vsaka znamka ima svoje fore, veliko pa je odvisno od tega, kako jih zastopnik obravnava. Nekje pride vse na dan, ker ena stranka popi.zdi, drugje pa se gladko reši na servisu in ni javnega linča. Jaz osebno sem do sedaj imel največ "j**c" z Seatom in Citroenom. Teh dveh se izogibam, že zaradi razpoložljivih serviserjev v bližini.
Glede VW - vozim Škodo 2.0 TDI, v štirih letih in pol ima 200.000 km, problemov izredno malo - odpadla plastika pod motorjem zaradi snega, menjane ledice v ogledalih in 3. zavorni luči, v ogledalih menjano še v garanciji, brez problema. Ostalo redni servisi. Avto vžgem, odpeljem, pridem, ugasnem. Ga ne božam, ne dajem spat zvečer, meni je sredstvo za prevoz. Na servisu do sedaj nobenih težav, če sem rabil, sem dobil tudi nadomestni avto. Z garancijskim zahtevkom je šlo gladko. Res pa pridem tja z normalnim odnosom, se naročim pravočasno in prej preverim, da mi rezervirajo avto. Tko da, vsaka medalja ima dve strani...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jan 05, 2016 9:30 am

Ja preveč to nekateri komplicirajo.
Res, da so tudi nekateri avti, motorji, ki so sestavljeni za en drek, ampak ali se sploh zavedate koliko je enih stvari vgrajenih v avto, komponent, delov,... in koliko avtobilov na dan sestavijo. Če mene vprašaš je dobro, da to sploh vse dela z minimalnim vložkom denarja
Lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 05, 2016 9:37 am

Sem imel namen 1x v roku dveh let zamnejat svojga starga golfa za novo sedmico z TSI motorjem, pa ste me zdej tolk prestrašl, da si tega enostavno ne upam več nardit.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jan 05, 2016 11:10 am

ModraW je napisal/-a:Jaz od danes naprej berem samo še novice na tem forumu, komentiral pa ne bom več.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW To jan 05, 2016 3:30 pm

Kaj se ti ne zdi da sem že ogromno napisal in o temi vw z moje strani ni več kaj dodati. Lahko ti povem da mi je 1.6 tdi danes zjutraj spet cukal in mi cvilil v armaturi čez rukerje, podvozje je glasno, če te take novice veselijo.
Sem res rekel že najmanj desetkrat da ne bom več pisal, ampak ko dobim jalove odgovore od pristojnih tako kot včeraj, mi pritisk vrže do plafona in me podkuri da bi na dan objavil še 20 negativnih stvari o vw, ker se sprenevedajo in ne prevzamejo odgovornosti. Enako kot počnejo pri goljufiji diesel gate. ZDA jim bo že pokazal kaj je pravni sistem, brez jajčni politiki v Evropi bodo pa pokleknili, tako že skoz klečijo.
Kvaliteta je slaba, ignoranca velika, znamka goljufa to je vso bistvo, vsak pa zase najboljše ve. Zame je nakup vw velik poraz, avto pa porazen.

Ban kako ga ne boš kupil? Zakaj si pa v temi "avtohiše s katerimi imate pozitivne izkušnje" in tudi drugje pisal da avtohiše slak ne moreš prehvalit in da si s svojim golfom 7 zadovoljen. Spet v drugi temi pa napišeš da imaš golfa 5.

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Napisal/-a Milan_48 To jan 05, 2016 3:59 pm

Off topic: Angleži so napisali, da je Golf najboljši avto leta 2015: http://www.consumerreports.org/cro/magazine/2015/08/best-and-worst-cars-of-2015/index.htm

Pa še en filmček za okras:https://www.youtube.com/watch?v=HZGIVi2pq1M

In ena slikca mojega na eni prvih voženj:

Slika

PS: Mogoče pa take in podobne ceste dovolj pretresejo avto, da vse pade na mesto in potem ne škripa, cvili in ne trese več. Meni se je tresenje priprte strehe uredilo in je sedaj v redu. Sem pa v debati s servisom zaradi uporabe olja. Oni dajejo Castrol 502.0, meni pa piše za avto za interval QI16, da mora biti olje 507.0, oz. Longlife 5w30 in ne 0w40, kakor dajejo oni.
Nulla tenaci invia est via!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jan 05, 2016 4:14 pm

ModraW je napisal/-a:...o temi vw z moje strani ni več kaj dodati. Lahko ti povem da mi je 1.6 tdi danes zjutraj spet cukal in mi cvilil v armaturi čez rukerje, podvozje je glasno, če te take novice veselijo.

Močno dvomim, da se naslaja nad težavami, bolj verjetno mu gre na smeh, ker si že xy krat napovedal, da ne boš več komentiral pa od tega ni bilo nič. Enako kot sedaj ;)

Ban kako ga ne boš kupil? Zakaj si pa v temi "avtohiše s katerimi imate pozitivne izkušnje" in tudi drugje pisal da avtohiše slak ne moreš prehvalit in da si s svojim golfom 7 zadovoljen. Spet v drugi temi pa napišeš da imaš golfa 5.

Kaj ima sedaj hvaljenje AH Slak veze z Banovo navedbo:
"Sem imel namen 1x v roku dveh let zamnejat svojga starga golfa za novo sedmico z TSI motorjem, pa ste me zdej tolk prestrašl, da si tega enostavno ne upam več nardit." :roll:

P.S: Če se ne motim ima @Ban MK5 dizel, letnik 2007. Doma imajo še primerek MK6 1.4 tsi 122...

Drži se teme...

..............................................................................................

Milan_48 je napisal/-a: Sem pa v debati s servisom zaradi uporabe olja. Oni dajejo Castrol 502.0, meni pa piše za avto za interval QI16, da mora biti olje 507.0, oz. Longlife 5w30 in ne 0w40, kakor dajejo oni.

Predvideni servisni interval je 15.000 km ali 1 leto, kar pride prej. V 1.4 tsi lahko daš olje normativa 502.00 ali 504.00 (504.00/507.00), ki je namenjeno podaljšanim intervalom (QI16), ta pa pri tebi ne pride v poštev. 502.00 ali 504.00, v vsakem primeru moraš menjati v zgornjih okvirih.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW To jan 05, 2016 4:31 pm

Saj vem kaj misli zato sem tudi napisal zakaj vedno ponovno dajem objave, lahko bi videl to
ko dobim jalove odgovore od pristojnih tako kot včeraj, mi pritisk vrže do plafona in me podkuri da bi na dan objavil še 20 negativnih stvari o vw, ker se sprenevedajo in ne prevzamejo odgovornosti

Eno stvar pa sigurno ne bi naredil, da bi desetkrat avto vozil na servis za isto stvar potem bi pa ponovno razmišljal o nakupu iste znamke.

Da se držim teme, bom navedel še eno manjšo napako. Navadna barva je zelo občutljiva(za metalno ne vem), po cirka 4 mesecih se pod kljukami vidijo risi in tudi drugje manjše nepravilnosti na laku, pa avto vedno ročno pran. Ko sem gledal nek bel službeni avto na porscheju je bil po 1 letu čisto skraspan pod kljukami do kovine.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jan 05, 2016 5:03 pm

Risi nastanejo od nohtov in tu metalik ali navadna ne igra vloge. V obeh primerih gre za rise v laku in po tvoje "navadna" je dvoslojna, s končnim lakom, ki je nasplošno bolj občutljiv zaradi eko vodne osnove. Imaš pa to prednost, da navadno belo, pri poškodbah letečega kamenja, popravljaš z mešanico akrila + trdilca kar izpade lepše, kot nanos baze in naknadno še laka.

Navadna barva je v zavesti ljudi slaba le zaradi starih in bolj občutljivih akrilnih verzij in nič drugega.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Napisal/-a Milan_48 To jan 05, 2016 5:27 pm

Tole bi rad razčistil in prilagam originalno nalepko avtomobila v Servisni knjigi, kjer je označen interval QI6.

Milan_48 je napisal/-a: Sem pa v debati s servisom zaradi uporabe olja. Oni dajejo Castrol 502.0, meni pa piše za avto za interval QI6, da mora biti olje 507.0, oz. Longlife 5w30 in ne 0w40, kakor dajejo oni.

yashica odgovor: Predvideni servisni interval je 15.000 km ali 1 leto, kar pride prej. V 1.4 tsi lahko daš olje normativa 502.00 ali 504.00 (504.00/507.00), ki je namenjeno podaljšanim intervalom (QI16), ta pa pri tebi ne pride v poštev. 502.00 ali 504.00, v vsakem primeru moraš menjati v zgornjih okvirih.

Slikica podatkov avtomobila:
Slika

Sedaj pa me zanima kaj je na temu. Imam napisan podaljšan interval in za ta interval mora biti olje 504.00/507.00. Je pa v računalniku avtomobila nastavljeno štetje do 15tk in 1 leto. Ali je to volja naših servisov, ali navodilo VW centrale, ali kaj? In zakaj v SErvisni knjižici, v Navodilih in na nalepki piše eno, a po mojem se dela drugače. Se špara pri olju, ker je 502.00 cenejše?

No, tu piše vse:
Slika

In kot vidiš napisano, piše, da se stranka odloči za fiksni, ali prilagodljivi servis. Meni so kar določili fiksnega in slabše olje.

Ali je spet ena izmed napak na Golfu, oz. VW zastopstvu v Sloveniji? Ker cene olja, ki ti ga nalijejo iz velikega soda, pomnožijo končnemu kupcu za najmanj 400%. Ali me želijo večkrat videti in posledično več zaslužiti?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To jan 05, 2016 6:33 pm

Pri nas imaš določen fiksni servisni interval in se drži tega.

Preberi si garancijske pogoje in tam imaš napisano: servisni pregled z menjavo olja mora biti opravljen vsakih 12 mesecev ali vsakih 15.000 prevoženih kilometrov, glede na to, kateri od obeh pogojev je izpolnjen prej. Prekoračitev je pa 1 mesec ali 1.000 km.

Olje ustreznega normativa lahko kupiš in prineseš s seboj. To je lahko normativ 502.00 ali 504.00, kakor ti bolj ustreza.

Sam od prvega dne nosim lastno olje, ker imajo na servisu tako velike marže na olja, da tega enostavno ne mislim tolerirat. Do sedaj ni še nihče nič kompliciral, ne pri menjavi, kot tudi ne pri uveljavljanju garancije.
1992 Fiat Uno 60 SX

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom To jan 05, 2016 6:40 pm

Lahko se odlocis za longlife interval, ampak potem izgubis jamstvo od dveh let naprej.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 05, 2016 6:41 pm

"Meni so kar določili fiksnega in slabše olje."

Tebi so kar določili boljše olje in ne slabše. Oba sta tam tam do kakšnih 10, 12 tisoč, nato je tvoje malo slabše, ampak samo 3 tisoč, nato je tvoje (že novo) bistveno boljše vsaj nadaljnjih 10, če ne kar 15 tisoč oz do konca intervala obeh.
In tu je še nov filter!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To jan 05, 2016 9:07 pm

Hjuu še dobro, da sem lani imel Škodo sicer nebi prevozil 26.000km :cry: :huh:
ta G7 je baje še dober?
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ortline-...
Koliko je izgubil na vrednosti?
Ta je pa VWAU ponudba pa nov :mrgreen:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... tline%20...
Ta je še cenejši!
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... JA%20%C8...

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Napisal/-a Milan_48 To jan 05, 2016 9:42 pm

yashica je napisal/-a:Pri nas imaš določen fiksni servisni interval in se drži tega.

Preberi si garancijske pogoje in tam imaš napisano: servisni pregled z menjavo olja mora biti opravljen vsakih 12 mesecev ali vsakih 15.000 prevoženih kilometrov, glede na to, kateri od obeh pogojev je izpolnjen prej. Prekoračitev je pa 1 mesec ali 1.000 km.

Olje ustreznega normativa lahko kupiš in prineseš s seboj. To je lahko normativ 502.00 ali 504.00, kakor ti bolj ustreza.

Sam od prvega dne nosim lastno olje, ker imajo na servisu tako velike marže na olja, da tega enostavno ne mislim tolerirat. Do sedaj ni še nihče nič kompliciral, ne pri menjavi, kot tudi ne pri uveljavljanju garancije.

Da, ampak zakaj naši tako določijo, če imajo Nemci, proizvajalci in konstruktorji, drugače. Pa izgleda, da niso neumni, ali pač. Naši so mi dali dobesedno preveden nemško Servisno knjižico na katerem piše njihovo navodilo. Imaš na fotki od prej. Na Garancijskem listu, ki ga tudi imam so pa Garancijski pogoji kjer v 4. točki piše - citat: Lastnik novega vozila lahko uveljavlja garancijo samo, če upošteva napotke v Navodilih za uporabo vozila in če vozilo vzdržuje v skladu s proizvajalčevemi navodili v Servisni knjižici. Konec citata. V mojih Garancijskih pogojih na Garancijskem listu, ki sem ga dobil ob nakupu avta, nič ne piše o 12 mesecih in 15tk. Zakaj, zakaj naši delajo po naše? Če bo treba se bom s tem obrnil še na nemško centralo VW, da mi to razjasnijo. Trenutno pa v vsem tem vidim le željo po zaslužku.
Pa že na dveh prejšnjih avtih sem imel menjavo olja in servis na 30tkm. Mercedesov ta velik kamion ima celo menjavo na 80tkm. Včasih smo res menjali Fiatom olja na 7,5tkm in motorji so zdržali 80tkm in nato brušenje in ko si menjal mineralno olje je bilo med prsti kot voda, sedanja sintetična so pa še lepo mazljiva po 30tkm in motorji zdržijo ohoho več km. Kdo še kdaj dela generalne in izbira batne obročke in ležaje gredi za naslednja brušenja? VW nas ima rad in nas hoče večkrat videti. oops

Na računu pa ti napišejo z velikimi črkami (če jim daš svoje olje): OB UPORABI LASTNEGA SEBOJ PRINEŠENEGA OLJA JE MOŽNO, DA REKLAMACIJA NA MOREBITNO OKVARO MOTORJA IN Z MAZANJEM POVEZANIH DELOV ZARADI MOREBITNE EZADOSTNE KAKOVOSTI MAZALNEGA MEDIJA (USTREZNA KAKOVOST SE LAHKO UGOTOVI SAMO V LABORATORIJU), NE BO PRIZNANA. Konec citata. Sicer so v računu napisali, da sem jim prinesel olje Motul 502.00. :huh:

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Napisal/-a Milan_48 To jan 05, 2016 10:02 pm

Off topic, ampak vseeno odgovarjam:
Ivan36 je napisal/-a:Hjuu še dobro, da sem lani imel Škodo sicer nebi prevozil 26.000km :cry: :huh:
ta G7 je baje še dober?
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ortline-...
Koliko je izgubil na vrednosti?
Ta je pa VWAU ponudba pa nov :mrgreen:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... tline%20...
Ta je še cenejši!
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... JA%20%C8...

To so avtomobili z najmanj opreme in malim motorjem. To so cene novih v salonu. S Porsche zavarovanjem in kreditom ali lizingom, ter doseženim dodatnim popustom prideš še nižje. Razen zadnjega v akciji. Povprašaj kaj moraš izpolniti, da imaš akcijsko ceno. Pa saj piše na koncu:
V ceni upoštevana akcija ČISTO MAJČKENE CENE v višini 1.500,00€.
V ceno vštet BON ZA FINANCIRANJE -1000€ + BON STARO ZA NOVO - 500€
AKCIJA VELJA DO 31.12.2015

Na njihovi spletni strani piše: Golf z vključenim popustom, bonom za financiranje in bonom staro za novo zdaj že za 13.922 EUR! Pa še malo doda popusta od svojega zaslužka ta zadnji trgovec in si na teh cenah. Prva dva sta pa sploh predraga.

Te stvari dosežeš v vseh salonih. le korajžno se odpravi do njih in veliiiko sreče!
Zadnjič spremenil Milan_48, dne To jan 05, 2016 10:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jan 05, 2016 10:03 pm

Ti lahko menjaš na 30kkm, ampak potem ti odpade podaljšano jamstvo ( +2 ali +4 odvisno kaj imaš), NIHČE te ne more prisiliti da manjaš olje na 15kkm ,lahko ga sploh ne menjaš zaradi njih, samo garancija odpade pol.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW To jan 05, 2016 10:13 pm

Na cene ki jih kažeš v vw akcijah je treba bit pozoren, da so vezane na vw financiranje, ki je po mojih izkušnjah zelo navito z obrestmi. Ne vem kako je sedaj stanje, ker me ne zanima vw več.
Na banki so mi tisti čas ponudili za 1/2 nižji EOM za isti znesek in isto dobo kot ga plačujemo pri vw. Tistih 1000€ dodatnega popusta na financiranje je v resnici bilo kakšnih 300€ popusta, ker je večje preplačilo obresti.

pa še nekaj. Sem hotel dati v račun vw pa sem bil na peugeot, na ne vem kje še vse, pa so mi ga na vw najmanj ocenili. Svoj avto so najmanj ocenil, pa je bil kot iz trgovine, nikoli ruknjen.... Pri peugeotu so mi ponudili mislim da 7200, pri VW pa 5.900, prodal sem ga pa za 8.000€. Torej vw bon staro za novo je verjetno dober samo za podkurit drva, ker ga verjetno že v štartu krepko podcenijo. Meni so dvakrat to naredili pri dveh vw.

Milan kaj se sekiraš za servise, saj voziš vw- torej znamko, ki ni posebej kvalitetna in vzdržljiva. Torej bolj pogosto menjevanje olje bo prej koristilo kot škodilo.
Sicer pa tist video golf 7 4x4, prvi komentar na YouTube pove vse. Za mene je haldex sklopka 5.generacije samo pomagalo ki cuka, pravi 4x4 se začne od A4 naprej. Kaj ti nuca AWD v golfu če ob normalni vožnji razmerje narejeno da je spredaj 90% in zadaj 10% moči. Enako sem zadnjič vozil eno drugo luks znamko ki ima ravno tako to notri pa je brez veze, edino poraba je manjša. Pa lahko ima zarad mene deset lamborhinijev haldex notri, ki ima verjetno drugačno razporeditev pogona kot golf. Ferrari ima trikrat boljši awd.
Zadnjič spremenil ModraW, dne To jan 05, 2016 10:44 pm, skupaj popravljeno 4 krat.

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Napisal/-a Milan_48 To jan 05, 2016 10:21 pm

maniaxxx je napisal/-a:Ti lahko menjaš na 30kkm, ampak potem ti odpade podaljšano jamstvo ( +2 ali +4 odvisno kaj imaš), NIHČE te ne more prisiliti da manjaš olje na 15kkm ,lahko ga sploh ne menjaš zaradi njih, samo garancija odpade pol.

Da, imam kupljeno podaljšano jamstvo za dve leti, ampak nikjer nimam nič napisanega v zvezi s tem. Le na računu piše pod Opcije 6 letno jamstvo. Vse kar imam sem navedel.

Sicer pa podaljšani interval ima skrajno mejo dve leti in km kdaj menjaš izračuna elektronika vozila glede na sestavo tvoje vožnje. To so potem naši spremenili v nastavitvah SW, ker meni deluje vse na 15tkm in 365 dni. Ali so jim Nemci to dovolili, ker avto ni bil poslan s tako specifikacijo?

Zanima me, ali imate ostali za ostale motorje navedene druge intervale pri Podatkih vozila v Servisni knjižici. Npr.: QI1, 2, 3, 4 oz. QI7?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov