Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Sr mar 14, 2007 10:39 pm

Se strinjam z Africom in ga podpiram. Kot eno zanimljivost pred parimi leti ko so delali test enega Citroena na 100000 km km.. Po končanem testu so lahko ocenili samo karoserijo motorja in vzmetenja pa ne ker so do 100000 km. zamenjali toliko novih delov , da ni bilo mogoče oceniti obrabljenost motorja in podvozja. Toliko o kvaliteti Citroena ki mi je sicer všečen kot znamka vendar prisegam in vozim Toyoto.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr mar 14, 2007 10:47 pm

afric je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:jst bi še na tvojem mestu poslal te napake kar direkt na citroen v francijo

Sem jih ampak so mi iz zelooo garantiranih virov povedali da v resnici moji maili niso sploh zapustili Slovenije. pisal sem tudi na klaus.obberhamer@citroen.com in so mi spet odgovorili iz Kopra :(

pošlji po pošti! (navadni ne elektronski)
al pa na mail za francoze

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr mar 14, 2007 11:30 pm

afric je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:jst bi še na tvojem mestu poslal te napake kar direkt na citroen v francijo

Sem jih ampak so mi iz zelooo garantiranih virov povedali da v resnici moji maili niso sploh zapustili Slovenije. pisal sem tudi na klaus.obberhamer@citroen.com in so mi spet odgovorili iz Kopra :(

http://www.citroen.com/CWW/en-US/FORMS/CustomerRelationsCenter/VehicleClaim.htm

za državo pa upam da nisi izbral Slovenije :S
Slika

Uporabniški avatar
makz
Novinec

Kraj: Kransterdam

Napisal/-a makz Sr mar 14, 2007 11:57 pm

kva bi unga brkonja nasminkov :x smrad jedan...res laze k ps :) to pa zato k mu je v zep kapnilo 1000eur cez noc ;) do konca jih tož! upam da se vse iztece tebi v prid...dobro da mas take zivce, ksni jih nimajo...
btw k sm gledov prispevek na popu sm opazu da mate, ti, mama pa tvoja sestra usi razlicne priimke :) hehe

aja glede klime, pr mojmu seatu je isto tko da se noce przgt klima recmo zutri k je -5 stopinj, ko pa avto vozim in se malo ogreje se AC samodejno vklopi...tok o klimi..
NI vec tdija....

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Napisal/-a bergkamp Če mar 15, 2007 12:59 am

Torti je napisal/-a:Pri nas mislim, da je samo problem v uradnih zastopnikih in pri servisih. Tile se obnašajo kot, da so bogovi in te ne jebejo za pet postov. Avti pač imajo napake, se pač zgodi. Problem je v odnosu do stranke!!! :evil:

Podpiram te s tvojo akcijo in prav si naredil!

Se čist strinjam.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Če mar 15, 2007 7:23 am

@AndrejD

Sem poslal ze na ta email in sem izbral Francijo kot drzavo in italijo drugic. Pirvic so mi odgovorili iz Kopra, drugic pa mi sploh niso ... :evil:

Hoci
Nov uporabnik

Napisal/-a Hoci Če mar 15, 2007 8:29 am

še en long-term test kjer so imel enake porbleme kot ti:

http://www.channel4.com/4car/ft/citroen/c4/2974/2

afric
Novinec

Napisal/-a afric Če mar 15, 2007 9:27 am

Hvala za obvestilo o drugem testu. Upam da se bo pocasi razumelo zakaj jaz tezim s to klimo.
Vsekakor kot izgleda je Citroenasem vse ravno. Ce stvar dela tako jim je prav. Naj bo, meni pa ni!

Sem pisal se enkrat tokrat sem izbral Italijo in sem opazil da moram narediti kljukco ce hocem da gre stvar tudi na sedez v Pariz :)

Bomo videli kaj se bo zgodilo tokrat

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če mar 15, 2007 9:54 am

Se da to kje vidt ? Ker v torek nisem mogu gledat.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če mar 15, 2007 10:08 am

menjekul je napisal/-a:
Tamara je napisal/-a:Kdaj bo ponovitev?

tu lahko vedno pogledaš

http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 171769.php

dobr si tole naredil. ;)

p.s: tole s ključem je pa fora stoletja :lol:

Samotar, link.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI Če mar 15, 2007 10:28 am

afric je napisal/-a:Hvala za obvestilo o drugem testu. Upam da se bo pocasi razumelo zakaj jaz tezim s to klimo.
Vsekakor kot izgleda je Citroenasem vse ravno. Ce stvar dela tako jim je prav. Naj bo, meni pa ni!

Sem pisal se enkrat tokrat sem izbral Italijo in sem opazil da moram narediti kljukco ce hocem da gre stvar tudi na sedez v Pariz :)

Bomo videli kaj se bo zgodilo tokrat

Jaz bi probal še z navadno pošto pa jim pošli kopije slik in mnenje sodnega izvedenca ;)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če mar 15, 2007 11:01 am

zdravo

Lej ne vem kakšen si ti voznik, ker te ne poznam, vendar praviš, da lahko dokažeš da voziš normalno kot večina, pa pustimo to. Kar se tiče članka oziroma intervjuja na TV, ti moram res čestitati in reči vsaka ti čast, da se upaš tako nastopit pred javnostjo, po eni strani pa te razumem, da si se odločil za tako potezo, ker tudi jaz iz svojih lastnih izkušenj ti lahko potrdim, kaj pomeni, ko te začnejo na uradnem pooblaščenem servisu obtoževat, da si zmišljuješ in da napake niso stvarne in realne ampak morajo biti plod domišljije, sicer da ne bom komu delal škode, niso vsi servisi pokvarjeni in imam prav tako dobre izkušnje z dvema citroen servisoma, kjer so kolikor toliko poštimali mojga citroena, ampak daleč bolj pa izstopa razočaranje, ki ga doživiš na podobnem servisu kakršen je v tvojem primeru, pri meni gre za pooblaščeni servis citroen v Ljubljani, to kar sem jest tam doživel, ne vem kako bi opisal - banda lopovska neprofesionalna in nesposobna, amaterji, da jih ni večjih no, potem pa še citroen Slovenija hahaha kako sem se jest nasmejal njihovim lažem, ma ej lažejo ti v obraz in ti prodajajo pravljice no, pa kaj se delajo norca iz poštenga folka no, niso normalni. Ej upam in ti privoščim, da ti uspe stožit in to čim več od njih, da si bodo zapomnili s kom se igrajo in ne da se obnašajo tako, da ti prodajo nov avto in potem v primeru težav pa nisi več njihov problem. Ne vem jest ko sem hodil na pooblaščen servis citroen v Ljubljani sem imel občutek, ko da sem tja prišel nepovabljen, kot da sem tja prišel jih prosit, da naj se me usmilijo in mi popravijo vozilo ne vem no podn od podna, aja evo še spisek napak na moji Xsari (Vzvod pomožne zavore blokiral, menjan motorček zadnje električne šipe, menjana stekla vzvratnih ogledal levo - desno ker so se originalna začela po površini luščiti in se v njiih ni dalo več spremljati prometa zadaj - enostavno se ni več videlo nazaj, menjana vodila sopotnikovega sedeža (menjal sem jih sam, ker po mnenju servisa ni bilo panike glede sedež in so rekli da samo malo poka in da je potrebno malo priviti vijake in malo namazati - v resnici ko sem sam pogledal kakšno je stanje vodil sem opazil da so polomljena in sem jih naročil in sam zamenjal saj od servisa itak ni bilo nič, na sovoznikovem sedežu se vozi samo moje dekle ki ima 57 kil hehe, sedaj ko je konec garancije je nekaj začelo pokati tudi pod mojim sedežem, gremo naprej, prikazovalnik goriva je kazal popolnoma napačno količino gorivo od dejanskega stanja, da ne omenjam svetlobne šove v armaturi med vožnjo so se prižgale vse možne lučke od napake na elektroniki, do akumolatorja, ma ni da ni, napaka na obeh prednjih airbagih, računalnik je celo javljal da je sovoznikov airbag izklopljen, čeprav seveda ni bil in še bi lahko našteval...........vse kar so na servisu naredili je bilo to da so menjali stekla ogledal, ter motorček zadnjega desnega elektro stekla, vse ostale napake sem si jaz po njihovem samo domišlljal......aja še ena stvar ko sem avto kupil in sem se vsedel prvič v nov avto še pred salonom je odpadlo notranje vzvratno ogledalo, seveda se ga nisem niti dotaknil, odpadlo je kar samo od sebe in takoj garancija, ko sm bil lastnik vozil le kaki dve minuti hehe,
aja na koncu pa še to, zgleda tist folk na citroen forumu, ki pravi da si pač zmišljuješ, še ni imel problemov z njihovim citroenom oziroma servisom, ali pa so tudi sami najbrž zaposleni v takem lopovskem servisu in še nekaj da ne bo dvomov, jest enostavno imam zelo rad svojga citroenčka, ki je imel kar dosti težav, ampak enostavno se težave niso odpravile zaradi nekaterih nesposobnih in amaterskih pooblaščenih servisov.
Pa še to za vse kar sem napisal imam tudi dokaze in če misli kdo pametovat da sem še eden ki tukaj neki pljuva čez znamko ni res jest spoštujem citroena kot znamko, sam kaj ko za tako znamko stoji mreža veliko gnilih servisov, ne pravim vseh, ampak veliko
se opravičujem, ker sem bil dolg, ampak take kalvarije se res ne da opisati v dveh stavkih.

lp........Miha.......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Dr. MadMan
Nov uporabnik

Napisal/-a Dr. MadMan Če mar 15, 2007 12:01 pm

Afric svaka čast! Zadnji čas da se spravi nekdo zbrcat golazen v Citroenu v KP in na parih gnilih servisih, ki delajo sam škodo znamki in nič drugega. Osebno vozim Citroena in oba ki sta pri hiši imata čez 240.000 km brez kakršnih koli težav, dejstvo je, da je VSE odvisno od dobrega serviserja, kar pa omenjeni servis nikoli ni bil in je vesoljno znan da nimajo pojma o tem kaj delajo. Dejansko je dobrih citroenovih servisov le dva ali trije. Škoda je le to da imajo taki lopovi zaledje in podporo v Citroenu Slovenija, kjer bi moral nekdo s trdo roko udarit po mizi pa razmetat in spucat to golazen, ki ji ni mar za stranke, glavno da proda avto.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če mar 15, 2007 6:51 pm

afric bravo! Svaka ti čast za tale podvig. Eden redkih ki ima j***a in ve kako se odzvati in ukrepati ob takšnih problemih. Sem gledal prispevek in je bil zares odličen. Brez pripomb. Sam sem bil sprva tudi malce skeptičen glede delovanja avtomobila brez ključa a sem se očitno tudi jaz motil. Dejansko zadeva deluje normalno kar sam do zdaj še nisem videl. Skratka na avtomobilu je toliko napak, da se ga je enostavno bolje znebiti. Ne razumem pa tistega servisa. Očitno je res tako, da ko vstopiš v salon na ogled bodočega avtomobila ti vsi prisotni ližejo podplate in se slinijo poleg tebe. Ko pa obrneš ključ in se odpelješ pa te ne poznajo več. Oziroma si celo nezaželjen tam. Sramota za takšen odnos in pristop. Banda nekulturna. Glavno, da si tam prinesel €.
Glede tistega tipčka pri BMW... Mi ni jasno kje najdejo takšne paciente kot je bil tale. Razumem, da je potrebno braniti svoje ampak ta je šel pa predaleč. Lagal je tako, da je na koncu še sam sebi verjel. Mi res ni jasno kje dobijo takšne "poznavalce". Celo kar barvo na vodni osnovi je izumu tam pred kamero. In da je seveda to čisto nekaj normalnega če dobiš malce odstopanja v barvi. Sej to pa res ni nekaj. Izbereš eno barvo, dobiš pa dve. Super. Za piko na i pa dobiš še cuker posipan po barvi tako, da ima barva nek vzorec in ni gladka kot ostale. Ja sej to ni pa res nič kaj takega! Navsezadnje je to BMW. Vozilo višjega razreda.
Škoda besed za take zadrogirane idiote z IQ sobne temperature.
Skratka dobro si opravil. Sam vem, da če bi tako delali z menoj bi jim naredil cel cirkus direkt v salonu v največji gneči. Brez pomišljanja. Bi potem videli reakcijo. Tisti dan ne bi popustil do zadnjega ne. Tukaj se pa ne pustim.

Glede klime: kompresor se dejansko izklopi pri nižjih temperaturah a to še ne pomeni, da klima ne opravlja več svoje funkcije (sušenje zraka, hlajenje). Tako, da tukaj tudi ni vse vredu kot nekateri pravijo.
Upam, da zadevo rešiš v čim krajšem času.
lp

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Če mar 15, 2007 7:35 pm

@tomzzi da te popravim ker vidim, da nakladaš brez znanja. Od novega leta naprej so res barve na vodni osnovi in niso več akrilne (pač ekologija našega planeta) Preden kaj zineš se tudi prepričaj ali bodi tiho. Glede pacijenta ki dela na BMW-ju jih je sramota, da take ljudi zaposlujejo. Barva je lahko katere koli sestave vendar mora biti lepo pobarvana brez mehurčkov.Pa še enkrat povem, da podpiram g. Africa pri njegovi odločitvi. Ključ ven iz ključavnice pa se naprej voziš haloooo Citroen Slovenija.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če mar 15, 2007 8:10 pm

bugy1 je napisal/-a:@tomzzi da te popravim ker vidim, da nakladaš brez znanja. Od novega leta naprej so res barve na vodni osnovi in niso več akrilne (pač ekologija našega planeta) Preden kaj zineš se tudi prepričaj ali bodi tiho. Glede pacijenta ki dela na BMW-ju jih je sramota, da take ljudi zaposlujejo. Barva je lahko katere koli sestave vendar mora biti lepo pobarvana brez mehurčkov.Pa še enkrat povem, da podpiram g. Africa pri njegovi odločitvi. Ključ ven iz ključavnice pa se naprej voziš haloooo Citroen Slovenija.

Očitno nisi razumel bistva. Barve so res na vodni osnovi. Nikakor pa niso več nekaj čisto svežega. Bistvo je vseeno to kar sem tudi sam zapisal, da to ni razlog za takšen izdelek. Kaj tukaj ni jasno? Do tega ne bi smelo priti pa če je barva na nevem kakšni osnovi. Upam, da je zdaj malce bolj jano vse skupaj. Tega kar je izjavil ne bi smel izjaviti, ker to ni opravičilo za tak izdelek. Ja?

KVINTON
Nov uporabnik

Kraj: Hotinja Vas

Napisal/-a KVINTON Če mar 15, 2007 8:22 pm

predlagam. da afric še enkrat napiše kako se lahko voziš z avtom brez ključa, saj če vžge z ljubega mira na potisk na parkingu, potem pridemo, razbijemo šipo, zlomimo kontakt klučavnico in gasa, podatke pa itak imamo.
važno da je vlažno....

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če mar 15, 2007 8:28 pm

Pa kdo bi hotel sploh ukrasti ta avto? Po moje bi s tem africu naredili uslugo, bi tako vsaj kej od zavarovalnice dubu... :P

Afric, upam, da bo na koncu vse tole v tvojo korist. Take reči se ne bi smele dogajati in vse čestitke, da si že pri teh rosnih letih eden tistih, ki se zna postavit zase.
Obey me. You'll be happier.

KVINTON
Nov uporabnik

Kraj: Hotinja Vas

Napisal/-a KVINTON Če mar 15, 2007 8:28 pm

bugy1

Se strinjam z Africom in ga podpiram. Kot eno zanimljivost pred parimi leti ko so delali test enega Citroena na 100000 km km.. Po končanem testu so lahko ocenili samo karoserijo motorja in vzmetenja pa ne ker so do 100000 km. zamenjali toliko novih delov , da ni bilo mogoče oceniti obrabljenost motorja in podvozja. Toliko o kvaliteti Citroena ki mi je sicer všečen kot znamka vendar prisegam in vozim Toyoto.

in kje imaš kakšen argument?

ali drugače: kaj že zavije svizec, ha,ha,ha,ha,,,,,,,,,
važno da je vlažno....

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če mar 15, 2007 11:21 pm

Če se ne motim, je bil ta test tudi v AutoBildu.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov