Nasveti in napotki ter povpraševanja...

emilo
Nov uporabnik

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a emilo Če avg 08, 2013 3:23 pm

Dobro da sem opazil debato okoli kick down stikala. Po 11.000km namreč nisem opazil da je na mojem Ceedu vgrajeno to stikalo oops Danes sem tako prvič pohdil plin do konca!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 08, 2013 3:30 pm

emilo je napisal/-a:Dobro da sem opazil debato okoli kick down stikala. Po 11.000km namreč nisem opazil da je na mojem Ceedu vgrajeno to stikalo oops Danes sem tako prvič pohdil plin do konca!

Toliko o smiselnosti tega stikala pri avtomobilih z ročnim menjalnikom...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

El toro
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a El toro So avg 17, 2013 11:11 am

Templar je napisal/-a:Glede motorjev, avto ima 7! letno garancijo na motor in menjalnik... če je avto redno in prav servisiran in da pride do napake bodo brez pardona mejali cel motor v garanciji, vem za primer ko so zaradi napake na cevi visokotlačnega voda menjali celoten motor, na stroške proizvalaca vključno z nadomestnim vozilom.
Če takšna skrb za kupce ni razlog za nakup vozila po tem ne vem kaj je....

Na splošno glede 1.6CRDi motorjev pa sem do sedaj slišal in bral vse samo najboljše

Na garancijo s ene zanašajte preveč. Sicer pa je avto dober, vožnja udobna... Se pa pri vsaki znqmki, pri vsakem modelu najde primer napak. To je pač kakor tombola. Lahko je npr. en YUGU Bivši) odličen, en najnovejši FERARI pa bo imel skrito napako katero noben serviser ne bo uspel odpraviti. (prej kak amaterski elektronik)

El toro
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a El toro So avg 17, 2013 11:38 am

cliopower je napisal/-a:Zato ker nerabi več disla ma službo oddaljeno 3km od doma mislim da namerava kupiti bencinarja pro_ceeda. Saj mislim da je tako.Pač jst sm tud svojega 5vratnega ceeda prodal pa kupil pro_ceeda.

PRO-CEED je zakon. Moja prva KIA je bila PRO. In žal mi je da sem po karambolu menjal na 5 vratno.
Aja, tu nekje sem prebral o problemih z volanom. Jaz sem zletel z ceste pozimi, zasnežena cesta... Ampak.... Vse do trenutka ko sem prebral o nedelujočem volanu te nesreče nisem razumel. Kajti na snegu nisem amater. Mogoče je bil tudi pri meni vzrok nedelujoč volan. :!: :?: :?: :!:

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack So avg 17, 2013 11:43 am

Meni pa bolj paše petvratna, vsaj za parkiranje na slovenskih parkiriščih so ta coupe vrata čisto prevelika. Se moram vsakič kot jegulja ven zriniti, ko ni placa. :)

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Re: Re:

Napisal/-a Veronika.borghesi So avg 17, 2013 2:18 pm

PRO-CEED je zakon. Moja prva KIA je bila PRO. In žal mi je da sem po karambolu menjal na 5 vratno.
Aja, tu nekje sem prebral o problemih z volanom. Jaz sem zletel z ceste pozimi, zasnežena cesta... Ampak.... Vse do trenutka ko sem prebral o nedelujočem volanu te nesreče nisem razumel. Kajti na snegu nisem amater. Mogoče je bil tudi pri meni vzrok nedelujoč volan. :!: :?: :?: :!:

kako pa lahko pride do tega, da ti volan neha delovati? In da tega ne opaziš? Verjetno je bila težav bolj v oprijemu in preveliki hitrosti kot pa v samem
avtu. :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

hahehihoh
Uporabnik

Re: Re:

Napisal/-a hahehihoh So avg 17, 2013 2:41 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:

kako pa lahko pride do tega, da ti volan neha delovati? In da tega ne opaziš? Verjetno je bila težav bolj v oprijemu in preveliki hitrosti kot pa v samem
avtu. :D

Se samo meni zdi, da je to dekle malo preveč zaupljivo do KIE, ki, roko na srce, tako kot vse ostale znamke, ni brez napak? O tem problemu je bilo že več postov, in definitivno ne bi bil prvi primerek z nedelujočim volanom.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So avg 17, 2013 2:47 pm

Ka je zgornji bikec počel, da je letel s ceste ne vem, vem pa, da so pri kii (poleg ostalih modelov) tudi ceedi imeli težave z volanom oziroma odpovedjo med vožnjo.

Veronika, če se ti da guglat.... ceed loss of power steering when driving, Kia ceed power steering problems, Kia ceed power steering failure..

Ne gre za isto napako, ampak posledice so pa lahko podobne, če že ne iste. Pred dnevi sem dobil od Nissana poziv, naj pripeljem svojo micro na pregled volana, ki bi bil lahko premalo zategnjen. Če sem bolj natančen - med vožnjo mi lahko ostane v rokah :DDD Vse bi bilo vredu, če ne bi avto odpeljal iz salona spomladi 2005, prodal leta 2006, poziv pa dobil poleti 2013 :shock: V tem času bi lahko bil zaradi kretenskih inžinirjev iz britanskega Sunderlanda, jaz moji najbližji, kupec in njegovi in po možnosti še kakšna tretja oseba, že "Six Feet Under" :twisted:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

El toro
Nov uporabnik

Napisal/-a El toro Sr avg 21, 2013 9:01 pm

yashica:, tale bikec je bil že iz ovinka, a avto je še kar naprej zavijal, ni pa me zanašalo. Zaradi snežnih razmer sem vozil previdno, vendar ko sem stopil na zavoro je sila teznosti naredila svoje. Bum pod cesto in sledio je prevračanje. Moram priznati, školjka je pa izredno močna. Sicer res vsa razbita, a stebri so streho zadržali na svojem mestu, čeprav sem najprej padel na streho. Potem pa še 5 prevračanj. Razen bolečin v prsnem košu drugih posledic na meni ni bilo. Verjela ali ne, vendar volan je bil neposlušen in prav ničesar nisem mogel narediti da bi se rešil. :)

Gosic
Poznavalec foruma

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a Gosic Sr avg 21, 2013 9:27 pm

Marek_ je napisal/-a:Tudi jaz, kar se tiče uveljavljanja garancije ni bilo nikoli najmanjšega problema, zamenjali so mi tudi zadeve, ki niso več pod garancijo in zadeve za katere bi se lahko štelo kot navadna obraba oz. moja nepravilna uporaba.
Ko bi vsaj tako enostavno bilo pri vseh ostalih...

Evo jaz tudi ne. Menjali so mi tako turbino, kot izpušni kolektor, kot volansko letev... Vse pod garancijo, vse brez enega samega jamranja. Doma sem po nesreči preblizu z visokotlačnim pošprical in mi je posnelo 'krom' z meglenke. Tudi to so menjali pod garancijo. Ene same pripombe nimam čez servis Kia Potočnik. In med menjavo turbine sem imel brezplačen nadomestni avto.
Da ne govorim o mehankarju pri Potočniku. Drugega kot legenda ne morem reči.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 21, 2013 9:32 pm

Česa tebi niso menjali? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če avg 22, 2013 5:20 am

El toro je napisal/-a:yashica:, . Verjela ali ne, vendar volan je bil neposlušen in prav ničesar nisem mogel narediti da bi se rešil.

Bo kar verjel ali ne ;)

~toMmy~ je napisal/-a:Česa tebi niso menjali? :D

Ketne jim sigurno ni treba menjat... Ta je v domeni vw-ja :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a xxseby Če avg 22, 2013 8:44 am

Gosic je napisal/-a:
Marek_ je napisal/-a:Tudi jaz, kar se tiče uveljavljanja garancije ni bilo nikoli najmanjšega problema, zamenjali so mi tudi zadeve, ki niso več pod garancijo in zadeve za katere bi se lahko štelo kot navadna obraba oz. moja nepravilna uporaba.
Ko bi vsaj tako enostavno bilo pri vseh ostalih...

Evo jaz tudi ne. Menjali so mi tako turbino, kot izpušni kolektor, kot volansko letev... Vse pod garancijo, vse brez enega samega jamranja. Doma sem po nesreči preblizu z visokotlačnim pošprical in mi je posnelo 'krom' z meglenke. Tudi to so menjali pod garancijo. Ene same pripombe nimam čez servis Kia Potočnik. In med menjavo turbine sem imel brezplačen nadomestni avto.
Da ne govorim o mehankarju pri Potočniku. Drugega kot legenda ne morem reči.

Kakšni so znaki ko shodi volanska letev?
Just checking....... ;)

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo Če avg 22, 2013 11:33 am

Eno vprašanje... V novega 5-vratnega Ceeda mi v prostor za rezervno kolo ne gre originalno 16 colsko platišče (je preširoko) :? To je najbrž kakšna neumnost od Kije ali imajo to še kateri drugi novi avtomobili?

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Če avg 22, 2013 2:15 pm

emilo je napisal/-a:Eno vprašanje... V novega 5-vratnega Ceeda mi v prostor za rezervno kolo ne gre originalno 16 colsko platišče (je preširoko) :? To je najbrž kakšna neumnost od Kije ali imajo to še kateri drugi novi avtomobili?

Zato ker maš posebno rezervno kolo =P
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če avg 22, 2013 2:58 pm

Kakor vem tja paše tisti kit za popravilo pnevmatike, tako da ne vem če je dejansko namenjeno rezervni gumi. Vsaj jaz je nisem dobil zraven.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če avg 22, 2013 3:36 pm

emilo je napisal/-a:Eno vprašanje... V novega 5-vratnega Ceeda mi v prostor za rezervno kolo ne gre originalno 16 colsko platišče (je preširoko) :? To je najbrž kakšna neumnost od Kije ali imajo to še kateri drugi novi avtomobili?

Pokanje v volanu. Meni je na mestu in le v desni zavoj. Gre pa zadeva postopoma. Rahel pokec se v cca 10.000km spremeni v kar pogosto pokanje :D Mislim da ima cee'd precej težav s to letvijo, ker opažam da mi ponovno rahlo poka, sedaj pa med vožnjo. K sreči imam še garancijo, vendar kaj bo po garanciji glede tega. Skratka zadeva nevem od česa dobi luft.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če sep 12, 2013 11:07 am

Kaj noben nima več težav s Kiami al kaj :twisted:

No pri meni se je začel tisti zložljiv ključ zatikati pri odpiranju, dobro to ni velka stvar. Pa ko je mrzel zjutraj kar težko spelje, kot bi ga nekaj bremzalo prvih par sto metrov, potem je v redu. Pa ko še ni ogret sem opazil da kar vibrira pri nizkih obratih tam do 2500 obratov. Dela sicer še vse po prevoženih 5000 kilometrih.

Poraba pa je tam okoli 8L/100km pri mojem 1.4 bencinarju, to je večinoma mestna vožnja ter obvoznica. Računalnik sicer kar malo zavaja, kaže mi tam 7.3 ali 7.4 L, tako da za dobre pol litra premalo.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če sep 12, 2013 6:10 pm

saj veš, da se po forumih pljuva samo če vag grupo; če sem bolj natančen: čez vw
ostale napake in probleme pa se debatirajo prek ZSjev in na meetih, da jih drugi ne slišimo...

me pa veseli, da ni skoraj nič težav!
glede bremzanja... najbrž je na diskih malo rje, pa tisto bremza...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če sep 12, 2013 6:17 pm

.com je napisal/-a:saj veš, da se po forumih pljuva samo če vag grupo; če sem bolj natančen: čez vw
ostale napake in probleme pa se debatirajo prek ZSjev in na meetih, da jih drugi ne slišimo...

me pa veseli, da ni skoraj nič težav!
glede bremzanja... najbrž je na diskih malo rje, pa tisto bremza...

Mogoče res da so diski. Čeprav je bolj čuden občutek, recimo speljem s parkirišča dam v prvo do nekje 2500 obratov ne opazim da bi kaj bremzalo potem pa kot da bi res pritisnil na bremzo. Edino če rja na disku zakasnjeno prime. Po nekaj 100m ni več opaziti tega, tudi potem čez dan ponavadi ne.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov