Nasveti in napotki ter povpraševanja...

blackey
Novinec

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a blackey To jan 05, 2016 11:27 pm

Zadnjič sem peljal od kolegice golfa 7 1.6 TDI highline karavana (40 kkm, 2014, slovenski) in ker spremljam tukaj te probleme od škripanja, pokanja, tresenja motorja, rošenja itd. me je res zanimalo kak se to čudo pelje. Z njim sem prevozil cca. 250 km in avto ni imel čričkov, pokanja vrat (prav vsa vrata sem odprl iz firbca), motor je lepo tih brez vibracij, tut start-stop dela ok čeprav ga sam ne maram, skratka nič od tega kar sem zasledil da imate probleme. Edino enkrat je screen zaštekal, ko je vklopil vzvratno kamero ob rikvercu...je malo zmrzil za par sekund. Tako da sem bil v celoti prav pozitivno presenečen. Očitno je zelo važno na kak primerek naletiš.

Ti ModraW pa le prodaj oba golfa, ker očitno nimaš sreče z njimi :D

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW To jan 05, 2016 11:57 pm

Nisem edini, v parih minutah par res težko oceniš avto glede okvar in čričkov, posebej če je radio na glas. Sem vozil dva highlina, enega ima tudi kolegica pa je podobno stanje, seveda lahko je pa tudi kakšen golf ok. Izjeme potrjujejo pravila.

100 pisem bom še napisal na Bravničarjevo, vsak dan enega po pet minut, potem bom pa prodal. Sodišča in zakoni so pri nas za okras in če sem preplaval 20 km in pretekel 60km bom še to storil. Tako kot meni vsak dan živce pije ta avto, tako jih bodo oni poslušali od mene dan za dnem.
Na večje ignoriranje in napuh še nisem naletel. Oni pa še niso na tako vztrajnega človeka.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr jan 06, 2016 7:09 am

Dopise bi lahko objavljal...

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Sr jan 06, 2016 7:40 am

Jaz ti predlagam da narediš en facebook oz youtube kanal o svojem avtu. Se boš hitro zmenil z VW. To pisanje na forumu je brezveze.

Sem spremljal nekoga, ki je imel probleme z porsche in mu isto niso hoteli menjati, potem je pa naredil youtube kanal in opisoval svoj avto.. v roku enega meseca so mu ponudili ali denar ali nov avto.

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Sr jan 06, 2016 8:40 am

Influenz je napisal/-a:Jaz ti predlagam da narediš en facebook oz youtube kanal o svojem avtu. Se boš hitro zmenil z VW. To pisanje na forumu je brezveze.

Sem spremljal nekoga, ki je imel probleme z porsche in mu isto niso hoteli menjati, potem je pa naredil youtube kanal in opisoval svoj avto.. v roku enega meseca so mu ponudili ali denar ali nov avto.

Fantje ne delajte tega. Že itak ima VW dovolj težav v Ameriki zaradi tožb iz diesel afere.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr jan 06, 2016 8:53 am

VW se ti smili? :DDD :DDD
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jan 06, 2016 9:36 am

Če bo pomagalo, da odpreš youtube kanal ga odpri. Iz moje strani imaš že enega obiskovalca, ki bo to spremljal
Lp

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Sr jan 06, 2016 2:59 pm

Še ena druga (večja) mehanska napaka se pojavlja ampak sedaj čakam na popravilo in je ne bom napisal. Če bodo uspešno zaključl reklamacijo potem sem s pisanjem zaključil, ker potem ne bo razlogov za nadaljevanje in ne bi bilo fer grajati še naprej.

Če se bodo težave nadaljevale bom pa naredil en filmček s številnimi napakami in seznam vseh napak na vozilu, ki so ali še niso bile opisane v temi.

Glede na aroganco, ignoriranje in vzvišenost nekaterega vw osebja in poniževalen odnos do strank se mi nič ne smilijo zaradi afere. Ko so bili na vrhu jim ni bilo mar za redne stranke in so rekli da si samo številka, na pošto nočejo odgovoriti, sedaj naj pa skupaj žalujemo?
Žaluje lahko konkurenca, ki je zaradi goljufije manj prodala in je zgledalo da je vw 2 leti v razvoju pred njimi ali pa kupci ki so bili zavedeni ali pa so kupili pol-izdelek. Lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr jan 06, 2016 3:31 pm

ModraW je napisal/-a:Še ena druga (večja) mehanska napaka se pojavlja
Kaj imaš to za enega golfa? Kakšnega izmed prvih modelov? Ker te težave pri avtu za več kot 7 jurjev so hude...

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Če jan 14, 2016 4:28 pm

Kakšni so pa prvi znaki začetka obrabljenosti dvomasnega vztrajnika?

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom Po jan 18, 2016 8:07 pm

Ga nima.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Po jan 18, 2016 9:04 pm

Če dam v prostem teku gas na recimo na 1300 obratov in gas spustim pri istih obratih števec počaka kakšnih 5 sekund lahko tudi več, potem pa pade nazaj na normalne obrate na nekje 800. Je to normalno da počaka nekaj časa(da se mogoče obvaruje sklopka, vztrajnik) ali to ni normalno?

Enako obratomer za nekaj časa obstoji če imam v prvi prestavi in imam eno nogo do konca na sklopki, z drugo nogo pa rahlo dodam gas in ga spustim. Motor 1.6 tdi. Hvala.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Po jan 18, 2016 11:06 pm

:hi kaj ni enga mehanika na forumu? Potem pa naj pove kdo ki ima golfa 7 1.6 TDI če mu isto dela. Glede na to da jih na leto prodajo približno 2800 ni to nek eksotičen, redek avto in verjetno ga ima še kdo drug... :tipk

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 18, 2016 11:14 pm

Vem samo to, da je (realnih) pet sekund gotovo preveč

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Po jan 18, 2016 11:38 pm

Realnih, lahko je tudi več kot 5s.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To jan 19, 2016 11:56 am

Milan_48 je napisal/-a:Sicer pa podaljšani interval ima skrajno mejo dve leti in km kdaj menjaš izračuna elektronika vozila glede na sestavo tvoje vožnje. To so potem naši spremenili v nastavitvah SW, ker meni deluje vse na 15tkm in 365 dni. Ali so jim Nemci to dovolili, ker avto ni bil poslan s tako specifikacijo?

Z diagnostično opremo lahko servisni interval nastaviš na fiksni (15.000 km ali 1 leto) ali variabilni (do 30.000 km ali 2 leti).
Tvoj avtomobil (in tudi vsi ostali od leta 2015 ali kdaj je že VW šel na 2+4, prej je bilo 2+2) ima 2 (garancija) + 4 (jamstvo) let ''garancije''. ''Garancije'' v navednicah, ker je to pogovorno rečeno, čeprav dejansko zadnja 4 leta ni garancija. Pogoji za veljavnost jamstva so jasno zapisani v letaku (link je bil zgoraj dan). Med njimi je tudi obvezen fiksni servisni interval 1 leto ali 15.000 km. Zato tudi na servisu vse slovenske avtomobile nastavijo na fiksni servisni interval.
Seveda pa je tvoj avtomobil tehnično sposoben (in za to konstruiran) obeh intervalov. Pri variabilnem mora biti sicer uporabljeno boljše olje.
In ti lahko zahtevaš (in boš dobil) variabilni servisni interval, vendar ti s tem propade veljavnost jamstva. Prvi dve leti pa ti garancija ob tem še vedno velja v celoti.
Odločitev je torej na strani kupca: ali variabilni servisni interval in manjši stroški servisiranja ter izguba dodatnega 4-letnega jamstva ali pa fiksni servisni interval in samo 2-letna garancija.
Dejansko je, da si uvoznik in servisi na račun krajših servisnih intervalov ''prinesejo'' noter delni ali celotni strošek dodatnega jamstva. Torej lahko kupec vidi to kot ''nateg'' in vleko dodatnega denarja iz žepa, lahko pa tudi kot ''strošek'' dodatnega jamstva. Ki seveda ni isto garanciji :evil: :lol: . Pogoji.press
In pa seveda glavna točka zakaj uvoznik ponuja to ''brezplačno'' jamstvo za dodatna 4 leta :twisted: ? Bistveno podaljšanje povprečne dobe, ko se nov avtomobil servisira na pooblaščencu, kar seveda pomeni dodaten prihodek za servise in seveda tudi uvoznika.

Sedaj pa na kratko še moje izkušnje: menjava olja na 30.000 km, ne hvala. Zakaj? Sem podrobno opisal tukaj: http://www.mtl.si/sl/blog/item/126-dolg ... evati.html
Sam osebno sicer uporabljam boljše olje (longlife), ampak imam servisni interval pri trenutni gajbici kar na 15.000 km. Razlika v ceni med obema oljema je 1 EUR-o na liter (ne na servisu :lol: ), tako da...
Če se servisira na pooblaščencu pa lepo prineseš v kantici svoje olje in ko ti tisto zgoraj napišejo na servisni nalog ali v servisno knjižico zahtevaš, da ti zraven napišejo še točen tip olja, da se vidi, da je bila specifikacija ustrezna. To je to.

Sedaj pa še k napakam: zelo pogosto službeno srečam lastnike Golfov 7-k in so več ali manj dokaj zadovoljni. So kakšne napakice, ki pa so se rešile v garanciji. Bolj pogoste napake so na ksenon lučeh, zmrzovanje multimedije, itd. Tudi kakšni črički se pojavljajo. Opazil pa sem, da je obravnavanje reklamacij in garancijskih popravil odvisno od posameznih servisov. Očitno se nekaterim ne da s tem ubadat, drugi pa so bolj odzivni in se zavedajo, kaj pomeni ohraniti stranko zadovoljno tudi po tem, ko ji že izpuliš iz rok denar za avto.
Vsekakor se pa strinjam, da PS nima dobrega načina, kako se dela z reklamacijami in garancijskimi zahtevki. Verjetno so zaposleni, ki se tam s tem ukvarjajo, nagrajeni glede na to, koliko zahtevkov zavrnejo. Kar seveda zelo slabo vpliva na dojemanje vozila in znamke s strani strank.
Opažam pa na splošno, da se napake na avtomobilih v zadnjem času povečujejo, kar je verjetno posledica vedno bolj ostrih razmer na trgu, pritiskov na cene/dobiček in posledično tudi nič več ''overenginneringa'' po katerem je bil VAG včasih znan. Sedaj je tudi pri VAG-u vse narejeno na knap in posledično tudi prihaja do napak, ki so bile včasih rezervirane za ''francoze''.
Ista zgodba je tudi pri Škodah, ravno spremljam eno horror zgodbo na novem avtu in reševanje s strani PS je katastrofalno. Če bi jaz tako ravnal s strankami, bi lahko že zdavnaj zaprl vse skupaj.

Recimo še osebne izkušnje: prodal Octavio 2 z 270.000 km, nobenega izrednega stroška. Trenutni Superb je pri pol te cifre že zahteval menjavo prednjega ležaja, da ne govorimo še o nekaj drugih zadevah. Recimo zadnji del krom letvic na vratih je na vseh Superbih bel (izgubi sijaj). Samo zadnji del, vse ostalo je ok. Torej evidentna napaka v proizvodnji oz. v uporabljenih materialih. Odgovor: ste prali s preagresivnim šamponom. Ja itak, točno samo za ta del sem šel nalašč kupit agresiven šampon, vse ostale sem pa pral z normalnim. Itd.
Vsekakor ne bi rekel, da je bilo to ravno pričakovano. No, pri Superb-u 3 so šli še kakšen korak naprej :lol: , možno pa tudi, da so to posledice prve serije.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW To jan 19, 2016 12:34 pm

Moj ni prva serija tako da to ne more bit izgovor, serijski vpoklici še manj. Sicer pa ne delajo vozil od včeraj ampak preko 60 let.

Mtl povej še ti kaj misliš glede teh obratov da ne padejo je normalno/ni normalno? Tudi ko včasih pohodim gas avto ne gre nikamor, pa ne vem če računalnik motorja ne spusti zaradi varčne vožnje ali kaj. Ko iz prve speljujem je kot bi iz tretje.

Glede odnosa s PS bi pa rekel da sem imel že veliko kontaktov z različnimi podjetji ko sem delal preko študenta pa so bili zneski veliko večji in tako slabega ignorantskega odnosa še nisem doživel. Da ti nekdo od višjih reče da je isto če kupuješ leta vw ali kupiš prvič zadnjič in nikoli več je zame nesprejemljivo in ta mentaliteta nič vrednosti strank se odraža na reklamacijaj.
Za reklamacijo sem predlagal sto in eno stvar in sploh ne znajo konstruktivno reševat težave, ponavljajo eno in isto kot papiga, da oni nimajo s tem nič naj se obrnem na pooblaščenega serviserja. Pozabil so dopisat da naj mam spalno vrečo zraven, če se mogoče naslednji dan spet kaj pokvari.
Odnos slab, avto slabe kvalitete, znamka je desetletje goljufala... kaj bi si kupec lahko še več želel. Mogoče obiska, samo ne doma. Itak ko bo avto prodan ne bo nikoli več vw brand, tako da bomo že preživeli to kramo od vaga.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl To jan 19, 2016 12:42 pm

ModraW je napisal/-a:Mtl povej še ti kaj misliš glede teh obratov da ne padejo je normalno/ni normalno? Tudi ko včasih pohodim gas avto ne gre nikamor, pa ne vem če računalnik motorja ne spusti zaradi varčne vožnje ali kaj. Ko iz prve speljujem je kot bi iz tretje.

Žal ti ne morem kaj konstruktivnega napisat, ker nimam v spominu, da bi mi na kateremkoli avtomobilu obrati tako obstali (morda za pol sekunde). Pa sem vozil nekaj 1.6TDI-jev. Upam, da nimaš spodaj kakšnega tepiha ob katerega se pedalka zatakne :lol: :lol: :lol: . Ja, tudi take so.
Predlagam pa sledeče: imaš telefon s fotoaparatom, tako da naslednjič to posnami in potem s tem na servis.
Kar se tiče potega motorja, pa boš moral sam sprobat in ocenit ali je zaradi ECO načina: dejstvo je, da se v ECO načinu avto vleče bolj kot smrkelj in ne kot avto :lol: :lol: :lol: . Tako da, stestiraj. Imej Normal način in probaj, imej ECO način in probaj in spravi v SPORT način in sprobaj. Če je zadeva konsistentna in vedno enaka (vedno v ECO načinu kot smrkelj, vse ostalo pa ok), potem ti je verjetno jasno, da je to to. Pač ne moreš imeti nizke porabe in zmagovat na semaforjih. Če se pa to občasno pojavlja poizkušaj ugotoviti kdaj, tako da lahko na servisu to ponoviš (problem je pri sporadičnih napakah, ki jih ni možno ponoviti), sicer pa spet telefon v roke in posnami.
Še dodaten nasvet:
za vse obiske in vse težave spravljaj dokumentacijo (delovne naloge, itd.) in ko ti bo dovolj piši direkt v tovarno. Včasih pomaga in to zelo hitro :lol: :lol:
Pa še en nasvet: ne preveč računat na tistih 4 leta jamstva, tako da porihtaj avto preden bo 2 leti. Čeprav, če boš imel dokumenatacijo, da je bila napaka že od prej, je vseeno malo drugače.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW To jan 19, 2016 12:58 pm

Bom posnel ob prvi priliki. Tepih? skoraj ne verjamem, ker ima luknje kjer gredo čepki notr.
Ne bom se več kregal, dosti je bilo pošiljanja reklamacij, ker še na servisu ne morejo obljubit da bo boljše. Potrošnik je v EU zelo podcenjen z malo pravicami. Že pri dieselgatu se vidi ko sta za isti problem evropski in ameriški kupec popolnoma drugače obravnavana.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl To jan 19, 2016 1:05 pm

ModraW je napisal/-a:Bom posnel ob prvi priliki. Tepih? skoraj ne verjamem, ker ima luknje kjer gredo čepki notr.
Ne bom se več kregal, dosti je bilo pošiljanja reklamacij, ker še na servisu ne morejo obljubit da bo boljše. Potrošnik je v EU zelo podcenjen z malo pravicami. Že pri dieselgatu se vidi ko sta za isti problem evropski in ameriški kupec popolnoma drugače obravnavana.

Malo preveč na splošno gledaš zadeve.
Kakorkoli obstaja enostavna rešitev: prodaš avtomobil in kupiš drugega ter upaš :twisted: , da boš na boljšem.
Kregat se pa nima smisla, ne zahtevat svojih pravic, je pa spet nekaj tretjega. Seveda pa morajo biti te zahteve utemeljene in dokazane, ker včasih si kdo razlaga zadeve nekoliko po svoje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov