Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe mar 16, 2007 12:39 am

pred mesecem sem to temo nazadnje bral...
jz sm včeraj videl napovednik ponovitve Preverjeno na TV Pika ampak sm prej zaspal, ker sm mel dokaj naporen dan za sabo. Sm se takoj spomnu na to temo...
Prvo čestitam, Anej, da si zadevu spravil v medije!
Drugo, Bass hvala za link, da se lahko malo nasmejim tistemu kar sem sinoči zamudil...
Tretje...mediji majo pa veliko moč, a ne? :rofl :noro :rofl (ker se zej pol zagovornikov citroena obrača proti citroenu)

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe mar 16, 2007 3:01 pm

Pozdravljeni vsi,

ja mediji imajo kar veliko moc ja ampak kot izgleda ne v Citroenu. Premaknilo se ni se nic, kar pomeni da sledijo drugi mediji (casopisi, itd). Super pa bi bilo priti v kaksno oddajo kot npr trenja ali pa Tednik ampak saj veste kak je pregovor, Sanja svinja kukuruz :O)

Vsekakor, delni odgovor trzne inspekcije iz LJ." Po mojem mnenju tukaj nekaj ni v redu, mnenje izvedenca je bilo diktirano od kupca in ni zanesljivo ter realno. Potem pa je se nekaj od kljuca govoru, kar pa sploh naceloma nebi smel vedet ker tega na mnenju izvedenca ni napisano ker je prislo vn sele kasneje, tako da ali je gledal Tv in drzi z Citroenom ali pa mu je kaj pricurljalo v zep iz Kopra. Vsekakor, je posteno predal zadevo v Postojno kjer je njihova podruznica in sedaj ukrepajo oni naprej. je pa povedal da je bilo tisto njegovo osebno mnenje in ne odgovor trzne inspekcije :(

Dovolj slabo da moram sam dokazovat in se financirat vse te hece !!!!!!!!!

Kje je pravica v Sloveniji ?? Kaj citroena prav res nic ne briga ??
vsi ki ga nameravate kupiti, upajte le da nebo nesrecna serija ker se boste potemtakem lahko le obrisali pod .....

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe mar 16, 2007 4:22 pm

afric, svaka ti čast da maš tolk živcev pa potrpljenja. Jaz osebno bi popizdo že zdavnaj pa bi zgrda kaj naredo. :roll:

Vztrajaj do konca. ;)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Pe mar 16, 2007 4:32 pm

afric je napisal/-a:Dovolj slabo da moram sam dokazovat in se financirat vse te hece !!!!!!!!!Kje je pravica v Sloveniji ?? Kaj citroena prav res nic ne briga ??
.....

zivimo v tajkunski skorumpirani drzavi brez sodstva ....to je to , ko kapital narekuje zakone!

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Pe mar 16, 2007 4:36 pm

afric je napisal/-a:Pozdravljeni vsi,

ja mediji imajo kar veliko moc ja ampak kot izgleda ne v Citroenu. Premaknilo se ni se nic, kar pomeni da sledijo drugi mediji (casopisi, itd). Super pa bi bilo priti v kaksno oddajo kot npr trenja ali pa Tednik ampak saj veste kak je pregovor, Sanja svinja kukuruz :O)

Vsekakor, delni odgovor trzne inspekcije iz LJ." Po mojem mnenju tukaj nekaj ni v redu, mnenje izvedenca je bilo diktirano od kupca in ni zanesljivo ter realno. Potem pa je se nekaj od kljuca govoru, kar pa sploh naceloma nebi smel vedet ker tega na mnenju izvedenca ni napisano ker je prislo vn sele kasneje, tako da ali je gledal Tv in drzi z Citroenom ali pa mu je kaj pricurljalo v zep iz Kopra. Vsekakor, je posteno predal zadevo v Postojno kjer je njihova podruznica in sedaj ukrepajo oni naprej. je pa povedal da je bilo tisto njegovo osebno mnenje in ne odgovor trzne inspekcije :(

Dovolj slabo da moram sam dokazovat in se financirat vse te hece !!!!!!!!!

Kje je pravica v Sloveniji ?? Kaj citroena prav res nic ne briga ??
vsi ki ga nameravate kupiti, upajte le da nebo nesrecna serija ker se boste potemtakem lahko le obrisali pod .....

Ko berem celotno tvoje pripovedovanje dobim občutek, da ni vse točno tako kot opisuješ in da nam tudi kaj pomembnega zamolčiš. Pomojem imaš tudi ti nekaj na vesti!?!? Citroen je gotovo že pretehtal zadeve in ve v kaj se spušča - da ne boš na koncu potegnil ta kratko!! Samo moje mnenje :D

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe mar 16, 2007 4:54 pm

Ja samo problem je da nisem zamolcal nic. Ce pa bi mi verjetno nebi ponudili 3 mio sit dan pred snemanjem za bit tiho.

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Re: Citroen C4 totalna katastrofa

Napisal/-a brioni Pe mar 16, 2007 4:59 pm

afric je napisal/-a:Imam en malenkost bolj resen problem. Dobro leto nazaj sem kupil avtomobil Citroen C4. Ze takoj ob nakupu vozila sem servis obvestil o dolocenih napakah vozila in nepravilnostih v delovanju. Ta stvar se je vlekla naprej celo leto in vsakic ko sem prisel na servis je izmpalo kot da je z avtomobilom vse vredu in da sem si sam kriv za napake oz. da si jih izmisljujem. Ko mi je avtomobil po priblizmo 11 mesecih skoraj zagorel, pa so se zaceli pravi problemi. Kaj se je takrat zasmodilo mi niso nikoli povedali (rekli so mi da je verjetno sklopka ampak da jo morejo od preti in ce je “zasmojena” gre vse na moje stroske, avtomobil je imel takrat 30.000 km, vendar ker denarno nisem ravno v “nebesih” sem pustil stvar pri miru). Takrat sem se prvic pritozil na citroen slovenija in sem ugotovil da mi na mojem servisu citroen sploh niso vsakic napisali delovnega naloga ter si zapisali napake ki sem jih prijavil, tako da se sedaj dobim z vozilom ki ima dolocene napake za katere servis ne pozna resitve in za katere imam jaz le price ki so se voile z mano da so napake res prisotne ze od samega zacetka, nimam pa nobenega papirja. Ker sem se mlad in neizkusen zal tega do sedaj nisem vedel. Sedaj pa ko sem se odlocil vozilo prodati zaradi problemov, ki se nocejo in nocejo resiti pa so mi na servisu odgovorili da mi dajo za njega 2.500.000 sit. Jaz sem ga placal 4.450.000 sit. Kar pa se mi ne zdi posteno, ker sem jim ze sam povedal da bi rad dobil vsaj 2.900.000 in ze to v mojo skodo ker je vozilo po eurotax vredno vec. Sam vem da ima vozilo tezave in si ga ne upam prodati nobenemu (klicala sta me namrec ze dva, ki bi ga pupila ampak hoceta 100% zagotovilo da vozilo nima nobenih tezav, ker sta sama ze imela enako vozilo in sta gap rodala zaradi tocno teh tezav !!), na servisu pa so mi na mojo prosnjo odgovorili naj lazem in recem da je vozilo uredu. Kaj lahko storim ??

Tle si pa zahteval vsaj 2.900.000 sit. Zakaj nisi vzel pol tri miljončke. Po tem tvojem zadnjem postu sm sploh v dvomih. Admin zakleni te neumnosti. To je samo moje mnenje :D

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe mar 16, 2007 5:10 pm

Kakor sem pa jst ugotovil,se njemu ne gre do denarja,ampak do odnosa serviser - stranka. Sam poglejte tistega brkonja na servisu,pa vam je takoj jasno,da je en .... (se bom zadržal)

Pač če pride stranka,in pove da se avto ugaša,naj servis ima potem avto določeno število dni in ni hudilč,da se napaka nebi pojavila tudi pri njih. Je pa res najkažje reči,ja ko smo dobili avto,tega nismo opazili,zato tudi ukrepati nismo mogli.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe mar 16, 2007 8:11 pm

brioni je napisal/-a:
Tle si pa zahteval vsaj 2.900.000 sit. Zakaj nisi vzel pol tri miljončke. Po tem tvojem zadnjem postu sm sploh v dvomih. Admin zakleni te neumnosti. To je samo moje mnenje :D

Ja res je ampak to je bilo pred odvetnikom, mnenjem sodnega izvedenca, lastno "osramotitvijo ped TV" (tega namrec nisem nameraval), pred tisc dnevi kreganja z mojimi doma itd itd
Sedaj pa mislim da imam popolnoma prav da zahtevam VEC !! Dal sem jim 1000 moznosti ki pa jih do sedaj niso niti prebrali !!

Naj omenim da sem do sedaj imel ze vec kot 2000 euro stroskov samo za jim dokazati da avto res ne dela !

Vsekakor ce bi prebral malo nazaj bi videl da odkar je bil prispevek po TV se tudi drugi citroenasi pricenjajo jezit in govorijo malo tudi sami kaksen odnos imajo v Kopru in okoli !

_Daniel_
Nov uporabnik

Kraj: Izola

Napisal/-a _Daniel_ Pe mar 16, 2007 8:37 pm

@brioni
Če bi pa vzel tiste 3mio bi ga pol verjetno sk*rcal(i), da mu je bilo samo do denarja, da
so ga zlahka podkupli & blabla...

Anej, tebi pa kot večina ostalih želim, da srečno rešiš to zadevo.

matjazk
Nov uporabnik

Napisal/-a matjazk Pe mar 16, 2007 8:39 pm

Zakaj si sploh prevzel avto na servisu, če ti teh vidnih stvari niso odpravili?

-Amortizerje bi ti morali zamenjati v garanciji, ker se je snela plastična zaščita in so ti zato začeli rjaveti. Se ti pa čudim, da nisi nič slišal, ko si zapeljal čez kakšno grbino ker ti to kar pošteno zaropota.

-Popraviti bi ti morali navijanje varnostnih pasov.

-Popraviti bi ti morali gume okoli šipe.

-Rjavenje injektorjev

-diski ki tresejo (testna vožnja)

A si mogoče poskusil z neoriginalnim klučem(narejenim pri lokalnem ključavničarju) vžgati avto? Tako boš odstranil vse dvome glede čipa v original ključu.

Tako kot ti jaz težko verjamem glede klime ti tudi serviserji zato pa se jim ponavadi demonstrira napako (se zapelješ na testno vožnjo pa naj ti oni pokažejo kako delat s klimo...).

Ugašanje avta med vožnjo, napake abs in esp pa bi morale biti zabeležene v računalniku kar pokaže na testerju.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe mar 16, 2007 8:41 pm

Dodatek k vsemu, danes me je prvic od kadar se kregam kontaktirala g. Milena Jancar, tajnica G. Klausa Oberhammerja in ponudila eno cca resitev.
Prva cloveska ponudba in prvi cloveski mail od kadar se je stvar pricela. Do sedaj so mi samo spodbijali in zahtevali dokazovanje ter me napotili h Stolfi.
Morda se celo kaj resi? Ampak le takrat ko bo govoril z mano sam G.Klaus Oberhammer in mi potrdil da je bil o vsem tem obvescen in da se mu to zdi prav ! :shock: kar pa dvomim, mislim namrec da on o tem ne ve popolnoma nic.

Vas bom obvestil kaj napisejo

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe mar 16, 2007 8:47 pm

matjazk je napisal/-a:Zakaj si sploh prevzel avto na servisu, če ti teh vidnih stvari niso odpravili?

-Amortizerje bi ti morali zamenjati v garanciji, ker se je snela plastična zaščita in so ti zato začeli rjaveti. Se ti pa čudim, da nisi nič slišal, ko si zapeljal čez kakšno grbino ker ti to kar pošteno zaropota.

-Popraviti bi ti morali navijanje varnostnih pasov.

-Popraviti bi ti morali gume okoli šipe.

-Rjavenje injektorjev

-diski ki tresejo (testna vožnja)

A si mogoče poskusil z neoriginalnim klučem(narejenim pri lokalnem ključavničarju) vžgati avto? Tako boš odstranil vse dvome glede čipa v original ključu.

Tako kot ti jaz težko verjamem glede klime ti tudi serviserji zato pa se jim ponavadi demonstrira napako (se zapelješ na testno vožnjo pa naj ti oni pokažejo kako delat s klimo...).

Ugašanje avta med vožnjo, napake abs in esp pa bi morale biti zabeležene v računalniku kar pokaže na testerju.

Stvar ne trese na razbija, to od amortizerjev in g. Stolfa pravi da je to normalno !! KARAKTERISTIKA
Diske sem tudi tezil non stop a ni hotel niti slisati o menjavi
Za varnostne pase je opazil sele sodni izvedenec, jaz nisem niti vedel da ni prav tako, sem pac mislil da so pocasnejsi
enako velja tudi za injektorje
Kar se kljuca tice sem bil na drugem servisu in so zagotovili da je cip (imobilizator) na vezju. Sam kljuc brez vezja ne zazene vozila, sem probal na drugem C4 in ga ni zagnalo, napise napaka v zasciti in ga ne zazene ! Meni pa napako napise a ga zazene!

Klima je pa stvar posameznika, vendar ker cidim da se prevec komentira to pustimo pri miru. Sam vem da ne deluje prav a ni vazno, to je se najmanjsi problem.
Napake o ugasanju vozila na testerju ne napise ker mi popolnoma izklopi elektriko !! Se resetira vse. Imam pa posneto ker sem enkrat slucajno snemal med voznjo in se je ugasnil.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So mar 17, 2007 12:54 am

brioni je napisal/-a:Tle si pa zahteval vsaj 2.900.000 sit. Zakaj nisi vzel pol tri miljončke. Po tem tvojem zadnjem postu sm sploh v dvomih. Admin zakleni te neumnosti. To je samo moje mnenje :D

Še en z servisa... :roll: :P

Afric, ne daj se! ;)

matjazk
Nov uporabnik

Napisal/-a matjazk So mar 17, 2007 6:53 am

Tole z amortiterji, da je normalno...zgleda, da je za določene serviserje to normalno pri drugih pa ti zadevo v garanciji brez pripomb zamenjajo.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So mar 17, 2007 7:02 pm

@Afric: kako pa ugasneš avto, ko prideš domov?
lp pilgrim

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So mar 17, 2007 8:07 pm

evo citiram it enega drugega foruma:

Samo za informacijo. Danes sem čisto slučajno dobil podatke o problemu z tem C4 in fantom. Lahko povem samo to, da je fant daleč od tega, da bi bil čisto nedolžen in ni vse tako čisto, kot govori fant. Fant recimo ni povedal tega, da je imel v avtu neko hudo faršterkarijo (ojačevalce) narejeno zelo amatersko in tisti črn dim, za katera fant trdi, da je iz avta je 99.9% kratek stik na vodnikih. Baje nikjer ni vidno da bi bilo karkoli pri motorju. Ni povedal tudi tega, da avto ni bil ruknjen samo spredaj, ampak je dobil tudi zelo velik šus v desni sprednji del bolj natančno desno kolo in polosovino. Nič od tega ni bilo servisirano pri uradnem servisu. Je pa res, da je napaka pri zadnjih varnostnih pasovih, ki jih ne potegne notri, potem pa tudi na plastičnih pokrovih na amorzirejih. Baje, da velja serviser Štolfa za zelo dobrega in poštenega serviserja in da vse stranke, ki serviserajo pri njem ne morejo verjeti kaj se vse skupaj dogaja.

Skratka ni vse tako kot govori fant, kar smo nekateri že takoj posumili. Pa na zagovarjam ne serviserja, še manj "limonine", ki vsi vemo, da znajo biti šlampasti, vsi so krivi po malem.

Kot sem izvedel je baje z C4 zelo malo problemov, je pa res napaka očitno serijska na plastičnih pokrovih na amorzirejih, ki padajo dol iz natiča al kako bi rekel temu.
Slika

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So mar 17, 2007 8:35 pm

8)
Lp by Mare

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar So mar 17, 2007 11:52 pm

AndrejD je napisal/-a:evo citiram it enega drugega foruma:

Samo za informacijo. Danes sem čisto slučajno dobil podatke o problemu z tem C4 in fantom. Lahko povem samo to, da je fant daleč od tega, da bi bil čisto nedolžen in ni vse tako čisto, kot govori fant. Fant recimo ni povedal tega, da je imel v avtu neko hudo faršterkarijo (ojačevalce) narejeno zelo amatersko in tisti črn dim, za katera fant trdi, da je iz avta je 99.9% kratek stik na vodnikih. Baje nikjer ni vidno da bi bilo karkoli pri motorju. Ni povedal tudi tega, da avto ni bil ruknjen samo spredaj, ampak je dobil tudi zelo velik šus v desni sprednji del bolj natančno desno kolo in polosovino. Nič od tega ni bilo servisirano pri uradnem servisu. Je pa res, da je napaka pri zadnjih varnostnih pasovih, ki jih ne potegne notri, potem pa tudi na plastičnih pokrovih na amorzirejih. Baje, da velja serviser Štolfa za zelo dobrega in poštenega serviserja in da vse stranke, ki serviserajo pri njem ne morejo verjeti kaj se vse skupaj dogaja.

Skratka ni vse tako kot govori fant, kar smo nekateri že takoj posumili. Pa na zagovarjam ne serviserja, še manj "limonine", ki vsi vemo, da znajo biti šlampasti, vsi so krivi po malem.

Kot sem izvedel je baje z C4 zelo malo problemov, je pa res napaka očitno serijska na plastičnih pokrovih na amorzirejih, ki padajo dol iz natiča al kako bi rekel temu.

Citroen Slovenija misli, da si bo s takšnimi podtikanji umilo umazano ime. Nikoli več v Sloveniji. ;)

KVINTON
Nov uporabnik

Kraj: Hotinja Vas

Napisal/-a KVINTON Ne mar 18, 2007 12:07 am

spoštovani "milankregar"

še vedno nisi odgovoril na vprašanje oz. nisi argumentiral, kaj je z hidravliko od tvojega "BRATA" ki mu je kao crknaila (garancije pa več ni (jok pa na drevo) ) , popravilo pa bi stalo za 4000 eur. ???????????????????

zdaj pa nehaj srat tu na forumu, ker itak nimaš pojma.
važno da je vlažno....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov