Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Re: 1.2TSI problemi

Napisal/-a fantom Ne maj 27, 2012 10:44 pm

hehehe TSI je zakon. v eni izmed tem so nekateri tako hvalili te motorje, ampak so se težave začele že dokaj hitro. močno ampak res močno dvomim da bodo ti motorji dočakali neko spodobno število kilometrov....

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Ne maj 27, 2012 11:06 pm

no no, umiri malo. Vseeno bolje težave s takšnimi deli, kot pokanje motornega bloka ali ventilov :D
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Po maj 28, 2012 9:50 am

no te oz podobne probleme je imel oz. jih še ima 1.4 tsi. v bate dela luknje.....

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po maj 28, 2012 10:13 am

fantom je napisal/-a:hehehe TSI je zakon. v eni izmed tem so nekateri tako hvalili te motorje, ampak so se težave začele že dokaj hitro. močno ampak res močno dvomim da bodo ti motorji dočakali neko spodobno število kilometrov....

Ti to dvomiš, ker tebi se zdi 105 konjev za 1.2 litrov prostornine OGROMNO.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Po maj 28, 2012 9:33 pm

Blinder je napisal/-a:
fantom je napisal/-a:hehehe TSI je zakon. v eni izmed tem so nekateri tako hvalili te motorje, ampak so se težave začele že dokaj hitro. močno ampak res močno dvomim da bodo ti motorji dočakali neko spodobno število kilometrov....

Ti to dvomiš, ker tebi se zdi 105 konjev za 1.2 litrov prostornine OGROMNO.

ne dvomim zaradi konjev ampak zaradi samega motorja. če bi imel priliko (ali si jo že imel) videti sam motor kako je naret in kako so nareti določeni sestavni deli bi tudi ti dvomil. konji tu nimajo kakšne veze... ;)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To maj 29, 2012 9:20 am

A to podložko dajejo samo 1.2 motorjem ali tudi 1.4 122 KM? Ker mamo enga tazga pr bajti :huh:

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To maj 29, 2012 11:51 am

ban je napisal/-a:A to podložko dajejo samo 1.2 motorjem ali tudi 1.4 122 KM? Ker mamo enga tazga pr bajti :huh:

Tako je, samo 1,2 tsi-ji so deležni montaže podložke pa še to ne vsi. Odvisno je od serije, ker problem je v samih proizvodnih tolerancah... skratka šlamparija. In seveda tako opevana veriga.

Tudi sam imam "tehnološki biser" 1,4 tsi (122). V vednost, pri tem motorju so težave z aktuatorjem odmične gredi, ki ropota, ko ku... in napenjalci verige, oboje se menja pod slavno vag t.i. "akcijo".
Sem pa tja rada odpove oljna črpalka (med drugim tudi pri meni), shodi turbina, spusti tesnilo glave-predvsem prve serije in še kaj bi še našlo. Pri 1,4 tsi (160) gre vse skupaj še nekoliko dlje... v pokvarljivost se razume :huh: .

Vendar se big boss Winterkorn prav malo sekira. Dobički so rekordni, sam je pokasiral dobrih 17 milijonov € nagrade iz poslovanja... boli ga đoko http://www.mojvideo.com/video-boli-ga-d ... ccb9766499
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr maj 30, 2012 12:34 pm

yashica je napisal/-a:Vendar se big boss Winterkorn prav malo sekira. Dobički so rekordni, sam je pokasiral dobrih 17 milijonov € nagrade iz poslovanja... boli ga đoko http://www.mojvideo.com/video-boli-ga-d ... ccb9766499

In tako bo, dokler bodo ljudje ovce in slepo zaupali znamkam (ki so si v preteklosti zaradi kvalitetnih izdelkov sicer ustvarili neko ime), namesto da bi v sedanjosti pred nakupom pogledali dejansko stanje in se pozanimali, katere znamke/modeli/motorji so problematični in kateri niso. Svet in mi z njim se spreminja, zato me ta zakoreninjena miselnost, ki ne dopušča, da si vsak dan po malem širimo svoja lastna obzorja in ki nam hkrati preprečuje, da bi pa morda vendarle kdaj - če karikiram, poskusili kupit črn kruh namesto belega, prav fascinira! :shock:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Sr maj 30, 2012 12:51 pm

A lahko poveste lastniki TSI-jev (ne tisti, ki samo pljuvate čez VW), kateri letniki so vaši avtomobili? Zanima me če so pri novih že kaj odpravili napake....
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr maj 30, 2012 1:02 pm

1.2011 Zamenjana veriga, zatesnjene cevi goriva

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Sr maj 30, 2012 1:11 pm

Še to a bo imel novi golf iste motorje TSI?
Slika

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 Sr maj 30, 2012 2:17 pm

DIZL_ je napisal/-a:A lahko poveste lastniki TSI-jev (ne tisti, ki samo pljuvate čez VW), kateri letniki so vaši avtomobili? Zanima me če so pri novih že kaj odpravili napake....

Golf 1.4 tsi (122) 7/2008, 60k km brez problema
Polo 1.2 tsi 1.2010,
- pri 10k začela ropotat cevka, popravli na servisu, od takrat se ni ponovilo.
- na rednem servisu pri 30k so menjali verigo čeprav ni blo nikoli problemov s tem
- pri 32k se prižgala epc lučka (naslednji dan avto delal normalno), menjana turbina.
- sedaj so na rednem servisu pri 45k vgradili še tisto podložko

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr maj 30, 2012 2:27 pm

mm46 je napisal/-a:- pri 32k se prižgala epc lučka (naslednji dan avto delal normalno), menjana turbina.

že pri 32.000 so menjali turbino?

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr maj 30, 2012 3:33 pm

Naj zamenjajo, zakaj pa ne, saj je pod garancijo. Tudi če je samo preventivno. Naj pa bi dejansko letniki 2010 že bili ok, vendar pri nas je vprašanje če ni bil modelni letnik 2010 prodajan kot 2011 :lol: . Glede na pakete opreme in ostale stvari se nebi čudil, ker nas šopajo pod balkan pri uvozu. Angleži in Nemci imajo stvari pod serijsko, katere se pri nas bajno preplačajo.
when in doubt, flat out

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr maj 30, 2012 4:31 pm

adis je napisal/-a:
mm46 je napisal/-a:- pri 32k se prižgala epc lučka (naslednji dan avto delal normalno), menjana turbina.

že pri 32.000 so menjali turbino?

Že večkrat omenjeno ;)

yashica je napisal/-a:
@damchy glede na starost vozila bi rekel, da imaš novo verigo, kar pa še ne pomeni, da je problem trajno rešen. Prvi znak okvare verige je ropot pri hladnem zagonu, npr. AUDI A1 1,2 TFSI, ki ima enak motor
http://www.youtube.com/watch?v=AecKQwc6 ... tu.be&hd=1

Pri obtočnem ventilu (wastegate) je stvar nekoliko zapletena. Prvi pokazatelj je rožljanje pri nižjih obratih, do 1300vrt/min. V skrajnem primeru se prižge epc lučka in motor pade v zasilni režim. Težava je v proizvodnih tolerancah, zato se pri enih ta problem pojavlja pri drugih ne (odvisno od serije). Ker je ventil v sklopu turbine so sprva menjavali komplet turbino, nato so našli rešitev v podložki debeline 1mm + update, ker to ni pomagalo so prešli na podložko debeline 2mm + update in, če še to ne pomaga sledi menjava turbine... odvisno od primera do primera.

Povsem možno, da težav z verigo in ventilom ne boš imel. V kolikor se pojavijo prvi znaki pa takoj na servis.Glede na to, da ima vag grupa za verigo in ventil akcijo, lahko na servisu preko št. šasije preveriš za svoj avto.

Lp

Mam pa spet 1.2TSI-ja pred bajto, pa me prav zanima, če bodo kakšni simptomi jutri zjutraj po preživeti noči zunaj pri hladnem vžigu. :)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr maj 30, 2012 5:34 pm

SuperVeloce je napisal/-a:Glede na pakete opreme in ostale stvari se nebi čudil, ker nas šopajo pod balkan pri uvozu. Angleži in Nemci imajo stvari pod serijsko, katere se pri nas bajno preplačajo.

Spet nekdo, ki misli, da se na vse spozna?! :roll: Za druge znamke ne vem, ampak pri Volkswagnu to definitivno NE drži in je zgodba ravno obrnjena! Da o zgodbicah o različnih avtomobilih za balkan niti ne govorim...

P.S.: Pa hkrati z iskanjem razlik v serijski opremi priporočam tudi ogled angleškega in nemškega cenika ter razlik v maloprodajni ceni! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr maj 30, 2012 5:41 pm

Tattoo- je napisal/-a:
SuperVeloce je napisal/-a:Glede na pakete opreme in ostale stvari se nebi čudil, ker nas šopajo pod balkan pri uvozu. Angleži in Nemci imajo stvari pod serijsko, katere se pri nas bajno preplačajo.

Spet nekdo, ki misli, da se na vse spozna?! :roll: Za druge znamke ne vem, ampak pri Volkswagnu to definitivno NE drži in je zgodba ravno obrnjena! Da o zgodbicah o različnih avtomobilih za balkan niti ne govorim...

P.S.: Pa hkrati z iskanjem razlik v serijski opremi priporočam tudi ogled angleškega in nemškega cenika ter razlik v maloprodajni ceni! ;)

:bow :idea:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr maj 30, 2012 6:57 pm

@DIZL moj je bil izdelan v avgustu 2010. V ožjem sorodstvu imamo še enega 1,4 tsi in tudi s tem so enaki problemi (maj 2011)... naključje ali izjemna sreča? Ne eno ne drugo.

V golfu 7 bo 1,2 tsi nespremenjen (z izjemo verige) medtem, ko bo 1,4 tsi konstrukcijsko spremenjen in bo imel po novem zobati jermen.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Sr maj 30, 2012 7:05 pm

Potem bodo najbolj problematične verige odstranjene? Bo 1.2 TSI brez verige tudi v polotu? Ma kdo 1.2 TSI-ja letnik 2012 in ima z njim kakšne probleme? Vrjetno so že kaj popravili?
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 30, 2012 7:07 pm

yashica je napisal/-a:V golfu 7 bo 1,2 tsi nespremenjen (z izjemo verige) medtem, ko bo 1,4 tsi konstrukcijsko spremenjen in bo imel po novem zobati jermen.

Sepravi so le pri nekaterih motorjih ugotovili, da to ni "becikl" pri ostalih bojo pa šele čes čas. :lol: ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: DePalmo, Google Adsense [Bot] in 20 gostov