Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a ModraW To jan 19, 2016 1:19 pm

Ja prodaja in izguba denarja mislim da je edina rešitev.
Ne razumem te najbolj, če za isto stvar večkrat voziš ne vem kaj je tu treba dokazovat in katere pravice potem ne izkoristiš... Vesoljske? Da meteor ni padel na avto. Še ko so zarad dieselgate goljufije hotl avto vrnat so jim rekli, da je to manjša napaka in da ne pride pri nas v poštev v zda pa pride v poštev... potem se pa tožar več let po teh naših butalskih sodiščih. Nima smisla, dost je blo za danes nočem met dneva pokvarjenga. Lp

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl To jan 19, 2016 1:36 pm

ModraW je napisal/-a:Ja prodaja in izguba denarja mislim da je edina rešitev.
Ne razumem te najbolj, če za isto stvar večkrat voziš ne vem kaj je tu treba dokazovat in katere pravice potem ne izkoristiš... Vesoljske? Da meteor ni padel na avto. Lp

Recimo en dokaj aktualen primer, da boš bolj razumel: jemalci kreditov v švicarjih že kar nekaj časa konstantno jokajo in stokajo po državnih uradih in bankah, da so ogoljufani in da to ni fer in blablabla in da mora pa sedaj država naredit, da bodo oni dobili nazaj denar. A razumeš sedaj? Oni stalno iščejo ''pravice'', katerih dejansko nimajo.
Torej se moraš sedaj vprašat, če ti imaš temelj za reklamacijo in uveljavljanje garancije. Če ga imaš, potem ne vem zakaj ne greš naprej in zahtevaš odpravo napake. Pa ne s kreganjem, s korektnim pristopom in DOKAZI ter po inštancah: servis/uvoznik/tovarna. Zgoraj si se nekaj hvalil, kako ti ne vem koliko pretečeš in si trmast. Očitno ne dovolj, če se pustiš ''nategovat''.
Če pa je ta temelj samo v tvoji glavi (pa ne trdim da je, ker te ne poznam in ne poznam tvojega avtomobila), potem jo pač še naprej razbijaj v zid.

Pa da ne bo nesporazuma: sem bil parkrat zraven s kakšnimi osebki se morajo sprejemniki na servisih včasih ubadat (to spet ne leti direktno nate). Dobro, da niso že v LJ-Polje. Seveda pa to ne opravičuje, da zadeve ne speljejo korektno.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW To jan 19, 2016 9:51 pm

To mi je malo zgrešena primerjava, ker jaz govorim o zakonskih določilih v primeru stvarne napake da bi bilo v Evropi več pravic, tako kot so v ZDA.

Da bi se drl, kregal ali karkoli drugega to nikoli nisem in ne bom počel. Dokaze oz naloge za popravila v večini imam, za motor vse, glavni dokaz je pa pod pokrovom in kot rečeno: uvoznik noče ničesar slišat in sem marsikaj predlagal, pritiskal in stalno isti odgovor da oni nimajo nič s tem, da naj se obrnem pooblaščenemu prodajalcu/ serviserju.
Na servis ga pa lahko 10 krat pelješ in oni bodo že popravili/ menjali del po del, če bo pa boljše pa ne morejo garantirat in to vsakič povejo. Trudijo se to ne morem reči ampak ni nič boljše. Če ga daš v račun ti pa rečejo tako ceno da se ti zmoti po glavi. Itak pa sedaj vw grupa ne pride več v poštev, ker je slaba kvaliteta in še slab odnos na uvozniku

Torej ali ga velikokrat pelješ na servis10x ali več in izgubljaš živce, čas ali uporabiš sodna sredstva(kar ne bomo) ali ga sam prodaš. Če bi bilo recimo tako kot v ZDA ko npr za isto stvar parkrat pelješ in če ne popravijo vredu in ga morajo vzet nazaj, bi bilo vse drugače ampak še vedno smo samo predalpska državica. Sicer pa v večini evropskih držav ni kaj drugače in kot sem omenil diesel gate kjer isto napako rešujejo do kupcev v ZDA popolnoma drugače kot v Evropi.

Tako je protestiral bogati lastnik na sejmu zaradi številnih težav z svojim vozilom in slabim reševanjem reklamacij bmwja: http://youtu.be/tGzPpU4JZio

Če bi hotel bi zmagal ampak sem se odločil da bom raje zmagal na kakšen področju kjer zmage štejejo. Za avto mi je že vseeno, ker je slab na večih področjih.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Sr jan 20, 2016 11:44 am

Ena opcija je še za reklamacije, če te ignorirajo tako kot to počnejo na Bravničarjevi, kjer imajo verjetno preveč dela z reklamami. Da plačaš sodnega izvedenca, potem ta napiše mnenje in inšpektorat na podlagi tega mnenja potem posreduje naprej. Če v tretje ne bodo popravil bi pa ta opcija znala pridet v poštev. Dost je bilo servisnih obljub se bomo potrudili pri popravilu vendar ne vemo če bo boljše. Kriv servis ni nič če je motor slab, ampak vse ima svoje meje.

Pri Fiatu so enmu zarad menjalnika menjal avto, pri VW ti pa dvakrat cel motor razdirajo pa ne šmerglajo na uvozniku. Mene bi blo sram da bi se tako obnašal do kogarkol.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jan 20, 2016 12:59 pm

Počas boš šel že vsem na živce tudi takim, ki niso, nismo značkarji.
Daj že enkrat nekaj ukreni prodaj ali popravi, ker tukaj gor ti ne bo noben pomaghal.

Nekateri te imamo že za navadnega nakladača, ki ne naredi popolnoma nič še zase ne. Z tipkanjem tukaj gor ne boš naredil popolnoma nič vse kar bo oz je da greš nam počasi že na živce z enimi in istimi stvarmi.

Že skoraj v vsaki temi pa tudi če nima nobene veze z z nobeno afero, problemi,... se vtakneš z svojimi že 1000000000x predelanimi problemi
Lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 20, 2016 1:01 pm

Dej prodej že 1x ta j***a od avta pa da mamo potem mi vsi mir pred tabo!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jan 20, 2016 1:04 pm

ban je napisal/-a:Dej prodej že 1x ta j***a od avta pa da mamo potem mi vsi mir pred tabo!

Že ne vem koliko krat rekel naj proda, ampak zgleda da ga to rajca

Jaz sem tudi imel problem pri oplu, ko mi je počila cev za klimo. Če bi tukaj jambral bi bila še vedno počena
Lp

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Sr jan 20, 2016 1:13 pm

Na uvozniku jih rajca, ker najverjetneje to berejo hkrati pa ignorirajo. Jaz sem samo napisal opcije, ki jih ima potrošnik, da če bo kdo imel podobne težave, da bo vedel kako postopati.

Vredu bom manj pisal s to temo, prodal ne bom ker nisem milijonar, ker ne bom 3 mesece hodil v službo samo zaradi izgube tržne vrednosti zaradi izdelka, ki se kvari in nisem jaz nič kriv. Preprosto.

V temi kia ceed napake pa čudežno nikogaaarr neee mooooti offff tooopppic! kar v tem primeru sploh ni. Narobe značka.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Sr jan 20, 2016 3:25 pm

Bolje da prodaš zdaj dokler imaš garancijo. Po preteku garancije in s toliko napakami bo cena takega avtomobila nizka.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr jan 20, 2016 5:02 pm

@ModraW - dobre živce imaš in samo vztrajaj naprej, diplomatsko in ne popuščaj.

Všeč mi je, ker javno opozarjaš o napakah. Imaš pa smolo, ker imaš zelo cenjeno znamko, kateri nekateri odpuščajo in odpuščajo, sram pa jih je na glas govoriti o napakah..
p.s. znamko imava isto, model pa ne in hvala bogu meni dela b.p. (tok, tok).

lp

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Sr jan 20, 2016 8:43 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz sem tudi imel problem pri oplu, ko mi je počila cev za klimo. Če bi tukaj jambral bi bila še vedno počena

Češ kot da jaz še nisem šel na servis. Verjetno nisi 3x hodil za menjavo cevi. Nisem ene stvari napisal ki ne bi bila neresnična tako da tisto opazko o nakladaču si lahko sebi pripišeš.
Itak je pa brezveze, ko človek vpraša za kakšno pomoč redki pomagajo, če pa napišeš grajo pa tut ni vredu. Zanimiv pa da motim samo tiste ki vozijo vag.

Bom še eno štorjo napisal, sem mel prejšnjega golfa starga nekje 4 lete in mi je poleti klima zlo slab hladila in ga peljem na pooblaščen servis. Pridem nazaj in mi reče nič ni narobe smo pregledal klimo, pregled 25€. Plačam, samo čudno se mi je zdel kak je vredu, če ne hladi. Nekaj se pregovarjam in potem plačam in grem.
Peljem čez 2 tedna do popoldanca, ker nisem mogu več zdržat mi nafila plin in spet hladi normalno. Čez 1 let je pa tako kompresor crknu. Za vw servis je bilo vredu-normalno, popoldanc mi je pa popravu.
Zadnjič spremenil ModraW, dne Sr jan 20, 2016 9:02 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Sr jan 20, 2016 8:52 pm

ModraW je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Jaz sem tudi imel problem pri oplu, ko mi je počila cev za klimo. Če bi tukaj jambral bi bila še vedno počena

Češ kot da jaz še nisem šel na servis. Verjetno nisi 3x hodil za isto stvar. Nisem ene stvari napisal ki ne bi bila neresnična tako da tisto opazko o nakladaču si lahko sebi pripišeš.
Itak je pa brezveze, ko človek vpraša za kakšno pomoč redki pomagajo, če pa napišeš grajo pa tut ni vredu. Zanimiv pa da motim samo tiste ki vozijo vag.

Ko sem ugotovil, kakšna je situacija s tabo, sem si rekel, da se ne bom več oglašal, ampak bom naredil izjemo.
Ločiti moraš med jokanjem in pametovanjem na forumu in aktivnostmi v realnosti.
S prvim boš pri normalnem bralcu šel iz začetnega sočustvovanja do tega, da bo začel ob tvojem postu, bruhat.
Ker absolutno je edino pravilno, da se zapiše napake (in če si nastavimo ogledalo, ponavadi Slovenci zelo redko javno napišejo napake na SVOJI stvari, vedo pa vse povedat o napakah pri stvareh, ki jih imajo drugi, tako da s tega vidika pohvala), ampak ponavljat eno in isto zadevo 100x je pa preveč. Raje kaj v realnosti naredi.
Sem ti že napisal: servis, potem greš na uvoznika, potem greš direkt na tovarno. Vse lepo zapisano, dokumentirano. Pa se bo rešilo. Če ne, greš potem naprej na zvezo potrošnikov in prijavo na določene urade. Vendar se na njih ne zanašaj preveč. Sem pa precej prepričan, da bi se znala zadeva rešiti, če bi se obrnil direkt na tovarno. Namreč ne bi bilo prvič, da je uvoznik ustavil reklamacijo in le ta sploh ni prišla do tovarne.

V glavnem, nehaj pljuvat in jokat in se predstavljat kot žrtev ter nekaj naredi. Pa vmes lahko korektno poročaš, kako se odvijajo zadeve. To so informacije, ki so koristne za vse nas ostale.
To, kar pa ti sedaj delaš je pa le to, da jokcaš na netu in tako daješ nekaterim psihotom material za drkanje nad VW, drugim psihotom pa material, da tebe drkajo, ker se spravljaš na das Auto(gol) :lol: . To je pa tudi vse. Rezultat tega pa je? 25 strani teme in tvoj avto je še vedno (baje) problematičen.

In še glede dieselgate afere. Le ta nima popolnoma nobene veze s tvojimi napakami, tako da ni nobene potrebe, da jo vlačiš v to temo.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Sr jan 20, 2016 9:24 pm

Ne jamram, samo repliciral sem tvoj začetni post.
Napaka da kazalec obstoji je nova in sem vprašal na forumu, glede da forum preberem 2x/dan. Se opravičujem da sem sploh vprašal.
Sem se že davno naročil, vendar stvari je več in vozil več. Na popravilo je pa treba več tednov čakat, verjetno zaradi vpoklicev tdi.
Vse skupaj je bilo voženo za manjše in večje stvari cca. 9x v dobrem letu dni. Razen motorja je še na enem za odpravit podvozje, luči, sklopka, črički, motor?,... Iz lera v 1. mi gre ročica menjalnika zelo trdo.
Nekdo je peljal 8x preden so mu odobrili menjavo motorja. Mogoče je res najboljše prodaja, izguba denarja in konec zgodbe, dokler je še garancija.
Če sem koga užalil se opravičujem. Lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jan 21, 2016 7:40 am

Ne vem sicer kam voziš avto na sevis, samo ti svetujem, da ga zamenjaš. Očitno tam kamor voziš nimajo pojma. Me pa čudi, da se stalno vračaš k njim, čeprav veš, da ne bodo nič popravili.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Če jan 21, 2016 9:01 am

ModraW je napisal/-a:Ne jamram, samo repliciral sem tvoj začetni post.
Napaka da kazalec obstoji je nova in sem vprašal na forumu, glede da forum preberem 2x/dan. Se opravičujem da sem sploh vprašal.
Sem se že davno naročil, vendar stvari je več in vozil več. Na popravilo je pa treba več tednov čakat, verjetno zaradi vpoklicev tdi.
Vse skupaj je bilo voženo za manjše in večje stvari cca. 9x v dobrem letu dni. Razen motorja je še na enem za odpravit podvozje, luči, sklopka, črički, motor?,... Iz lera v 1. mi gre ročica menjalnika zelo trdo.
Nekdo je peljal 8x preden so mu odobrili menjavo motorja. Mogoče je res najboljše prodaja, izguba denarja in konec zgodbe, dokler je še garancija.
Če sem koga užalil se opravičujem. Lp

Veš kako ti bom povedal. Tudi sam nisem pristaš VW, nikoli mi niti na pamet ni padlo, da bi ga kupil in res imajo nekatere resne težave, predvsem z svojimi TSI motorji, tudi novejši z jermenom baje niso biser. Pa tudi sama TDI afera je sumljiva saj bi po mojem mnenju mogli v Evropi tudi plačati neke kazni vsaj državam, ki so bile ogoljufane pri davkih zaradi napačnih podatkov o izpustih.

Vendar ti pa res pretiravaš, snemaš čričke itd. In voziš avto na servis zaradi čričkov. Verjetno te resno ne jemljejo na servisih zaradi tega, ker vedo da pretiravaš pri banalnih zadevah in potem tudi resne stvari mečejo v isti koš.

Za primer ti bom dal moj avto. Kupil sem 4 leta starega Scenica in dobil tudi enoletno garancijo. Po poteku garancije sem se zapeljal do avtohiše z čokolado v zahvalo, ker so mi res prodali super avto brez prikrivanj itd. Mnenja sem, da avto ne dela težav in je super.
Pa je res tako? No pa začnimo o banalnostih.
- Že prvi teden sem ugotovil, da škripa pedalo sklopke (zelo nadležno) in nekaj v zadnji vrsti sedežev. Lahko bi avto peljal nazaj na avtohišo, da mi to odpravijo, pa sem raje vzel WD 40, pošprical vzmet pri pedalu sklopke, dvignil zadnje sedeže in tudi tam pošprical vzmeti in je bila "napaka" odpravljena
- Istočasno sem ugotovil, da mi nekaj pri zadnji osi grdo škriplje, ko se vozim počasi in da pri zaviranju bremze nadležno cvilijo. Lahko bi sledil drugi obisk pri avtohiši kjer sem kupil avto. Pa nisem. Odprl sem eno temo o tem na tem forumu in napisal to v temo o svojem avtu na Renault forumu. Povedano mi je bilo, da so verjetno za cviljenje med vožnjo krive zarustane ploščice in naj jih zamenam, zadnje so bile tako ali tako proti koncu, sprednje ne toliko, vendar sem vse dal zamenjati in se je napaka odpravila.
- Potožil sem, da v zimskih dneh avto v prvih 100-200 metrih deluje zamorjeno in do 1x celo cukne. Dobil sem odgovor od ljudi, ki vozijo podoben avto, da je to povsem normalno pri hladnem motorju zato sem to sprejel in zopet nisem obiskal avtohiše. Tudi pri starejšem avtu z istim motorjem se mi je isto dogajalo.
- Sem pa tja se pojavi kakšen čriček pa tudi izgine in tudi ne napišem 20 strani o tem.
- Pred parimi dnevi se mi je polomila zaščita pod motorjem, pa bi se lahko zopet kujal o nekvalitetni izdelavi, vendar sem v temi o tem sprejel, da je to kar pogost pojav in se bo novo dalo gor ob glavnem servisu čez cca 14 dni in bo rešeno brez pritoževanj in kritik.

Lahko bi se pritoževal, kako so me nategnili, lahko pa sprejmeš, da so nekatere "napake" (to niti niso napake) sprejemljive in pogledaš celo sliko. Ko sem potegnil črto, je bil avto tak kot more bit, crknilo nič ni in niti kakšnih znakov o karambolu ni nikoli bilo videti, zato sem namesto 5 obiskov avtohiše z pritoževanji naredil 1 obisk z zahvalo. Pa vem da sem preveč picajzlast za avto.

Sem pa mnenja, da sta se v tvojem primeru srečala zjutranji ponedelkov/pozno petkov avto in picajzlast uporabnik in že malo pretiravaš o vsem tem. Zahtevaj popravilo resnih stvari (napake na motorju, puščanje vode pri vratih itd.) in ne teži glede čričkov, saj ko v avtohiši sliši, da težiš za banalne stvari ne podzavestno ne vzame resno tudi tistih resnih težav.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Če jan 21, 2016 4:21 pm

Moja zadnja smet.

Črički so še najmanjši problem in zaradi tega pa res človek ne more težiti. Me je pa res motilo pokanje in tresenje vrat na vsaki grbini dokler niso nastavili pozicijo vrat. Seveda se pojavi še kje drugje kakšen, ampak to je v večini vozil tudi drugih znamk prisotno.

Daleč od picajzlastega tipa sem, ker potem bi res lahko vsak teden na servisu čepel. Imaš prav nekdo me ne jemlje resno, nekdo je pa opise napak vzel preveč resno in osebno-tako je vedno. Vendar jaz pravim spoštuj druge, da boš tudi sam od drugih spoštovan in to je moj moto.
Sicer pa ne bom več poročal o napakah, nakateri so se na en moj oglas pri prejšnjem nicku na tem forumu odzivali in iskali neobstoječe stvari blizu mojega doma(tattoo) verjetno kot provokacijo, nekdo mi je zelo verjetno zaradi pogostega pisanja o napakah prišel na vrata doma, da ne omenjam da sem dobival na mail neke skrajno čudne ponudbe,
celo s policijo menim da sem zaradi foruma imel opravka saj se je pojavila iz neba moja mobitel številka v nekem pitaj boga čigavem primeru in so me zasliševali butalsko kot nekega največja krimalca v nekem xy primeru kjer sem za naštete ljudi slišal prvič v življenje,

ko postavim vprašanje za napako itak potem večina samo moralizirate razen esema, yashice in še redko kdo sploh kaj napiše,
ko napišem kaj v zvezi z vw sem baje kriv da je forum u k×××× in se stalno nekdo obeša za mano,
ne glede na nick pa že dolgo nisem več anonimen.

Skratka dovolj imam tega sranja in sem out. Odprite šampanjce. Ta naša država je pa navadno korupcijsko sranje gnid in nesposobnih bimbotov in ni čudno da nas prehitevajo Čehi, Slovaki, Poljaki, Hrvati.
Za konec dodam blog o naši paverski in nemoralni državi, ki sem ga danes zjutraj prebral, eni z plačami 3000€ kradejo paštete in poškote(kakšen poden), drugi milijone, tretji naredijo dizelsko goljufijo stoletja in nihče ne bo odgovarjal z kaznijo, četrti pa za 200€ podkupnine dobijo 3lete zapora. Sami ekstremi....http://www.rtvslo.si/blog/op-XqBc/slove ... cmi/105175

Sem moralizator? Sem in sem pa tudi nekdo, ki se drži celo življenje drži zakonov kot pijanec plota in ko so me v neki podtaknjeni zadevi obravnavali sem se počutil kot da živim v Rusiji ali na Kitajskem.

Forum lepo prosim za odjavo in lep pozdrav in hvala vsem. Veliko sem se naučil.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če jan 21, 2016 7:14 pm

ModraW je napisal/-a:Sicer pa ne bom več poročal o napakah, nakateri so se na en moj oglas pri prejšnjem nicku na tem forumu odzivali in iskali neobstoječe stvari blizu mojega doma(tattoo) verjetno kot provokacijo, nekdo mi je zelo verjetno zaradi pogostega pisanja o napakah prišel na vrata doma, da ne omenjam da sem dobival na mail neke skrajno čudne ponudbe, celo s policijo menim da sem zaradi foruma imel opravka saj se je pojavila iz neba moja mobitel številka v nekem pitaj boga čigavem primeru in so me zasliševali butalsko kot nekega največja krimalca v nekem xy primeru kjer sem za naštete ljudi slišal prvič v življenje,
WTF?! :shock: :lol: :huh:

Ne vem sicer na čem si (ampak očitno je prekleto močno) vendar mene nikar ne vlači v te svoje zablode in teorije zarote! :roll: V življenju imam pametnejše stvari za delati, kot pa da bi zaradi zapisov na forumu iskal ljudi in h komu hodil domov?! Saj ne vem ali bi se ti smejal ali bi jokal...

Svojo (ne)kredibilnost si pa na tem forumu tako že pokazal v nemalo primerih in pod mnogo različnimi nicki (blaz2013, Spectre, reSpectre, ModraVW,...).

ModraW je napisal/-a:Forum lepo prosim za odjavo in lep pozdrav in hvala vsem.
Ta tvoj stavek smo prebrali že najmanj 10-krat, pa se ga nikoli ne držiš...toliko o tej tvoji kredibilnosti!
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jan 22, 2016 10:04 pm

Sicer se nisem mislil oglašat, ampak preko tega pa ne morem. @5cenic: ti govoriš o štiri leta starem avtu, @ModraW govori o novem (če pravilno sledim, se mi neda več zaradi neprestanega jambranja). Je le razlika koliko boš siten in če bi odkartal 20.000 evrov za novi avto, bi tudi jaz težil za vsak čriček, če bi pa kupil nov avto za 5.000€ potem pa nebi. Če se pa kupi rabljen avto (nima veze tudi če je samo eno leto star), se pričakuje da bo kaj narobe. Ne pa pri novem!

Sem pa strinjam z vami da gre @ModraW že vsem pošteno na živce s tem jokanjem o zanič VWjih (čeprav baje obstajajo izjeme in avti začuda delajo :)). Smo že dojel da so zanič, večkrat! Tako da prosim nehaj in raje poročaj o razpletih (rešitvah tvojih napak) ali pa pusti da še drugi kaj napišejo.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Pe jan 22, 2016 11:19 pm

DePalmo je napisal/-a:Sicer se nisem mislil oglašat, ampak preko tega pa ne morem. @5cenic: ti govoriš o štiri leta starem avtu, @ModraW govori o novem (če pravilno sledim, se mi neda več zaradi neprestanega jambranja). Je le razlika koliko boš siten in če bi odkartal 20.000 evrov za novi avto, bi tudi jaz težil za vsak čriček, če bi pa kupil nov avto za 5.000€ potem pa nebi. Če se pa kupi rabljen avto (nima veze tudi če je samo eno leto star), se pričakuje da bo kaj narobe. Ne pa pri novem!

Dal sem samo kot primer, ki je zelo dober glede na to, da sem tudi jaz osebno imel garancijo na vse v zvezi z avtom. Lahko bi za vsak drek skakal pri prodajalcu pa tega nisem storil vendar sem stvari rešil saj je šlo za banalnosti. Recimo zarustanih zavornih ploščic ti noben nebo menjal pod garancijo, meni je bilo to samoumevno, Modraw bi verjetno o tem napisal 3 strani kritik, nevem koliko pritožb in parkat posnel in dal na youtube kako nekaj škriplje.

Cena v tem primeru ne igra vloge, lahko pa samo rečem, da je bil moj avto kar krepko preko 5k€ in sem ga v celoti "odkartal" na licu mesta, verjetno večjo vsoto, ki jo je @Modraw "odkartal" ob nakupu, ker ga je verjetno vzel z financiranjem oz. na leasing tako kot 90% slovencov.

In ne, ne pričakuje se pri starem avto, da se bo odkrilo napake, predvsem ne take katere ti ob nakupu niso bile predstavljene. Razen če kupiš "odličen" avto iz uvoza.

Kupil se tudi že novo Insignio za preko 26k€ pa me kljub nekaterim čričkom nikoli niso videli na servisu razen, ko je prišel dejansko čas za servis. Vedno so odpravili v tistem času vse moteče dejavnike, samo malo moraš biti kulturen pa se da vse zment. Glede na kratno izkušnjo z uporabnikom Modraw (oz. takrat blaz2013) preko ZS lahko mirno rečem, da omenjena oseba te kulture ne premore in nenamerno koplje na servisih jamo sama sebi.
Zadnjič spremenil 5cenic, dne So jan 23, 2016 12:00 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe jan 22, 2016 11:28 pm

DePalmo je napisal/-a:Sicer se nisem mislil oglašat, ampak preko tega pa ne morem. @5cenic: ti govoriš o štiri leta starem avtu, @ModraW govori o novem (če pravilno sledim, se mi neda več zaradi neprestanega jambranja). Je le razlika koliko boš siten in če bi odkartal 20.000 evrov za novi avto, bi tudi jaz težil za vsak čriček, če bi pa kupil nov avto za 5.000€ potem pa nebi. Če se pa kupi rabljen avto (nima veze tudi če je samo eno leto star), se pričakuje da bo kaj narobe. Ne pa pri novem!

Se strinjam!
To kar piše 5cenic sem tudi jaz že parkrat dal skozi. Itak da ne greš za takšne malenkosti pri rabljenem avtu težiti.

Če je pa nov, ima da dela! Za vsako malenkost je treba težiti, vsaj dokler je garancija.
Eno malenkost (ki me fejst živcira) imam pri svojem avtu. Že trikrat ali štirikrat na različne servise šel. Ne sanja se im, ne sliši se, to ni nič, počakat da se bo bolj slišal ... :roll:
Grem sam v kanal in najdem vsaj tri vijake ki držijo plastiko na pol odšravbane. Grem še sosedu mehaniku če bi mogoče on kaj našel. Tudi on najde ene dva kosa plastike ki niso dovolj privita. Pregledava komplet podvozje, ni nič videti. Še vedno nekaj poka ....ni pomagalo nič

Spet bom šel na servis, ker ne prenesem tega pokanja ...avto je nov in se to ne sme dogajat.
Ne kregam se, ampak dokler ne ugotovijo in ne popravijo bom še jaz njim najedal kot meni najeda tisto pokanje ...zakaj pa ne. :mrgreen:

Pri novem avtu ni malenkosti!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov