Nasveti in napotki ter povpraševanja...

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne mar 18, 2007 12:16 am

POpravilo stane 4000 EUR in se ne bo popravljalo. Avto se prodaja po delih (glej Salomonov oglasnik). In očitno ni edini, ki mu je crknila črpalka, ker so ga že klicali če ima to za prodati. Ko jo je sam iskal, pa tudi ni bilo možno dobiti rabljene.

SIcer pa to nima nobene veze z nesposobnostjo pooblaščenih sitroen servisov in njihovega zastopnika. ;)

KVINTON
Nov uporabnik

Kraj: Hotinja Vas

Napisal/-a KVINTON Ne mar 18, 2007 12:21 am

glej , kaj ma veze, da se avto prodaja v salamonovem oglasniku, če pa še vedno nisi napisal za kateri avto se gre????
važno da je vlažno....

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne mar 18, 2007 12:24 am

Mogoče boš odgovor našel v tej temi. http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ht=#801466
Če te zanima kaj več, pa me kontaktiraj.

KVINTON
Nov uporabnik

Napisal/-a KVINTON Ne mar 18, 2007 12:27 am

afric boš kaj odgovoril al kaj?

predlagam. da afric še enkrat napiše kako se lahko voziš z avtom brez ključa, saj če vžge z ljubega mira na potisk na parkingu,
važno da je vlažno....

KVINTON
Nov uporabnik

Napisal/-a KVINTON Ne mar 18, 2007 12:31 am

hej " milankregar"

če se slučajno gre za C5 , mimogrede stane hidr. črpalka ( ki je dobavljiva z računalnikom) cca. 650 eur.

če jo slučajno rabiš , ne vem zakaj ne poizveš zanjo?
važno da je vlažno....

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne mar 18, 2007 3:49 am

AndrejD je napisal/-a:evo citiram it enega drugega foruma:

Samo za informacijo. Danes sem čisto slučajno dobil podatke o problemu z tem C4 in fantom. Lahko povem samo to, da je fant daleč od tega, da bi bil čisto nedolžen in ni vse tako čisto, kot govori fant. Fant recimo ni povedal tega, da je imel v avtu neko hudo faršterkarijo (ojačevalce) narejeno zelo amatersko in tisti črn dim, za katera fant trdi, da je iz avta je 99.9% kratek stik na vodnikih. Baje nikjer ni vidno da bi bilo karkoli pri motorju. Ni povedal tudi tega, da avto ni bil ruknjen samo spredaj, ampak je dobil tudi zelo velik šus v desni sprednji del bolj natančno desno kolo in polosovino. Nič od tega ni bilo servisirano pri uradnem servisu. Je pa res, da je napaka pri zadnjih varnostnih pasovih, ki jih ne potegne notri, potem pa tudi na plastičnih pokrovih na amorzirejih. Baje, da velja serviser Štolfa za zelo dobrega in poštenega serviserja in da vse stranke, ki serviserajo pri njem ne morejo verjeti kaj se vse skupaj dogaja.

Skratka ni vse tako kot govori fant, kar smo nekateri že takoj posumili. Pa na zagovarjam ne serviserja, še manj "limonine", ki vsi vemo, da znajo biti šlampasti, vsi so krivi po malem.

Kot sem izvedel je baje z C4 zelo malo problemov, je pa res napaka očitno serijska na plastičnih pokrovih na amorzirejih, ki padajo dol iz natiča al kako bi rekel temu.

Ma dobro ma kaj se zmeri mi ne verjameste al kaj ?? Nikoli nisem zanikal o drugem avtoradiu, vendar ta ni bil vezane nikjer na original napajanje ampak na baterijo direkt z 20 ampersko varovalko !! Delo ni bilo amatersko ampak je pomagal profesionalni instalater !"! Vsekakor tistega dne ko se je to zgodilo je bil na vozilu vgrajen originalni avtoradio brez ojacevalcev in suba in cesarkoli. Obstajajo slike ki so hranjene na citroenu v Kopru ker so takrat vozilo celo preslikali !!!!!!!!
Kot drugo, avto ni dobilo nobenega mocnega udarca ampak sem z njijm povozil lisico kot sem ze povedal. Ne verjet vsega kar pravi gStolfa ker on samo krije svojo RIT !!
Vse to lahko dokazem brez problema, obstaja namrec ena oseba ki pri njemu ne dela vec in bo vse potrdila !!

Avto je bil servisiran do novembra meseca lani IZRECNO LE NA SEVISU CITROEN V TOMACEVICI IN NIKJER DRUGJE. In nehite ze enkrat lagat ter dokazite ce je drugace. Ce dokazov nimate ne bluzit v praznO !!!!!!! Kot sem ze podedal tisockkrat jaz lahko dokazem vse kar trdim, g. Stolfa pa tega NE MORE !!!!!

Vsekakor se ne mislim dajati sploh vec z vami. To je moj zadnji post na sploh. Pisite in delajte kar hocete in si mislite kar hocete. ko se bo pa stvar zakljucila se pac bo. Boste ze zvedeli od koga.

Hvala vsem ki so mi bili v podporo in to je to

LP Anej

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne mar 18, 2007 3:54 am

AndrejD poves se s katerega foruma je to citirano ??? Ker ni nic o tem ne na citroenbilten ne na citroen-pla.net ??

Ni da si post citiram napisal sam ??

vsekakor garantiram da so to popolne lazi !! Sploh pa ce je vozilo v garanciji in kasko zavarovano, zakaj bi servisiral drugje ?? Sej nisem mona dej, bodi resen prosim !!

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Ne mar 18, 2007 10:28 am

afric je napisal/-a:AndrejD poves se s katerega foruma je to citirano ???

Mobisux ;)

nekje bolj spodaj uporabnik C152SLO

http://www.mobisux.com/tabla/showflat.p ... =0&fpart=5

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne mar 18, 2007 10:58 am

Saj vem da tezim ze s tem, ampak vam napisem se par dejstev. normalno je da me hocejo ponizati in prikazati kot laznivca. Vendar dejstva so da avto ne dela. Se ena stvar, ko se je na vozilu zakadilo, bi morali povedati 100% kaj je bilo, ce bi sumili bi morali to napisati, zakaj niso ?? zraven prilepljam se d.n. tistega dne, kjer pisejo vse ugotovljene napake na vozilu. Zapicili so se v obrabljene gume in "pobarvane zadnje luci" kaj dejansko resnicno mislite da ce bi imel vgranej neoriginalni radio in ojacevalce ter sub da tega nebi napisali ??? Radi je bil vgrajen original cca 2 meseca pred tem zaradi velikih tezav z elektroniko. S tem ko smo vgradili originalnega se je testiralo ce je morda radio kriv a se je izkazalo d ni bilo tako !!

pa se nekaj, jaz sem prilepil na forum ze ogromno dokumentov in tudi slik. Sel sem na TV kjer je bilo vse posneto, najel sem sodnega izvedenca, ki je vse napisal in ki je danes se enkrat pregledal in ocenil vse ter dodal se napako o kljucu (tudi po njegovih besedah to ne sme biti). imam zapisnike, price in slike pa se pa se.

Tisti par ki pa me mecejo v slabo luc pa nimajo nicesar !! Kaj g. Stolfa misli dejansko it v tozbo z besedami ?? Dokazov pa jih nima ker jih niti ne more imet!! Pa se to, tisti ki je izjavil da vozilo ni bilo serrvisirano pri njemu, naj to dokaze prvo ker tukaj gre ze za osebno zalitev! Poudarja se enkrat da je bilo vozilo do 9.11 servisirano vendo in izrecno le na servisu v Tomacevici, kar pa ste me itak ze na zacetku posta nekaj napizdevali da zakaj ga ne menjam !! Zato ga nisem menjal !!!!!!!!
Priponke
Prvi d.n. napisan v Kopru ko se je na vozilu nekaj zasmodilo.JPG
preglejte tiskani del daloga, pod ugotovitve!!!!!!!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne mar 18, 2007 12:10 pm

@afric

Tako kot je že pred mano rekel sem samo skopiral iz Mobisuxa.
Slika

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne mar 18, 2007 12:22 pm

@afric

Glede ključa in njegove elektronike. Par dni nazaj je mojemu očetu uspelo ključ razbit na prafaktorje da ni bilo nobene elektornike not(usaj tko sem mislil). Uglavnem sem probal za foro, ker sem se spomnil nate, da še jz probam prižgat. In sem bil presenečen da je avto užgal brez elektronike notri v ključu. Mal bolj pogledam ključ, pa vidim en majhen čip ki je zelo bliz kovinskega dela ključa. Drugače gre za opel.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne mar 18, 2007 12:23 pm

ja saj oprosti, vendar razumi me da sem zadnje case zelo slabih zivcev. ninamrec malo stvari v igri, najbolj kar me pa moti je moj ponos. Nebom dopustil da me bo prav vsak ki ima 5 minut j... v glavo.

Vsekakor dejansko do sedaj ni se nihce nic dokazal od vseh ki imajo za komentirat proti, edni ki ga nasakam sem jaz. Vsekakor upam da ste prebrali zapisnik ki sem ga postal. Ce bi bilo v avtu vgrajeno kakroli kar nebi smeli bit bi bilo napisano ! (se luci so napisali da sem pobarval)

Kaj ima kdo pravi naslov citroena v Franciji kamor bi lahko pisal navadno posto za jih obvestit o situaciji in da pride stvar kdo od njih preucit in pregledat ??

Pa se nekaj, vec kot 1 leto se ze kregam z njimi pa me ni iz Kopra nihce niti poklical in vprasal na 4 oci kaj je na stvari ! Mislim da bi bilo prav da ne glede na krivdo (ali enega ali drugega) lepo da kdo poklice in me povabi na sestanek V Koper kjer bi stvari pregledali skupaj !

Bravo Koper, lepo sodelovanje z strankami. Niti briga jih ne da so zaradi prispevka izgubili kaksnega potencialnega kupca. povem pa vam se nekaj, da ce bi me kdo lepo poklical in POSKUSIL resiti stvar na lep nacin nebi bilo potrebno vsega tega.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne mar 18, 2007 12:31 pm

In se da ekrat razresimo ta problem z kljucem, na sprednji strani vezja sem obrkozil del kjer so po informacijah citroena rekli da je cip Imobilizatorja !! Lahko preverite na servisu
Priponke
slika vezja spredaj in cip imobilizatorja.jpg
slika vezja zadaj.jpg
slika kljuca in vezja.jpg

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne mar 18, 2007 12:39 pm

Ne pravim da ni kode na samem PCB-ju, ampak kar si pokazal je tuljavica na feritnem jedru in ne čip.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne mar 18, 2007 12:42 pm

Aja pa kar se kljuca in voznje brez njega tice:

navedba, ki jo je potrdil tudi sam izvedenec, (ce g. Stolfa zeli sem pripravljen na njegove stroske tokrat ker do sedaj je bilo vse na meni, dovoliti pregled se enemu izvedencu njegove izbire), ko se vzame kljuc iz kontakta le ta ne izklopi elektrike na vozilu kot bi moral in v primeru pozara obstaja moznost da vozilo zagori popolnoma ker pumpa nafte ne izklopi napajanja in le ta deluje naprej. Poskusili smo oz je on sam tudi prizglati vozilo z kljucem tako da je bil cip 40 metrov od vozila stran, imel sem ga jaz v rokah izvedenec pa je mirno prizgal vozilo.

Tako, da tudi ce bi bile trditve g. Stolfe resnicne (kar pa niso), kaj ima to veze z t.i. susom v desni bok ?? Aja, pa g stolfa ima racun ker desno plastiko (posledica divjadi) je menjal on !! tako kot tudi ko sem imel nesreco z srno ! Placala zavarovalnica tako da obstajajo zapisi slike in price....

kar se pa klime tice, sem cital tudi na drugem forumu, pustimo stat. Sam vem da ne deluje prav ampak vi pozabite. kot da nisem omenil! nekdo je namrec omenil da ce klimo sklopis se megli v vsakem vozilu, no jaz klimo pustim na 22 stopinj na AUTO AC in se megli !!!

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne mar 18, 2007 12:44 pm

phoebus je napisal/-a:Ne pravim da ni kode na samem PCB-ju, ampak kar si pokazal je tuljavica na feritnem jedru in ne čip.

Tako so mi rekli na citroenu, je pa sigurno gor. Ne spoznam se na elektroniko, tako da ce se kdo spozna naj pregleda in ga bo nasel, gor naj bi bil... Sploh pa poglej plastiko kljuuca, pri fordu je bilo videti cip, tukaj ga ni ?? kam so ga hoteli skrit?? Cip ce je na kljucu je vedno viden v vsakem kljucu, poglejte malo v vase

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Ne mar 18, 2007 1:19 pm

Imel citroena c3, imel težave, avtomatsko klimo nisem mogel doumit, avto se je prekljaplal v varen način vožnje, enkrat celo obstal na AC, imel poštenega in prizadevnega serviserja (avto Detr v Mengšu) ampak žal, tudi če je še ne vem kako dober in pošten serviser, če je avto zanič se lahko serviser na trepalnice postavi pa ne bo avto nič boljši. Jaz ne zaupam več citroenu kot znamki. Serviserji pa so seveda lahko zelo različni. Sedaj sem ravno v nakupu nove Toyote, ki postaja že kar družinska znamka - oče, žena, svak ...

Drugače pa AFRIC! Komu hočeš sploh kaj dokazat? Dokazuj tistim, ki so za to kompetentni. Tukaj ne ne bo noben božal in te pomiloval. Za to ni internet ampak punca. Si tako kot en don kihot k se tepe z mlini na veter. Dobi si odvetnika in z njim pred sodiščem rešuj težave. Pa odrasti že.

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Ne mar 18, 2007 1:25 pm

aja, sem pozabil povedat: avto je serviser potem vestno popravil in sedaj dela. Nekaj naj bi pregorelo pri gasu in sem ga moral pustit za cel dan pri njemu, da ga je sprobal.

Ampak žal ,težko zaupam citroenu kot znamki.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne mar 18, 2007 1:30 pm

@ orel

Se popolnoma strinjam s tabi in predlagam tudi sam da se tema konca - zaklene. sam vem kako je na stvari in ne nameravam komentirati in dokazovati vecc. Boste bili ze obvesceni po medijih kako bo slo naprej.
Edino kar bom se napisal bo ko se stvar konca kako se je koncala da bodo vedeli tudi vsi drugi v kaksni drzavi zivimo in kako kaj ukrepat ter kaksne stroske si dejansko nakopa stranka da dokaze da ima prav.
Bi znalo biti namrec zelo uporabno za druge.

lep pozdrav vsem Anej

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne mar 18, 2007 1:43 pm

orel je napisal/-a:Imel citroena c3, imel težave, avtomatsko klimo nisem mogel doumit, avto se je prekljaplal v varen način vožnje, enkrat celo obstal na AC, imel poštenega in prizadevnega serviserja (avto Detr v Mengšu) ampak žal, tudi če je še ne vem kako dober in pošten serviser, če je avto zanič se lahko serviser na trepalnice postavi pa ne bo avto nič boljši. Jaz ne zaupam več citroenu kot znamki. Serviserji pa so seveda lahko zelo različni. Sedaj sem ravno v nakupu nove Toyote, ki postaja že kar družinska znamka - oče, žena, svak ...

Drugače pa AFRIC! Komu hočeš sploh kaj dokazat? Dokazuj tistim, ki so za to kompetentni. Tukaj ne ne bo noben božal in te pomiloval. Za to ni internet ampak punca. Si tako kot en don kihot k se tepe z mlini na veter. Dobi si odvetnika in z njim pred sodiščem rešuj težave. Pa odrasti že.

Pa saj mislim, da tu ne gre toliko za kakšno dokazovanje, kakor malo obveščanje ljudi preko interneta. Zame je to uporabna informacija. Če ne drugega ne bom kupil citroena :) . Se jih pa da na tak način tudi spraviti na precej slab glas in jih prisiliti v pogovor. Internet je močno orodje, samo izkoristiti ga je potrebno pravilno.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov