Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a Fan So okt 26, 2013 6:34 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a: Očitno je Kia vendarle bolj podobna mercedesu, kot se ti morda zdi. :lol: :lol: :lol:

Pozdravljeni

Tudi zvezda, ni več pojem kvalitete, še nabavne cene so tuki, tuki z ostalimi vozili ................................... prav tako se kvari, kot ostala vozila, vendar kljub temu je nekaj svetlobnih let pred ostalimi znamkami vozil.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So okt 26, 2013 6:51 pm

Se pravi, če prav razumem te "siiiiidove" cenike, moraš, če hočeš npr. imet zadnje šipe na elektriko, vzet (med drugim) 16 colska platišča in si s tem (tudi pozimi) primoran kupovat dražje gume, imet višjo porabo in slej ali prej tudi več plačat za ploščice/diske. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 So okt 26, 2013 6:55 pm

Res je. Resnično edini pošteni proizvajalec je VW, ki dejansko kupco da tisto, kar želi - in to precej ceneje od ostalih.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream So okt 26, 2013 7:25 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Se pravi, če prav razumem te "siiiiidove" cenike, moraš, če hočeš npr. imet zadnje šipe na elektriko, vzet (med drugim) 16 colska platišča in si s tem (tudi pozimi) primoran kupovat dražje gume, imet višjo porabo in slej ali prej tudi več plačat za ploščice/diske. :D

To je en vidik. Drugi vidik je pa to, da večje zavore nikakor niso nekaj negativnega - 16" pnevmatike pa niso več toliko dražje od 15tk.

Problem je v tem (vsaj za moje pojme), da tega ne opozorijo prej, oz. imajo neke nelogične pakete opreme. (kot pri fordu, moraš vzet vse da maš lahko xenon. Meni pa bi recimo pasal avto praktično brez opreme, mel pa bi xenon).

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So okt 26, 2013 7:37 pm

Malo mi gre v nos tole pljuvanje čez Kio in primerjava z VW. Prav tako mi gre v nos Veronika. Sem eden redkih, ki na znamko ne da nič. Slučaj je nanesel, da sem se odločil ravno za ProCeed-a. Pa da dodam še argument zakaj.
Časa sem imel precej mesecev za menjavo starega avtomobila, po kar nekaj obiskov salonov sta v ožji izbor prišla ravno ProCeed in Golf 7. Avto sem vzel na lizing, drugače ne gre, niti ne bi porabil gotovine za avto, tudi če bi jo imel.
Prilagam še račun, kateri je odločal o nakupu Kie nad VW:
Plačal jo bom 17k, po ceniku je stala 20,5k, brez pologa, (dizel, oprema takoj pod maksimalna), brez problema vzeli stare gare v račun, dobil vinjeto in še nekaj ugodnosti.
Golf je stal po ceniku nekih 16k, bencin, osnovna oprema. Preplačal bi ga 18-19k, polog 5k, ne vzamejo v račun niti starih gar niti kakšnih drugih ugodnosti.

Odločitev je bila dokaj enostavna.

Avto ima kar nekaj muh, sicer samo manjše, če bi pa še te odpravili, bi bil avto resen tekmec prav vsaki konkurenci. Še generacijo ali dve v tem tempu in bo VW težko uporabljal slogan Das Auto.

Še enkrat bi se brez pomislekov odločil isto.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So okt 26, 2013 8:40 pm

@comfortably numb: Torej so ti dali cca. 1k€ dodatnega popusta poleg tistih Jockerjerv?

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So okt 26, 2013 8:45 pm

Stari avto je štet v tej razliki, ki odstopa od cenikov.

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth So okt 26, 2013 9:08 pm

A ko kupiš Kijo, a zraven ne dobiš homologacijskega kartončka na katerem piše katere vse dimenzije gum pašejo gor? Ne moreš kar priti k vulkanizerju pa mu rečt, dej mi gor 15 col, ker so gume cenejše ... 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne okt 27, 2013 12:42 am

comfortably numb je napisal/-a:Malo mi gre v nos tole pljuvanje čez Kio in primerjava z VW. Prav tako mi gre v nos Veronika. Sem eden redkih, ki na znamko ne da nič. Slučaj je nanesel, da sem se odločil ravno za ProCeed-a. Pa da dodam še argument zakaj.
Časa sem imel precej mesecev za menjavo starega avtomobila, po kar nekaj obiskov salonov sta v ožji izbor prišla ravno ProCeed in Golf 7. Avto sem vzel na lizing, drugače ne gre, niti ne bi porabil gotovine za avto, tudi če bi jo imel.
Prilagam še račun, kateri je odločal o nakupu Kie nad VW:
Plačal jo bom 17k, po ceniku je stala 20,5k, brez pologa, (dizel, oprema takoj pod maksimalna), brez problema vzeli stare gare v račun, dobil vinjeto in še nekaj ugodnosti.
Golf je stal po ceniku nekih 16k, bencin, osnovna oprema. Preplačal bi ga 18-19k, polog 5k, ne vzamejo v račun niti starih gar niti kakšnih drugih ugodnosti.

Odločitev je bila dokaj enostavna.

Avto ima kar nekaj muh, sicer samo manjše, če bi pa še te odpravili, bi bil avto resen tekmec prav vsaki konkurenci. Še generacijo ali dve v tem tempu in bo VW težko uporabljal slogan Das Auto.

Še enkrat bi se brez pomislekov odločil isto.

Če se malo poglobiš v opremo in materiale, je realna konkurenca Ceedu Leon, ne pa Golf in če se potem poglobiš še v porabo, dejanske zmogljivosti, stroške in ohranjanje vrednosti, odločitev ni več tako samoumevna. ;) Ampak moj post sploh ni bil mišljen kot primerjava, zgolj kritika paketov opreme (npr. kaj vse za sabo potegne želja po električnih zadnjih šipah).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Ne okt 27, 2013 7:26 am

Financiranje je pri Seatu še vedno isto. Ohranjanje vrednosti me ne zanima. Zmogljivosti tudi niso na prvem mestu.
Realna konkurenca je eno, izbira avtomobila pa precej individualna stvar, skupek osebnih želja, izgleda in finančnih zmožnosti. Seat in Peugeot sta mislim, da edini znamki, katerih salona nisem niti obiskal. Zdaj mi boš najbrž vrgel naprej, da sem omenil, da na znamko ne dam nič, pa ni to ista stvar. Še vedno mi veliko pomeni dizajn, Kia trenutno tu zmaguje v tem segmentu, da zjutraj zagledam pred hišo Leona me mine it v službo.

Precej se razlikuje najin pogled na celo zadevo, sam sem lastnik ProCeeda pa sem tu nakracal 5-6 postov, ti po prebranem skoraj preziraš to znamko pa si precej reden gost, čemu?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 27, 2013 8:47 am

comfortably numb je napisal/-a:Financiranje je pri Seatu še vedno isto. Ohranjanje vrednosti me ne zanima. Zmogljivosti tudi niso na prvem mestu.
Realna konkurenca je eno, izbira avtomobila pa precej individualna stvar, skupek osebnih želja, izgleda in finančnih zmožnosti. Seat in Peugeot sta mislim, da edini znamki, katerih salona nisem niti obiskal. Zdaj mi boš najbrž vrgel naprej, da sem omenil, da na znamko ne dam nič, pa ni to ista stvar. Še vedno mi veliko pomeni dizajn, Kia trenutno tu zmaguje v tem segmentu, da zjutraj zagledam pred hišo Leona me mine it v službo.

Precej se razlikuje najin pogled na celo zadevo, sam sem lastnik ProCeeda pa sem tu nakracal 5-6 postov, ti po prebranem skoraj preziraš to znamko pa si precej reden gost, čemu?

Pametno razmišljaš, ko kupuješ avto je veliko osebne note, zato nekatere malenkosti nekomu niso sploh pomembne, drugem pa največ pomeni spet kaka druga stvar.

Naprimer meni osebno je novi pro ceed grd, ne morem tiste riti prebavit nikakor, 5 vratni mi je OK, karavan pa mi je sploh en najlepših karavanov....pač stvar osebnega okusa.

Pa tudi recimo 7 let stara kia vs 7 let star golf, v ceni ne o takšne razlike kot je pri novem, torej lahko rečemo da KIA boljše ohrani vrednost :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne okt 27, 2013 9:22 am

Itak, da kia oz. natančneje ceed drži boljše ceno kot golf, če smo pri tem držijo ceno boljše tudi Astra in Focus, pa i30 + civic in Auris in seveda mazda 3, pa Cruze itd. Nihče se ne vpraša koliko je npr leta 2007 stal en beden Golf 1.9 Confortline (z vso dodatno opremo, ki so jo ostali imeli serijsko) več od npr. Astre 1.7 Enjoy, ker pa se danes golf prodaja za 1000€ več, avtomatično drži boljše ceno...
Malo matematike, pa hitro prideš na to koliko je golf v 6ih letih izgubil in koliko so izgubili ostali...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne okt 27, 2013 1:42 pm

carloabarth je napisal/-a:A ko kupiš Kijo, a zraven ne dobiš homologacijskega kartončka na katerem piše katere vse dimenzije gum pašejo gor? Ne moreš kar priti k vulkanizerju pa mu rečt, dej mi gor 15 col, ker so gume cenejše ... 8)

Podpis

Čeprav tudi v homologacijo ne gre vedno zaupati 100%, ker jih pišejo študenti na uvozniku, ki običajno nimajo treh čistih o avtih :roll:
Meni so napisali možno dimenzijo 14'' :shock: , čeprav gre 16'' minimalno čez prednje zavore. To je kak "poznavalec" samo prepisal podatke iz osnovne različice :roll:

EDIT: tema "napake na ceedu", potem pa 3 strani prepucavanja VW vs ostalo. Only on a.com :roll:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne okt 27, 2013 1:52 pm

Ker je že toliko tukaj govora o VWju bom pa še tale link dodal, da tudi golf ni več imun na recesijo in tudi v 7 mesecih lahko zgubi +7000eur - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7788043&show=1 pa še bo šla cena dol če ga bo hotel prodat
Lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne okt 27, 2013 2:13 pm

pskoda je napisal/-a:Ker je že toliko tukaj govora o VWju bom pa še tale link dodal, da tudi golf ni več imun na recesijo in tudi v 7 mesecih lahko zgubi +7000eur - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7788043&show=1 pa še bo šla cena dol če ga bo hotel prodat

Logično, če stane 7-ka 2013 toliko. Dodatna oprema se nikoli ne povrne ob prodaji.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7710042&show=1

Rabljeni avti so pa nasplošno precenjeni.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne okt 27, 2013 4:43 pm

peroRS je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Ker je že toliko tukaj govora o VWju bom pa še tale link dodal, da tudi golf ni več imun na recesijo in tudi v 7 mesecih lahko zgubi +7000eur - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7788043&show=1 pa še bo šla cena dol če ga bo hotel prodat

Logično, če stane 7-ka 2013 toliko. Dodatna oprema se nikoli ne povrne ob prodaji.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7710042&show=1

Rabljeni avti so pa nasplošno precenjeni.

Jah odvisno s katerega konca gledaš...novi so predragi in posledično so tudi rabljeni predragi, ko ga nameravaš kupit

ps.:če recimo pogledaš ko zgubiš na avtu nižjega srednjega razreda v 7 mesecih skoraj letno minimalno plačo se je tudi mal za zamislt
Lp

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne okt 27, 2013 5:34 pm

Ne bit tko naivni, grem se stavit, da tale prodajalec ni dal toliko za avto, sam napiše pa, da si folk misli uau ful se splača, lej kolk je vredn, ful cenej ga daje...

Ker je tole sky opremo spremljal popust okoli 4k€, plus še kako hendlanje s prodajalcem, pa si na dobrih 20k€.

Druga stvar, ki je pa je pa zmotno primerjanje izgube vrednosti. Ker če ne primerjaš dva avtomobila, ki imata isto nakupno ceno in opremo, potem ne moreš gledati v evrih, bi se moralo procentualno gledati kdo najbolje drži ceno. Ker so dražji avtomobili vedno izgubljali bolj na ceni kot cenejši (če govorimo v evrih). Kdo najbolj izgublja procentulno, to bi bil pravi podatek, pa še, da bi primerjal podobne pakete opreme, ker ponavadi tistim bolje opremljenim hitreje cena pada

Npr. A-klaso si lahk spedenaš enostavno za 50k€, pa je lahk navaden dizl. Pa grem stavt, da bo evrsko gledano izgubljal na vrednosti bistveno več kot pa ne vem i30 osnovni. V bistvu mu bo verjetno več cena padla v enem letu, kot pa je nakupna cena i30.

EDIT: Aja pa ta izguba vrednosti me je zmotila predvsem pri Kii, ko že skozi od prvih modelov ceedov šopajo kako nizko izgubo vrednosti ima, pa primerjajo še staro kio za dobrih 13k€ proti ostalim, ki so vsi okoli 15k€ in skoraj 18k€ golfu in potem tabelo, kako ostali bolj na ceni izgubljajo... Taki debilni marketinški triki...

Primer:
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 27, 2013 6:13 pm

Ta golf ni nikoli bil toliko kot nov...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne okt 27, 2013 11:52 pm

Točno tako. Tip navaja redno ceno, brez popustov. Kolega je jeseni 2012 kupil v Kopru novega z isto opremo in motorjem + DSG in je odštel manj kot 21.000€.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Po okt 28, 2013 7:55 am

Se pravi, če prav razumem te "siiiiidove" cenike, moraš, če hočeš npr. imet zadnje šipe na elektriko, vzet (med drugim) 16 colska platišča in si s tem (tudi pozimi) primoran kupovat dražje gume, imet višjo porabo in slej ali prej tudi več plačat za ploščice/diske. :D

Tako je tudi pri mercedesu, če vzameš določen paket opreme Tudi tam so po tej plati velike razlike med osnovnim classicom ali pa avantgardom. Pa je mečka ne pa siiid:lol:
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov