Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: 1.2TSI problemi

Napisal/-a BoneS Sr maj 30, 2012 8:08 pm

Iz verige bodo sli na jermen? :shock:
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr maj 30, 2012 8:58 pm

DIZL_ je napisal/-a:A lahko poveste lastniki TSI-jev (ne tisti, ki samo pljuvate čez VW), kateri letniki so vaši avtomobili? Zanima me če so pri novih že kaj odpravili napake....

Nisem glih lastnik ampak je octavia v družini. Pri 23.000 menjali turbino. Nič ne ropota, nič ne trese gre super in poraba na zadnjih 17.000km je 6.3l/100km. Lastniki zeloooo zadovoljni. Aja avto ima okoli 50.000km.

lp

p.s. za dva službena 1.2 tsi-ja., ki vem zanje ( nisem lastnik ampak poznam ljudi, ki jih vozita ) b.p. pa imata že kar nekaj kilometrov za sabo. Vem pa za precej avtov 1.2tsi ( škode ) v službi, ki spilajo brez vsakih težav. :D

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Sr maj 30, 2012 9:01 pm

King1 je napisal/-a:
DIZL_ je napisal/-a:A lahko poveste lastniki TSI-jev (ne tisti, ki samo pljuvate čez VW), kateri letniki so vaši avtomobili? Zanima me če so pri novih že kaj odpravili napake....

Nisem glih lastnik ampak je octavia v družini. Pri 23.000 menjali turbino. Nič ne ropota, nič ne trese gre super in poraba na zadnjih 17.000km je 6.3l/100km. Lastniki zeloooo zadovoljni. Aja avto ima okoli 50.000km.

lp

Hvala za informacijo (tudi ostalim :) ) zanima me predvsem to kako je zdaj s temi TSI-ji če kupiš nov avto, ali imajo še iste probleme a so jih že odpravili. No ja sicer pa še vedno obstaja TDI :mrgreen:
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Sr maj 30, 2012 9:39 pm

King1 je napisal/-a:

lp

p.s. za dva službena 1.2 tsi-ja., ki vem zanje ( nisem lastnik ampak poznam ljudi, ki jih vozita ) b.p. pa imata že kar nekaj kilometrov za sabo. Vem pa za precej avtov 1.2tsi ( škode ) v službi, ki spilajo brez vsakih težav. :D

Tudi sam sem dobil informacije iz servisa da so le parim zamenjali verigo in je ta številka zanemarljiva proti temu koliko TSI-jev so prodali.

LP

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr maj 30, 2012 10:18 pm

Tattoo- je napisal/-a:
SuperVeloce je napisal/-a:Glede na pakete opreme in ostale stvari se nebi čudil, ker nas šopajo pod balkan pri uvozu. Angleži in Nemci imajo stvari pod serijsko, katere se pri nas bajno preplačajo.

Spet nekdo, ki misli, da se na vse spozna?! :roll: Za druge znamke ne vem, ampak pri Volkswagnu to definitivno NE drži in je zgodba ravno obrnjena! Da o zgodbicah o različnih avtomobilih za balkan niti ne govorim...

P.S.: Pa hkrati z iskanjem razlik v serijski opremi priporočam tudi ogled angleškega in nemškega cenika ter razlik v maloprodajni ceni! ;)

lol, ko bi se vsaj nekdo oglasil, ki pa ne misli da se na vse spozna in bi dobro argumentiral... maloprodajna cena nima nobene veze s tem kaj uvoznik ponudi pod osnovno opremo pri osnovni ceni in kakšno maržo ima. Dajatve v Nemčiji niso ravno nizke, so precej višje kot pri nas. Pojdi v Nemčijo kupit avto in odštej njihov davek, prištej svojega. Si na istem? Si. Če si v Nemčiji gledal osnovne modele v salonu in ugotovil, da so ti golfi oskubljeni, potem ti svaka čast res. Verjetno jih je bilo precej brez klime, kot si lahko to doživel pri nas ane.
when in doubt, flat out

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr maj 30, 2012 11:47 pm

DIZL, a imaš ti še kakšno drugo pogodbo z VW kot samo delničarsko? Pojdi na VW forum, kjer boš sigurno lažje shajal z njihovo realnostjo, če imaš s to, ki se piše tu gor probleme! :roll:

Ne vem, kaj je tukaj tako težko razumet (razen če seveda nočeš)? Če gre firma pri tako relativno novem motorju naredit tako očitno spremembo kot je menjava verige za jermen, potem ti mora posvetit kakšna rdeča lučka, da nekaj ni v redu. Moje ugibanje bi šlo v smislu, da je bilo na motorju potrebno še toliko dela, da se njihova ekonomska računica (kljub miljonskim dobičkom in nagradam vodilnim) enostavno ni izšla drugače, kot da bodo nekaj denarja skušali dobili nazaj s tem ko bodo presedlali na jermen. Karkoli že je, to vsekakor ni skrb za ekologijo in podobni izgovori, ki so dandanes moderni in jim potrošniki veselo(!) nasedamo. Ne da imam kaj proti ekologiji, ampak dajmo reči bobu bob in priznajmo, da gre v 90% primerih pri sklicevanju na ekologijo za navadno šparanje na potrošniku in pri tem je potrošnik še srečen, ker je pripomogel nekaj za dobrobit severnih medvedov.

In pa seveda, da gre pri tem za čisto zaroto proti ljubljenemu Das Autu, pa sploh ni potrebno izgubljati besed. Govori se namreč, da je v glavni nemški avtomobilistični medij, ki je tradicionalno naklonjen nemškim firmam, grška obveščevalna pretihotapila kopico njihovih ljudi, ki se sedaj s tem brezsmiselnim pisanjem o tsi-jih in hujskanju ljudi, Angie z rušenjem njenega gospodarstva maščujejo za vse hudo, kar jim je v zadnjih mesecih prizadejala.

p.s. Bojda je tudi yashica eden izmed njih (je zmanjkalo za karto do Berlina, pa so ga kar tu na Brniku ven vrgli)!

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Če maj 31, 2012 7:32 am

Imel 1,4 TSI 140KM (letnik 2006), cca. 80k km za sabo - 5x redni servis in 1x izreden (zapacan senzor (pod)tlaka kompresorja). Samo tankaj in vozi. Povprečna poraba pa 7,2 l/100km

@thunderbolt, podaj razmerje okvarjeni motorji/ prodani motorju, pa boš ti mogoče lažje shajal z realnostjo. Boli me, če bodo prešli na jermen vglavnem, da bo motor delal. Važno je razmerje in nič drugega. V tej temi je lahko spisanih 24 strani odgovorov, vendar verig se je menjalo pa koliko? 4? mogoče 5?

Pa, da ne boš sedaj omenjal, da sem mogoče še jaz pokupil delnice - vozim francoza ;)

To je enako, kot pri 2,0TDI motorju, ko se vsi obešajo, da so katastrofalni (menjane šobe, vztrajniki, počene glave...), vendar se točno ve kakšni tipi motorja so imeli te probleme in da niso vsi problematični.

Zanimivo je, da imajo zmeraj najbolj problematične motorje tisti, ki ga še od blizu niso videli. Pa to ne velja samo za VW, temveč za vse proizvajalce oz. uporabnike.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če maj 31, 2012 7:38 am

samo pri 23000 menjati turbino je mal beda. no hvala bogu ugibam da je to v garanciji in če ne komplicirajo je OK, bl je jeba ko te servis nateguje do preteka garancije potem pa akcija...daj pare :)

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Če maj 31, 2012 7:46 am

SuperVeloce je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:
SuperVeloce je napisal/-a:Glede na pakete opreme in ostale stvari se nebi čudil, ker nas šopajo pod balkan pri uvozu. Angleži in Nemci imajo stvari pod serijsko, katere se pri nas bajno preplačajo.

Spet nekdo, ki misli, da se na vse spozna?! :roll: Za druge znamke ne vem, ampak pri Volkswagnu to definitivno NE drži in je zgodba ravno obrnjena! Da o zgodbicah o različnih avtomobilih za balkan niti ne govorim...

P.S.: Pa hkrati z iskanjem razlik v serijski opremi priporočam tudi ogled angleškega in nemškega cenika ter razlik v maloprodajni ceni! ;)

lol, ko bi se vsaj nekdo oglasil, ki pa ne misli da se na vse spozna in bi dobro argumentiral... maloprodajna cena nima nobene veze s tem kaj uvoznik ponudi pod osnovno opremo pri osnovni ceni in kakšno maržo ima. Dajatve v Nemčiji niso ravno nizke, so precej višje kot pri nas. Pojdi v Nemčijo kupit avto in odštej njihov davek, prištej svojega. Si na istem? Si. Če si v Nemčiji gledal osnovne modele v salonu in ugotovil, da so ti golfi oskubljeni, potem ti svaka čast res. Verjetno jih je bilo precej brez klime, kot si lahko to doživel pri nas ane.

Here we go again... :D
Namig: preberi si temo o novem Golfu VII, boš mogoče razbral povezavo uporabnika Tattoo in Volkswagna

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Če maj 31, 2012 7:47 am

to se povsem strinjam, da povzroči vsakršna menjava drage stvari, pa čeprav v garancijskem roku, kar nekaj živcev in nejevolje.
Pri nas je bilo tako, da so takoj po izteku garancije ugotovili, da je računalnik šel papa. Prva reakcija je bila, da ga spustimo v reko in tam naj bo, ampak sedaj laufa že kar nekaj let brez greške (ne gre se za das auto, ampak za francoza)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če maj 31, 2012 8:52 am

SuperVeloce je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

Glede na to, da se s tem poklicno ukvarjam, prekleto dobro vem o čem pišem...kar pa po napisanem zate (žal) ne morem reči! ;)

Pa če grem kar po vrsti:

1.) Od česa misliš da je odvisna maloprodajna cena oziroma kako je sestavljena?! Nazadnje, ko sem jaz videl kalkulacijo je bila maloprodajna cena sestavljena iz tovarniške (osnovne) cene vozila, stroškov manipulacije (transport, zavarovanje transporta, cena skladiščenja,...), cene deželne opreme, marže uvoznika in prodajalca in vseh davkov (DMV in DDV), tako da maloprodajna cena ima še kako veliko vezo! In čisto tako za informacijo imajo v Nemčiji nižji DDV (19%) v primerjavi z našim DDV (20%), da o davku na motorna vozila (DMV) niti ne govorim!

2.) In tudi če gledaš osnovne cene (brez vseh davkov) so novi avtomobili v Sloveniji cenejši, kot pa so npr. v Nemčiji / Franciji / Italiji...DEJSTVO! Če bi bilo tako kot ti govoriš, potem nebi vsak mesec toliko novih avtomobilov (različnih znamk) pri nas samo registrirali in peljali nazaj v Nemčijo / Francijo / Italijo!

3.) Osnovni Golf Trendline 1.6 TDI (105 KM) stane v Sloveniji 18.973 EUR, medtem ko enaka izvedba v Nemčiji stane 21.125 EUR pa je hkrati še BREZ radija, za katerega ti zaračunajo še dodatnih 490 EUR!

In za na konec še tvoja najboljša cvetka:
SuperVeloce je napisal/-a:Če si v Nemčiji gledal osnovne modele v salonu in ugotovil, da so ti golfi oskubljeni, potem ti svaka čast res. Verjetno jih je bilo precej brez klime, kot si lahko to doživel pri nas ane.

Oprosti, ampak po napisanem ti očitno sploh še nisi bil v kakšnem Nemškem salonu! Pri nas imajo vsi Golfi VI (in tudi vsi ostali modeli z najcenejšim up!-om na čelu) že od osnovnega modela serijsko klimo, medtem ko je bil še do pred nedavnim v Nemčiji osnovni Golf VI BREZ klime! Klimo so jim v Nemčiji med serijsko opremo dodali šele s prejšnjim modelskim letom! ;)

Ampak navkljub vsem dejstvom boste nekateri seveda še vedno raje pisali po načelu "baba čula, baba rekla"...ker očitno še vedno velja, da na babe in avtomobile se pač vsi "spoznajo"! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če maj 31, 2012 9:00 am

Debata je ze prac smesna. Vecina kritizira tsi.motorje in so o njih samo brali in si jih ne lastijo. Res so problemi z 1.2 tsi motorji katerim morejo menjati verigo in ob enem se napenjalxi itd. Z letnikom 2012 naj teh problemov vec nebi bilo. Veliko se je pisalo o 1.4 tsi masinah (140km), katere so bile problematicne v letih 2006-2007. Koliko lahko sedaj berem po forumih delajo brezhibno, edino poraba je dokaj visoka, kar sem tudi sam izkusil, ampak me to ne moti saj mi je bolj pomembno, sa motor vlece ze skoraj od prostega teka dalje. Glede garancij sedaj ni peoblemom saj vw menjuje verije ipd beez stroskov, nekaj casa nazaj so krili le 70%.

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Kraj: Malečnik

Napisal/-a damchy Če maj 31, 2012 12:01 pm

Imam VW Touran 1.2 TSI, kuplejn nov marca 2012, narejenih 2000 km, avto super, popolnoma ustreza mojim potrebam, tako po velikosti, prostornosti, prtljažnik, oprema, kvaliteta notranjosti, in predvsem motor... poraba nizka, dovolj potegne, več ne rabim za prevoz družine, registracija poceni v glavnem špila. Edino kar opažam je (in me tud malo moti), da ob vžigu, ko je hladen za kakšno sekundo ali dve zarožlja malo, ko se obrati dvignejo na 1200 in sicer občutek imam da na voznikovi strani (pred voznikom). Ko je avto topel in obrati ne gredo na 1200, takrat ne zarožlja nič. Se zgodi tudi, da hladen ne zarožlja.
Malo še bom spremljal to rožljanje, pol pa bom stopil na servis malo povprašat.

Opazil sem tudi, da avto gre najbolj tiho in gladko, če tankam OMV 100, Petrolova 100-ka ta nova QMax ni nič kaj ok, vsaj takšen je občutek. TSI je kot zgleda kr občutljiv na bencin, bivši fordič je požrl vse, ni blo nekih razlik :-) , tu pa se kr pozna.

V glavnem sem zelo navdušen nad avtomobilom.
VW Touran 1.2 TSI 03/2012

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če maj 31, 2012 12:08 pm

Lastniki TSI-jev se oglasite na forumu, ko naredite 150 000 km (če bo motor zdržal) ;)

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Napisal/-a damchy Če maj 31, 2012 12:35 pm

a so takšni komentarji res potrebni?

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Če maj 31, 2012 1:15 pm

nevermind je napisal/-a:Lastniki TSI-jev se oglasite na forumu, ko naredite 150 000 km (če bo motor zdržal) ;)

Se slišmo čez 118.000km :) če ga ne bom prej zamenjal za večji družinski avto.

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Napisal/-a damchy Če maj 31, 2012 1:21 pm

Ja jaz bom(bi) mel 150.000 km čez slabih 12,5 let, glede na to, da delam 12.000 na leto trenutno, razen če službo menjam in grem delat kam veliko dalje. Ampak avta čez 12.5 let 100% nem mel več. :lol: Vsaj tega ne, mogoče novega TSI-ja! =P

miha_z
Nov uporabnik

Napisal/-a miha_z Če maj 31, 2012 3:33 pm

Pozdrav vsem na forumu,
Imam 1,4 TSI 122 KM golf 6 karavan. Avto ima dobrih 13 tisoč kilometrov in je november 2010. Zaradi malega števila kilometrov je tudi bencinar.
Avto dela. Poraba je okoli 8 - 8,5 litrov s tem, da delam vsaj 80% po mestu na dosti kratke relacije. TO pomeni manj kot 5 km v povprečju.
Ali pri mojem ruži ketna ali ne, ne vem. Sem zmenjen na servisu, da bodo oni pogledali/poslušali. Ni mi pa ravno všeč, da se moram s takimi stvarmi ukvarjat pri takih kilometrih. Sploh, ker avto sicer deluje zelo solidno. Zato sem ga tudi kupil. Gre pa res krasno.
Zgleda pa, da gre avto svet proti koreji. Japonci so za moj okus predragi. Korejci so še sprejemljivi in menda se s takimi trapastimi felerji lastniki hyndujev ne ukvarjajo. Nenazadnje so dons ti avti vsi približno ena in ista jetra. VW pa tudi zagrizeni VW navdušenci priznajo, da ni več to kar je bil :lol:
lp,
M

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če maj 31, 2012 3:54 pm

nevermind je napisal/-a:Lastniki TSI-jev se oglasite na forumu, ko naredite 150 000 km (če bo motor zdržal) ;)

Mi k mamo že zdej nove TSI-je....pri teh kilometrih ne bomo imeli več tega avta kot sedaj...
Zakaj?
Ker bomo kupili nove TSI-je...golf7 itd....

Ti pa če žal nimaš za TSI-ja...ker vidim , da bi ga full imel, pa ni denarja....žal....morda ti jaz prodam za dober denar svojega čez 3 leta :) :) :)
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Napisal/-a damchy Če maj 31, 2012 4:06 pm

WMB je napisal/-a:

Mi k mamo že zdej nove TSI-je....pri teh kilometrih ne bomo imeli več tega avta kot sedaj...
Zakaj?
Ker bomo kupili nove TSI-je...golf7 itd....

Ti pa če žal nimaš za TSI-ja...ker vidim , da bi ga full imel, pa ni denarja....žal....morda ti jaz prodam za dober denar svojega čez 3 leta :) :) :)

Pod to pa se podpišem! ;-)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov