For je napisal/-a:Se strinjam!
To kar piše 5cenic sem tudi jaz že parkrat dal skozi. Itak da ne greš za takšne malenkosti pri rabljenem avtu težiti.
Če je pa nov, ima da dela! Za vsako malenkost je treba težiti, vsaj dokler je garancija.
Eno malenkost (ki me fejst živcira) imam pri svojem avtu. Že trikrat ali štirikrat na različne servise šel. Ne sanja se im, ne sliši se, to ni nič, počakat da se bo bolj slišal ...![]()
Grem sam v kanal in najdem vsaj tri vijake ki držijo plastiko na pol odšravbane. Grem še sosedu mehaniku če bi mogoče on kaj našel. Tudi on najde ene dva kosa plastike ki niso dovolj privita. Pregledava komplet podvozje, ni nič videti. Še vedno nekaj poka ....ni pomagalo nič
Spet bom šel na servis, ker ne prenesem tega pokanja ...avto je nov in se to ne sme dogajat.
Ne kregam se, ampak dokler ne ugotovijo in ne popravijo bom še jaz njim najedal kot meni najeda tisto pokanje ...zakaj pa ne.![]()
Pri novem avtu ni malenkosti!
Očitno več uporabnikov tega foruma nezna dobro brati. Meni so pri nakupu ponudili CarGarantie garancijo za pol leta, sam sem doplačal, da je bila garancija za eno leto na vse dele (tudi računalnik, ki v osnovi ni zajet v to garancijo ter tudi za napake nad x zneskom saj v osnovi krijejo samo do x zneska, x=cca 2.5k€, nevem več točno koliko) in da je brez tistega doplačila v primeru prijave reklamacije/ garancijskega popravila.
Torej sem imel polno garancijo za eno leto in bi lahko težil za vsako napako kot pri novem avtu.
PS: seveda če podvozje poka je potrebno uveljavljati garancijo, vendar nekateri primeri od Modrawa so preveč banalni zato sem samo podal moje mnenje z primerom, kaj narediti, da nebo živel samo še za to, da išče svojo pravico.
Edit: depalmo-va kritika pač ni na mestu. Recimo če bi kupil 4 leta staro Kio, ki je še 3 leta v garanciji po njegovem mnenju nisem upravičen toliko komplicirati ker je pač avto star 4 leta in so napake pričakovane? Se vprašam zakaj ne, če je avto še v garanciji isto kot nov avto.