Nasveti in napotki ter povpraševanja...

5cenic
Novinec

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a 5cenic Pe jan 22, 2016 11:40 pm

For je napisal/-a:Se strinjam!
To kar piše 5cenic sem tudi jaz že parkrat dal skozi. Itak da ne greš za takšne malenkosti pri rabljenem avtu težiti.

Če je pa nov, ima da dela! Za vsako malenkost je treba težiti, vsaj dokler je garancija.
Eno malenkost (ki me fejst živcira) imam pri svojem avtu. Že trikrat ali štirikrat na različne servise šel. Ne sanja se im, ne sliši se, to ni nič, počakat da se bo bolj slišal ... :roll:
Grem sam v kanal in najdem vsaj tri vijake ki držijo plastiko na pol odšravbane. Grem še sosedu mehaniku če bi mogoče on kaj našel. Tudi on najde ene dva kosa plastike ki niso dovolj privita. Pregledava komplet podvozje, ni nič videti. Še vedno nekaj poka ....ni pomagalo nič

Spet bom šel na servis, ker ne prenesem tega pokanja ...avto je nov in se to ne sme dogajat.
Ne kregam se, ampak dokler ne ugotovijo in ne popravijo bom še jaz njim najedal kot meni najeda tisto pokanje ...zakaj pa ne. :mrgreen:

Pri novem avtu ni malenkosti!

Očitno več uporabnikov tega foruma nezna dobro brati. Meni so pri nakupu ponudili CarGarantie garancijo za pol leta, sam sem doplačal, da je bila garancija za eno leto na vse dele (tudi računalnik, ki v osnovi ni zajet v to garancijo ter tudi za napake nad x zneskom saj v osnovi krijejo samo do x zneska, x=cca 2.5k€, nevem več točno koliko) in da je brez tistega doplačila v primeru prijave reklamacije/ garancijskega popravila.

Torej sem imel polno garancijo za eno leto in bi lahko težil za vsako napako kot pri novem avtu.

PS: seveda če podvozje poka je potrebno uveljavljati garancijo, vendar nekateri primeri od Modrawa so preveč banalni zato sem samo podal moje mnenje z primerom, kaj narediti, da nebo živel samo še za to, da išče svojo pravico.

Edit: depalmo-va kritika pač ni na mestu. Recimo če bi kupil 4 leta staro Kio, ki je še 3 leta v garanciji po njegovem mnenju nisem upravičen toliko komplicirati ker je pač avto star 4 leta in so napake pričakovane? Se vprašam zakaj ne, če je avto še v garanciji isto kot nov avto.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So jan 23, 2016 12:20 am

Dejansko je na mestu. Je le razlika ali ti avto kupiš iz druge roke ali ga odpelješ iz salona. Pri prvem me ne moti če moram kaj sam pošraufat in to tudi naredim (seveda v zmožnostih mojega znanja, nato prepustim zadevo mehaniku), pri drugem pa če bi vzel Dacio bi pričakoval da bo kaj škripalo, pri kaki "boljši" firmi pa pač ne. Zato tudi se plača nov avto da imaš z njim mir, ne da ti živce pije in škriplje. Če se bi to hotelo, se novih sploh nebi nič prodalo.

In je tudi razlika med original garancijo ter CarGarantie. Pri original ma da vse poštimajo (ja, tudi raznorazne čričke!), pri CarGarantie (ali Motive ali kaj so še druge) si pa lahko vesel če kaj primaknejo ko gre kaj narobe.

Uporabniški avatar
Galaxy
Nov uporabnik

Napisal/-a Galaxy So jan 23, 2016 7:48 am

Galaxy je napisal/-a:Podobno kot na mojem 1.4 2014
-Cviljenje zavor pri počasni vožnji
-Zatikanje menjalnika pri prestavljanju v 3.
-Cukanje pri neogretem motorju
-Škripanje podvozja pri vožnji, ležeče policaje
-Škripanje sprednjih oken pri odpiranju
-črički v notranjosti iz vseh smeri
-Usnje volana izredno netrpežno
-Mečkanje oblazinjenja

Dodajam: Prtljažna vrata se ne odpirajo avtomatsko, potrebno jih je poriniti v skrajno zgornjo lego, še potem pa se šibijo in ne vejo, če bi ostala odprta ali ne. Mislim, da je to že nekdo omenil.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic So jan 23, 2016 11:29 am

DePalmo je napisal/-a:Dejansko je na mestu. Je le razlika ali ti avto kupiš iz druge roke ali ga odpelješ iz salona. Pri prvem me ne moti če moram kaj sam pošraufat in to tudi naredim (seveda v zmožnostih mojega znanja, nato prepustim zadevo mehaniku), pri drugem pa če bi vzel Dacio bi pričakoval da bo kaj škripalo, pri kaki "boljši" firmi pa pač ne. Zato tudi se plača nov avto da imaš z njim mir, ne da ti živce pije in škriplje. Če se bi to hotelo, se novih sploh nebi nič prodalo.

VW že nekaj časa ni "boljša firma". Ne po zanesljivosti in ne po neki kvaliteti izdelave. In če smo pri Dacii, prijatelj je kupil Dacio Duster. Vsi so mu govorili naj ne kupi teh j**c, jaz sem mu svetoval naj stestira in naj ne skrbi saj so motorji dobri in velikokrat pri opremi velja rek več je manj saj je manj možnosti za težave ter naj kupi, če mu bo avto odgovarjal. Tip je po 3. letih od nakupa z avtom presrečen, nobenih težav.

@Galaxy: za ker avto gre? Škripanje zavor je že standard pri skoraj vseh znamkah, tudi tistih malo boljših, priporočam ti da kupiš Ate ali Textar, recimo TRW škripajo pa so originalne za Renault, jih je oče zamenjal stare z novimi TRW pa mu je spet čez par k km začelo škripat, meni Textar ne cvilijo. Problem je zaradi drugačne sestave ploščic kot včasih.
Zatikanje menjalnika ni normalno sploh pri ogretem motorju.
Cukanje je odvisno koliko je moteče, meni se zdi normalno, da se avto pri -5 in čisto hladnem motorju obnaša drugače kot pri ogretem. Če se to dogaja pri nekih normalnih temperaturah zunaj pa zopet ni normalno.
Glede škripanja je spet odvisno kako moteče je, jaz se z enim ali z drugim še nisem srečal (podvozje, okna).
Glede prtljažnika pa raje sam na roke tisto dvigujem, saj sem že slišal za negativne izkušnje pri različnih znamkah. Recimo tastu so pri Insignii karavan prtljažna vrata padla na glavo ko je sistem odpovedal, na srečo jo je odnesel le z hudim glavobolom in buško.
Glede usnja volana so pa tudi težave pri vseh znamkah, odvisno je le od avtohiš, nekatere rečejo da je to normalna posledica uporabe, vem da so pri Renaultu zamenjali volan če je do obrabe prišlo prej kot je predvideno.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So jan 23, 2016 11:51 am

5cenic je napisal/-a:VW že nekaj časa ni "boljša firma". Ne po zanesljivosti in ne po neki kvaliteti izdelave. In če smo pri Dacii, prijatelj je kupil Dacio Duster. Vsi so mu govorili naj ne kupi teh j**c, jaz sem mu svetoval naj stestira in naj ne skrbi saj so motorji dobri in velikokrat pri opremi velja rek več je manj saj je manj možnosti za težave ter naj kupi, če mu bo avto odgovarjal. Tip je po 3. letih od nakupa z avtom presrečen, nobenih težav.

Zato pa nisem napisal VW kar sem najprej mislil, a sem se popravil. Pa naj bi bila boljša firma, saj so včasih bili (no ja...) oz. se vsaj tako obnašajo. So tudi drugi proizvajalci avtov in tudi drugi imajo težave. A kakor berem, jih drugje odpravljajo, pri VW se pa delajo francoze.
Torej, je Dacia v tem primeru nadpovprečna :D Sicer naj bi to bila stara renaultova tehnologija, a to še ne pomeni da je slabo. Staro je včasih še najboljše ker je že preverjeno.

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom So jan 23, 2016 2:30 pm

Danes sem tudi sam... prvič v 14k km... doživel čričke. Slišalo se je kot nekje izza radia. Se mi je mudilo in sem ga malo bolj pohodil kot po navadi, avto je bil pa še hladen. Bi bilo dobro, če bi jih komu uspelo odpraviti, da nam pove rešitev.
Včasih pa kritiziramo tudi prehitro in zaradi svoje krivde. Našel sem namreč vzrok zakaj ni več delal 3 kratni utrip žmigavcev- manjkala kljukica v nastavitvah v infotainmentu.
Jaz sem na splošno zadovoljen s kvaliteto, izdelavo in servisem. Me pa malo skrbi, ali se ne bodo vsi ti napredni sistemi v motorju prezgodaj in pogosto kvarili. Motor EA288 ima namreč 3 hladilne sisteme, 2 električni vodni črpalki z DC motorji, eno mehansko vodno črpalko z on/off funkcijo, dvostopenjsko oljno/vakuumsko črpalko gnano preko (doživljenski) zobatega jermena v oljni kadi, nizkotlačen/hlajen povratek izpušnih plinov in zato tudi motorno loputo za dušenje izpuha... Od vseh teh novitet jaz občutim le to, da res hitro začne delati gretje kabine. Super dokler vse to dela. Ko pa ne dela, se pa menjajo kar cele komponente. Odmičnih gredi se ne razdira več ampak menja obe v kompletu z zgornjim delom glave. Tudi v bloku sta dve gredi za dušenje tresljajev, ki pa se jih niti ne da zamenjati. Čas bo pokazal a so to koraki v pravo smer.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So jan 23, 2016 5:17 pm

motom je napisal/-a:Tudi v bloku sta dve gredi za dušenje tresljajev, ki pa se jih niti ne da zamenjati. Čas bo pokazal a so to koraki v pravo smer.
V nepravo smer je šlo leta 2005-2006, ko so narejen prenos na verigo, ki naj bi bila vzrok temu, da se je neki šestkotni imbus, na katerega je bil en kos črpalke na eni od teh dveh gredi, zbrusil, črpalka je nehala delati in motor je zaribal. Nato so dali namesto ketne zobnike, namesto jeklenega imbusa so dali imbus iz boljših materialov in daljšega, kar naj bi povzročilo, da naj bi se ti motorji od leta 2006 dalje (morda 2007) dalje manj kvarili na račun imbusa za 3 EUR. Komplicirajo v pm, in potem jim vse crkava. 2007 imam doma in sem trenutno potolažen, ker mi je nekdo rekel, da bo najprej lučka tlaka olja opozorila, da ni več ta pravega tlaka, in da ne bo crknilo isto minuto. Čeprav bi raje videl, da mi nekdo to razdre in ta imbus zamenja. Ima pa motor 250 kkm, crkavalo pa je kao prvih 100 kkm. Bomo videli. Jurja in pol za celo črpalko s temi dvemi gredmi je huda.

Uporabniški avatar
Galaxy
Nov uporabnik

Napisal/-a Galaxy Ne jan 24, 2016 10:29 am

Galaxy je napisal/-a:
Galaxy je napisal/-a:Podobno kot na mojem 1.4 2014
-Cviljenje zavor pri počasni vožnji
-Zatikanje menjalnika pri prestavljanju v 3.
-Cukanje pri neogretem motorju
-Škripanje podvozja pri vožnji, ležeče policaje
-Škripanje sprednjih oken pri odpiranju
-črički v notranjosti iz vseh smeri
-Usnje volana izredno netrpežno
-Mečkanje oblazinjenja

Dodajam: Prtljažna vrata se ne odpirajo avtomatsko, potrebno jih je poriniti v skrajno zgornjo lego, še potem pa se šibijo in ne vejo, če bi ostala odprta ali ne. Mislim, da je to že nekdo omenil.

Dodajam: Danes se je pojavilo mocno rozljanje pri pocasni voznji v zavoj. Zvok prihaja iz motornega prostora levo spodaj, vsaj tako deluje. Preveril pod pokrovom. Kar se da pretipat je vse dobro pritjerno...
Jutri ponovno na servis, res sem navelican...

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom Ne jan 24, 2016 3:11 pm

Bliža se čas 1.servisa pa sem malo preveril, če so kje kake sledi puščanja... in našel puščanje izpušnih plinov na vzvodu variabilne turbine.
Naj zahtevam novo turbino? Vprašanje je, če bo z novo sploh kaj bolje?
Potem je pa še problem z nivojem hladilne tekočine, ki je blizu minimuma, motor pa še ni popolnoma hladen. Po moje to ni normalno.

Slika

Slika

Slika

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom To jan 26, 2016 7:56 pm

Si bom odgovoril kar sam, da ne bo ostalo preveč neodgovorjenih vprašanj, kot ponavadi.
Kaže, da je puščanje na vzvodu turbine normalno. Prilagam sliko posneto na leonu, 70k km. Tudi mehanik na citroenu meni, da to ni nič posebnega (za citroene).

Slika

Pa še eni stvari sem prišel do dna. Napis ''Power consumption is hi'' je prižgan, ko deluje električna črpalka za hlajenje glave motorja oz. za hitro ogrevanje kabine. Ko se ogreje tudi blok motorja, se ta črpalka izklopi in zadevo prevzame mehansko gnana črpalka.

Kar se tiče hladilne tekočine na minimumu, bi pa komentiral, da se pri ogrevalnih sistemih iz vsake frišne vode na začetku izloča zrak. Tko da bom reklamacijo preložil na naslednji servis.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jan 26, 2016 9:00 pm

Res, da nimam še 70kkm, ampak pri 35kkm (Leon 3 2.0tdi) ni popolnoma nič črno.
Ta cevka (dolga matica) na sliki je za mazanje turbine?
Power consumption is hi meni nikoli ne napiše (ima električno ogrevanje motorja) oz mi nikoli nič ne napiše razen, ko se stopinje spustijo do 4 ali nižje, da je možnost poledice.
Glede hladilne ti pa jo zelo veliko manjka. Meni ni na 1 servisu popolnoma nič zmankalo isto olja ne na drugem so mi dolili mislim da 1dl oz če ni bil še slab 1dl. Tebi jo manjka vsaj 5dl že na prvem servisu
Lp

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom To jan 26, 2016 9:16 pm

Po moje ti pa napiše, le na pravo mesto moraš pogledat:
Slika

Kar se tiče porabe olja, je pri mojem sedaj v redu. Prvih 8k je pa skuril polovico. Sem imel že dva TDI prej in je bilo vedno enako ali še slabše, ampak po 15k se je uneslo. Edino SDI je pa 1 liter skuril vsakih 10k od začetka pa tja do prodaje 230k.

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Napisal/-a Milan_48 So jan 30, 2016 9:44 am

Zopet zmaga za Golf 7. Ostale zmage so opisane v članku.

http://www.avto.info/Obvestila/Serija_Golfovih_zmag_se_nadaljuje/

PS: Res je dober. Žena ga vsak dan bolj hvali in to napram vsem 24 avtomobilom, katere smo dosedaj imeli. Nikoli nismo imeli še VW. Še sončna streha se je umirila. :D
Nulla tenaci invia est via!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jan 30, 2016 11:13 am

Avtor je pa: "Avtor: Porsche Slovenija"! Vsak berač svojo malho hvali! Morda bi se vzdržal takih brezveznih promocijskih linkov z vprašljivih portalov? :twisted: :roll:

Zanimivo, da med nagradami ni omenjan TSI motor, čeprav je dobitnik mnogih nagrad. Očitno le imajo nekaj pameti. :mrgreen:

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Napisal/-a Milan_48 So jan 30, 2016 10:18 pm

Pa kaj potem, če je avtor Porsche SI! Vse napisano drži. Ali bomo Slovenceljni pisali samo negativnosti, če tako eminentne revije in ekipe strokovnjakov najdejo take pozitivnosti?

"Naj med drugim omenimo nagrade "Car of the Year", "World Car of the Year", "Auto Trophy", "Auto der Vernunft", "Top-Gear – All the car you’ll ever need", "What Car" itd. Poleg tega je ta kompaktni model do danes zmagal tudi na številnih primerjalnih testih, ki so jih pripravile avtomobili­sti­čne revije. Neodvisna organizacija Euro NCAP je na preizkusnem trčenju Euro NCAP Golfu podelila najvišjo oceno pet zvezdic in ga dodatno nagradila s štirimi nagradami za inovativnost.
Bralci avtomobilistične revije auto motor und sport so Golf izbrali za "Best Car 2016". S tem je ta uspešni model znova prejel enega izmed najpomembnejših vsakoletnih avtomobilskih priznanj."
Nulla tenaci invia est via!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne jan 31, 2016 12:52 am

Če ti vse te limonade imajo večjo težo od tega kar tukaj bereš iz prve roke, tudi prav. :roll:

Lahko pobere vse nagrade tega sveta....meni to ne pomeni veliko. Ko berem kakšne absurdne (serijske) napake ima. :huh: mi je jasno da je vse to politika.

Lepo da si zadovoljen, pač imaš srečo. Kot vidiš v tej temi, niso vsi zadovoljni... ;)

Mogoče pri VW-u namenoma varčujejo tako da določen procent avtomobilov naredijo s slabšimi materijali? Mogoče so izračunali, da si lahko to privoščijo in da jim to ne more škodit.....kaj pa veš. Matematika je čudo. :mrgreen:

V glavnem to ne more biti normalno, da so takšne razlike v kvaliteti ....to ni pošteno! Eni so zadovoljni in veseli, drugi jezni in razočarani... :?

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Po feb 01, 2016 9:15 pm

+1 @For

Naj omenim, da je akutator, predvsem zjutraj pri mrzlem motorju, postal zelo glasen. Kljub dokaj dobri izolaciji motornega prostora, ga slišim še v kabino. Ali sledi podlaganje z podložko? Zamenjava? Ali: "to je normalno"?

Kot drugo pa opažam, da pri prestavljanju prestav, ko pritisnem sklopko, v pedali čutim neko tresenje ali vibriranje. Pedala enostavno ne gre lepo gladko pritisniti kot bi človek pričakoval od novega avtomobila. Tudi ko v leru z stisnjeno sklopko pritiskam na gas, na pedalu sklopke čutim vibracije. Kakšnih nenavadnih zvokov pri tem (še) ni slišati.
Ali ste tudi drugi opazili kaj podobnega?
Motor je 1.4 TSI 92kW, CZC, prevoženih 15.000 km

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Po feb 01, 2016 9:27 pm

Dobili Golfa 7 za en teden, 1.6 TDI. Sem se usedel vanj, je prav fajn, tudi vrata nič ne pokajo pri odpiranju kot recimo pri Modrawu. Nisem pa se uspel še zapeljati, saj sem prišel pozno iz službe in nisem imel energije. Je pa avtomatik, tako da glede zatikanja prestave nebom moral podati svojega mnenja. Poročam več jutri, ko ga bom malo stestiral.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 02, 2016 7:39 am

Saj jaz sem tudi že vozil 1.6tdi in ni nič škripalo (razen kar slabo potegne) prav tako ne v 1.4 GTE v cca 30kkm oz zajebaval je prednji senzor za parkiranje, ki se je kar vkljapljav pri počasni vožnji, čeprav ni bilo nobene ovire. Drugo je bilo ok samo, kar se čuti, da je težak pa poraba goriva so tovarniški podatki čisto mimo
Čudi me kako je lahko taka razlika med istimi avtomobili.
Meni je najbolj logično, da naletiš na izmeno določenih ljudi, ki imajo slab dan, nezadovoljstvo, problemi, nadure,... in je avto tak kot je.
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To feb 02, 2016 8:10 am

@Clancy: Ne gre za podložko, ampak klip, ki pride nataknjen preko štangice aktuatorja in izniči zračnost, ki povzroča ropotanje. Ti ropota tudi pri močnejšem pospeševanju nad 2000-2300 vrtljaji?
Če gre za to hibo, so možnosti za menjavo komplet turbine nične. No, morda se zgodi čudež...
Pri starem 1.2 tsi-ju so zaradi te hibe menjali turbine, ker je vse v enem sklopu. Čim so našli rešitev v podložki, se je samo še podlagalo. Marsikdo še vedno misli, da so se kvarile turbine pa to ne drži.

Ropotanje v omenjenem območju vrtljajev sem doživel tudi sam, v novem testnem leonu 1.4 tsi in se prodajalcu ni dalo dopovedat, naj posreduje in v delavnici nataknejo tisti kos vzmetne pločevine :evil: Ne vem kakšne odgovore je imel na morebitna vprašanja potencialnih kupcev, dal mi je pa vedeti, da nima pojma o čem govorim.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov