Nasveti in napotki ter povpraševanja...

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne mar 18, 2007 1:50 pm

sem predlagal moderatorjem da se topic zapre. Vseeno se zadnje vprasanje:

Ce C4 nima nobenih znanih tezav, zakaj se na avto.net pod c4 dizel prodajajo vsi z do 20.000 km ?? en ima 50.000 km in par po 30.000 km . Kot zanimivost, z najvec km je 90 konjski. 110 ga pa ni nobenega !
Preverite malo, ko pa kupujete prasajte ljudi zakaj jih prodajajo !

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Ne mar 18, 2007 2:28 pm

orel je napisal/-a:
Drugače pa AFRIC! Komu hočeš sploh kaj dokazat? Dokazuj tistim, ki so za to kompetentni. Tukaj ne ne bo noben božal in te pomiloval. Za to ni internet ampak punca. Si tako kot en don kihot k se tepe z mlini na veter. Dobi si odvetnika in z njim pred sodiščem rešuj težave. Pa odrasti že.

Če africova tema ni za na avtomobilski forum, potem pa res ne vem, no. Če lahko piskamo tukaj za vsak d...., se pa lahko tudi afric skašlja. Sicer se pa tema ne bi razvila v takšno klobaso, če ga mi ne bi spraševali, če mu nekateri ne bi metali naprej, da laže in tako naprej in tako naprej. Pa itak afric ni ostal samo pri besedah, ampak je šel tudi ukrepat.
Dejstvo je, da je kupec (česarkoli, ne samo avta) bistveno manj zaščiten oz. bistveno bolj nemočen kot firma, zato tudi imamo zakon o varstvu potrošnikov (nimamo pa posebnega zakona o varstvu prodajalcev). Firme to vedo in nas pridno molzejo (enkrat za foro stehtajte recimo robo, ki jo Spar prodaja pod svojo znamko - makarone, piškote, moko, margarino, lahko tudi tisto, kar ni pod njihovo znamko, mogoče boste presenečeni). En afric mogoče ne bo dosegel veliko, ko bo prišel drugi afric, bo mogoče nekje nekdo vseeno začel malce migati, ko jih bo pa deset, pa ni vrag, da se ne bo začelo premikati.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne mar 18, 2007 2:29 pm

na željo avtorja se stvar zaklene za nedoločen čas... ko boš želel še kaj objaviti,kako se je stvar razpletla,kontaktiraj koga od moderatorjev.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe maj 11, 2007 4:18 pm

Tema odkljenjena na željo africa in sedaj lahko pričakujemo končni odgovor,kako se je zadeva rešila.

Naj bo debata na nivoju,v nasprotnem primeru bodo letela samo opozorila ali kaj več celo!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK So maj 12, 2007 8:51 pm

glej vsaka ti cast da se spuscas tako globoko "na sovrazno ozemlje" :-P ce bi jas mel take probleme bi ze zdavnaj spustil avto po prepadu na znamko bi se pa samo se "pohcal"!!
sem pa zaradi takih problemov (tvoj C4 in znani C3) zacel zelooo dvomit v to znamko.
vso sreco pri nadaljenem resevanju problema ostali ki pa mu stojite naproti, pa ste zame veliki slepi kReteni!

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale To maj 15, 2007 1:03 pm

Vso uro sem bral tale post. Strašno, kaj se lahko nekomu zgodi. Pa pravijo, ne kupuj rabljenega avtomobila, samo nov ima garancijo. Klinc pa takšni zakoni, če ostajajo samo na papirju. Kakorkoli že... mogoče je afric vse skupaj prenapihnil, toda jaz mu verjamem. In vem naslednje: nikoli, ampak res nikoli ne bom kupil Francoza ali Italijana (saj so itak že vsi na slabem glasu), še posebno pa se bom izogibal Citroena. Škoda, avto je sicer lep, reklame imajo izvrstne, vndar je tudi drag. Ampak, da je zanič-to pa ne. Citroen je sicer že zgodovinsko firma, ki je po svetu znana kot autoscheisse. Ni čudno, da se je gospod Citroen obesil. Vedel je, da ne more biti kos Renaultu in je kot tak zavozil življenje.

afric
Novinec

Napisal/-a afric To maj 15, 2007 2:45 pm

Pozdravljeni vsi,

Kot obljubljeno evo mene z malo zamude. Pac nimam casa na pretek. Zadevo sem pozitivno resil. Podrobnosti ne bom opisoval (grrrrrrr), lahko pa vam zagotovim, da kar se je z mojim vozilo dogajalo ni edistvena situacija oz. edinstven primer. Stvar je samo v tem koliko je kupec (voznik) obcutljiv na dolocene detajle !
Naj omenim samo na kratko :
* zadeva z kljucev je enaka na vseh 1.6 hdi C4 (testirano na 10 primerih)
* amortizerji enako
* barva slaba na vseh novejsih vozilih (vodna)
* neznano tresenje prisotno na vecini C4 in ne poznajo tocnega razloga
* kuhanje vozila - zgodilo se je ze pri precej C4, le da tega niso obesali na zvon
* tezave z tempomatom in ugasanjem vozila (nebom komentiral - spomnite se samo na clanek gospoda z C3 - Kaj on je tudi autoradio menjaval ??? Dajmo no ??!!?? :o) )
* ipd ipd

Sedaj vozim povprecen ljudski avto (golf) letnik 2003, z njim sem napravil 4.000 km, menjal radio in vgradil ojacevalce (ki jih v C4 nisem imel !!), vgradil xenonke, in vse dela b.p. Ce pa to ni poseg v elektroniko vozila pa nevem, ce bi to naredil na C4 bi se avto verjetno res spremenil v robota in zacel poplesaavati :o)

Ciao Ciao

PS: Dolocenih postov (uporabnik ALto) pa nebi komentiral ...... Prvic glavnega kabla ni noben cvikal ampak je bil enostavno prevrtan in nanj pritrjen drugi kabel za avtoradio z VAROVALKO ! Drugic! ! Kako moras vozit da skuris vse 4 diske ???? Ne bluzi in ne verjemi vsega kar Stolfa pravi !!! Prasaj ga malo zakaj sta sla 2 delavca stran od njega ! Pa brez zamere
Zadnjič spremenil afric, dne Po maj 21, 2007 7:41 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To maj 15, 2007 3:42 pm

afric je napisal/-a:Pozdravljeni vsi,

Kot obljubljeno evo mene z malo zamude. Pac nimam casa na pretek. Kot sem na kratko opisal ze v postu Citroen Slovenija, sem zadevo pozitivno resil. Podrobnosti pac ne bom opisoval (grrrrrrr), lahko pa vam zagotovim, da kar se je z mojim vozilo dogajalo ni edistvena situacija oz. edinstven primer. Stvar je samo v tem koliko je kupec (voznik) obcutljiv na dolocene detajle !
Naj omenim samo na kratko :
* zadeva z kljucev je enaka na vseh 1.6 hdi C4 (testirano na 10 primerih)
* amortizerji enako
* barva slaba na vseh novejsih vozilih (vodna)
* neznano tresenje prisotno na vecini C4 in ne poznajo tocnega razloga
* kuhanje vozila - zgodilo se je ze pri precej C4, le da tega niso obesali na zvon
* tezave z tempomatom in ugasanjem vozila (nebom komentiral - spomnite se samo na clanek gospoda z C3 - Kaj on je tudi autoradio menjaval ??? Dajmo no ??!!?? :o) )
* ipd ipd

Sedaj vozim povprecen ljudski avto (golf) letnik 2003, z njim sem napravil 4.000 km, menjal radio in vgradil ojacevalce (ki jih v C4 nisem imel !!), vgradil xenonke, in vse dela b.p. Ce pa to ni poseg v elektroniko vozila pa nevem, ce bi to naredil na C4 bi se avto verjetno res spremenil v robota in zacel poplesaavati :o)

Vsekakor, ce na vozilu kaj ne dela, verjemite mi da niste sami nic krivi ! Vztrajajte na svojem, pa tudi mna medije pojdite. Tam se pa itak vse resi - LOGIKA NE

Ciao Ciao

PS: Dolocenih postov (uporabnik ALto) pa nebi komentiral ...... Prvic glavnega kabla ni noben cvikal ampak je bil enostavno prevrtan in nanj pritrjen drugi kabel za avtoradio z VAROVALKO ! Drugic! ! Kako moras vozit da skuris vse 4 diske ???? Ne bluzi in ne verjemi vsega kar Stolfa pravi !!! Prasaj ga malo zakaj sta sla 2 delavca stran od njega ! Pa brez zamere

...golf bi jest reku, da je precej boljši, kaj si naredu z citroenom (nisem vse komentarje bral) je pa res katastrofa, da dobiš tak avto, po vsej vrjetnosti te je dodobra razočaral citroen hm avto ni stal 500k ampak prej X več in tle ne smeš obupat, drugač pa sem gledal oddajo, kjer si ti prikazal, kakšne napake ima avto in ti čist vrjamem, danes je proizvodnja cenejša, gre se samo za dobiček in nič drugega, sam poglej recimo 20 let nazaj golf 2 še danes se vozjo po cest in nekaterimi serviserjem je žal, ker nič ne morejo računat na tak avto, da ga bodo kej pošranfal, so pa bili ob normalni vožnji zelo vzdržljivi, danes pa je problem, ker fok misli, da ima avto tok kilometrov kot na števcu v resnici pa že XXXXXX preštelan, nekaterim sploh ne dela kilometrina, nekateri-števci so vse razštelani, ker vsi vrtijo km nazaj govorim za dvojko, je pa isti šmorn tud pri novih sam, da tam nikol skor ne zveš za realne kilometre(edino, če je bil avto stalno ser. na pooblaščenem ser.).

lp

Pezda sonček,kolkokrat ti morm še rečt,da ne citiraj,uporabnika nad sabo!!
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale To maj 15, 2007 6:52 pm

Dobr si kupil. Golf je zakon. Vozil in bil navdušen (1,9 TDI =105KM). Vendar je drag! Sem ti fouš :lol:
Lepo, da si delil svoje izkušnje z nami.
Oglasi se še kdaj in povej kak ti kaj Golfač prede.

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Sr maj 16, 2007 1:13 pm

Me veseli, da si končno rešil problem s temi jajčarji.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr maj 16, 2007 1:18 pm

Tudi z moje strani. Vedno je dobro videti, da zna biti vztrajnost poplačana. To daje moči za nove spopade Davida z Goljatom. Naj ti drugo vozilo služi dobro in s čim manj problemi. Pa srečno!
Obey me. You'll be happier.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če maj 24, 2007 4:01 pm

No zdaj pa bodi frajer pa se z gutn morgn strojem pelji pa ključ vun potegni enako kot sinaredil pri francozu... Presenečenje sledi. Upam, da boš poročal. ;)

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera So maj 26, 2007 2:09 pm

prevod prosim :? :? :?: :?:
Slika :ewil:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So maj 26, 2007 2:48 pm

road dewil je napisal/-a:prevod prosim :? :? :?: :?:

guten morgen stroj - je mislil karikirano VW Golf 4 ki ga ima sedaj...
francoz - C4 ki mu je delal same preglavice

torej s slednjim je imel tudi probleme s kljucem ker ga je lahko
med voznjo jemal ven pa mu avto ni "crknil" sicer si pa preberi temo
pa ti bo vse jasno...

presenecenje sledi... verjetno ne bo tega ;)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So maj 26, 2007 3:28 pm

Upam it glavo stavit, da bo Golfek ugasno ko bo kluč obrno. :P
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera So maj 26, 2007 4:56 pm

rhino je napisal/-a:Kupiš VW,Forda,Audi-ja,BMW-ja....Boš mel "večni" mir
ammm to pa ni čist rec mi smo kupči passata l. 99 pa dela kt urca od sošolca fotr si je kupo istega pa novga pa ga redno servisiral pa use pa gfa tolk zajebava da mu ž skr ne veramem. smo jerr sam german ingernerin je zakon

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone So maj 26, 2007 5:38 pm

rhino je napisal/-a:Kupiš VW,Forda,Audi-ja,BMW-ja....Boš mel "večni" mir

če smo že spet tu, ostale firme so ok, kaj pa ford dela zraven!? smo meli dva v familiji pa ni blo vse tako super...

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera So maj 26, 2007 8:39 pm

viola je napisal/-a:verjetn je res kako naletiš na starem avtu. jaz mam fiate ampak nimam glih nekih velikih težav. res je pa da sem bravota kupu novega . pri 140000km je še avto kot urca. če pa kupiš rabljenga ima pitaj boga kolk kilometrov. pol se pa ljudje čudijo.
mislim da je vse isti šmorn.
tut pri novem lahk naletiš

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So maj 26, 2007 10:23 pm

xandrej je napisal/-a:No zdaj pa bodi frajer pa se z gutn morgn strojem pelji pa ključ vun potegni enako kot sinaredil pri francozu... Presenečenje sledi. Upam, da boš poročal. ;)

Jst tu sklepam, da tud pr golfu potegneš ključ ven in se avto pelje naprej, brez da bi ugasnu. :roll:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne maj 27, 2007 8:02 pm

Čakam poročilo...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: MercedesV in 10 gostov