Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Re: 1.2TSI problemi

Napisal/-a DIZL_ Če maj 31, 2012 4:10 pm

thunderbolt je napisal/-a:DIZL, a imaš ti še kakšno drugo pogodbo z VW kot samo delničarsko? Pojdi na VW forum, kjer boš sigurno lažje shajal z njihovo realnostjo, če imaš s to, ki se piše tu gor probleme! :roll:

Ne vem, kaj je tukaj tako težko razumet (razen če seveda nočeš)? Če gre firma pri tako relativno novem motorju naredit tako očitno spremembo kot je menjava verige za jermen, potem ti mora posvetit kakšna rdeča lučka, da nekaj ni v redu. Moje ugibanje bi šlo v smislu, da je bilo na motorju potrebno še toliko dela, da se njihova ekonomska računica (kljub miljonskim dobičkom in nagradam vodilnim) enostavno ni izšla drugače, kot da bodo nekaj denarja skušali dobili nazaj s tem ko bodo presedlali na jermen. Karkoli že je, to vsekakor ni skrb za ekologijo in podobni izgovori, ki so dandanes moderni in jim potrošniki veselo(!) nasedamo. Ne da imam kaj proti ekologiji, ampak dajmo reči bobu bob in priznajmo, da gre v 90% primerih pri sklicevanju na ekologijo za navadno šparanje na potrošniku in pri tem je potrošnik še srečen, ker je pripomogel nekaj za dobrobit severnih medvedov.

In pa seveda, da gre pri tem za čisto zaroto proti ljubljenemu Das Autu, pa sploh ni potrebno izgubljati besed. Govori se namreč, da je v glavni nemški avtomobilistični medij, ki je tradicionalno naklonjen nemškim firmam, grška obveščevalna pretihotapila kopico njihovih ljudi, ki se sedaj s tem brezsmiselnim pisanjem o tsi-jih in hujskanju ljudi, Angie z rušenjem njenega gospodarstva maščujejo za vse hudo, kar jim je v zadnjih mesecih prizadejala.

p.s. Bojda je tudi yashica eden izmed njih (je zmanjkalo za karto do Berlina, pa so ga kar tu na Brniku ven vrgli)!

Ti maš očitno resne probleme sam s sabo..... Če boš prebral mal nazaj boš videl, da sem že takrat napisal da je to sramota za VW, da tega ne odpravijo, sramota ja tudi to, da ne znajo od 1.9 TDi-ja naprej narediti enega motorja da bi bil toliko vzdržljiv. Če te pa moti to, da sem pristaš znamke s katero nisem imel nikoli problemo oziroma nihče v celotni familiji je pa to tvoj problem ne moj.... Aja pa še to da se boš mal pomiril, trenutno sploh nimam VW-ja ampak Forda, ki pa je tudi super avto tako kot verjetno še marsikateri drug avto druge firme.... :roll:
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če maj 31, 2012 8:01 pm

DIZL_ je napisal/-a:Ti maš očitno resne probleme sam s sabo.....

Priznam, imaš prav. Verjetno je res, kot pravi moja mama, da je za vse kriva moja kompulzivna obsesija z onaniranjem. Zaradi tega je praktično nemogoče pričakovati, da bi lahko normalen človek (kot si npr. ti in še kdo drug) razumel moje pisanje.

Na tem mestu bi se ti rad še opravičil, ker nisem na tekočem z vsemi tvojimi prispevki, kar je zelo neuvidevno od mene.

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Če maj 31, 2012 8:14 pm

Sori sam se mi ne da s takim kot si ti ukvarjat... LP
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jun 01, 2012 4:04 pm

damchy je napisal/-a:a so takšni komentarji res potrebni?

Ne leti nate... nasplošno govorim.

WMB je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Lastniki TSI-jev se oglasite na forumu, ko naredite 150 000 km (če bo motor zdržal) ;)

Ti pa če žal nimaš za TSI-ja...ker vidim , da bi ga full imel, pa ni denarja....žal....morda ti jaz prodam za dober denar svojega čez 3 leta :) :) :)

To bo to ja. Vozim nekaj kar ima nekaj ccm več od vseh tvojih avtov ;)
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Da razjasnim stvar. Brezveze je govorit nekaj o motorju, ki je bolj nov na trgu. Pač ima slabo serijo določenih agregatov in porodne težave.
Je pa zanimivo kako se določeni uporabniki (delničarji) takoj užalijo in potem žalijo mene, da nimam denarja!
Zato sem napisal, da se oglasite, ko boste pokurili nekaj kompletov gum in naredili konkretno število kilometrov. Ne pa pisat po 2000 kilometrih, da kako je super avto, ipd. ...to je nesmiselno.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Pe jun 01, 2012 5:57 pm

nevermind je napisal/-a:Da razjasnim stvar. Brezveze je govorit nekaj o motorju, ki je bolj nov na trgu. Pač ima slabo serijo določenih agregatov in porodne težave.
Je pa zanimivo kako se določeni uporabniki (delničarji) takoj užalijo in potem žalijo mene, da nimam denarja!
Zato sem napisal, da se oglasite, ko boste pokurili nekaj kompletov gum in naredili konkretno število kilometrov. Ne pa pisat po 2000 kilometrih, da kako je super avto, ipd. ...to je nesmiselno.

Men je po več kot 32.000km še zmer super avto, itak sem potihem pričakoval določene napake že zaradi tega ker je motor praktično "nov" na srečo ni bilo nekaj hujšega :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jun 01, 2012 7:09 pm

DIZL_ je napisal/-a:sramota ja tudi to, da ne znajo od 1.9 TDi-ja naprej narediti enega motorja da bi bil toliko vzdržljiv.

mislim, da si (zopet) mimo vsekal..... :arrow: 2.0 tdi CR tako v VW-ju kot Audiju(od 2008 dalje) špilata, da bolje dejansko ne moreta_in določeni primerki se bližajo že kr lepim kilometrom....

thunderbolt je napisal/-a:

Ne vem, kaj je tukaj tako težko razumet (razen če seveda nočeš)? Če gre firma pri tako relativno novem motorju naredit tako očitno spremembo kot je menjava verige za jermen, potem ti mora posvetit kakšna rdeča lučka, da nekaj ni v redu.

ti si tudi neke vrste "bluzator"
in kaj pol, če bodo pač verigo zamenjali z jermenom :?:
in ne boj se, vse je v redu - prodajne številke to povedo_VW se je in se bo prodajal "kot suhe žemljice" pa bilo tebi prav ali ne....

PS. in nisem delničar, da ne bi kdo mislil :lol:

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Pe jun 01, 2012 7:22 pm

Ok, bom popravu svojo izjavo :) nič pametnega ne znajo naredit razen 2.0 TDI :)
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jun 01, 2012 7:31 pm

sašo5 je napisal/-a:
DIZL_ je napisal/-a:sramota ja tudi to, da ne znajo od 1.9 TDi-ja naprej narediti enega motorja da bi bil toliko vzdržljiv.

mislim, da si (zopet) mimo vsekal..... :arrow: 2.0 tdi CR tako v VW-ju kot Audiju(od 2008 dalje) špilata, da bolje dejansko ne moreta_in določeni primerki se bližajo že kr lepim kilometrom....

2.0 TDI je očitno res prava zadeva.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe jun 01, 2012 8:21 pm

sašo5 je napisal/-a:ti si tudi neke vrste "bluzator"
in kaj pol, če bodo pač verigo zamenjali z jermenom :?:
in ne boj se, vse je v redu - prodajne številke to povedo_VW se je in se bo prodajal "kot suhe žemljice" pa bilo tebi prav ali ne....

Raje sem "bluzator" kot ..... Svetujem ti, da še enkrat prebereš kaj sem napisal, pa upam da se ti posveti, kaj je bistvo napisanega. Pa tudi to mi je jasno, da se je in se bo VW prodajal kot VROČE žemljice (upam, da to tudi zaslediš v 2. branju) in to je po mojem mnenju še najbolj zanimiva stvar - ampak ta debata verjetno ne bi bila primerna za avtomobilski forum.

Je pa tudi doma VW in pa v letnem ali dvoletnem planu menjava za sedmico 1,2 TSI - pa ne po moji ideji, ampak kaj čem: VW - Liebe auf den ersten blick, Das Auto in podobne neumnosti - pa ne leti to nate DIZL!

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe jun 01, 2012 9:43 pm

nevermind je napisal/-a:

WMB je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Lastniki TSI-jev se oglasite na forumu, ko naredite 150 000 km (če bo motor zdržal) ;)

Ti pa če žal nimaš za TSI-ja...ker vidim , da bi ga full imel, pa ni denarja....žal....morda ti jaz prodam za dober denar svojega čez 3 leta :) :) :)

Ma nemogoče.... :roll:
Ti tolk avtov do sedaj niti vozil nisi....kolikor sem si jih jaz lastil :)
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jun 01, 2012 10:19 pm

Če se bo tako nadaljevalo, bo treba poleg verig menjat še kak zobnik v (ljudskih) glavah.
Umirite se!

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe jun 01, 2012 10:27 pm

WMB je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

WMB je napisal/-a:

Ma nemogoče.... :roll:
Ti tolk avtov do sedaj niti vozil nisi....kolikor sem si jih jaz lastil :)

moj je pa daljši kod tvoj in podobno :ue ....a so na tem forumu še sam otroci? mene zanima zakaj nekateri ne prenesejo mnenja druge osebe. nemoremo imeti o določeni stvari vsi pozitivnega in pa negativnega mnenja. enim odgovarja, enim ne. sprijaznite se. debate o vw-ju bi pa predlagal za kakšno srečanje v živo. za popestritev bi pa podelil stare zaribane blajerce iz vozil tako opevane znamke :g: :g: :g:

kinky
Nov uporabnik

Napisal/-a kinky So jun 02, 2012 10:03 am

Zdravo vsem,
kot ponavadi, tipično, kot na vsakem forumu.
Tukaj se ukvarjamo s problemi LASTNIKOV Golfov 6, s TSI motorji in ne NELASTNIKOV Golfov, in avtov VAG skupine.
Če že nimate kaj pametnega povedati ali ponuditi kakšne konkretne nasvete, ki so že daleč nazaj bile ponujene na tem forumu na to temo, je za vas forum na spletni strani 24ur ali žurnal24 kar primeren.
Kot drugi, ki imamo dejanske probleme, smo opisali lastne izkušnje, ker smo fackin lastniki teh avtov, da si lažje pomagamo. Velikost vaših prašnikov pa nas res ne zanima.
Kar naprej nekaj blodite!
lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jun 02, 2012 12:14 pm

Predvsem je zanimivo kako nekateri nelastniki italianov so nekateri pa še pljuvajo čez njih, ampak nikoli se ni debata razvila na toliko strani kot na tej, ki se omenja vag. :lol: Pač zgleda da lastniki vag grupe nočejo sneti podalška :mrgreen:

PS: Brez zamire in nepotrebnih komentarjev. :roll:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So jun 02, 2012 1:02 pm

Mnja..tipicn odgovor vagovca na kritiko je, da smo ostali fous, ker si ga ne mormo prvoscit :roll: :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jun 02, 2012 1:17 pm

BoneS je napisal/-a:Mnja..tipicn odgovor vagovca na kritiko je, da smo ostali fous, ker si ga ne mormo prvoscit :roll: :mrgreen:

Mogoče pa ne vejo, da si lahko vag-a privošči prav usak, ki se zna podpisati je ster več kot 18 let in ima nekaj premoženja. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So jun 02, 2012 2:01 pm

BoneS je napisal/-a:Mnja..tipicn odgovor vagovca na kritiko je, da smo ostali fous, ker si ga ne mormo prvoscit :roll: :mrgreen:

Sej vemo da si jim fouš :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Ne jun 03, 2012 8:52 am

Hehe slabši ste kot otroci! Kaj se kregate za neke blesave avte. Vsak vozi tisto kar si lahko privošči. Za merjenje tičov pa so predvsem avti nad 100.000 € pa še to je traparija se z avtomobili bahati. Nevem pa zakaj si nekdo ne bi mogel privoščiti TSI-ja, ko dobiš kakega Polota že za kakih 13.000 €.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne jun 03, 2012 8:56 am

Komarček je napisal/-a:Hehe slabši ste kot otroci! Kaj se kregate za neke blesave avte. Vsak vozi tisto kar si lahko privošči. Za merjenje tičov pa so predvsem avti nad 100.000 € pa še to je traparija se z avtomobili bahati. Nevem pa zakaj si nekdo ne bi mogel privoščiti TSI-ja, ko dobiš kakega Polota že za kakih 13.000 €.

Sploh ni problem v tem...tu so večinoma brihtni mulci, ki imajo le fotra, strica ali soseda, ki ima TSI-ja....in pol so tle brihtni in pametujejo...
Čez 1 leto pa bo spraševal, koliko ur mora naredit v avtošoli za glavno vožnjo, pa ali lahko pri 16-ih vozi tudi skuter z 50 kubiki.... :roll:
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Kraj: Malečnik

Napisal/-a damchy Ne jun 03, 2012 9:22 am

Naslov teme je '1.2TSI problemi' in ker sem lastnik tega motorja me tudi le ti zanimajo. Vse ostalo merjenje 'tičev' in podobno, kot je bilo že zgorajo omenjeno, kdo ma boljšega, kaj je boljše...je tu popoloma odveč, ne nosi neke teže, je nabijanje v prazno!
VW Touran 1.2 TSI 03/2012
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov