Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a sašo5 Po nov 04, 2013 3:33 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
Ti povej unem kolegu, ki dela na servisu, da če so njegove navedbe točne.......

veš o kom govorim, zato ga vprašaj sam....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po nov 04, 2013 5:26 pm

sašo5 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
Ti povej unem kolegu, ki dela na servisu, da če so njegove navedbe točne.......

veš o kom govorim, zato ga vprašaj sam....

Vem o kom govoriš :) Poznam tudi njegovo mnenje o vseh hišnih znamkah, ki jih servisira :) Mislim,da je bolje, da mu ti poveš, da bo imel veliko dela, ker če mu bom to jest povedal, me bo....verjetno nekam brcnu :D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

simonjz1
Nov uporabnik

Napisal/-a simonjz1 Po nov 04, 2013 5:31 pm

Ful dobra reklama za ta avto ja....na temi,kjer se pogovarja o napakah na tem avtu, je napisanih že 26 strani :D

bo še ga kdo kupo? :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po nov 04, 2013 5:35 pm

Verjetno ga bojo kupli vsi tisti, ki niso te teme brali :D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po nov 04, 2013 5:36 pm

Jaz bi ga vseno kupil samo trenutno je drug na vrsti :mrgreen:
Lp

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr nov 06, 2013 5:20 pm

Dokaz da je KIA vedno bližje VW, tudi težav ima toliko kot VW :DDD :DDD :DDD

Moj pro_cee'd dela b.p. Kako je z vsem ostalim in s tem, da je Kia vedno bliže VW, pa težko rečem. Po ceni sodeč je med znamkama še vedno velika razlika. :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr nov 06, 2013 5:28 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:
Dokaz da je KIA vedno bližje VW, tudi težav ima toliko kot VW :DDD :DDD :DDD

Moj pro_cee'd dela b.p. Kako je z vsem ostalim in s tem, da je Kia vedno bliže VW, pa težko rečem. Po ceni sodeč je med znamkama še vedno velika razlika. :D

No ja, Kia je cenovno praktično na nivoju VW oz ceed na nivoju golfa, tukaj pa raje vzamem golfa, čeprav nisem nek VW fan
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr nov 06, 2013 5:49 pm

Pozdravljeni

No ja, res je, da je VW značka precenjena .............................. pa še zmeraj je pojem kvalitete, za marsikatero znamko vozila. Tako po kvaliteti izdelave, kakor tudi nizki stroški vzdrževanja.
Vem, da se marsikateri ne bo strinjal z mojim pisanjem, vendar se s tem srečujem poklicno vsak dan.
Vseeno pa sam raje ostanem na Amerikancu :D

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Če nov 07, 2013 10:10 am

Je kdo že reševal od kamenčkov obtolčen prag pri proceed-u?
RiDe hArD

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če nov 07, 2013 4:52 pm

mah čez pobarvaj z barvo, da ne bo rjavelo... druge ni
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

R 34 GT-R
Uporabnik

Napisal/-a R 34 GT-R Pe nov 08, 2013 11:39 am

.com je napisal/-a:mah čez pobarvaj z barvo, da ne bo rjavelo... druge ni

majstr kr po domači penzli, če maš volo :mrgreen:
RiDe hArD

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe nov 08, 2013 2:55 pm

R 34 GT-R je napisal/-a:Je kdo že reševal od kamenčkov obtolčen prag pri proceed-u?

Jaz vem za par primerov. Nekaterim je uspelo na podlagi garancije doseči brezplačno barvanje obtolčenega mesta na prehod in lepljenje folije. Konec koncev je tovarna kasneje začela na tistem predelu praga sama lepiti zaščitno folijo. Vprašaj malo po servisih, mogoče bo kdo imel posluh.

Prilepi kakšno sliko, da se vidi koliko je obtolčen. Če je dodobra stolčen na novo barvat in čez obvezno nalepit prozorno folijo. Najboljša za to je 360 mikronska od 3M-a... ni šanse, da jo kamen prebije ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

R 34 GT-R
Uporabnik

Napisal/-a R 34 GT-R So nov 09, 2013 11:09 pm

yashica je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:Je kdo že reševal od kamenčkov obtolčen prag pri proceed-u?

Jaz vem za par primerov. Nekaterim je uspelo na podlagi garancije doseči brezplačno barvanje obtolčenega mesta na prehod in lepljenje folije. Konec koncev je tovarna kasneje začela na tistem predelu praga sama lepiti zaščitno folijo. Vprašaj malo po servisih, mogoče bo kdo imel posluh.

Prilepi kakšno sliko, da se vidi koliko je obtolčen. Če je dodobra stolčen na novo barvat in čez obvezno nalepit prozorno folijo. Najboljša za to je 360 mikronska od 3M-a... ni šanse, da jo kamen prebije ;)

Hvala!

Kak teden nazaj je ob rednem servisu posredovala na pooblaščencu, odgovor še čakamo.
RiDe hArD

ledi
Novinec

Napisal/-a ledi To nov 12, 2013 5:58 pm

Pozdravljeni,

imam kio ceed letnik 2013. Že od novega opažam, da je pri vožnji volan zamaknjen malenkost v levo. Avto sem imel že na optiki na original servisu in je bilo po nastavitvi enako. Nato sem reklamiral in so še enkrat nastavli optiko, ter s pomočjo računalnika nastavli položaj volana. Tokrat je malenkost boljše, ampak še vedno volan ni popolnoma ravno. Avto sicer ne vleče nikamor in je vse ok med vožnjo. Tudi sedaj ko sem zamenjal kolesa, so gume lepo enakomerno obrabljene, torej predvidevam da je optika ok. Zamik volana je res malenkosten ampak mene moti. Imam mogoče kdo izkušnje s tem oz. se je že kdo zavzel pri svojem avtu (KIA CEED) kakšen položaj ima volan?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To nov 12, 2013 7:48 pm

Zamenjaj servis ker ta očitno ne zna dati volan naravnost
Lp

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack To nov 12, 2013 7:58 pm

To sem imel jaz na prejšnjem Polotu, da je bil volan malenkost v levo ko je avto šel naravnost, ampak optika in vse je bilo v redu. Rekli so sicer da lahko volan premaknejo za en zob ampak je bil tako malo levo da bi bil potem isto malo v desno. No jaz sem se navadil in me potem ni več motilo.

Zadovoljen pa sem, da so mi zatikajoč ključ (ki so ga odprl ni hotel ven skočiti) zrihtali na Kmag v eni minuti, tako da kar kul. :D
Sem hotel še gume tam naročiti samo niso mel nič od tega kar sem hotel na zalogi, natančneje Goodyear Vector 4Season 205/55/R16, ki je celoletna guma ampak sem bil tako zadovoljen z njo lani da jo bom še enkrat nabavil.

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer To nov 12, 2013 8:21 pm

LeQuack je napisal/-a:To sem imel jaz na prejšnjem Polotu, da je bil volan malenkost v levo ko je avto šel naravnost, ampak optika in vse je bilo v redu. Rekli so sicer da lahko volan premaknejo za en zob ampak je bil tako malo levo da bi bil potem isto malo v desno. No jaz sem se navadil in me potem ni več motilo.

Zadovoljen pa sem, da so mi zatikajoč ključ (ki so ga odprl ni hotel ven skočiti) zrihtali na Kmag v eni minuti, tako da kar kul. :D
Sem hotel še gume tam naročiti samo niso mel nič od tega kar sem hotel na zalogi, natančneje Goodyear Vector 4Season 205/55/R16, ki je celoletna guma ampak sem bil tako zadovoljen z njo lani da jo bom še enkrat nabavil.

Ti to resno? Kake fore pa so to? Jaz bi jih v rit nabrcau. Tu je verjetno problem v volanski letvi... Skoraj dvomim, da so narobe nataknili volan al pa kaj takega.

Na našem Meganu III se je enkrat servo volan sam od sebe na mestu zavrteu za cca 2 cm. Takoj sm dvignu paniko, avto so pršli z avtovleko naložit in doktorirali na njemu 2 dni. Pogruntali niso nič. Vseeno je to varnostni problem, lahko bi se mu kaj zmešalo med vožnjo. Nikoli ne veš.

Uglavnem, point mojega posta je, da se ne dat uradnim servisom prepričat v nekej polovičarskega, dokler stvar ni 100% takšna kot mora bit. Vse bi nardili, samo da je njim lažje in se ne rabijo z eno malenkostjo par ur zajebavat.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr nov 13, 2013 12:45 pm

Volan po strani in da se na to navadiš :lol: A če ti bo guma stran pala, se boš tud navadil? :roll:

Optike niso dobro naredili, če so pa kaj stikali volan dol, je pa čisto možno da so ga narobe dali nazaj gor (zamaknili za en zob). Drugače pa, optiko se ponavadi dela tako da se najprej poravna volan, šele nato se zleze pod avto in nastavlja.

Sicer pa, z računalnikom nastavili položaj volana?? :?:

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr nov 13, 2013 1:09 pm

Jao ni bil postrani bil je zamaknjen za mogoče milimeter ali dva in s prostim očesom si težko opazil oziroma si moral pozorno pogledati.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Če nov 14, 2013 6:43 pm

LeQuack je napisal/-a:Jao ni bil postrani bil je zamaknjen za mogoče milimeter ali dva in s prostim očesom si težko opazil oziroma si moral pozorno pogledati.

In iz miši je nastal slon. :lol:
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov