Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: 1.2TSI problemi

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 03, 2012 9:24 am

WMB je napisal/-a:
Komarček je napisal/-a:Hehe slabši ste kot otroci! Kaj se kregate za neke blesave avte. Vsak vozi tisto kar si lahko privošči. Za merjenje tičov pa so predvsem avti nad 100.000 € pa še to je traparija se z avtomobili bahati. Nevem pa zakaj si nekdo ne bi mogel privoščiti TSI-ja, ko dobiš kakega Polota že za kakih 13.000 €.

Sploh ni problem v tem...tu so večinoma brihtni mulci, ki imajo le fotra, strica ali soseda, ki ima TSI-ja....in pol so tle brihtni in pametujejo...
Čez 1 leto pa bo spraševal, koliko ur mora naredit v avtošoli za glavno vožnjo, pa ali lahko pri 16-ih vozi tudi skuter z 50 kubiki.... :roll:

Sam ti si res pameten, a ti je kdo že povedal to?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne jun 03, 2012 10:22 am

Najbolj me razkuri, da se v tej temi menimo tisti, ki dejansko imamo probleme (zamenjane verige, turbine, podložke, vibracije) s tem motorjem in potem pridete privrženci VAGov in trdite, da se lažemo. :evil:
Temo sem odprl, da mi ljudje pomagajo reševati probleme (seveda je namenjena tudi vsem ostalim, ki imajo probleme), ki so se pojavili s TSIjem, ki je pri hiši in ga redno vozim, ni namenjena VAG oboževalcem, da me(nas) prepričujejo, da problemov nimam(o).

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Ne jun 03, 2012 10:46 am

Admini: kaj smo res dosegli najnizji nivo udejstvovanja na forumu, torej dno. Ponavadi so forumi za pomoc med uporabniki enakih stvari, ne pa za dokazovanje svojega IQ-ja oz kdo ima....

Torej za boljse zdravje foruma, predlagam da se vse smeti pobrisejo, ker nekdo ki bo cez cas iskal informacije, ga verjetno ne bo zanimalo prepucavanje, ampak samo in zgolj dejstva, priporocila, nasveti.

Verjamem pa, da bo nekomu od vodilnih to vzelo precej prostega casa za uredit. Je pa zalostno to, da se to dogaja v vseh temah ne samo tu.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jun 03, 2012 11:34 am

WMB je napisal/-a:Ti tolk avtov do sedaj niti vozil nisi....kolikor sem si jih jaz lastil :)

Boli mene k.urac koliko avtov si ti vozil in koliko si jih imel.
Napisal sem da je brezveze neke zaključke delat, ker motorji so bolj novi na trgu in noben še ni prevozil večje št. kilometrov.
Prvi 1.2 TSI, ki bo naredil čez 300000 kilometrov brez odpiranja in razna menjavanja verig in podložk bom rekel, da je super motor.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 03, 2012 1:14 pm

nevermind je napisal/-a:Prvi 1.2 TSI, ki bo naredil čez 300000 kilometrov brez odpiranja in razna menjavanja verig in podložk bom rekel, da je super motor.

nevermind postavil si iziv, ki ga šalabajzarji iz Wolfsburga ne bodo nikoli dosegli.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Ne jun 03, 2012 1:32 pm

Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne jun 03, 2012 2:07 pm

Me prav zanima kateri nov bencinar recimo tja do 1.8 l prostornine, bo zdržal 300k km :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne jun 03, 2012 2:30 pm

maniaxxx je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:
Komarček je napisal/-a:Hehe slabši ste kot otroci! Kaj se kregate za neke blesave avte. Vsak vozi tisto kar si lahko privošči. Za merjenje tičov pa so predvsem avti nad 100.000 € pa še to je traparija se z avtomobili bahati. Nevem pa zakaj si nekdo ne bi mogel privoščiti TSI-ja, ko dobiš kakega Polota že za kakih 13.000 €.

Sploh ni problem v tem...tu so večinoma brihtni mulci, ki imajo le fotra, strica ali soseda, ki ima TSI-ja....in pol so tle brihtni in pametujejo...
Čez 1 leto pa bo spraševal, koliko ur mora naredit v avtošoli za glavno vožnjo, pa ali lahko pri 16-ih vozi tudi skuter z 50 kubiki.... :roll:

Ha ha...še en oboževalec TSI motorja...ki pa si ga žal ne more privoščiti....
Probi n tujih avtonetih pogledat...2009 letnike bi se dal dobit že za 78K€ ... :lol:
FOLCIKA - SCIROCCO

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 03, 2012 2:39 pm

WMB je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:

Ha ha...še en oboževalec TSI motorja...ki pa si ga žal ne more privoščiti....
Probi n tujih avtonetih pogledat...2009 letnike bi se dal dobit že za 78K€ ... :lol:

Pozabljaš da sem ga imel, in prodal....hvala bogu...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jun 03, 2012 3:10 pm

WMB je napisal/-a:....

A lahko že nehaš s takimi provokatorskimi idiotizmi? Namesto da bi poskušal pomagat (ne moreš?) lastnikom, ki imajo napake (res je, tudi taki so - z novimi motorji), raje sprožaš stalen OFF. Če boš to še počel, bomo razmislili o sankcijah.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Ne jun 03, 2012 3:44 pm

esem je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:....

A lahko že nehaš s takimi provokatorskimi idiotizmi? Namesto da bi poskušal pomagat (ne moreš?) lastnikom, ki imajo napake (res je, tudi taki so - z novimi motorji), raje sprožaš stalen OFF. Če boš to še počel, bomo razmislili o sankcijah.

Lej doma je TSI.
In enkrat poveš na forumu, da se na pooblaščencu menjavajo 2 stvari in sicer:
- menjava ketne, valjškov, šponarjev, olja, filtra olja in tesnila pokrova ketne!!! - brezplačno ker je serijska napaka,
- vloži se podložka v turbinski sklop, naredi se update motorne elektronike - akcija ji rečejo na VW, invpišejo zadevo v servisno knjigo.

Po teh 2 posehih napak ni!!!!

Kaj bi še kdo rad slišal????
O kakih luknjah v batih se govori tle gor? Ste normalni????

O sankcijah pa lahko razmišljaš....kolkr češ...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne jun 03, 2012 3:52 pm

Če misliš, da si zdaj konstruktiven, te moram razočarat. Samo ponovil si, kar je v temi bilo že večkrat napisano. In od kje "luknje v batih"? Sem kaj spregledal? Tudi če bi, se obešaš na en sam post. Skratka - še vedno ali ponavljanje ali OFF. Umiri se in pusti še komu do besede...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jun 03, 2012 4:03 pm

esem je napisal/-a:Če misliš, da si zdaj konstruktiven, te moram razočarat. Samo ponovil si, kar je v temi bilo že večkrat napisano. In od kje "luknje v batih"? Sem kaj spregledal? Tudi če bi, se obešaš na en sam post. Skratka - še vedno ali ponavljanje ali OFF. Umiri se in pusti še komu do besede...

Sicer se z @WMB skoraj nikoli ne strinjam, mu pa dam tokrat za prav.
Glede 1.2TSI-ja se točno ve, kaj so napake (veriga in podložka na turbini) in kako se to reši. In ko se to dvoje zamenja (zastonj na pooblaščencu!), se upam trditi, da bo motor brez težav naredil 300.000km ;)

Ampak velika večina komentarjev prihaja s strani ljudi, ki nimajo TSI-ja (so anti-VAG nastrojeni) in samo izkoriščajo take teme, da pljuvajo po VAGu in se širi kregarija (kot da druge znamke nimajo čisto nobenih težav :roll: ), zato pa ima ta tema 26 strani, pa ena že nekaj časa nazaj je imela tudi preko 30 strani.
Pa recite, da sem VW fan, čeprav se ne štejem za takega. Kvečjemu nasprotno, še sam se rad pošalim na račun TSI-jev. ;)

Pa da ne bom čisto off-topic:
http://www.youtube.com/watch?v=o95WTFJvxXc

Je pa zanimivo, da pri tem obratomer ne niha in da se vibracije med vožnjo v avtu ne čutijo, razen nad 180kmh :twisted: :mrgreen:
Zadnjič spremenil peroRS, dne Ne jun 03, 2012 4:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Ne jun 03, 2012 4:05 pm

esem je napisal/-a:Če misliš, da si zdaj konstruktiven, te moram razočarat. Samo ponovil si, kar je v temi bilo že večkrat napisano. In od kje "luknje v batih"? Sem kaj spregledal? Tudi če bi, se obešaš na en sam post. Skratka - še vedno ali ponavljanje ali OFF. Umiri se in pusti še komu do besede...

Ko take bedarije bereš tu po forumu, da je ta motor nevem kak poden od motorja in da se full kvari, mu pač nimaš kaj več napisati....
Meni verjemi, da folk v 90% ne ve kaj govori, niti ima tak avto...

Jaz sem po eni strani jezen...pač včerja obrnil 20.000km...od tega 2 x na izrednem servisu....seveda brezplačnim, nadomestno vozilo itd....
Po drugi strani pa sem vesel, ker se avto res zelo lepo pelje in me navdušuje z minimalno porabo....pod 6 litri....

Amapk, kaj čmo....tko je...danes skoraj ni avta, ki nima porodnih težav....prej imel BMW-ja in se je še pred 130.000 začelo dogajati....
pa je avto stal 3 x več od golfa (20K€-60K€+), tko da se nekako s tem tolažim, da pa le ni tolko vloženo v avto, da bi mi bilo nevem kako žal....
Pač, pri avtu za 60K€+ pa se to res nebi smelo dogajat....ajd pri avtu za 20K€, pa se pač lahko....
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Ne jun 03, 2012 4:19 pm

peroRS je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Ampak velika večina komentarjev prihaja s strani ljudi, ki nimajo TSI-ja (so anti-VAG nastrojeni) in samo izkoriščajo take teme, da pljuvajo po VAGu in se širi kregarija (kot da druge znamke nimajo čisto nobenih težav :roll: ), zato pa ima ta tema 26 strani, pa ena že nekaj časa nazaj je imela tudi preko 30 strani.

Se podpišem pod tole :)
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne jun 03, 2012 5:19 pm

Sem dodal anketo. So vprašanja OK ali bi še kaj spremenili?

Vem, da točnih podatkov ne more biti (poglejte samo anketo o desnem pasu v "Telebani na cesti"), a vsaj približno bomo videli, koliko je tega, čeprav se bojim, da bo odgovorov dosti premalo za resen vzorec.

Bodite pošteni in odgovarjajte samo lastniki (tudi bivši) 1.2 TSI-jev.

peroRS
Mojster foruma

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a peroRS Ne jun 03, 2012 5:34 pm

Manjka možnost "nisem imel težav, ob rednem servisu so mi rekli, da imam tovarniško akcijo vgraditev podložke" ;)
Odgvovarjam v imenu 2 znancev, ki jim jaz peljem avto na servise (Octavia 1.2TSI).

Tista Fabia na zgornjem posnetku je pa testni avto.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 03, 2012 6:10 pm

peroRS je napisal/-a:Manjka možnost "nisem imel težav, ob rednem servisu so mi rekli, da imam tovarniško akcijo vgraditev podložke" ;)
Odgvovarjam v imenu 2 znancev, ki jim jaz peljem avto na servise (Octavia 1.2TSI).

Tista Fabia na zgornjem posnetku je pa testni avto.

Manjka imel težave, znebil se avta preden bi ga zažgal in menjali so mi motor, nato dali podložko, nato menjali ketno, še vedno ni OK....

Vem, da me imate nekateri za totalnega sovražnika VW in VAG nasplošno, ampak to sploh ni res. Na jetra mi grejo posamezniki ala WMB in podobni, katere povzdigujejo znamko v nebesa, na jetra mi gre, ker pač ne moreš direkt povedat da je 1.2 TSI šrot od motorja, medtem, ko so italijanski avti kr avtomatsko šrot in crkujejo, prav tako DCI, ker je nekomu nekoč crknila alfa ( verjetn tam nekje leta 1979 ), opli rjavijo in tako naprej, samo VW je nedotakljiv, če pa kaj napišeš čez VW si pa k****n, hater in ne vem kaj še vse sem bil, ko sem opozarjal na napake mojega bivšega polota več kot leto nazaj, celo čuden sem bil, ker šinfam svoj lastni avto ( katerega drugega pa naj če ne svojega? ).

No skratka, sam 1.2 TSI, če dela in ko dela ni slab motor, je poskočen, prožen, ni pa tako varčen kot nekateri opevajo, pravzaprav žre toliko kot konkurenca, pa tudi zanesljivost mu ni ravno močnejša stran kot kaže.

Ja, vem da menjajo brezplačno vse, če jih seveda prepričaš da si dovolj dober za to, da si sploh lastiš VW, ampak če človek kupi NOV avto pričakuje da se bo z njim vozil ne pa po servisih skakal, vsaj jaz osebno nimam ne časa ne volje viseti na servisih. Zame je avto tankaj in vozi, pa ko je treba narediti redni servis se naredi, vmes najraje pozabim da mam avto.

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Ne jun 03, 2012 6:20 pm

Trenutno mal off topic pa vseen :D sem že enkrat spraševal pa nisem dobil odgovora... Pozna kdo koga ali pa je kdo sam lastnik nove Jette s takim motorjem in ima kakšne probleme?
Slika

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Ne jun 03, 2012 6:29 pm

Bil sem prisoten nekje na začetku te teme, po tem ko pa je zaplavala v druge vode, pa je sploh nisem več spremljal.... zakaj bi jo? sej nič pametnega ne izveš, samo kako je kaj boljše in kako je nekaj za en k***c... zmeraj eno in isto...

Kot lastnik 2. leti starega polota z 45000 km sem glasoval - problemi so bili in so odpravljeni (podložka). Z avtom sem zelo zadovoljen, svoje delo, za kar sem ga kupil, opravlja odlično.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov