.com je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:.com je napisal/-a:kaj pa kvaliteta sestavnih delov, kvaliteta vgrajene (dodatne) opreme, zvočna izolacija, trpežnost in zanesljivost motornega agregata...itd itd...?
ne svetijo vse xenonke enako dobro, ne špila vsak radio enako kvalitetno, niso vsi gumbi na enako visoki kvalitetni ravni, ne sede vsak volan dobro v roke...itd itd...
primerjamo jabolka in hruške... samo znotraj koncerna lahko primerjamo, pa še tam so in zmeraj bodo-razlike!
Kar se kvalitete tiče je splošno znano dejstvo, da so jo Korejci v zadnjih nekaj letih pošteno dvignili, tako da o tem sploh ni za diskutirat. Zdaj, če si ti eden tistih, ki še vedno živijo 20 let v preteklosti, v času Kie Pride ter prvih Sephij in Sportageov, potem je to tvoj problem. Na drugi strani sem na lastne oči videl to opevano velekvaliteto nemških avtov, od rjavečih Merkl, do oguljene plastike ter gumbov v "Vorsprung durch technik" avtomobilih itd. O okvarah in drugih nevšečnostih pa raje sploh ne bi. Osebno sem recimo poznal nezadovoljnega lastnika C klase (prejšnji model, kupljen nov), kako mu na vsake pol leta pregorijo vse žarnice vključno z notranjimi na stropu, bratranec, ki vozi B klaso, ima stalne probleme z elektroniko itd. bi še lahko našteval... Na drugi strani osebno poznam dosti zadovoljnih lastnikov korejcev. Čisto konkreten primer enega izmed sovoznikov, s katerimi se skupaj vozimo na šiht: Hyundai i30, do 140.000 km nobenega problema in okvare, zamenjana sta bila ena pregorena žarnica in neko tesnilo pri menjalniku v sklopu garancije. Potem ga je prodal in kupil nov avto iste znamke. Sicer pa če ti niso všeč taki in podobni konkretni primeri (če slučajno misliš, da si jih zmišljujem), si poglej statistiko okvar ali kakšno lestvico zadovoljstva med kupci. Še najbolje pa bi bilo, če bi si kdaj sam podrobneje ogledal ali celo sprobal kakega korejca novejšega letnika in si na ta način malo razširil obzorja.
dobr fante, se mi ne da diskutirat s teboj, ker je enako, kot da bi v prazno steno lajal...
zakaj potem vsi govorimo, da KIA in podobne znamke želijo DOSEČI ''nemške'' znamke v kvaliteti, motorjih, ipd... če po tvojem dosegajo enak standard kvalitete ane?
-zakaj se recimo kia cee'd trudi in trudi doseči golfa (golfov razred in ne cee'din), zakaj se optima trudi doseči reciva superba ali passata? če ga po tvojem že presega... da ne govorim o audiju, MB in bmwju... Pa ne mi govorit o nekih kvazi statistikah, ker lahko lažejo (tako, kot npr. adac-ovi testi gum), ne mi govorit o enem kolegu, ki ima težave s svojim ne-kia avtomobilom, ker je miljon in en faktor od nakupa novega/rabljenega, kako ga vozi, kako ga pazi ipd...
dejstvo je, da zelo veliko ljudi šimfa dražje znamke samo zaradi tega, ker si ga preprosto ne more privoščiti...in takim pride vsaka smet ali napakica prav, da udrihajo po znamkah... lej, BMK kaj si misliš, jaz zase vem, da imam razčiščene pojme o znamkah, ker jih veliko tudi testiram-tudi azijce(testne vožnje po par dni ipd.) in ne nabijam kar nekam v tri dni...
lp
Ne vem zakaj govoriš, da morajo KIA in podobne znamke doseči nemške. Verjetno ker si prepričan, da se vsa industrija vrti okoli švabov, pa se ne. Nemški avtomobili niso nič boljši od ostalih, če pa so se nekatere predvsem nemške znamke odločile, da bodo na račun zanesljivosti ponudile npr. turbo bencinarje ali menjalnike z dvojno sklopko prvi, ne pomeni, da ostali proizvajalci, ki se odločijo za zanesljivos niso tega sposobni. Glede Toyotinega uspeha, ki je v večini zasluga zanesljivosti njihovih vozil ne bi rekel, da je zanemarjanje zanesljivosti pametna politika v avtomobilizmu.