Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Marek_
Poznavalec foruma

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a Marek_ Če feb 06, 2014 4:55 pm

.com je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
.com je napisal/-a:kaj pa kvaliteta sestavnih delov, kvaliteta vgrajene (dodatne) opreme, zvočna izolacija, trpežnost in zanesljivost motornega agregata...itd itd...?
ne svetijo vse xenonke enako dobro, ne špila vsak radio enako kvalitetno, niso vsi gumbi na enako visoki kvalitetni ravni, ne sede vsak volan dobro v roke...itd itd...
primerjamo jabolka in hruške... samo znotraj koncerna lahko primerjamo, pa še tam so in zmeraj bodo-razlike! :D

Kar se kvalitete tiče je splošno znano dejstvo, da so jo Korejci v zadnjih nekaj letih pošteno dvignili, tako da o tem sploh ni za diskutirat. Zdaj, če si ti eden tistih, ki še vedno živijo 20 let v preteklosti, v času Kie Pride ter prvih Sephij in Sportageov, potem je to tvoj problem. Na drugi strani sem na lastne oči videl to opevano velekvaliteto nemških avtov, od rjavečih Merkl, do oguljene plastike ter gumbov v "Vorsprung durch technik" avtomobilih itd. O okvarah in drugih nevšečnostih pa raje sploh ne bi. Osebno sem recimo poznal nezadovoljnega lastnika C klase (prejšnji model, kupljen nov), kako mu na vsake pol leta pregorijo vse žarnice vključno z notranjimi na stropu, bratranec, ki vozi B klaso, ima stalne probleme z elektroniko itd. bi še lahko našteval... Na drugi strani osebno poznam dosti zadovoljnih lastnikov korejcev. Čisto konkreten primer enega izmed sovoznikov, s katerimi se skupaj vozimo na šiht: Hyundai i30, do 140.000 km nobenega problema in okvare, zamenjana sta bila ena pregorena žarnica in neko tesnilo pri menjalniku v sklopu garancije. Potem ga je prodal in kupil nov avto iste znamke. Sicer pa če ti niso všeč taki in podobni konkretni primeri (če slučajno misliš, da si jih zmišljujem), si poglej statistiko okvar ali kakšno lestvico zadovoljstva med kupci. Še najbolje pa bi bilo, če bi si kdaj sam podrobneje ogledal ali celo sprobal kakega korejca novejšega letnika in si na ta način malo razširil obzorja.

dobr fante, se mi ne da diskutirat s teboj, ker je enako, kot da bi v prazno steno lajal...
zakaj potem vsi govorimo, da KIA in podobne znamke želijo DOSEČI ''nemške'' znamke v kvaliteti, motorjih, ipd... če po tvojem dosegajo enak standard kvalitete ane?
-zakaj se recimo kia cee'd trudi in trudi doseči golfa (golfov razred in ne cee'din), zakaj se optima trudi doseči reciva superba ali passata? če ga po tvojem že presega... da ne govorim o audiju, MB in bmwju... Pa ne mi govorit o nekih kvazi statistikah, ker lahko lažejo (tako, kot npr. adac-ovi testi gum), ne mi govorit o enem kolegu, ki ima težave s svojim ne-kia avtomobilom, ker je miljon in en faktor od nakupa novega/rabljenega, kako ga vozi, kako ga pazi ipd...
dejstvo je, da zelo veliko ljudi šimfa dražje znamke samo zaradi tega, ker si ga preprosto ne more privoščiti...in takim pride vsaka smet ali napakica prav, da udrihajo po znamkah... lej, BMK kaj si misliš, jaz zase vem, da imam razčiščene pojme o znamkah, ker jih veliko tudi testiram-tudi azijce(testne vožnje po par dni ipd.) in ne nabijam kar nekam v tri dni...

lp :lol:

Ne vem zakaj govoriš, da morajo KIA in podobne znamke doseči nemške. Verjetno ker si prepričan, da se vsa industrija vrti okoli švabov, pa se ne. Nemški avtomobili niso nič boljši od ostalih, če pa so se nekatere predvsem nemške znamke odločile, da bodo na račun zanesljivosti ponudile npr. turbo bencinarje ali menjalnike z dvojno sklopko prvi, ne pomeni, da ostali proizvajalci, ki se odločijo za zanesljivos niso tega sposobni. Glede Toyotinega uspeha, ki je v večini zasluga zanesljivosti njihovih vozil ne bi rekel, da je zanemarjanje zanesljivosti pametna politika v avtomobilizmu.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 06, 2014 5:07 pm

Kar se tiče kvalitete, je moje mnenje, da je pri novejših avtih porazna, pa naj gre za korejce ali vse ostale. Do banalnih okvar in napak prihaja praktično povsod, najslabše je pa to, da jih servisi niso sposobni ali pa jih nočejo odpravit.

To, da avto naredi dobrih 100k km ali manj umirjene/avtocestne vožnje brez posebnih obremenitev z malo ali nič napakami, zame še ne pomeni, da je kvaliteten, to je v bistvu čisti minimum. Ko nekdo reče, da je zelo zadovoljen z avtom in ga zamenja pri recimo 140k km (če ravno ni hudega presežka denarja ali pa nujne potrebe po večjem), mi je pa že malo smešno.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 07, 2014 6:25 pm

.com je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
.com je napisal/-a:kaj pa kvaliteta sestavnih delov, kvaliteta vgrajene (dodatne) opreme, zvočna izolacija, trpežnost in zanesljivost motornega agregata...itd itd...?
ne svetijo vse xenonke enako dobro, ne špila vsak radio enako kvalitetno, niso vsi gumbi na enako visoki kvalitetni ravni, ne sede vsak volan dobro v roke...itd itd...
primerjamo jabolka in hruške... samo znotraj koncerna lahko primerjamo, pa še tam so in zmeraj bodo-razlike! :D

Kar se kvalitete tiče je splošno znano dejstvo, da so jo Korejci v zadnjih nekaj letih pošteno dvignili, tako da o tem sploh ni za diskutirat. Zdaj, če si ti eden tistih, ki še vedno živijo 20 let v preteklosti, v času Kie Pride ter prvih Sephij in Sportageov, potem je to tvoj problem. Na drugi strani sem na lastne oči videl to opevano velekvaliteto nemških avtov, od rjavečih Merkl, do oguljene plastike ter gumbov v "Vorsprung durch technik" avtomobilih itd. O okvarah in drugih nevšečnostih pa raje sploh ne bi. Osebno sem recimo poznal nezadovoljnega lastnika C klase (prejšnji model, kupljen nov), kako mu na vsake pol leta pregorijo vse žarnice vključno z notranjimi na stropu, bratranec, ki vozi B klaso, ima stalne probleme z elektroniko itd. bi še lahko našteval... Na drugi strani osebno poznam dosti zadovoljnih lastnikov korejcev. Čisto konkreten primer enega izmed sovoznikov, s katerimi se skupaj vozimo na šiht: Hyundai i30, do 140.000 km nobenega problema in okvare, zamenjana sta bila ena pregorena žarnica in neko tesnilo pri menjalniku v sklopu garancije. Potem ga je prodal in kupil nov avto iste znamke. Sicer pa če ti niso všeč taki in podobni konkretni primeri (če slučajno misliš, da si jih zmišljujem), si poglej statistiko okvar ali kakšno lestvico zadovoljstva med kupci. Še najbolje pa bi bilo, če bi si kdaj sam podrobneje ogledal ali celo sprobal kakega korejca novejšega letnika in si na ta način malo razširil obzorja.

dobr fante, se mi ne da diskutirat s teboj, ker je enako, kot da bi v prazno steno lajal...
zakaj potem vsi govorimo, da KIA in podobne znamke želijo DOSEČI ''nemške'' znamke v kvaliteti, motorjih, ipd... če po tvojem dosegajo enak standard kvalitete ane?
-zakaj se recimo kia cee'd trudi in trudi doseči golfa (golfov razred in ne cee'din), zakaj se optima trudi doseči reciva superba ali passata? če ga po tvojem že presega... da ne govorim o audiju, MB in bmwju... Pa ne mi govorit o nekih kvazi statistikah, ker lahko lažejo (tako, kot npr. adac-ovi testi gum), ne mi govorit o enem kolegu, ki ima težave s svojim ne-kia avtomobilom, ker je miljon in en faktor od nakupa novega/rabljenega, kako ga vozi, kako ga pazi ipd...
dejstvo je, da zelo veliko ljudi šimfa dražje znamke samo zaradi tega, ker si ga preprosto ne more privoščiti...in takim pride vsaka smet ali napakica prav, da udrihajo po znamkah... lej, BMK kaj si misliš, jaz zase vem, da imam razčiščene pojme o znamkah, ker jih veliko tudi testiram-tudi azijce(testne vožnje po par dni ipd.) in ne nabijam kar nekam v tri dni...

Tpičen odziv VW fahrerjev in Samsung ali I phone vs ostali fight.

Težava ni da si povprečen kupec KIE ne more privoščiti allmighty golfa ampak v tem, da si počas kupec VW ne bo mogu privoščit KIE.

Kia je ratala manj ugodna, da ne rečem draga. Trenutno je dražja tudi od svojega bratranca i30, od katerega je slabša, da ne govorim o drugih znamkah. Ni samo VW vse na svetu veš. Sicer pa tudi sami prodajalci VW pravijo da je kia še najbolj podobna golfu, sam osebno sicer ne štejem to pod prednost, večina drugih pa.

Pa še nekaj si upam trditi, če bi popolnoma isti avto kot je kia ( ki je kot veš tudi ne maram ) naredil VW, bi bili odzivi popolnom adrugačni, pa če priznaš ali pa ne...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe feb 07, 2014 6:55 pm

.com je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:

Lepo napisano.
Je pa tudi nekaj res, da sama kvaliteta pri VW pada.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe feb 07, 2014 9:21 pm

Polo78 je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:nepotrebnih žolčev ni. so samo dejstva in ponovno laž.
C klasa s solidno osnovno opremo (glede na ostale avte v razredu), predvsem varnostno, se začne pri 28.800eu, http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=791 ... 0BlueEFF...
nima veze tudi če C klasa stane 30.000eu definitivno ti in še marsikdo na parkirišču poleg te kie http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=798 ... sion%20Avt. ne bo opazil, da imata avta enako nazivno moč, enako ceno in.. JA DRUGO ZNAMKO in stereotip nekaterih v glavah.

(...in so prirejena dejstva...)

Ker imaš tako rad dejstva, opremi C klaso iz linka z vso opremo, ki jo ima Optima in šele takrat boš prišel do DEJSTVA oz. resnice o tem koliko stane eden in koliko drugi. Se sicer strinjam, da razlika ne bo nikoli tako velika, kot jo navajajo nekateri KIA fani, ne bo pa tudi tako majhna, kakor hočeš ti predstavit. Zato ne zavajaj s takimi linki ter prirejaj dejstev svojim trditvam, ker če že primerjaš ekvivalenten avtomobilski razred ter motor, daj potem še opremo a ne. :roll: Mislim, valda ne moreš primerjat skorajda osnovno opremo s top opremo, potegnit črto in reči: "Poglej, saj vendar staneta enako..." HALOOO?! :huh: Si samo predstavljam kakšne žolčne odzive bi požel nekdo, ki bi primerjal ista avta, le da bi imela zamenjano opremo, se pravi KIA skoraj osnovno in Mercedes približno tako, kot jo ima Optima iz linka. Hja, cena bi pa tedaj resnično ne bila več tako daleč stran od tistih +300%...

ja, @Polo78 tako bo :arrow: Optime se vozijo "tri" po Sloveniji, pa še te so testne z "leskovškove" C klase(zadnji model) pa samo v "moj ivasi" v petih minutah ducat naštejem.......
PS. in zakaj nisi kupil zopet Kio, ampak "šestico" - in za isti denar kot je to skropucalo od avta, ti dandanes nudijo novo 6, ki lahko(čeprav nisem navdušenec Mazd) mirne duše rečemo spada v sam vrh klase...Kia, ne glede na miodel bo vedno neke vrste Hyundaijeva "Dacia"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po feb 10, 2014 1:37 pm

.com je napisal/-a:dobr fante, se mi ne da diskutirat s teboj, ker je enako, kot da bi v prazno steno lajal...

Lej fante, ko boš z različnimi avti delal skoraj 300 km dnevno, potem se oglašaj, ne pa par km testne vožnje, ki ti niti slučajno ne da toliko povratnih informacij, kot pa neka konkretna kilometrina na daljši časovni rok. Razen, če je testiranje avtov tvoj hobi in se cele dneve ukvarjaš samo s tem, v kar pa nekako dvomim...

Sej tud mene BK kaj si ti misliš ampak tale izsek: "ne mi govorit o enem kolegu, ki ima težave s svojim ne-kia avtomobilom, ker je miljon in en faktor od nakupa novega/rabljenega, kako ga vozi, kako ga pazi ipd..." je tipičen primer dvojnih meril, ko bo značkar pri svoji ljubi znamki takoj iskal milijon in en izgovor, neka druga znamka pa bi bila ob identičnih težavah takoj okarakterizirana s predmetom, ki ga nesejo kokoši. :roll:

Sicer pa ja, meni se tudi ne da ukvarjat z ljudmi, ki so sveto prepričani v svoj prav, z globoko zakoreninjeno miselnostjo, da so samo švabi über alles, ostale argumente, osnovane na realnih dejstvih pa zavestno ignorirajo... :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po feb 10, 2014 2:07 pm

Polo78 je napisal/-a:@Jerch: Saj tista prva primerjava med B klaso in Vengo je bila še dobra in dejanski pokazatelj, da je lahko tudi Mercedes relativno dostopen avto oz. nič kaj dosti dražji od korejcev, za katere tudi sam priznavam, da v zadnjem času niti slučajno niso več tako ugodni kot nekoč ter da je oglaševanje dostikrat zavajujoče. Pri tisti drugi primerjavi me je pač zmotilo dejstvo, da si dal Optimo s top opremo in C klaso z osnovno. Nikjer nisem trdil, da bi moral za primerjavo vzet polno opremljeno C klaso z AMG dodatki in zavornimi diski za Nordschleife stezo, ampak vsaj približno ekvivalentno opremo tisti iz Kie. Takrat pa bi bila primerjava realna in dejstva bi bila dejstva v pravem pomenu besede.

No se strinjam. Malenkost sem se oddaljil od bistva; če bi citiral uporabnika tauko, bi bilo lažje.. vsekakor je uspešen marketing povzročil spodnje trditve.

tauko je napisal/-a: Ok, to da pa kio pa merčko vkup primerjajo, je pa itak brca v temo. Merčk že skor v osnovi ni glih namenjen vsesplošni raji (oz fizikalcem), ker si ga pač enostavno ne more privoščiti; tisti, ki si ga pa lahko,
ma pa verjetno kaj več pod palcem. Tako da je ta primerjava čisto brez smisla in malo mem usekana.

kakorkoli. nabralo se je precej solate v zadnjih dveh straneh, tako da naj temo nadaljuje veronika. aja pardon ona ne, ker nima napak s svojo kio in jih nikoli ne bo imela..
lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po feb 10, 2014 2:10 pm

sašo5 je napisal/-a:ja, @Polo78 tako bo :arrow: Optime se vozijo "tri" po Sloveniji, pa še te so testne z "leskovškove" C klase(zadnji model) pa samo v "moj ivasi" v petih minutah ducat naštejem.......
PS. in zakaj nisi kupil zopet Kio, ampak "šestico" - in za isti denar kot je to skropucalo od avta, ti dandanes nudijo novo 6, ki lahko(čeprav nisem navdušenec Mazd) mirne duše rečemo spada v sam vrh klase...Kia, ne glede na miodel bo vedno neke vrste Hyundaijeva "Dacia"

Št. avtov v dolini Šentflorjanski niti pod točko "razno" ne more biti merilo oz. pokazatelj kvalitete nekega avta. Kot da bi šel v Bosno in potem trdil, da je Golf (še posebej 2-ka) absolutno daleeeč najboljši avto. Ali pa da bi na podlagi obiska Albanije to trdil za Merklo, kajpak črne barve. Ali pa da bi pogledal svetovno statistiko vseh prodanih modelov vseh časov in bi to rekel za Toyotino Corollo. Lej, ne gre to tako.

A zakaj nisem spet KIE kupil? Predvsem zato, ker niso imeli za ponudit modela v segmentu D, ki bi mi ustrezal (5-vratna limuzina ali karavan). Gledal sem Hyundai i40 pa je gladko odpadel zaradi 4k € višje cene kot ekvivalentna Mazda 6. Da ne bo koga zavedlo, govorim o letu 2011 in takratni ponudbi/cenah na trgu.

Sicer pa nehajmo s tem off-om, tema je 'Kia Ceed napake'. Na podlagi mojih izkušenj, če so pri novem modelu poštimal radio (da serijsko več ne crkujejo) ter dvignili nivo kvalitete, da je notranjost brez motečih čričkov (kar slišim da so), potem je to to. Žal pa cena kot že večkrat rečeno ni nivoju prejšnjega modela...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi To feb 11, 2014 10:58 am

Dragi fantje, lahko pišete kar hočete, a razen "gostilniških" argumentov reka-kazala, nisem uspela v vsem skupaj prebrati kaj konkretnega o dejanskih napakah na novem cee'du. Ko postrežem z nemškim testom: http://www.bild.de/auto/auto-news/kompa ... .bild.html, kjer se izkaže cee'd za najboljši nakup, se pa edini odgovor nanaša na primerjavo s perutnino, :lol:
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 11, 2014 11:36 am

Pa ti sploh veš kaj je na tem linku, se ti vsaj približno sanja?? Kje vidiš kakšen test?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To feb 11, 2014 12:42 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Dragi fantje, lahko pišete kar hočete, a razen "gostilniških" argumentov reka-kazala, nisem uspela v vsem skupaj prebrati kaj konkretnega o dejanskih napakah na novem cee'du. Ko postrežem z nemškim testom: http://www.bild.de/auto/auto-news/kompa ... .bild.html, kjer se izkaže cee'd za najboljši nakup, se pa edini odgovor nanaša na primerjavo s perutnino, :lol:

jst res ne vem ali naš imaš ti za perutninarje? to sploh test ni! to je lestvica pri kateri igra vlogo uradna cena/ spletna- oglaševana cena novega avta, strošek dobave in strošek garancije, če ta ni 7 let. pri tem, da nihče ne omenja opreme avta, drobnega tiska pri garanciji (kaj obsega, do koliko km in konec koncev koliko servisev minimalno glede na časovni interval obsega ter povprečni strošek le tega). dej mi javi na ZS kje in koliko si plačana, če sploh si ženska.. da ni tudi to marketinška poteza kiinega komiteja, da te ne bi na forumu preveč napadali

ps: veš kdaj je bila kia super nakup? gledano izključno ekonomsko.. takrat, ko konkurenca v osnovni opremi ni obsegala klime, radia z mp3, električnih zadnjih stekel in predpražnikov. in dobro, da se je pojavila kia, ker je prevetrila dogajanje in prisilila nekatere znamke v relativno poceni komplete izjemno opremljenih avtov. žal pa kia ne sledi več temu in se tako danes za srednje opremljeno kio (ker močno opremljena kia ne obstaja, ker ji manjka precej malenkosti, katerih sploh ni na seznamu dodatne opreme) stegneš relativno dosti. seveda pa je še vedno primeren trik cenik golih avtov in po možnosti predlanskega modela, ki izgubi 40% svoje vrednosti že ko zapelje iz trgovine, ker to narekuje trg rabljenih vozil

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To feb 11, 2014 1:46 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Dragi fantje, lahko pišete kar hočete, a razen "gostilniških" argumentov reka-kazala, nisem uspela v vsem skupaj prebrati kaj konkretnega o dejanskih napakah na novem cee'du. Ko postrežem z nemškim testom: http://www.bild.de/auto/auto-news/kompa ... .bild.html, kjer se izkaže cee'd za najboljši nakup, se pa edini odgovor nanaša na primerjavo s perutnino, :lol:

Perutnina Ptuj?!
Sicer je pa v "testu" na koncu vse napisano:
Ist der neue Kia Ceed wirklich das Super-Schnäppchen?
Jein. In unserer Rechnung kostet er über sieben Jahre 13 640 Euro und ist somit 3526 Euro günstiger als ein Golf. Aber der dürfte in sieben Jahren als Gebrauchter mehr bringen. Die genaue Summe ist aber noch nicht zu ermitteln.

Tisti, ki zna nemško, ve kaj piše...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 11, 2014 2:04 pm

Primerjava s perutnino je to, da sem jo (Veroniko, če ji je sploh tako ime) jaz označil za kuro in glede na to, da vztraja pri tako neumnih (bolj prijazne besede enostavno ne najdem, še ta je preveč blaga) izjavah, še vedno stojim za tem.

Torej ta takozvani test je seznam najcenejših modelov v tem razredu, zajema pa najnižjo spletno ceno v tistem trenutku + stroške "dostave" + vzdrževanje (kar ima Kia očitno všteto v ceno za 7 let - pri nas tega ni!) + morebitno doplačilo za podaljšano garancijo. O zmogljivostih motorjev, porabi, serijski opremi, stroških registracije, zavarovanja, ohranitvi vrednosti, ceni gum ipd. seveda ne bu ne mu.

Tako je Ceed brez klime, brez daljinskega zaklepanja, brez zadnjih el. šip ipd. z motorjem, ki niti med atmosferskimi ni nek presežek, kaj šele da bi konkuriral vstopnim turbašem s časovno omejeno akcijsko spletno ceno z neverjetnimi 114€ naskoka pometel z vso konkurenco! :bow :lol:

Veronika, najlepša hvala za to pomanjkljivo, eno leto staro primerjavo takratnih trenutnih cen v Nemčiji, zelo koristna je.

Pri nas imajo tudi te najbolj oskubljene verzije Ceeda resno konkurenco (Megane, Focus, Astra, ...), ki zna imeti za podoben denar celo več opreme in prepričljivejšo motorizacijo. Če pa Ceeda normalno opremiš in motoriziraš, je pa itak konkurence dovolj na vsakem vogalu.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 11, 2014 2:35 pm

hippo je napisal/-a:Sicer je pa v "testu" na koncu vse napisano:
Jein. In unserer Rechnung kostet er über sieben Jahre 13 640 Euro und ist somit 3526 Euro günstiger als ein Golf. Aber der dürfte in sieben Jahren als Gebrauchter mehr bringen. Die genaue Summe ist aber noch nicht zu ermitteln.

Bom dodal še eno zanimivost; če kupiš v Nemčiji Ceeda, ki ima vsaj nujno potrebno opremo (klimo in daljinsko centralno zaklepanje), moraš doplačat še 1.800€ za višji paket opreme (posamezno doplačilo očitno ni možno - gledam cenik), razlika v porabi v primerjavi z Golfom je po spritmonitorju cca. liter, se pravi če delaš 15k km letno, v sedmih letih z Golfom prišparaš dobrih 1.500€ na gorivu (po naših trenutnih cenah). Na koncu pride torej Golf dražji 200€. Če upoštevamo še prodajno ceno, se za 7 let praktično bolj (ali pa vsaj enako) splača kupit enega dražjih avtov v tem razredu, kot "najcenejšega". :lol:
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 11, 2014 3:34 pm

Tema o Kii vedno poteka nekako takole:

V večini primerov se oglašajo tisti, ki te znamke ne marajo in neki kvazi prodajalci Kii, kateri obstajajo tudi po drugih forumih in portalih. Nažalost pri drugih znamkah ni nič drugače.
Vprašati pa se gre, če zaradi tega ugled znamke pada ali se dviga. Enako velja tudi za ta forum, saj so zato moderatorji, da pobrišejo smetenje nekaterih uporabnikov, po možnosti lahko pade tudi kako opozorilo.
Kot ljubitelj Kie si sam nikoli ne želim, da bi bil cee'd obravnavan kot Golf. Zakaj ne, to pa je moje osebno mnenje ki ga bom zadržal zase in ga ne bom vsiljeval drugim, kot vam drugi posiljujejo svoja mnenja na cesti in tule. Nikoli v zgodovini človeštva pa ni vedno bilo najboljše tisto, kar 'večina' kupuje in kar večina reče.

In še Tommijevo nakladanje. Ker ne navaja kateri motor, gorivo, koliko KM je spodaj primerjava:

golf in cee'd (letnik 2010 dalje) - sprintmonitor.

Golf:
Število voz Najnižja Povprečje(l/100km) Najvišja
1449 Diesel 3,38 5,69 10,17
cee'd
217 Diesel 4,39 5,83 7,59

Bencin:

Golf
1620 Benzin 4,05 7,82 14,07
cee'd
215 Benzin 5,49 7,55 10,60

Za vse podatke se lahko prepričate na sprintmonitor.de

Toliko o tem kako prirediš podatke, obenem pa nakladaš, kako so drugi zlobni in 'nategujejo'. Torej v tem primeru, bi jaz lahko rekel, da ima cee'd (bencin) v povprečju 2l manjšo porabo kot Golf. Skliceval bi se na najvišjo porabo. :roll: :roll: Nakoncu pa bi še vrgel iz rokava ( kot se za ljubljenčka vozila spodobi) da je cee'd praktično boljši nakup. :roll: Lahko bi pa se navadil, da obstaja gumb uredi.

In še za v razmislek. Nobenega nabijanja in pametovanja na tem portalu in drugih ni s strani ljubiteljev BMW vozil, francoskih vozil, japonskih, ameriških, volvotov itd.. V takih temah vedno sodeluje tip ljudi, ki jim je skupna lastnost le ena grupa vozil. Mislim da ni treba ugibati. To ni mišljeno žaljivo, je samo za zanimivost. Mogoče pa je zanimivo to, ker se poraja vprašanje kaj imajo mogoče skupnega tisti, ki ne pametujejo in ne nakladajo tja v tri dni?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 11, 2014 4:07 pm

Gosic je napisal/-a:In še Tommijevo nakladanje. Ker ne navaja kateri motor, gorivo, koliko KM je spodaj primerjava

Hahahahahaha, padel iz stola! :lol: :lol: :lol: :lol:

A nisi pomisli, da se primerjava tako kot praktično cel post in trenutna debata nanaša na "test", ki ga je prilepila tvoja sodelavka, se pravi motorje, ki jih lahko vidiš na tistem seznamu? :D Ti pa kar lepo opališ skupaj 100 konjske Ceed-e z do 340 konjskimi Golfi, you made my day! :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 11, 2014 5:14 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Bom dodal še eno zanimivost; če kupiš v Nemčiji Ceeda, ki ima vsaj nujno potrebno opremo (klimo in daljinsko centralno zaklepanje), moraš doplačat še 1.800€ za višji paket opreme (posamezno doplačilo očitno ni možno - gledam cenik), razlika v porabi v primerjavi z Golfom je po spritmonitorju cca. liter, se pravi če delaš 15k km letno, v sedmih letih z Golfom prišparaš dobrih 1.500€ na gorivu (po naših trenutnih cenah). Na koncu pride torej Golf dražji 200€. Če upoštevamo še prodajno ceno, se za 7 let praktično bolj (ali pa vsaj enako) splača kupit enega dražjih avtov v tem razredu, kot "najcenejšega". :lol:

Nevem, ali se ti delaš norega ali kaj?
Glede na tvoje obnašanje pa ni čuda, da nakoncu dodaš cee'da s 100KM in Golfa s 360KM. Kot da sem sam izvlekel meter in začel merit spodnji ud.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To feb 11, 2014 5:21 pm

Gosic je napisal/-a:Nevem, ali se ti delaš norega ali kaj?
Glede na tvoje obnašanje pa ni čuda, da nakoncu dodaš cee'da s 100KM in Golfa s 360KM. Kot da sem sam izvlekel meter in začel merit spodnji ud.

Hahaha, sam ti pa si res en biser; opažam tudi drugje, da ti je potrebno vse detajlno razložit, ker si pa res sam ne prideš nič gor.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To feb 11, 2014 5:23 pm

Gosic je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Nevem, ali se ti delaš norega ali kaj?

x2

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To feb 11, 2014 9:50 pm

srcnik je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Nevem, ali se ti delaš norega ali kaj?

Hahaha, sam ti pa si res en biser; opažam tudi drugje, da ti je potrebno vse detajlno razložit, ker si pa res sam ne prideš nič gor.

Kam ne pridem? Na Triglav?

Če bi bil tak biser, za kakršnega se očitno imaš, bi lahko opazil, da je bila poraba podana na nedoločen motor in gorivo. Ampak očitno nisi tak biser, tako da ko boš tak biser: takrat me lahko sodiš, da potrebujem detajlne razlage. Do takrat pa veselo hodi gor, ker tu nisi sam.
Sicer pa je dokaz da imam opravka z biserom intelegentno virtualno zapisan smeh.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov