Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a yashica Po jun 04, 2012 5:43 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:
A pri drugih proizvajalcih je slučajno kaj omenjeno s tem čiščenjem, ali tudi pri drugih je vse tako tiho kot pri VWju? Razen Mitsubishija, ko je nekdo omenil...

@yashica, a to je prav BMW ali je kakšna pogruntavščina Bosch servisov?

Kako je pri drugih proizvajalcih nimam pojma pri vw sem dobil odgovor, da se čisti po potrebi oziroma ob težavah(nemiren tek, povečana poraba goriva, manjša moč...). Edino pri carismi je bilo čiščenje predvideno na določeno število prevoženih kilometrov (upravičeno).

VAC Walnut Blaster Service je bmw-jeva pogrutavščina:
Slika
Slika

http://www.youtube.com/watch?v=R-HlWELr4Zk

@MRV verjetno misliš pešhondo, ker drugače ne vidim smisla v tem postu ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Po jun 04, 2012 6:15 pm

torej je to dobesedno peskanje, če prav razumem.
Se mi je pa ponudil zanimiv posnetek ob strani, ko sem gledal tale filmček.
http://www.youtube.com/watch?v=LE7hEG3F ... re=related

Očitno niso pri VWju edini s takim problemom (vsaj glede na komentar avtorja posnetka). Bi bilo zanimivo izvedet ali so mogoče dobavljitelji verig isti pri VWju in pri Miniju

Uporabniški avatar
Dejc82
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Dejc82 Po jun 04, 2012 7:08 pm

Saje se na sesalnih ventilih nabirajo neodvisno od kvalitete bancina, ker le-ta izgoreva v izgorevalni komori in ne more vplivati na zgornjo stran sesalnih ventilov.
Olje v oljnih hlapih, ki se odvajajo iz motorja nazaj v sesalno sev, se zapeče na vročih ventilih. Pride pa ta efekt bolj do izraza pri vožnji pod nizkimi obrati motorja. Ja, kadar hočemo šparati na gorivu, delamo škodo svojim motorjem ;)

Audi je pri 3. generaciji 1.8 TFSI motorjev uvedel kombinacijo direktnega in indirektnega vbrizga goriva (4 šobe v izgorevalni komori in 4 šobe v sesalnem kolektorju pred sesalnimi ventili, torej skupaj 8 šob :shock: ). Pri nizki obremenitivi motorja se vbrizg bencina izvaja indirektno, torej v sesalni kolektor pred sesalne ventile. Atomiziran bencin ima izreden čistilni in hladilni efekt, tako da sproti čisti sesalne ventile.

Upam, da bo tudi VW v svoje TSI motorje uvedel tovrstne rešitve.

Opis 3. generacije 1.8 TFSI motorja:
A1.1_Wurms_Audi.pdf

Še ena slika zapacanih sesalnih ventilov na Peugeot/Citroen 1.6 THP motorju:
Slika

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Po jun 04, 2012 7:15 pm

Celo temo sem skrbno prebiral, a se nisem oglasil in se le veselo smejal, ker nimam TSI motorja.....

.....ob zadnji sliki pa me je skoraj kap, ker vidim, da tudi pri Citroenovem 1.6 THP ni prav nič boljše :twisted: .

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jun 04, 2012 7:22 pm

Kaj to so parni motorji pa kurijo malo slabši premog kot so pred 100-timi leti :mrgreen: 2012 :huh:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po jun 04, 2012 7:29 pm

Tole glede šparanja pri nizkih obratih velja za vse motorje - malo manj pokuri, trpi pa motor, kar je dolgoročno dražje.

Glede direketnega vbrizga - dizlom se tudi to dogaja?

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore Po jun 04, 2012 7:54 pm

Citroen mi je pred nekaj meseci poslal pismo, v katerem piše, naj kupim aditiv, kateri naj bi zmanjšal možnost nabiranja mastnih sajastih oblog na sesalnih vodih in ventilih.
Po njihovih besedah pride do tega zaradi uporabe goriva, ki po kakovosti ne izpolnjuje vseh standardov.
Aditiva seveda nisem kupil in ga niti ne bom. V avto se toči le 100-oktanski bencin in je skoraj vedno vožen pri visokih obratih.
Upam, da problemov ne bo, ker v 7500 km ni pokazal nobenih čudnih znakov. Če pa jih bo začel kazati, bo veselo "odkorakal"od hiše.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jun 04, 2012 7:58 pm

mmikolj je napisal/-a:Citroen mi je pred nekaj meseci poslal pismo, v katerem piše, naj kupim aditiv, kateri naj bi zmanjšal možnost nabiranja mastnih sajastih oblog na sesalnih vodih in ventilih.
Po njihovih besedah pride do tega zaradi uporabe goriva, ki po kakovosti ne izpolnjuje vseh standardov.
Aditiva seveda nisem kupil in ga niti ne bom. V avto se toči le 100-oktanski bencin in je skoraj vedno vožen pri visokih obratih.
Upam, da problemov ne bo, ker v 7500 km ni pokazal nobenih čudnih znakov. Če pa jih bo začel kazati, bo veselo "odkorakal"od hiše.

Kaj ma veze gorivo (bilo tudi že napisani) če pa ima direkten vbrizg in tam goriva ventil ne vidi.
Sem pa po radiu pred kratkim poslušal, da je Citroen poslal pisma glede tega.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jun 04, 2012 8:33 pm

uros11 je napisal/-a:Glede direketnega vbrizga - dizlom se tudi to dogaja?
Tudi mene tole zanima, ker gre za skoraj identičen način sesanja, vbrizg pa šele za ventilom.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Napisal/-a dottore To jun 05, 2012 2:33 pm

lancia hf je napisal/-a:
mmikolj je napisal/-a:Citroen mi je pred nekaj meseci poslal pismo, v katerem piše, naj kupim aditiv, kateri naj bi zmanjšal možnost nabiranja mastnih sajastih oblog na sesalnih vodih in ventilih.

Kaj ma veze gorivo (bilo tudi že napisani) če pa ima direkten vbrizg in tam goriva ventil ne vidi.
Sem pa po radiu pred kratkim poslušal, da je Citroen poslal pisma glede tega.

Gorivo je le slab izgovor za težave drugačne narave. Večina ljudi pa jim seveda verjame......

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To jun 05, 2012 2:41 pm

O mater - še najboljše bo da gremo vsi na navadne atmosferce nazaj :huh:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 05, 2012 2:54 pm

INFINITI je napisal/-a:O mater - še najboljše bo da gremo vsi na navadne atmosferce nazaj :huh:

Ne bi hvala, v zadnjih (slabih) deset letih je bilo pri hiši daleč največ težav ravno z atmosfercem! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB To jun 05, 2012 3:41 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:O mater - še najboljše bo da gremo vsi na navadne atmosferce nazaj :huh:

Ne bi hvala, v zadnjih (slabih) deset letih je bilo pri hiši daleč največ težav ravno z atmosfercem! :D

Zgleda da si imel avto izdelan v petek popoldan..oziroma proti večeru...
Načeloma z rednim vzdrževanjem navaden atmosferec ne dela težav....do sedaj še ni noben....
pa še preverjena mehanika in tehnika je za razliko od današnjih mini turbakov...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To jun 05, 2012 6:00 pm

Potem pa je v petek popoldan guzva v tovarni

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr jun 06, 2012 8:21 am

~toMmy~ je napisal/-a:

Hm, no jaz sem kar se tiče dotičnih bil extremno zadovoljen, sicer 1 je bil GSX-R 750ccm, 2 sta bila Hyundai 2.0L in eden BMW 4.4L V8 (oče tudi ni imel nikoli težav na vseh svojih N/A vozilih) - vse popolnoma brez težav, kapljice puščanja, prekomernega žretja olja ali kakršnekoli težave - prodani vsi z tam nekje 180-190 tisoč kilometrov (motor pa 16K). Pa nobenega nisem nič šparal - peljal sem zelo dinamično, je pa res, da sem delal vedno redne servise, točil kvalitetno olje in sipal 100 oktanca.

Fora teh FSI in podobnih naj bi bilo ravno to da zelo šparajo na porabi, ko gre za manjše obremenitve motorja, se pravi da naj bi bili v osnovi narejeni za vožnjo v nizkih in lenobnih obratih - tole sranje z ventili pa nekako spodbija potemtakem namen, če bi ga moral tiščati da ostane vse OK a ne? No očitno proizvajalci ne želijo več narediti kaj večno in kvalitetno - samo, da se doseže neke povprečne kilometre, potem pa marketingarji itak napeljejo na nakup nove verzije.... that`s Crap
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr jun 06, 2012 3:41 pm

Ce bi naj bili tsi motorji narejeni za nizko porabo potem so cilj zgresili, edino 1.2 tsi je dokaj varcen

iro
Nov uporabnik

Napisal/-a iro Sr jun 06, 2012 4:10 pm

Ni še nobeden speljal oddušek na prosto ?

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr jun 06, 2012 4:36 pm

iro je napisal/-a:Ni še nobeden speljal oddušek na prosto ?

In po tem te ekoteroristi zaprejo v Guantanamo zaradi dodatnega onesnaževanja.

malivelikan
Nov uporabnik

Napisal/-a malivelikan Če jun 07, 2012 9:04 am

Sam imam Polo 1.2TSI, marec 2011. Do zdaj nisem imel problemov in se zato zelo zahvaljujem tukajšnjim komentatorjem, da ste me tako prestrašili, da zdaj ob vsaki vožnji samo čakam, kdaj bo motor razneslo :twisted: :twisted: :twisted:

Z motorjem nisem do zdaj imel nobenih večjih problemov. Sicer je res, da je avto v prostem teku od nakupa naprej nekoliko treslo. Temu ne bi posvečal pozornosti, če se ne bi očetu na golfu (atmosferskem) pred 15 leti to dogajalo in so mu v okviru garancije zamenjali celoten motor. Zato sem to omenil na rednem servisu marca letos, in so dodali podložko. Od takrat naprej ne trese nič več, se mi pa zdi, da je malo zgubil na moči.

Glede na to da sem "ubogal" indikator prestav, sem vozil z cca 1500 obrati (razen seveda na AC). Očitno je to po vašem mnenju napaka? S koliko obrati je torej priporočljivo vozit? Seveda ga pogosto "navijem" ob speljevanju, ker ne maram mečkat pri zeleni luči.
Tankam običajo parkrat 95, nato 100 itd. Torej naj zdaj tankam samo izključno 100tko?

Avta ne mislim prodajat, ker še nisem odplačal kredita. A naj torej zahtevam, da zamenjajo verigo, čeprav ni prav nobenih znakov, da bi bilo kaj narobe z njo? Malo dvomim, da bodo na servisu kar tako na mojo prošnjo zamenjali, če res ni nič narobe.

Vidim da se tukaj greste politiko in religijo, od absolutnega smrtnega sovraštva do božanskega čaščenja. Sam nisem pristaš nobene znamke, samo je oče zamenjal nekaj VWjev, tako da sem jih navajen in mi je bilo lažje kupit VW, saj je oče poznal prodajalce itd. Se ne spoznam dovolj na avtomobile, da bi lahko imel mnenje, katera znamka je boljša in katera slabša. Službeno sem vozil nekaj drugih vozil (Renaulte, BMWje itd.), pa nimam občutka, da bi bilo kaj bolje ali slabše kot moj avto.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Če jun 07, 2012 9:13 am

malivelikan je napisal/-a:Glede na to da sem "ubogal" indikator prestav, sem vozil z cca 1500 obrati (razen seveda na AC). Očitno je to po vašem mnenju napaka? S koliko obrati je torej priporočljivo vozit? Seveda ga pogosto "navijem" ob speljevanju, ker ne maram mečkat pri zeleni luči.
Tankam običajo parkrat 95, nato 100 itd. Torej naj zdaj tankam samo izključno 100tko?

Jst že od samga začetka tankam izključno 100 na OMW, ker naj bi bil to najboljši bencin, vsaj tako so mi priporočili tam kjer sem avto kupil.

malivelikan je napisal/-a:Avta ne mislim prodajat, ker še nisem odplačal kredita. A naj torej zahtevam, da zamenjajo verigo, čeprav ni prav nobenih znakov, da bi bilo kaj narobe z njo? Malo dvomim, da bodo na servisu kar tako na mojo prošnjo zamenjali, če res ni nič narobe.

Verige ti ne bodo menjali če ni potrebe po tem, poleg tega pa mislim da tvoj avto že ima novo verigo, če ne ga imaš pa tako ali tako v garanciji.

Jst bi pomoje če bi imel še enkrat možnost za isti denar najverjetneje kupil Octavio 1.6 TDI :P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov