Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a Jerch_ To feb 11, 2014 11:34 pm

Gosic je napisal/-a:In še za v razmislek. Nobenega nabijanja in pametovanja na tem portalu in drugih ni s strani ljubiteljev BMW vozil, francoskih vozil, japonskih, ameriških, volvotov itd.. V takih temah vedno sodeluje tip ljudi, ki jim je skupna lastnost le ena grupa vozil. Mislim da ni treba ugibati. To ni mišljeno žaljivo, je samo za zanimivost. Mogoče pa je zanimivo to, ker se poraja vprašanje kaj imajo mogoče skupnega tisti, ki ne pametujejo in ne nakladajo tja v tri dni?

žal gosic spadam v ta portfelj. je pa res, da svoje znamke ne omenjam in ne priemrjam, ker ni razloga. v debato sem se spustil, ker je bilo objektivno veliko laži zapisanih. poleg tega ste šli tako daleč, da se je parafraziralo določene voznike kot hlačo-srajčnike, druge kot fizikalce. da ne govorim o tem, da se stalno navaja podatke, ki niso točni ali pa se navaja podatke katere težko ali nikakor ne moraš primerjat in imeti kot referenco. vse to pa nekdo, ki ima predelane možgane od reklam težko razume. kar mene sploh ne moti. no vse dokler mi teh laži ne pride interpretirati sosedov 5 letni otrok, kateremu primanjkuje igrač, ker je njegov oče kupil najbolj smiseln, najbolj racionalen, najlepši in.. jah škatlo imenovano avto. pustimo se presenetiti katere znamke.
ps: vsak avto se kvari, vsak ima pomankljivosti. če se s tem sprijazneš in deliš z ostalimi lahko samo izboljšaš odločitve nekoga. recimo pri nakupu.
ps 2: jst nobenemu ne porivam, da je moj avto idealen, ker vem da 96% ljudi nima istih poreb, želja kot jih imam sam

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 12, 2014 12:47 am

Gosic je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:Sicer je pa v "testu" na koncu vse napisano:
Ist der neue Kia Ceed wirklich das Super-Schnäppchen?
Jein. In unserer Rechnung kostet er über sieben Jahre 13 640 Euro und ist somit 3526 Euro günstiger als ein Golf. Aber der dürfte in sieben Jahren als Gebrauchter mehr bringen. Die genaue Summe ist aber noch nicht zu ermitteln.

Tisti, ki zna nemško, ve kaj piše...

Bom dodal še eno zanimivost; če kupiš v Nemčiji Ceeda, ki ima vsaj nujno potrebno opremo (klimo in daljinsko centralno zaklepanje), moraš doplačat še 1.800€ za višji paket opreme (posamezno doplačilo očitno ni možno - gledam cenik), razlika v porabi v primerjavi z Golfom je po spritmonitorju cca. liter, se pravi če delaš 15k km letno, v sedmih letih z Golfom prišparaš dobrih 1.500€ na gorivu (po naših trenutnih cenah). Na koncu pride torej Golf dražji 200€. Če upoštevamo še prodajno ceno, se za 7 let praktično bolj (ali pa vsaj enako) splača kupit enega dražjih avtov v tem razredu, kot "najcenejšega". :lol:

Nevem, ali se ti delaš norega ali kaj?
Glede na tvoje obnašanje pa ni čuda, da nakoncu dodaš cee'da s 100KM in Golfa s 360KM. Kot da sem sam izvlekel meter in začel merit spodnji ud.

Jaz če se delam norega? :lol: Pa ti si prebral sploh stvari, ki jih komentiraš in poudarjaš? hippo je citiral del članka (sploh veš katerega, da pišeš takšne neumnosti??) in jaz sem ga komentiral, če pa nisi opazil, za kaj se gre, malo poglej nazaj po temi, ker je kristalno jasno, o kakšni motorizaciji je bilo govora.

Ti si car, karkoli napišem dalje, naj bo še tako žaljivo, je kompliment zate v primerjavi s tem, kakšno budalo delaš iz samega sebe... :lol: :lol: :lol:

Oprosti, se mi ne da vsake tvoje izjave posebej komentirat, ker bi bilo že nehumano do te mere poudarjat, kakšne bedarije pišeš... :lol:

P.S.: Si konkretno zadet al pa pijan, da maš vsaj kak izgovor za smešenje samega sebe? :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr feb 12, 2014 9:38 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Jein. In unserer Rechnung kostet er über sieben Jahre 13 640 Euro und ist somit 3526 Euro günstiger als ein Golf. Aber der dürfte in sieben Jahren als Gebrauchter mehr bringen. Die genaue Summe ist aber noch nicht zu ermitteln.

Bom dodal še eno zanimivost; če kupiš v Nemčiji Ceeda, ki ima vsaj nujno potrebno opremo (klimo in daljinsko centralno zaklepanje), moraš doplačat še 1.800€ za višji paket opreme (posamezno doplačilo očitno ni možno - gledam cenik), razlika v porabi v primerjavi z Golfom je po spritmonitorju cca. liter, se pravi če delaš 15k km letno, v sedmih letih z Golfom prišparaš dobrih 1.500€ na gorivu (po naših trenutnih cenah). Na koncu pride torej Golf dražji 200€. Če upoštevamo še prodajno ceno, se za 7 let praktično bolj (ali pa vsaj enako) splača kupit enega dražjih avtov v tem razredu, kot "najcenejšega". :lol:

Nevem, ali se ti delaš norega ali kaj?
Glede na tvoje obnašanje pa ni čuda, da nakoncu dodaš cee'da s 100KM in Golfa s 360KM. Kot da sem sam izvlekel meter in začel merit spodnji ud.

Jaz če se delam norega? :lol: Pa ti si prebral sploh stvari, ki jih komentiraš in poudarjaš? hippo je citiral del članka (sploh veš katerega, da pišeš takšne neumnosti??) in jaz sem ga komentiral, če pa nisi opazil, za kaj se gre, malo poglej nazaj po temi, ker je kristalno jasno, o kakšni motorizaciji je bilo govora.

Ti si car, karkoli napišem dalje, naj bo še tako žaljivo, je kompliment zate v primerjavi s tem, kakšno budalo delaš iz samega sebe... :lol: :lol: :lol:

Oprosti, se mi ne da vsake tvoje izjave posebej komentirat, ker bi bilo že nehumano do te mere poudarjat, kakšne bedarije pišeš... :lol:

P.S.: Si konkretno zadet al pa pijan, da maš vsaj kak izgovor za smešenje samega sebe? :mrgreen:

Na tak nizek nivo se jaz ne bom spuščal. Dejstva so dejstva in po vseh podatkih ki sem jih prilepil iz sprintmonitorja ne kažejo na razliko enega litra, kot si sam napisal.

Jerch_ je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:In še za v razmislek. Nobenega nabijanja in pametovanja na tem portalu in drugih ni s strani ljubiteljev BMW vozil, francoskih vozil, japonskih, ameriških, volvotov itd.. V takih temah vedno sodeluje tip ljudi, ki jim je skupna lastnost le ena grupa vozil. Mislim da ni treba ugibati. To ni mišljeno žaljivo, je samo za zanimivost. Mogoče pa je zanimivo to, ker se poraja vprašanje kaj imajo mogoče skupnega tisti, ki ne pametujejo in ne nakladajo tja v tri dni?

žal gosic spadam v ta portfelj. je pa res, da svoje znamke ne omenjam in ne priemrjam, ker ni razloga. v debato sem se spustil, ker je bilo objektivno veliko laži zapisanih. poleg tega ste šli tako daleč, da se je parafraziralo določene voznike kot hlačo-srajčnike, druge kot fizikalce. da ne govorim o tem, da se stalno navaja podatke, ki niso točni ali pa se navaja podatke katere težko ali nikakor ne moraš primerjat in imeti kot referenco. vse to pa nekdo, ki ima predelane možgane od reklam težko razume. kar mene sploh ne moti. no vse dokler mi teh laži ne pride interpretirati sosedov 5 letni otrok, kateremu primanjkuje igrač, ker je njegov oče kupil najbolj smiseln, najbolj racionalen, najlepši in.. jah škatlo imenovano avto. pustimo se presenetiti katere znamke.
ps: vsak avto se kvari, vsak ima pomankljivosti. če se s tem sprijazneš in deliš z ostalimi lahko samo izboljšaš odločitve nekoga. recimo pri nakupu.
ps 2: jst nobenemu ne porivam, da je moj avto idealen, ker vem da 96% ljudi nima istih poreb, želja kot jih imam sam

Oprosti, kje sem napisal laž? Se pravi ob podatke, ki jih navaja Tommy se pa nisi obregnil?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr feb 12, 2014 9:54 am

Gosic je napisal/-a:Tema o Kii vedno poteka nekako takole:

V večini primerov se oglašajo tisti, ki te znamke ne marajo in neki kvazi prodajalci Kii, kateri obstajajo tudi po drugih forumih in portalih. Nažalost pri drugih znamkah ni nič drugače.
Vprašati pa se gre, če zaradi tega ugled znamke pada ali se dviga. Enako velja tudi za ta forum, saj so zato moderatorji, da pobrišejo smetenje nekaterih uporabnikov, po možnosti lahko pade tudi kako opozorilo.
Kot ljubitelj Kie si sam nikoli ne želim, da bi bil cee'd obravnavan kot Golf. Zakaj ne, to pa je moje osebno mnenje ki ga bom zadržal zase in ga ne bom vsiljeval drugim, kot vam drugi posiljujejo svoja mnenja na cesti in tule. Nikoli v zgodovini človeštva pa ni vedno bilo najboljše tisto, kar 'večina' kupuje in kar večina reče.
...
In še za v razmislek. Nobenega nabijanja in pametovanja na tem portalu in drugih ni s strani ljubiteljev BMW vozil, francoskih vozil, japonskih, ameriških, volvotov itd.. V takih temah vedno sodeluje tip ljudi, ki jim je skupna lastnost le ena grupa vozil. Mislim da ni treba ugibati. To ni mišljeno žaljivo, je samo za zanimivost. Mogoče pa je zanimivo to, ker se poraja vprašanje kaj imajo mogoče skupnega tisti, ki ne pametujejo in ne nakladajo tja v tri dni?

Da, prav zabavno vas je brati. Dvoje zaljubljencev v nemca. Eni v znamko, drugi pa v prestižnega dizajnerja, ki nosi vedno in povsod izključno črnino. Tudi je presenetljivo visoka meja, do katere ste pripravljeni iti v borbi za svojo znamko.

PS. meni je Kija všeč; mi je predraga a ni edina znamka v tem košu. Se mi pa proti konkurenci tako Optima kot (novi) Cee'd peljeta, bom izbral termin, nezanesljivo. With that being said...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 12, 2014 11:15 am

Gosic je napisal/-a:Oprosti, kje sem napisal laž? Se pravi ob podatke, ki jih navaja Tommy se pa nisi obregnil?

Še vedno nisi prebral ničesar, kar si komentiral? :D

Ajde gremo kot v vrtcu, korak za korakom, mogoče se nekako prebiješ čez... :D

Tvoja sodelavka je napisala to:

Veronika.borghesi je napisal/-a:Dragi fantje, lahko pišete kar hočete, a razen "gostilniških" argumentov reka-kazala, nisem uspela v vsem skupaj prebrati kaj konkretnega o dejanskih napakah na novem cee'du. Ko postrežem z nemškim testom: http://www.bild.de/auto/auto-news/kompa ... .bild.html, kjer se izkaže cee'd za najboljši nakup, se pa edini odgovor nanaša na primerjavo s perutnino, :lol:

Zdaj odpri ta link in poglej za kaj se gre. Bo šlo? Če ga ne razumeš, preberi moje poste, sem mislim da kar dobro povzel. Dalje smo debatirali o tem članku in hippo je citiral del članka (zgoraj maš link, če si spet pozabil, o čem je govora):

Bo šlo? Če rabiš prevod, povej. Bistvo je v tem, da je v tej primerjavi v roku sedmih let Golf 3526€ dražji.

Če si uspel odpret tisti link, potem že veš, da je govora o:

Kia Ceed 1.4 CVVT Attract 73/100

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

in

VW Golf 1.2 TSI BlueMotion Trendline 77/105

In samo samo VII:

Torej zdaj vidiš, da lahko realno govorimo o litru razlike v porabi? :roll:

S tem da je po tehničnih podatkih 1.2 TSI 105 KM bistveno bolj zmogljiv.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Sr feb 12, 2014 11:45 am

Če je ta kia 3500 evrov cenejša, in če porabi liter več, se ta razlika izniči po 250,000 km. Tist, ki kadarkoli namerava naredit 250,000 km si ne bo kupil 1,4 bencinarja. Tudi pri prodaji rabljenega...zdaj lahko nekaj fantaziramo, ampak jaz bi anytime raje kupil 10 let starega klasik bencinarja kot 10 let starega 1,2 turbaka, pa tudi če bi bil od mercedesa, ne samo od vaga. Tako da to se bi znalo v naslednjih letih spremenit.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 12, 2014 12:29 pm

Preberi vse, kar sem napisal v prvem postu o cenovni razliki in porabi. Ne vem, a je res vse trikrat treba napisat, da ne bi prihajalo do takšnih komentarjev. Evo še drugič: Ceed Attract nima niti klime, niti daljinskega zaklepanja. Dvomim, da so kupci, ki vzamejo avto brez klime, ravno pogosti, ker to je v teh časih že res nuja. Če hočeš klimo, moraš vzet višji paket (ni je možno dodat k Attractu), kar pomeni dodatnih 1800€. Če teh sedem let delaš po 15k km letno, je še 1500€ razlike v gorivu in ti trije in pol tisočaki, ki so jih prikazali v tej primerjavi, hitro skopnijo.

Sicer sem pa Golfa dal v primerjavo, ker so ga omenili v samem članku, lahko bi gledali tudi npr. Focusa, Aurisa ipd., pa bi ti njihovi izračuni mogoče še prej padli v vodo. Želel sem pač prikazat, kako verodostojna je ta primerjava.

Niti približno se ni šlo za to, kateri avto je boljši, le za to, da Veronika očitno ni vedla niti kaj je prilimala, da je ta članek nekaj na hitro spacanega skupaj in že dolgo bi radi razbili ta mit, da je Ceed poceni oz. najcenejši, ker enostavno ni (več).

No še komentar na to laž:

Malo bolj si preberi komentarje, brez kakšnega nabijanja in pametovanja je veliko uporabnikov/ljubiteljev zelo različnih znamk (recimo Mazde, Forda, Renaulta, Opela, BMW-ja, bivših lastnikov Kie, ...) povedalo, da Kia ni poceni in točno o tem je bilo spet govora. Ti pa itak ne dojameš niti najbolj enostavnih postov oz. jih jemlješ iz konteksta, obračaš po svoje in zraven živčnega fašeš, tako da težko, da boš to dojel.
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr feb 12, 2014 12:33 pm

cc09 je napisal/-a:Če je ta kia 3500 evrov cenejša, in če porabi liter več, se ta razlika izniči po 250,000 km. Tist, ki kadarkoli namerava naredit 250,000 km si ne bo kupil 1,4 bencinarja. Tudi pri prodaji rabljenega...zdaj lahko nekaj fantaziramo, ampak jaz bi anytime raje kupil 10 let starega klasik bencinarja kot 10 let starega 1,2 turbaka, pa tudi če bi bil od mercedesa, ne samo od vaga. Tako da to se bi znalo v naslednjih letih spremenit.

50 postov a še nobeden ni zložil skupaj vseh bistvenih informacij, če se je že o čisti ekonomiji prepucavate. vzdrževanje- na uradnih servisih, rezervni deli, brezosebna analiza trga oziroma zguba vrednosti po posamezni znamki/ avtu in ja tudi poraba na koncu. vsak bi primerjal svojega favorita, eden porabo vseh bencinarjev (čeprav primerjave ni, ker so si motorji že po moči toliko različni da ni možno), drugi cene novih avtov in tretji izključno porabo.

odprti clio je napisal/-a:Da, prav zabavno vas je brati. Dvoje zaljubljencev v nemca. Eni v znamko, drugi pa v prestižnega dizajnerja, ki nosi vedno in povsod izključno črnino. Tudi je presenetljivo visoka meja, do katere ste pripravljeni iti v borbi za svojo znamko.

PS. meni je Kija všeč; mi je predraga a ni edina znamka v tem košu. Se mi pa proti konkurenci tako Optima kot (novi) Cee'd peljeta, bom izbral termin, nezanesljivo. With that being said...

prosim, da me ne mečeš v nek koš, ki ne obstaja. posebaj sem poudaril, da ima lahko vsak človek nek fetiš in da ne maram hvalit svojega konja (in to mislim na znamko in poreklo), ker verjamem, da je zelo malo ljudi s podobnim fetišom. vsaj na tem forumu.

ps: nedavno sem predlagal punci, da si uredi popust na zaposlenega in kupi kaksnega twingota. glede na ceno, vzdrževanje, porabo in njene želje je bil predlog najbolj ekonomičen. je bil na seznamu tudi rio in druge znamke celega sveta, pa žal ne gre čez..

ps2: vidim, da je kia končno izdobavila avto, ki se lahko neposredno primerja z mercedes B razredom. prihaja enakovreden avto- kia CARENS. s primerjljivo opremo enakovreden po ceni, pospeških, porabi... le druga značka. vem, da moraš bit vsaj tako pogumen kot cc09, da si jo kupiš :D

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr feb 12, 2014 12:52 pm

Dude. Chill. Pisal sem pojmovno. Od kje ti sploh ideja, da sem te kategoriziral? Sploh če vzameš v zakup, da sem upošteval spletni bonton in citiral sporočilo na katero sem odgovarjal. Bolj sem ciljal na skupini ljubiteljev VAG koncerna in Kije. Obe sta zaljubljeni v "nemca" tako ali drugače (google: Schreyer; on je ta, ki je povsod odet v črno). Nadaljevanje sestavka pa tudi ima svojo težo, ki jo razumejo tisti, katerim je namenjena :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Sr feb 12, 2014 1:07 pm

Ma tista nemška primerjava je brezvezna iz več razlogov, vseeno pa dobiš pri nas neko osnovno kio ceed za 12 jurjev s klimo in takimi stvarmi, ki morajo bit, in vseeno je to dobre 3 jurje cenejše kot golf, bolj realna razlika je pa najmanj 4 jurje, morda celo 5.. Tudi če ima ta golf nekaj več opreme, je za reveže tudi ceed zadost opremljena. Za 4 jurje manj bencina golf ne bo porabil, niti ne bo pri prodaji več vreden, če je komu toliko boljši, pa to itak ni pomembno.
In jasno, da se razlika manjša ko dodajaš opremo na kio. Take avte, ki hočejo bit poceni, se kupuje v bolj osnovnih variantah. Sej tudi golf je za 17-18 jurjev že čisto v redu, če dodaš malo opreme da je čez 20 pa postane predrag. Za ta denar imaš veliko izbire že v razredu višje, ki je že v osnovi bolje opremljen. Smešno da je passat še najcenejši volkswagen.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr feb 12, 2014 1:21 pm

Prepucavanje v stilu al je boljš Cee´d al Golf sploh ni na mestu, ker se ceed lahko kvečjemu primerja s Škodo (ki je tudi VAG grupa).
Vse tole me spominja na nasvete v stilu sej so A4, Passat pa A6 v bistvu eno te isto, en je mal večji, drugi malo dražji, vse pa je isto. Tisti, ki je vse tri vozil bo pa točno vedel kaj je res in kaj ne. ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 12, 2014 2:17 pm

cc09 je napisal/-a:Ma tista nemška primerjava je brezvezna iz več razlogov, vseeno pa dobiš pri nas neko osnovno kio ceed za 12 jurjev s klimo in takimi stvarmi, ki morajo bit, in vseeno je to dobre 3 jurje cenejše kot golf, bolj realna razlika je pa najmanj 4 jurje, morda celo 5.. Tudi če ima ta golf nekaj več opreme, je za reveže tudi ceed zadost opremljena. Za 4 jurje manj bencina golf ne bo porabil, niti ne bo pri prodaji več vreden, če je komu toliko boljši, pa to itak ni pomembno.
In jasno, da se razlika manjša ko dodajaš opremo na kio. Take avte, ki hočejo bit poceni, se kupuje v bolj osnovnih variantah. Sej tudi golf je za 17-18 jurjev že čisto v redu, če dodaš malo opreme da je čez 20 pa postane predrag. Za ta denar imaš veliko izbire že v razredu višje, ki je že v osnovi bolje opremljen. Smešno da je passat še najcenejši volkswagen.

Ja saj ravno v tem, da je tista primerjava totalna brca v temo, je bil moj point! :D

Realna primerjava z najcenejšim Ceedom v Sloveniji sta Leon in Octavia 1.2 TSI 86 KM (po specifikacijah čisto primerljiva), Golfa s tem motorjem očitno pri nas ni, ki poleg nižje porabe padeta še razred nižje pri registraciji in lahko tudi pri zavarovanju (odvisno od zavarovalnice). V tem primeru je Ceed (Australian Open, omejena ponudba) cca. 1200€ cenejši od Leona (oba brez financiranja), od Octavie pa slabih 800€ (oba z brezobrestnim financiranjem, Ceed LX Fun+, tako da ima vsaj daljinsko CZ, to se mi zdi "must have"). Verjetno mi ni treba še enkrat razlagat, kaj se zgodi po nekaj letih... :)

Potem je pa tukaj še Focus 1.0 EcoBoost, ki ima porabo podobno 1.2 TSI-ju, akcijsko ceno pa na nivoju Ceeda Australian Open. Need I say more?
Slika

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Sr feb 12, 2014 2:42 pm

TI gledaš uradni cenik al kaj? Kje je octavia manj kot 16 jurjev? Ceed s centralnim in klimo je pa 13.
Po nekaj letih ti rabljenega malega turbaka ne bo kupil nihče pri zdravi pameti, tolk lahko rečemo kaj bo po par letih.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr feb 12, 2014 2:57 pm

cc09 je napisal/-a:Po nekaj letih ti rabljenega malega turbaka ne bo kupil nihče pri zdravi pameti, tolk lahko rečemo kaj bo po par letih.

Kaj bo čez par let ne ve nihče, to so samo špekulacije...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 12, 2014 3:06 pm

cc09 je napisal/-a:TI gledaš uradni cenik al kaj? Kje je octavia manj kot 16 jurjev? Ceed s centralnim in klimo je pa 13.
Po nekaj letih ti rabljenega malega turbaka ne bo kupil nihče pri zdravi pameti, tolk lahko rečemo kaj bo po par letih.

Jst pa poznam enga k ga je kupu in se veselo fura naokol. Kaj praviš na to?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 12, 2014 3:13 pm

cc09 je napisal/-a:TI gledaš uradni cenik al kaj? Kje je octavia manj kot 16 jurjev? Ceed s centralnim in klimo je pa 13.

Octavio sem gledal po konfiguratorju 1.2 TSI 86 KM, ker za brezobrestno financiranje velja polna cena, Ceeda po uradnem ceniku (redna cena, za akcijsko tudi pri Kii ne velja financiranje), Leon na avto.net in primerjava z akcijskim Ceedom. Kot sem pa že večkrat omenil, so tukaj še Focus, Astra, Megane, ...

Po par letih bodo cene goriva še višje, registracija verjetno še dražja in slej ali prej bomo fasali tudi kakšne "eko" davke, tako da se ne morem strinjat s tabo, možno da bodo ravno mali turbaki zaradi še večjega razpona med stroški popularni tudi pri rabljenih.
Slika

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Sr feb 12, 2014 5:31 pm

Sam spremljam to temo, ker si lastim Kio, o MB ali Golfu nisem prebral še niti ene, ker ne najdem praktično nobenega skupnega imenovalca.

Me pa zanima Tommy, kaj tebe žene v to nepopustljivo pisanje, čeprav po napisanem skorajda preziraš to znamko?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr feb 12, 2014 5:54 pm

comfortably numb je napisal/-a: Me pa zanima Tommy, kaj tebe žene v to nepopustljivo pisanje, čeprav po napisanem skorajda preziraš to znamko?

Ha ha. Največji ignorant Kie, pa vseeno največ se ga tu čuje :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr feb 12, 2014 7:19 pm

Gosic je napisal/-a:
srcnik je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Nevem, ali se ti delaš norega ali kaj?

Hahaha, sam ti pa si res en biser; opažam tudi drugje, da ti je potrebno vse detajlno razložit, ker si pa res sam ne prideš nič gor.

Kam ne pridem? Na Triglav?

Če bi bil tak biser, za kakršnega se očitno imaš, bi lahko opazil, da je bila poraba podana na nedoločen motor in gorivo. Ampak očitno nisi tak biser, tako da ko boš tak biser: takrat me lahko sodiš, da potrebujem detajlne razlage. Do takrat pa veselo hodi gor, ker tu nisi sam.
Sicer pa je dokaz da imam opravka z biserom intelegentno virtualno zapisan smeh.

Logika v überlauf

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Sr feb 12, 2014 8:30 pm

ban je napisal/-a:

Jst pa poznam enga k ga je kupu in se veselo fura naokol. Kaj praviš na to?

Kolk starega in s kolk km je pa lahko kupil, če obstajajo par let. Kaj pravim? Vso srečo, ker jo bo potreboval. Verjetno bo pa eden tistih junakov, ki se veselijo da mu VW že 20,000 km dela brez problema.
1,2 tsi imajo že od novega problema, me prav zanima če bojo tudi pri 10 let starih zastonj menjali verige.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov