Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a Energetik81 Če jun 07, 2012 9:46 am

malivelikan je napisal/-a:Glede na to da sem "ubogal" indikator prestav, sem vozil z cca 1500 obrati (razen seveda na AC). Očitno je to po vašem mnenju napaka? S koliko obrati je torej priporočljivo vozit? Seveda ga pogosto "navijem" ob speljevanju, ker ne maram mečkat pri zeleni luči.
Tankam običajo parkrat 95, nato 100 itd. Torej naj zdaj tankam samo izključno 100tko?
Če se ne motim, ti piše v uporabniških navodilih, da je priporočljivo tankati vsaj 98 oktanca. A noben ne bere navodil? Ja, tankaj 100.
1500rpm je povsem OK za enakomerno vožnjo po vodoravni cesti. Logično pa da je pri pospeševanju, prehitevanju, klancih potrebno v višje obrate. Ampak če se pelješ 60km/h po ravnem je pa 1500rpm povsem OK.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če jun 07, 2012 10:04 am

Za verigo si lahko brez skrbi, ker je znana napaka za katero poteka akcija. Tudi po izteku garancije bo upoštevana 100% kulanca... zagotovo brezplačna menjava.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

malivelikan
Nov uporabnik

Napisal/-a malivelikan Če jun 07, 2012 12:07 pm

Energetik81 je napisal/-a:Če se ne motim, ti piše v uporabniških navodilih, da je priporočljivo tankati vsaj 98 oktanca. A noben ne bere navodil? Ja, tankaj 100.

Prodajalec mi je tarkat rekel, da naj tankam kar 95, vsake toliko pa 100, da malo "spiham" motor... A 98 sploh še kdo prodaja? Se mi zdi da povsod vidim le 95 in 100.
100tka ni toliko dražja, tako da bom od zdaj naprej to tankal.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Če jun 07, 2012 1:45 pm

KlemenP je napisal/-a:
malivelikan je napisal/-a:Glede na to da sem "ubogal" indikator prestav, sem vozil z cca 1500 obrati (razen seveda na AC). Očitno je to po vašem mnenju napaka? S koliko obrati je torej priporočljivo vozit? Seveda ga pogosto "navijem" ob speljevanju, ker ne maram mečkat pri zeleni luči.
Tankam običajo parkrat 95, nato 100 itd. Torej naj zdaj tankam samo izključno 100tko?

Jst že od samga začetka tankam izključno 100 na OMW, ker naj bi bil to najboljši bencin, vsaj tako so mi priporočili tam kjer sem avto kupil.

malivelikan je napisal/-a:Avta ne mislim prodajat, ker še nisem odplačal kredita. A naj torej zahtevam, da zamenjajo verigo, čeprav ni prav nobenih znakov, da bi bilo kaj narobe z njo? Malo dvomim, da bodo na servisu kar tako na mojo prošnjo zamenjali, če res ni nič narobe.

Verige ti ne bodo menjali če ni potrebe po tem, poleg tega pa mislim da tvoj avto že ima novo verigo, če ne ga imaš pa tako ali tako v garanciji.

Jst bi pomoje če bi imel še enkrat možnost za isti denar najverjetneje kupil Octavio 1.6 TDI :P

Tudi jaz, karavanko. Ampak ni stvar debate...
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če jun 07, 2012 1:58 pm

malivelikan je napisal/-a:Sam imam Polo 1.2TSI, marec 2011. Do zdaj nisem imel problemov in se zato zelo zahvaljujem tukajšnjim komentatorjem, da ste me tako prestrašili, da zdaj ob vsaki vožnji samo čakam, kdaj bo motor razneslo :twisted: :twisted: :twisted:

Z motorjem nisem do zdaj imel nobenih večjih problemov. Sicer je res, da je avto v prostem teku od nakupa naprej nekoliko treslo. Temu ne bi posvečal pozornosti, če se ne bi očetu na golfu (atmosferskem) pred 15 leti to dogajalo in so mu v okviru garancije zamenjali celoten motor. Zato sem to omenil na rednem servisu marca letos, in so dodali podložko. Od takrat naprej ne trese nič več, se mi pa zdi, da je malo zgubil na moči.

Glede na to da sem "ubogal" indikator prestav, sem vozil z cca 1500 obrati (razen seveda na AC). Očitno je to po vašem mnenju napaka? S koliko obrati je torej priporočljivo vozit? Seveda ga pogosto "navijem" ob speljevanju, ker ne maram mečkat pri zeleni luči.

Avta ne mislim prodajat, ker še nisem odplačal kredita. A naj torej zahtevam, da zamenjajo verigo, čeprav ni prav nobenih znakov, da bi bilo kaj narobe z njo? Malo dvomim, da bodo na servisu kar tako na mojo prošnjo zamenjali, če res ni nič narobe.

Vidim da se tukaj greste politiko in religijo, od absolutnega smrtnega sovraštva do božanskega čaščenja. Sam nisem pristaš nobene znamke, samo je oče zamenjal nekaj VWjev, tako da sem jih navajen in mi je bilo lažje kupit VW, saj je oče poznal prodajalce itd. Se ne spoznam dovolj na avtomobile, da bi lahko imel mnenje, katera znamka je boljša in katera slabša. Službeno sem vozil nekaj drugih vozil (Renaulte, BMWje itd.), pa nimam občutka, da bi bilo kaj bolje ali slabše kot moj avto.

Ma nimaš se kej sekirat. Vozi kakor ti paše in je. Pred iztekom garancije (če boš avtomobil še imel) bodi mal bolj pozoren na kake čudne znake in če se ti bo zdelo da takrat nekaj ni uredu, ga pelji, naj pregledajo/zamenjajo pod garancijo in si miren.
Način vožnje (previsoki/prenizki vrtljaji itd itd) je po mojem bolj ko ne usluga naslednjemu kupcu. Jaz po naravi mal bolj pazim avtomobil, zato so naslednji kupci tolk bolj hvaležni, da pa bi kaj posebno vplivalo na ceno pri prodaji, pa ne ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če jun 07, 2012 2:24 pm

ejsim je napisal/-a:
Ma nimaš se kej sekirat. Vozi kakor ti paše in je. Pred iztekom garancije (če boš avtomobil še imel) bodi mal bolj pozoren na kake čudne znake in če se ti bo zdelo da takrat nekaj ni uredu, ga pelji, naj pregledajo/zamenjajo pod garancijo in si miren.
Način vožnje (previsoki/prenizki vrtljaji itd itd) je po mojem bolj ko ne usluga naslednjemu kupcu. Jaz po naravi mal bolj pazim avtomobil, zato so naslednji kupci tolk bolj hvaležni, da pa bi kaj posebno vplivalo na ceno pri prodaji, pa ne ;)

x2. ;)

lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jun 08, 2012 11:35 am

V anketi manjka odgovor: "Avta s TSI motorjem si ne lastim, niti nimam z njim kakršnihkoli izkušenj" Tako bi dobili odgovor, kolikšen procent v tej debati sodelujočih dejansko vozi avtomobile s temi motorji. =P
Antiznačkar po prepričanju

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jun 08, 2012 11:46 am

King1 je napisal/-a:
ejsim je napisal/-a:

x2. ;)

lp

x3

Polo78 je napisal/-a:V anketi manjka odgovor: "Avta s TSI motorjem si ne lastim, niti nimam z njim kakršnihkoli izkušenj" Tako bi dobili odgovor, kolikšen procent v tej debati sodelujočih dejansko vozi avtomobile s temi motorji. =P

x2

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne jun 10, 2012 12:28 pm

mene zanima, če vsi TSI motorji so taki bolj smeti? ali to velja za prve serije?

simonk
Novinec

Kraj: 9000

Napisal/-a simonk Ne jun 10, 2012 1:03 pm

Mene zanima ali je res da ima večina TSI-jev dvomasni vztrajnik?

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Ne jun 10, 2012 1:56 pm

MRV je napisal/-a:mene zanima, če vsi TSI motorji so taki bolj smeti? ali to velja za prve serije?

Z letom 2012 naprej naj bi težave odpravili.
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe jun 15, 2012 2:59 pm

Kolega ima golfa 1.2tsi starega približno 2 leti in ima prevoženih 35k km. Mašina dela kot mora, brez cukanj, sumljivih zvokov itd. Ima še en mesec do izteka redne garancije in do zdaj ni imel problemov. skrbi ga, da mu ne bi ravno par mesecev iz garancije kej riknilo, zato bi probal servisirati kar je možno še pod garancijo. Koliko velike možnosti ima da so ventili zapacani in da bo ketna vsak čas začela ropotat? Je možna še kakšna težava glede motorja?

kinky
Nov uporabnik

Re: 1.2TSI problemi

Napisal/-a kinky Po jun 18, 2012 9:18 pm

kinky je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Obstaja vec vrst odprav serijskih napak. Od tihe odprave kot se dogaja pri 1.2 tsi masinah, do javnega vpoklica kadar gre za varnostno relevantne napake

Zdravo,
meni se zdi, da so problemi z 1.2 TSI motorji zelo varnostno relevantna napaka, če ti avto zgubi vso moč na klancu na Lomu in moraš na odstavni pas, medtem pa ti šleper z 100 na uro blenda zadaj, dokler se voziš po odstavnem pasu do Unca 40 na uro.
Kakorkoli, dobil avto s servisa. Dodali so podložko, je vidna s prostim očesom. Verigo niso menjali. Danes je avto bil na soncu, tako da rožljanja, prvič od kar ga imam ni blo slišat.
Srečno

zdravo,
update po treh tednih, odkar je avto 1.2 TSI prišel s servisa, po vstavljeni podložki.
Veriga se je začela oglašat nenormalno glasno pri hladnem vžigu. Ne samo glasno, temveč grdo glasno. Potem se vse umiri, mi pa res gre na jetra.
Počakam še en teden in potem jim grem cvret bubrege na servis.
Poročam
lp

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Kraj: Malečnik

Napisal/-a damchy Pe jun 29, 2012 6:33 am

Pozdravljeni,

eno vprašanje za tiste, ki so vam že menjali verigo, dodali podložko in update software-a... A so vam to kam vpisali v servisno knjigo ali kaj podobnega?
Namreč meni so menjali verigo, in posodobili software, podložke niso vgradili, ampak vpisali pa niso ničesar nikamor!

Lp D.
VW Touran 1.2 TSI 03/2012

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Pe jun 29, 2012 7:10 am

Tudi jaz sem imel enkrat izredno menjavo na servisu (sicer ni bilo nič v povezavi z 1.2TSI ipd. motorji), pa tudi niso nič zapisali v servisno knjigo. Zaznamek o menjavi je ostal samo na servisu in na mojo željo, ga lahko dobim samo na vpogled, ker je dokument interne narave. Edino kar je, sem pa dobil za podpisat delovni nalog, da je bilo delo opravljeno, kot neko potrdilo, da sem seznanjen pač.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Pe jun 29, 2012 8:43 am

damchy je napisal/-a:Pozdravljeni,

eno vprašanje za tiste, ki so vam že menjali verigo, dodali podložko in update software-a... A so vam to kam vpisali v servisno knjigo ali kaj podobnega?
Namreč meni so menjali verigo, in posodobili software, podložke niso vgradili, ampak vpisali pa niso ničesar nikamor!

Lp D.

Poglej tam kjer imaš rezervno kolo, tam dajejo nalepke, vsaj meni so jih. Sem pa bil pri vsakem servisu prisoten, razen pri menjavi verige :)

LP!

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Napisal/-a damchy Pe jun 29, 2012 8:57 am

KlemenP je napisal/-a:
damchy je napisal/-a:Pozdravljeni,

Lp D.

Poglej tam kjer imaš rezervno kolo, tam dajejo nalepke, vsaj meni so jih. Sem pa bil pri vsakem servisu prisoten, razen pri menjavi verige :)

LP!

Sem preveril, pa je nalepka not, ampak so same kode neke gor, tak da za nepoznavalca ni nič razvidno. :-)

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Pe jun 29, 2012 11:07 am

damchy je napisal/-a:Sem preveril, pa je nalepka not, ampak so same kode neke gor, tak da za nepoznavalca ni nič razvidno. :-)

Jah vse kar ti lahko rečem je, da grem lahko jst pogledat svoje kode :P Al pa da probaš pogooglat oz. na kšnih VW forumih povprašat al pa na servis poklicat magar :D nevem

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe jun 29, 2012 11:29 am

sto kodo ki je na akcijski nalepki lahko na vsakem pooblaščencu v evropi oz na svetu preveriš katera akcija je že bila nareta na tvojem vozilu. sicer pa itak servisni svetovalec preveri katere akcije so bile oz katere še morajo biti narete za tvoje/vaše vozilo. edino smotano je da so te akcijske nalepke iz zelo nekvalitetnega materijala in če pride zraven voda je zanič... :huh:

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Napisal/-a damchy Pe jun 29, 2012 11:35 am

fantom je napisal/-a:sto kodo ki je na akcijski nalepki lahko na vsakem pooblaščencu v evropi oz na svetu preveriš katera akcija je že bila nareta na tvojem vozilu. sicer pa itak servisni svetovalec preveri katere akcije so bile oz katere še morajo biti narete za tvoje/vaše vozilo. edino smotano je da so te akcijske nalepke iz zelo nekvalitetnega materijala in če pride zraven voda je zanič... :huh:

To pa sn opazil ja, to bi blo bolje, če bi v servisno nalepli, ne pa tam v kuferamu, ko se ti hitro kaj polije :-)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov