malivelikan je napisal/-a:Sam imam Polo 1.2TSI, marec 2011. Do zdaj nisem imel problemov in se zato zelo zahvaljujem tukajšnjim komentatorjem, da ste me tako prestrašili, da zdaj ob vsaki vožnji samo čakam, kdaj bo motor razneslo
Z motorjem nisem do zdaj imel nobenih večjih problemov. Sicer je res, da je avto v prostem teku od nakupa naprej nekoliko treslo. Temu ne bi posvečal pozornosti, če se ne bi očetu na golfu (atmosferskem) pred 15 leti to dogajalo in so mu v okviru garancije zamenjali celoten motor. Zato sem to omenil na rednem servisu marca letos, in so dodali podložko. Od takrat naprej ne trese nič več, se mi pa zdi, da je malo zgubil na moči.
Glede na to da sem "ubogal" indikator prestav, sem vozil z cca 1500 obrati (razen seveda na AC). Očitno je to po vašem mnenju napaka? S koliko obrati je torej priporočljivo vozit? Seveda ga pogosto "navijem" ob speljevanju, ker ne maram mečkat pri zeleni luči.
Tankam običajo parkrat 95, nato 100 itd. Torej naj zdaj tankam samo izključno 100tko?
Avta ne mislim prodajat, ker še nisem odplačal kredita. A naj torej zahtevam, da zamenjajo verigo, čeprav ni prav nobenih znakov, da bi bilo kaj narobe z njo? Malo dvomim, da bodo na servisu kar tako na mojo prošnjo zamenjali, če res ni nič narobe.
Vidim da se tukaj greste politiko in religijo, od absolutnega smrtnega sovraštva do božanskega čaščenja. Sam nisem pristaš nobene znamke, samo je oče zamenjal nekaj VWjev, tako da sem jih navajen in mi je bilo lažje kupit VW, saj je oče poznal prodajalce itd. Se ne spoznam dovolj na avtomobile, da bi lahko imel mnenje, katera znamka je boljša in katera slabša. Službeno sem vozil nekaj drugih vozil (Renaulte, BMWje itd.), pa nimam občutka, da bi bilo kaj bolje ali slabše kot moj avto.