comfortably numb je napisal/-a:Sam spremljam to temo, ker si lastim Kio, o MB ali Golfu nisem prebral še niti ene, ker ne najdem praktično nobenega skupnega imenovalca.
Me pa zanima Tommy, kaj tebe žene v to nepopustljivo pisanje, čeprav po napisanem skorajda preziraš to znamko?
cc09 je napisal/-a:ban je napisal/-a:cc09 je napisal/-a:TI gledaš uradni cenik al kaj? Kje je octavia manj kot 16 jurjev? Ceed s centralnim in klimo je pa 13.
Po nekaj letih ti rabljenega malega turbaka ne bo kupil nihče pri zdravi pameti, tolk lahko rečemo kaj bo po par letih.
Jst pa poznam enga k ga je kupu in se veselo fura naokol. Kaj praviš na to?
Kolk starega in s kolk km je pa lahko kupil, če obstajajo par let. Kaj pravim? Vso srečo, ker jo bo potreboval. Verjetno bo pa eden tistih junakov, ki se veselijo da mu VW že 20,000 km dela brez problema.
1,2 tsi imajo že od novega problema, me prav zanima če bojo tudi pri 10 let starih zastonj menjali verige.
ban je napisal/-a:cc09 je napisal/-a:ban je napisal/-a:cc09 je napisal/-a:TI gledaš uradni cenik al kaj? Kje je octavia manj kot 16 jurjev? Ceed s centralnim in klimo je pa 13.
Po nekaj letih ti rabljenega malega turbaka ne bo kupil nihče pri zdravi pameti, tolk lahko rečemo kaj bo po par letih.
Jst pa poznam enga k ga je kupu in se veselo fura naokol. Kaj praviš na to?
Kolk starega in s kolk km je pa lahko kupil, če obstajajo par let. Kaj pravim? Vso srečo, ker jo bo potreboval. Verjetno bo pa eden tistih junakov, ki se veselijo da mu VW že 20,000 km dela brez problema.
1,2 tsi imajo že od novega problema, me prav zanima če bojo tudi pri 10 let starih zastonj menjali verige.
Golf VI 1.4 TSI, letnik 08, kupljen 2011 z 40 kkm, sedaj ima narejenih okoli 80 kkm. Veriga dela BP tako kot vse ostalo. Mislm pa, da so prvi TSI prišli ven leta 06, ki so imeli še kompresor in turbino.
cc09 je napisal/-a:Po šestih ne, po desetih bo pa imel marsikater 200,000, in danes je tak golf vreden še zmeraj 4-5 jurjev. 10 let star 1,2 tsi (ali 1,0 ecoboost) z 200,000 ne bo vreden nič več kot podobna kia. Jaz pa ne bi dal niti tolk zanj.
Marek_ je napisal/-a:@cc09 VW je znan po temu, da izredno ceni svoje stranke in prevzema popolno odgovornost napak, ki so posledica njihove nekompetentnosti...
comfortably numb je napisal/-a:Ne rabim nič kopirat, po tvojem pisanju sem dobil pač tak vtis. To, da preziraš ljudi, je še veliko slabše...
Kaj pišeš v temah o VW-ju ne vem in me niti ne zanima, tako se še enkrat postavlja prvotno zastavljeno vprašanje, čemu vztrajaš tu?
Mnenje si pa vsak ustvari svoje, zakaj bi moral nekdo spremeniti svoje mnenje na podlagi nekega Tommyja iz Avtomobilizma? Jaz sem ti tudi lepo predstavil svojo konkretno izkušnjo z dejstvi v primerjavi Kia/VW, pa je nisi prav tako nisi priznal in jo ignorilal.
cc09 je napisal/-a:Pa tudi 8 jurjev za 6 let starega golfa, ki je nov stal 18-20, je precej slaba cena. Ta kia pa ni bila več kot 13, verjetno še manj. V procentih je izgubila približno enako, v denarju pa itak manj.
Veronika.borghesi je napisal/-a:Marek_ je napisal/-a:@cc09 VW je znan po temu, da izredno ceni svoje stranke in prevzema popolno odgovornost napak, ki so posledica njihove nekompetentnosti...
Ne piši takšnih stvari, te bo še kdo, ki težko bere nemške primerjalne teste, izločil iz te debate in te etiketiral s perutnino. Dobro, da je tema namenjena cee'du.
cc09 je napisal/-a:Takrat sem jaz kupoval nov avto in dobro vem koliko je stal golf. Osnovni je bil 16,500 evrov, z 1,6 motorjem in 102 konji, z ročno klimo in brez tempomata, litih platišč itd. Še danes je 1,2 tsi s takšno opremo 18-19 jurjev, tisto je pa 1,4 tsi. In takrat na vrhuncu zapravljanja ziher ni bil cenejši kot danes, na dnu krize. Osnovni pro-ceed je bil pa 10,990, malo boljši motor, malo boljša oprema (še zmeraj nima niti tempomata), dvomim da je bil več kot 13,500. Imaš pa tudi na avto-magazinu test takega golfa, ista oprema, le da je dizel 105 konjev, cena 20,500, 1,4 tsi ni bil bistveno cenejši. O popustih pri vw si pa lahko takrat sanjal. No, morda 500 evrov.
cc09 je napisal/-a:Jaz imam svoj spomin. Vem tudi koliko je stal rabbit ki je bil najcenejši golf 6 do takrat. 5ko tdi za 16,500 si morda dobil, 6ke pa ne, in tudi tista petka je lahko imela doplačano avtomatsko klimo, ni imela pa esp-ja in še kupa drugih normalnih stvari.
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov