Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Marek_
Poznavalec foruma

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a Marek_ Sr feb 12, 2014 9:58 pm

@cc09 VW je znan po temu, da izredno ceni svoje stranke in prevzema popolno odgovornost napak, ki so posledica njihove nekompetentnosti...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 13, 2014 12:37 am

comfortably numb je napisal/-a:Sam spremljam to temo, ker si lastim Kio, o MB ali Golfu nisem prebral še niti ene, ker ne najdem praktično nobenega skupnega imenovalca.

Me pa zanima Tommy, kaj tebe žene v to nepopustljivo pisanje, čeprav po napisanem skorajda preziraš to znamko?

Bodi prijazen, pa mi prosim kopiraj to napisano, kjer ti dobiš vtis, da "skorajda preziram to znamko". Kje Kio žalim, zaničujem ali kaj podobnega? Je pa res, da preziram ljudi, ki si ustvarijo neko mnenje (na tem forumu predvsem o avtomobilih ali pa npr. cestni kulturi), ki je skregano z resnico in tudi ko jim z dejstvi dokažeš, da se motijo, tega nočejo priznat oz. začnejo prirejat izjave, to ignorirajo ipd. Če bi spremljal še kakšno drugo temo, bi slej ali prej opazil, da bom podobno reagiral tudi če ima kdo kakšne nadrealne predstave o VW-ju. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če feb 13, 2014 7:23 am

cc09 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
cc09 je napisal/-a:TI gledaš uradni cenik al kaj? Kje je octavia manj kot 16 jurjev? Ceed s centralnim in klimo je pa 13.
Po nekaj letih ti rabljenega malega turbaka ne bo kupil nihče pri zdravi pameti, tolk lahko rečemo kaj bo po par letih.

Jst pa poznam enga k ga je kupu in se veselo fura naokol. Kaj praviš na to?

Kolk starega in s kolk km je pa lahko kupil, če obstajajo par let. Kaj pravim? Vso srečo, ker jo bo potreboval. Verjetno bo pa eden tistih junakov, ki se veselijo da mu VW že 20,000 km dela brez problema.
1,2 tsi imajo že od novega problema, me prav zanima če bojo tudi pri 10 let starih zastonj menjali verige.

Golf VI 1.4 TSI, letnik 08, kupljen 2011 z 40 kkm, sedaj ima narejenih okoli 80 kkm. Veriga dela BP tako kot vse ostalo. Mislm pa, da so prvi TSI prišli ven leta 06, ki so imeli še kompresor in turbino.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če feb 13, 2014 7:34 am

Ne rabim nič kopirat, po tvojem pisanju sem dobil pač tak vtis. To, da preziraš ljudi, je še veliko slabše...

Kaj pišeš v temah o VW-ju ne vem in me niti ne zanima, tako se še enkrat postavlja prvotno zastavljeno vprašanje, čemu vztrajaš tu?

Mnenje si pa vsak ustvari svoje, zakaj bi moral nekdo spremeniti svoje mnenje na podlagi nekega Tommyja iz Avtomobilizma? Jaz sem ti tudi lepo predstavil svojo konkretno izkušnjo z dejstvi v primerjavi Kia/VW, pa je nisi prav tako nisi priznal in jo ignorilal.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če feb 13, 2014 7:54 am

"Prvi" TSIji so prišli s prejšnjo Jetto, spomnim se, ker jih je bilo treba v Luki vleči naokoli, ker niso vžgale...

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če feb 13, 2014 8:04 am

ban je napisal/-a:
cc09 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
cc09 je napisal/-a:TI gledaš uradni cenik al kaj? Kje je octavia manj kot 16 jurjev? Ceed s centralnim in klimo je pa 13.
Po nekaj letih ti rabljenega malega turbaka ne bo kupil nihče pri zdravi pameti, tolk lahko rečemo kaj bo po par letih.

Jst pa poznam enga k ga je kupu in se veselo fura naokol. Kaj praviš na to?

Kolk starega in s kolk km je pa lahko kupil, če obstajajo par let. Kaj pravim? Vso srečo, ker jo bo potreboval. Verjetno bo pa eden tistih junakov, ki se veselijo da mu VW že 20,000 km dela brez problema.
1,2 tsi imajo že od novega problema, me prav zanima če bojo tudi pri 10 let starih zastonj menjali verige.

Golf VI 1.4 TSI, letnik 08, kupljen 2011 z 40 kkm, sedaj ima narejenih okoli 80 kkm. Veriga dela BP tako kot vse ostalo. Mislm pa, da so prvi TSI prišli ven leta 06, ki so imeli še kompresor in turbino.

1,4 ni strašno majhen turbak, kilometri so pa mizerni. Sem kar dobro uganil, da bo kar srečen, ko bo par 10,000 km naredil brez problema in že razglašal svojo zmago. Moj korejec ima skoraj dvakrat tolk km brez problema pa si ne bi še upal rečt, da je dober...naj naredi 250-300, potem bomo rekli, ali je kaj vreden ali ne.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če feb 13, 2014 9:01 am

Kdor kup bencinarja itak verjetno ne dela po 20 kkm na letno, tak si kup dizla, tako da ne moreš pričakovat, da bo mel 6 let star avto 200 kkm.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če feb 13, 2014 9:35 am

Po šestih ne, po desetih bo pa imel marsikater 200,000, in danes je tak golf vreden še zmeraj 4-5 jurjev. 10 let star 1,2 tsi (ali 1,0 ecoboost) z 200,000 ne bo vreden nič več kot podobna kia. Jaz pa ne bi dal niti tolk zanj.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če feb 13, 2014 9:48 am

cc09 je napisal/-a:Po šestih ne, po desetih bo pa imel marsikater 200,000, in danes je tak golf vreden še zmeraj 4-5 jurjev. 10 let star 1,2 tsi (ali 1,0 ecoboost) z 200,000 ne bo vreden nič več kot podobna kia. Jaz pa ne bi dal niti tolk zanj.

se ne strinjam, 6 let star golf tsi je še vedno vreden nekje okol 8.000€ in več
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=788 ... 01.4%20TSI
dam še enga, smao tole mi deluje bolj kot šala :mrgreen:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=729 ... e%20%201.4

medtem ko primerljiva kia ceed z podobno močjo in opremo, ki je celo bolj bogata okoli 6.000 € ali manj (tale ziher nima realnih km)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=806 ... rts%20Pack

Jaz pa ne bi dal niti tolk zanj.
Seveda imaš vso pravico, tako kot jaz ne bi kupil novo kio, ampak nikoli ne reci nikoli ;)

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če feb 13, 2014 10:06 am

Škoda pisat, če ne znaš brat. Za kolk starega golfa sem napisal, da je še zmeraj vreden 4-5 jurjev? Za kolk starega sem napisal, da ne bo vreden nič več kot podobna kia?
Pa tudi 8 jurjev za 6 let starega golfa, ki je nov stal 18-20, je precej slaba cena. Ta kia pa ni bila več kot 13, verjetno še manj. V procentih je izgubila približno enako, v denarju pa itak manj.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če feb 13, 2014 10:12 am

Mirna bosna

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Če feb 13, 2014 10:23 am

Marek_ je napisal/-a:@cc09 VW je znan po temu, da izredno ceni svoje stranke in prevzema popolno odgovornost napak, ki so posledica njihove nekompetentnosti...

Ne piši takšnih stvari, te bo še kdo, ki težko bere nemške primerjalne teste, izločil iz te debate in te etiketiral s perutnino. Dobro, da je tema namenjena cee'du. :rofl
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 13, 2014 1:42 pm

comfortably numb je napisal/-a:Ne rabim nič kopirat, po tvojem pisanju sem dobil pač tak vtis. To, da preziraš ljudi, je še veliko slabše...

Kaj pišeš v temah o VW-ju ne vem in me niti ne zanima, tako se še enkrat postavlja prvotno zastavljeno vprašanje, čemu vztrajaš tu?

Mnenje si pa vsak ustvari svoje, zakaj bi moral nekdo spremeniti svoje mnenje na podlagi nekega Tommyja iz Avtomobilizma? Jaz sem ti tudi lepo predstavil svojo konkretno izkušnjo z dejstvi v primerjavi Kia/VW, pa je nisi prav tako nisi priznal in jo ignorilal.

Evo, pa si naredil točno to, kar sem govoril, da me moti... :roll: Jaz govorim o konkretnih zadevah, konkretnih številkah, dejstvih, ti pa o subjektivnih mnenjih in svojih zblojenih vtisih. Moje objektivne poste komentiraš s subjektivnimi mnenji in vtisi. Bodi car, pa mi odgovori na čisto konkretno vprašanje, ne pa da še vse skupaj stopnjuješ z izjavami, da bi nekdo moral spremenit mnenje zaradi mene. :roll: Poišči en post, kjer sem napisal, da je Kia oh in sploh slab avtov, kje sem koga prepričeval, da jo je neumno kupit, kje je kak prezir? Pišem o številkah, nazaj pa dobim jamranje oz. totalno prirejene in nerealne številke.

Recimo to:

cc09 je napisal/-a:Pa tudi 8 jurjev za 6 let starega golfa, ki je nov stal 18-20, je precej slaba cena. Ta kia pa ni bila več kot 13, verjetno še manj. V procentih je izgubila približno enako, v denarju pa itak manj.

Če je kdo za tega Golfa dal leta 2008 18-20 jurjev, je moral praktično na kolenih prosit, da mu ne dajo nobenega popusta oz. da mu vzamejo čim več denarja. Po drugi strani je pa dobro opremljena Kia z močnejšim bencinskim motorjem (ne z vstopnim) takrat kao stala kakšnih 12 jurčkov. Enemu nabit ceno gor, drugemu malo spustit, pa pridemo do tega, da je Golf bil mogoče celo slabih 8 jurjev dražji v štartu, kar je totalna nebuloza.

Da ne govorimo o osebi, ki jo je težko kaj drugega kot prezirat, čeprav, roko na srce, si bolj zasluži usmiljenje:

Veronika.borghesi je napisal/-a:
Marek_ je napisal/-a:@cc09 VW je znan po temu, da izredno ceni svoje stranke in prevzema popolno odgovornost napak, ki so posledica njihove nekompetentnosti...

Ne piši takšnih stvari, te bo še kdo, ki težko bere nemške primerjalne teste, izločil iz te debate in te etiketiral s perutnino. Dobro, da je tema namenjena cee'du. :rofl

Ženska po več nazornih razlagah še vedno ni skapirala, da na njenem linku ni šlo absolutno za noben primerjalni test. Kot da je šla vmes na izlet na Mars in je spregledala vse odgovore nanj ali jih pa prebrala zadeta, ker druge razlaga ni, da bi še vedno terala takšno "logiko".
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če feb 13, 2014 2:04 pm

Takrat sem jaz kupoval nov avto in dobro vem koliko je stal golf. Osnovni je bil 16,500 evrov, z 1,6 motorjem in 102 konji, z ročno klimo in brez tempomata, litih platišč itd. Še danes je 1,2 tsi s takšno opremo 18-19 jurjev, tisto je pa 1,4 tsi. In takrat na vrhuncu zapravljanja ziher ni bil cenejši kot danes, na dnu krize. Osnovni pro-ceed je bil pa 10,990, malo boljši motor, malo boljša oprema (še zmeraj nima niti tempomata), dvomim da je bil več kot 13,500. Imaš pa tudi na avto-magazinu test takega golfa, ista oprema, le da je dizel 105 konjev, cena 20,500, 1,4 tsi ni bil bistveno cenejši. O popustih pri vw si pa lahko takrat sanjal. No, morda 500 evrov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 13, 2014 2:55 pm

Ti govoriš o cenah po ceniku in ta cena 16.500€ za osnovnega bencinarja z ročno klimo je smešna. Leta 2005 si dobil 1.9 TDI-ja z dvoconsko klimo, sredinskim naslonom za roko in še nekaj malenkostmi, skratka več od osnove za 16.700€. Pozneje je bil tak avto z več opreme še cenejši, skratka celo manj od tega, kar ti navajaš za osnovnega bencinarja s popustom, tako da se nikakor ne morem strinjat, sploh pa pri zadnjih letnikih, ko je bila 6-ka že pred pragom.

@comfortably numb: Sem še enkrat poiskal tisto tvojo izkušnjo in ne vem, kaj točno naj bi jaz tam dalje komentiral. Podal si nek zelo površen "račun" (Golf brez popusta, ni omenjena vrednost avta, ki si ga dal v račun, primerjal si dizla in bencinarja, ...), jasno povedal, da ti je Ceed vizualno zelo všeč, da se ti ni dalo ukvarjat s prodajo starega avta, da ti je praktično vseeno za zmogljivosti ipd. Ne vem, kako naj bi se na to odzval. Jaz na tak način ne bi nikoli kupoval avta, Ceed mi razen sprednjega konca ni nek vizualni presežek, sem bistveno bolj zahteven glede zmogljivosti, lege na cesti itd., ampak ne vidim razloga, zakaj bi imel kaj proti tvojemu nakupu, si pač kupil avto, ki ti je všeč, na način, ki se ti je zdel pravilen, tvoj denar, tvoja stvar.
Slika

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če feb 13, 2014 5:09 pm

Nisem napisal kaj naj bi komentiral, splošen vtis o tvojem pisanju sem podal. Tisti moj izračun ni prav nič površen. Gre za to, da imam vsaj dejansko izkušnjo s Kio napram tebi.
To da sem jaz vzel dizel, Golf pa bi bil bencinar je še en razmak v ceni in stroškom v dobro Kii. Da bi primerjal oba dizla bi bila razlika še večja. Meni tudi to šteje, da so mi vzeli moj avto v račun za recimo spodobno ceno. Mogoče bi lahko izsilil tudi odkup avtomobila, ampak bi bila cena še manjša za moj stari avto. Do popustov nisem bil upravičen.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe feb 14, 2014 7:23 am

cc09 je napisal/-a:Takrat sem jaz kupoval nov avto in dobro vem koliko je stal golf. Osnovni je bil 16,500 evrov, z 1,6 motorjem in 102 konji, z ročno klimo in brez tempomata, litih platišč itd. Še danes je 1,2 tsi s takšno opremo 18-19 jurjev, tisto je pa 1,4 tsi. In takrat na vrhuncu zapravljanja ziher ni bil cenejši kot danes, na dnu krize. Osnovni pro-ceed je bil pa 10,990, malo boljši motor, malo boljša oprema (še zmeraj nima niti tempomata), dvomim da je bil več kot 13,500. Imaš pa tudi na avto-magazinu test takega golfa, ista oprema, le da je dizel 105 konjev, cena 20,500, 1,4 tsi ni bil bistveno cenejši. O popustih pri vw si pa lahko takrat sanjal. No, morda 500 evrov.

:roll: A se ti sploh zavedaš kakšne bedarije pišeš?

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe feb 14, 2014 7:38 am

Jaz imam svoj spomin. Vem tudi koliko je stal rabbit ki je bil najcenejši golf 6 do takrat. 5ko tdi za 16,500 si morda dobil, 6ke pa ne, in tudi tista petka je lahko imela doplačano avtomatsko klimo, ni imela pa esp-ja in še kupa drugih normalnih stvari.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe feb 14, 2014 7:46 am

cc09 je napisal/-a:Jaz imam svoj spomin. Vem tudi koliko je stal rabbit ki je bil najcenejši golf 6 do takrat. 5ko tdi za 16,500 si morda dobil, 6ke pa ne, in tudi tista petka je lahko imela doplačano avtomatsko klimo, ni imela pa esp-ja in še kupa drugih normalnih stvari.

Rabit je bil akcijski model, tako kot prejt edition pa SI pri golfu V, normalno, da za akcijske modele ni popustov. Za model po naročilu je pa popust nekje do 10%, seveda če se znaš izpogajat.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe feb 14, 2014 7:56 am

Ja sej, ampak noben s popustom ni mogel bit cenejši od rabbita z enako opremo in motorjem.
Dobro si napisal, DO 10%. To je pomenilo za osnovnega 3% oz. 500 evrov, tistega, ki je bil po ceniku 21 si pa morda dobil za 19, pa tudi to samo če si vsaj za jurja dodatne opreme obkljukal.
Drugje dobiš 10% v prvem stavku po "dober dan".
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov