Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

kinky
Nov uporabnik

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a kinky Pe jun 29, 2012 10:11 pm

damchy je napisal/-a:Pozdravljeni,

eno vprašanje za tiste, ki so vam že menjali verigo, dodali podložko in update software-a... A so vam to kam vpisali v servisno knjigo ali kaj podobnega?
Namreč meni so menjali verigo, in posodobili software, podložke niso vgradili, ampak vpisali pa niso ničesar nikamor!

Lp D.

Zdravo,
jaz sem imam / imel menjavo podložke in update softwera zabeleženo v servisni knjižici.
Po tistem, ko mi niso želeli menjati verigo, da kompliciram, sem prodal avto.
Res se mi ni več dalo po servisih hodit z novim avtom, ki ima 30.000 km
Jebeš to ...
Več nasvetov o tej temi vam žal ne morem več ponuditi.
lp pa srečno

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe jun 29, 2012 11:01 pm

kinky je napisal/-a:
damchy je napisal/-a:Pozdravljeni,

eno vprašanje za tiste, ki so vam že menjali verigo, dodali podložko in update software-a... A so vam to kam vpisali v servisno knjigo ali kaj podobnega?
Namreč meni so menjali verigo, in posodobili software, podložke niso vgradili, ampak vpisali pa niso ničesar nikamor!

Lp D.

Zdravo,
jaz sem imam / imel menjavo podložke in update softwera zabeleženo v servisni knjižici.
Po tistem, ko mi niso želeli menjati verigo, da kompliciram, sem prodal avto.
Res se mi ni več dalo po servisih hodit z novim avtom, ki ima 30.000 km
Jebeš to ...
Več nasvetov o tej temi vam žal ne morem več ponuditi.
lp pa srečno

V servisno knjigo gre le update zaradi podložke na turbini.
Vpiše se pa nekam zadaj...oziroma dajo neko nalepko s kodo gor....da se vidi kateri paket je naložen na računalnik...
Menjava verige pa ni vidna, oziroma je vidna le na pooblaščencu, ko preverjaš avto, kaj je bilo delano na njem...
FOLCIKA - SCIROCCO

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP So jun 30, 2012 6:49 am

WMB je napisal/-a:Menjava verige pa ni vidna, oziroma je vidna le na pooblaščencu, ko preverjaš avto, kaj je bilo delano na njem...

Pr men se opazno vidi da so dal nek silikon oz. tesnilo vmes med ohišje oz. pokrovom verige in motorjem samim, zgleda podobno silikonu :)

Je pa zanimivo, da so pr kinky-u tok kompliciral... Če bi biu jst na njegovem mestu me oni ne bi nikol več vidl, naj bi bla stranka na prvem mestu pa tko naprej? Sam nažalost je dons vs e več primerov kjer ni tko...

EDIT: Je pa res da nemorm vedt a so res dal novo verigo notr al ne, če sam ne odprem :) Tastare mi pa tut niso dal zravn.

Uporabniški avatar
damchy
Nov uporabnik

Kraj: Malečnik

Napisal/-a damchy So jun 30, 2012 8:16 am

KlemenP je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:Menjava verige pa ni vidna, oziroma je vidna le na pooblaščencu, ko preverjaš avto, kaj je bilo delano na njem...

Pr men se opazno vidi da so dal nek silikon oz. tesnilo vmes med ohišje oz. pokrovom verige in motorjem samim, zgleda podobno silikonu :)

Je pa zanimivo, da so pr kinky-u tok kompliciral... Če bi biu jst na njegovem mestu me oni ne bi nikol več vidl, naj bi bla stranka na prvem mestu pa tko naprej? Sam nažalost je dons vs e več primerov kjer ni tko...

EDIT: Je pa res da nemorm vedt a so res dal novo verigo notr al ne, če sam ne odprem :) Tastare mi pa tut niso dal zravn.

Pri meni je popolnoma enako! Meni sicer niso čisto nič komplicirali, mi je že bilo malo čudno. Pokazali so mi staro in novo, stare mi niso dali, sem pa videl avto odprt, ker so me na servis povabli-poklicali, ko so imeli odprtega. Nova ketna pa je očitno bila res naročena, ker je avto čakal en dan odprt na servisu. Če pa so jo dejansko vgradili, tega pa ne vem. Bil naj bi tudi update software, to pa mislim da je, ker se avto malo drugače obnaša, ni cukanja, lepše teče, bolj mirno...
VW Touran 1.2 TSI 03/2012

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Ne jul 01, 2012 10:12 am

damchy je napisal/-a:
KlemenP je napisal/-a:

Pri meni je popolnoma enako! Meni sicer niso čisto nič komplicirali, mi je že bilo malo čudno. Pokazali so mi staro in novo, stare mi niso dali, sem pa videl avto odprt, ker so me na servis povabli-poklicali, ko so imeli odprtega. Nova ketna pa je očitno bila res naročena, ker je avto čakal en dan odprt na servisu. Če pa so jo dejansko vgradili, tega pa ne vem. Bil naj bi tudi update software, to pa mislim da je, ker se avto malo drugače obnaša, ni cukanja, lepše teče, bolj mirno...

če je bil odprt so 100% menjali ketno. močno dvomim da bi si upali kaj drugega. ali pa imaš kakšne druge iskušnje?

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne jul 01, 2012 10:26 am

KlemenP je napisal/-a:

Mogoče sem narobe napisal...v servisni knjigi menjava ni vidna....v motornem delu se pa tudi pri meni vidi drugačno tesnilo, kot je bilo original....sedaj je silikonsko tesnilo (črno)...brej pa je bila verjetno guma....
FOLCIKA - SCIROCCO

Potac
Nov uporabnik

Napisal/-a Potac Sr jul 11, 2012 10:46 am

Lep pozdrav.

Po dobrih treh mesecih čakanja sem dobil polota 1.2 tsi. Avto ima vgrajen jermen namesto verige. Vsi pa trdijo pa berem da majo 1.2 tsi 105hp verigo/ketno in ne jermena. Pa me zanima kak je to možno ? Avto drugače prvih 300km prevozo brez problema :) in lepo teče. Aja v servisni knjigi ni nič napisano, da bi že bilo na avtu kaj menjano. Kakšne ideje ?

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr jul 11, 2012 12:05 pm

Potac je napisal/-a:Lep pozdrav.

Po dobrih treh mesecih čakanja sem dobil polota 1.2 tsi. Avto ima vgrajen jermen namesto verige. Vsi pa trdijo pa berem da majo 1.2 tsi 105hp verigo/ketno in ne jermena. Pa me zanima kak je to možno ? Avto drugače prvih 300km prevozo brez problema :) in lepo teče. Aja v servisni knjigi ni nič napisano, da bi že bilo na avtu kaj menjano. Kakšne ideje ?

Lahko da je že nova varjanta motorja k ma pač jermen namest verige? Mau pobrski po spletu, drgač pa mislm da pr prvih 300km bi blo že težko kj narobe, če bi blo se je pomoje najbolj čimprej avta znebit :D

Veliko varnih kilometrov želim in čim manjšo porabo :P

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr jul 11, 2012 5:17 pm

Kakšen jermen :?: Tvoj motor ima verigo in ne zobatega jermena. Če so ti pravljico o jermenu naložili na servisu bi se vprašal, če so taki motoroznalci usposobljeni za servisiranje avtomobilov.

Je to zate zobati jermen :?:

1,2 tsi
Slika
Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jul 11, 2012 5:32 pm

Ja, kaj pa veš? Morda pa so švabe vtaknli zdej zobati jermen notr namesto ketne. Če jim je to ratalo pri Ford 1,8 tdci, ni vrag, da ne bi tudi VAG-u v 1,2 TSI...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr jul 11, 2012 6:54 pm

Morda pa imajo sedaj jermen z letom 2012

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr jul 11, 2012 6:57 pm

A ni bilo že objavljeno da bodo ketno vsaj na 1.2 TSI opustili in šli nazaj na jermen?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jul 11, 2012 7:43 pm

LinuxFuter je napisal/-a:A ni bilo že objavljeno da bodo ketno vsaj na 1.2 TSI opustili in šli nazaj na jermen?

Nekaj je bilo že napisanega glede tega, da naj bi šli nazaj na jermen.
Še bolje bi pa bilo, da bi šli nazaj v 80-ta in začeli avtomobile delati kot takrat in ne danes, ko je že vsaka Korejska Indiska in Kitajska znamka dosti bolj zanesljiva kot Nemška.
PS: Ni mišljeno, da naj začnejo nazaj Golfa 1-2 delati, ampak naj začnejo tako zaneslive avte delati kot sta našteta dva.
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Sr jul 11, 2012 7:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Sr jul 11, 2012 7:51 pm

lancia hf je napisal/-a:
LinuxFuter je napisal/-a:A ni bilo že objavljeno da bodo ketno vsaj na 1.2 TSI opustili in šli nazaj na jermen?

Še bolje bi pa bilo, da bi šli nazaj v 80-ta in začeli avtomobile delati kot takrat in ne danes, ko je že vsaka Korejska Indiska in Kitajska znamka dosti bolj zanesljiva kot Nemška.
PS: Ni mišljeno, da naj začnejo nazaj Golfa 1-2 delati, ampak naj začnejo tako zaneslive avte delati kot sta našteta dva.

V zanesljivosti ni $$$ ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jul 11, 2012 7:57 pm

KlemenP je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

V zanesljivosti ni $$$ ;)

Ravno v tem je problem saj sem po radiu slišal, da trgovine z avtodeli rastejo kot gobe po dežju.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jul 11, 2012 7:58 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Ja, kaj pa veš? Morda pa so švabe vtaknli zdej zobati jermen notr namesto ketne. Če jim je to ratalo pri Ford 1,8 tdci, ni vrag, da ne bi tudi VAG-u v 1,2 TSI...

MBtouran je napisal/-a:Morda pa imajo sedaj jermen z letom 2012

On je verjetno v motornem prostoru videl pasasti jermen, ki poganja alternator pa misli, da ima avto jermen.
Verige se pa itak ne more videti, ker je pod pokrovom ;)

p.s: glede idej: vozi se in uživaj v avtu. Če bo kakšna tovarniška akcija ti bodo itak na prvem servisu povedali ali pa ti bodo poslali obvestilo na dom.
Ne vem zakaj bi se obremenjeval s "težavami", ki jih (še) nimaš ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jul 11, 2012 8:23 pm

peroRS je napisal/-a:Ne vem zakaj bi se obremenjeval s "težavami", ki jih (še) nimaš ;)

13000€ dati za nov avto, ki samo čakaš kdaj bo "crknil" :huh: in potem ti rečeš kaj se obremenjuješ :?:
Mogoče kdo kupi nov avto zato, da "nima" problemov z njim in ne, da čaka kje v dalmaciji, ki bo na dopustu, da bo vse skupaj hudič vzel.

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Sr jul 11, 2012 8:40 pm

lancia hf je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Ne vem zakaj bi se obremenjeval s "težavami", ki jih (še) nimaš ;)

13000€ dati za nov avto, ki samo čakaš kdaj bo "crknil" :huh: in potem ti rečeš kaj se obremenjuješ :?:
Mogoče kdo kupi nov avto zato, da "nima" problemov z njim in ne, da čaka kje v dalmaciji, ki bo na dopustu, da bo vse skupaj hudič vzel.

In zakaj bi "samo čakal, da bo crknil"?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr jul 11, 2012 9:10 pm

ilyerik je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

In zakaj bi "samo čakal, da bo crknil"?

Aaaaaammmmm kaj ne bereš točno te teme :?: Saj vse piše ;)

Potac
Nov uporabnik

Napisal/-a Potac Sr jul 11, 2012 10:22 pm

yashica definitivno ni taki, kot je na tvoji sliki. Je celi črni, tanši in širši :) Pač to je vidno, če pa je še kaj skrito pa nevem :). lahko pa ju3 slikam pa pokažem :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 23 gostov