blaz2013 je napisal/-a:yashica je napisal/-a:blaz2013 je napisal/-a: Gledamo škodo rapid spaceback ali pa golfa. Pri škodi je slabši občutek glede notranjosti ampak gledamo tudi na finance, za motorje pa tako pravijo da so skoraj identični.
Daleč od tega, da bi bili motorji identični. Rapid ima še stare s ketno gnane tsi-je, dočim ima golf povsem nove z zobatim jermenom gnane motorje(1.2 in 1.4 tsi), ki so precej bolj kultivirani oziroma imajo bolj miren tek in kar je bistvo - eno fatalno napako manj!
danes sem klical na porsche ljubljana na servis, in mi je rekel da rapid spaceback prihaja samo še z jermenom in ni več verige. Tako sklepam da je zamenjana mašina. Začetni spacebacki so imeli verige(bencin) sedaj pa nimajo več. Po mojem človek govori resnico.
Zaposleni, ki ti je to natvezil (nisi edini, ki so ga na tem servisu prepričali, da ima Rapid novi ea211 tsi!!) je ali nesposoben opravljati svoje delo ali pa zavestno laže potencialnim kupcem.
Sem že enkrat napisal na kateri platformi stoji rapid, zato se ne bom ponavljal. Dejstvo je, da je pri Škodi edini model, ki ima nove jermensko gnane tsije nova Octavia, ki stoji na platformi MQB, vsi ostali modeli imajo motorje z verigami.
Kode novih 1.2 in 1.4tsi motorjev serije EA211, so:
- 1.2TSI 86KM: CJZB
- 1.2TSI 105KM: CJZA
- 1.4TSI 122KM: CMBA, CPVA, CXSA
- 1.4TSI 125KM: CXSB (AUDI)
- 1.4TSI 140KM: CHPA, CPTA
- 1.4TSI CNG Eco 110KM: CPWA
Ker te zanima Spaceback... avto stoji na platformi A05+ kar sem že enkrat omenil. Ta avto je hibrid sprednjega dela, ki sloni na osnovi sedanjega pola 6r in zadnjega dela na osnovi octavije prve generacije. Od osnovnega rapida ga loči električni volanski servo.