Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Golf 6 rjavenje karoserije pod tečajem prtljažnih vrat

Napisal/-a lancia hf Sr avg 27, 2014 5:36 pm

Brez zamire, ker moj post ne leti na avto ali znamko............ Bolj me zanima racionalnost nakupa takega avtomobila ali priporočanje takega avtomobila drugim kupcem, ko pa za 15000€+ ne dobiš nič drugega kot rjo in težave z motorjem.
Pa pustimo tisti mali procent zadovoljnih kupcev Golfa 6 ali 7
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Sr avg 27, 2014 5:43 pm

lancia hf je napisal/-a:Brez zamire, ker moj post ne leti na avto ali znamko............ Bolj me zanima racionalnost nakupa takega avtomobila ali priporočanje takega avtomobila drugim kupcem, ko pa za 15000€+ ne dobiš nič drugega kot rjo in težave z motorjem.
Pa pustimo tisti mali procent zadovoljnih kupcev Golfa 6 ali 7

A misliš če bi po štirih letih kakšen drug avtomobil tega ranga ala megane, ceed, mazda 3, auris, itd... do potankosti natančno pregledal da ne bi bilo nikjer kakšnega podobnega fleka ali pa mogoče še kaj več?
Zadnjič spremenil bucko_99, dne Sr avg 27, 2014 6:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr avg 27, 2014 6:01 pm

Jaz imam Scenica 2001, ki je cinkana pločevina pa ni nikjer rjast razen tam kjer je obtolčen do pločevine........ ampak avto je vreden 1000€ in ne 15000+€

Tukaj gor je ogromno uporabnikov, ki bi sigurno objavili tudi na teh avtomobilih take napake. Verjetno še prej kot lastniki VW. Tako da vsa čast @yashica, da objavlja to skropucalo, ki si ga nobena avtomobilska znamka ne privošči več.............
Če sem malo političen je Janša in VW isto ............ oboje imata svoje zveste "ovce" pa čeprav jih ............... OK to je to z moje strani in racionalnosti o nakupu take rje.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Sr avg 27, 2014 6:05 pm

v Wolfsburgu pa komaj čakajo na njegov mail... po mojem mnenju se jim kr mal spolno občuje...

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr avg 27, 2014 6:14 pm

lancia hf je napisal/-a:Jaz imam Scenica 2001, ki je cinkana pločevina pa ni nikjer rjast razen tam kjer je obtolčen do pločevine........ ampak avto je vreden 1000€ in ne 15000+€
Voice of reason. Verjetno je bil tudi nov vreden jurja, pa je nekdo vseeno plačal 15 jurjev. Jaz imam pa passata letnik 2000, ki je tudi samo tam rjast, kjer je obtolčen do pločevine, ponoči, ko ne bom mogel spati, pa si bom vzel čas, da bom pogruntal, kakšen vpliv ima to na golfa, ki je parkiran poleg. Morda je rja nalezljiva, pa bi ga moral malo odmakniti. V Wolfsburg pa bom poslal mejl, kaj da se gredo, saj da imam poleg golfa parkirano vozilo, ki mestoma rjavi, prav tako ima forumski kolega mestoma rjavega Renaulta. Uuuu, bodo gledali, pa ekipo z vseh vetrov zbrali, da bodo preprojektirali Golfa 8, da potem ne bom imel rjavega pasata, forumski kolega pa rjavega Renaulta.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr avg 27, 2014 6:45 pm

Ne vem kako si ti ta post predstavljaš ampak s tem sem hotel povedati, da meni in še marsikaterm uporabniku ne rjavi kar na lepem tam kjer avto ni poškodovan tako kot avtorju teme. Nebi se pa čudil če bi, saj imam avto star 13 let in ne malo več kot leto tako kot avtor teme. V današnih časih nima kaj avto rjaveti že pri enem letu ........ ali pač VW si to lahko privošči saj se še vedno naslanja na lovoriko Golfa 2D

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Sr avg 27, 2014 7:45 pm

@lancia hf- včasih rjavi pa se sploh ne opazi da rjavi. Umakni kakšno tesnilo, poglej spodaj most in podobno pa boš videl da je že nekaj rje sigurno.
Sem skoraj prepričan da če avtor teme ne bi saniral te malenkosti bi ta vrata in tečaj zdržali še veliko let.

Nisem pristaš nobene znamke imam pa občutek da ko se komu pripeti kakšna takšna drobnarija, da se enim tu gor prav fajn zdi bodisi zato, ker sami vozijo stare avtomobile in se tolažijo, ker si ne morejo ali nočejo kupit novejših, bodisi ker so nastrojeni proti točno določeni znamki. V tem primeru vw.

Je pa dejstvo da so si prav vse znamke na tržišču zelo zelo blizu po načinu izdelave, dostikrat plačujejo iste podizvajalce, tako inžinerji kot dizajnerji menjajo službo od ene znamke do druge kot nogometni igralci ob prestopih, in konec koncev so razlike v kvaliteti med posameznimi znamkami vedno manjše pa če je to komu všeč ali ne.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr avg 27, 2014 8:16 pm

@lancia hf: Avto je star 4 leta, ampak opravičila pa vw vseeno nima, ker gre za čisto tovarniško šlamparijo. Po eni strani se hvalijo z 20 mikronskim nanosom cinka, po drugi strani jim pa avtomobili rjavijo na nemogočih mestih.

bucko_99 je napisal/-a:Sem skoraj prepričan da če avtor teme ne bi saniral te malenkosti bi ta vrata in tečaj zdržali še veliko let.

V nasprotju s teboj sem pa jaz 100% da bi v naslednjih štirih letih imel konkretno rjavino ali celo prerjavenje. Problem ni v pantu, ker ta sploh ni rjast je pa po drugi strani rjavina do luknje in hvalabogu še ni rjavo navznoter kjer je dvojna pločevina. Da bi rjavelo še tam živ bog ne odstrani rje, razen menjava pločevine.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr avg 27, 2014 8:50 pm

yashica je napisal/-a:@lancia hf: Avto je star 4 leta, ampak opravičila pa vw vseeno nima, ker gre za čisto tovarniško šlamparijo. Po eni strani se hvalijo z 20 mikronskim nanosom cinka, po drugi strani jim pa avtomobili rjavijo na nemogočih mestih.

Saj ravno v tem je problem. Bi zastopil, če bi rjavel podvozje ali koloteki, ki so izpostavljeni soli in kamenčkom pozimi....... ampak da pa rjavi tako kot je v 70-80ih Yugo se pa ravno za Golfa letnik 2010 ne spodobi oziroma za njegovo ceno.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr avg 27, 2014 9:10 pm

lancia hf je napisal/-a:Jaz imam Scenica 2001, ki je cinkana pločevina pa ni nikjer rjast razen tam kjer je obtolčen do pločevine........ ampak avto je vreden 1000€ in ne 15000+€

Tukaj gor je ogromno uporabnikov, ki bi sigurno objavili tudi na teh avtomobilih take napake. Verjetno še prej kot lastniki VW. Tako da vsa čast @yashica, da objavlja to skropucalo, ki si ga nobena avtomobilska znamka ne privošči več.............
Če sem malo političen je Janša in VW isto ............ oboje imata svoje zveste "ovce" pa čeprav jih ............... OK to je to z moje strani in racionalnosti o nakupu take rje.

Fac.., to pa ne bi mogel bolje napisati!

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Sr avg 27, 2014 10:44 pm

yashica je napisal/-a:V nasprotju s teboj sem pa jaz 100% da bi v naslednjih štirih letih imel konkretno rjavino ali celo prerjavenje. Problem ni v pantu, ker ta sploh ni rjast je pa po drugi strani rjavina do luknje in hvalabogu še ni rjavo navznoter kjer je dvojna pločevina. Da bi rjavelo še tam živ bog ne odstrani rje, razen menjava pločevine.

Če ti tako praviš, verjamem. Samo kako tako hitro pa še garažiran, kar pomeni da ga dež verjetno ni velikrat dobil.
Pa je tvoj golf izjema al je to serijska napaka, ker še nisem nikjer zasledil da bi se ta napaka pojavljala na večih vozilih.

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Če avg 28, 2014 3:30 am

In kaj je point tvojga posta, da je VW zanic? Ti mas dobre izkusnje z meganom, ampak ko je bil tvoj avto narejen se je govorilo Megane je kralj, kralj odstavnih pasov. Politike pa res ni treba dodajat, tud Kucan ma svoje ovce.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če avg 28, 2014 5:52 am

bucko_99 je napisal/-a:Če ti tako praviš, verjamem. Samo kako tako hitro pa še garažiran, kar pomeni da ga dež verjetno ni velikrat dobil.
Pa je tvoj golf izjema al je to serijska napaka, ker še nisem nikjer zasledil da bi se ta napaka pojavljala na večih vozilih.

Kaj kdo verjame in kaj ne me niti ne zanima. Napisal sem tisto kar sem videl in tudi tema je bila odprta s tem namenom.

Če privrženci znamke mislijo, da pretiravam je to njihov problem. Glede na to, da je pri tej znamki v zadnjem času precej reklamacij na rjavenje, se mi taki pojavi ne zdijo ravno nedolžni.

Nima pa samo vag teh težav. V širšem sorodstvu imajo Qashqai-ja, ki mu rjavi pločevina okrog gumi tuljave kablovja iz prtljažnih vrat v karoserijo in pločevina na spoju pri grlu za dolivanje goriva.

Prejšnji teden sem govoril z enim priznanim ličarjem in je rekel, da mi lahko pokaže slike pet let stare opel insignie pri kateri je rja udarila pri tečajih sprednjih vrat, spodnjem robu vrat pod tesnilno maso, zadaj pri koloteku. Avto je od njegovega znanca in je prvi lastnik, avto preverjeno nepoškodovan pa vrag rjavi od znotraj navzven.

Tudi sam sem preverjal podolgem in počez pa rjavenja na tem mestu pri šestici nisem zasledil, niti še ni bilo reklamacije, vendar to ne pomeni, da težav ni. Da bi bil problem pri vseh ne verjamem, pri mnogih pa zna bit.

Kaj je vzrok ne vem :? Lahko je težava v predobdelavi pločevine (predrazmaščevanje in razmaščevanje), ker je pod pantom sicer cinkano, vendar je na enem delu kjer rjavi videti kot, da ne bi bilo postopka elektro kataforeze. Ker pod tečajem čez cink prevleko ni nobene zaščite bi bilo možno, da se je pod tesnilom nabirala kisla voda (kisel dež)l, ki ima pH nižji od 5.6 in je nagrizlo zaščito.
Kisline v kislem težju in žveplov dioksid reagirajo na cink v negativnem smislu tako, da.... Edino kar izključujem je galvanska korozija, vse ostalo je možno.

Po začetni jezi mi je sedaj odleglo, da sem opazil rjavenje še prvi čas, ko je dejansko še v začetni fazi in res samo površinsko in bo šlo z brusnim kolutom in dremelom vse stran.

Če mi ne bi pri čiščenju v roki ostal košček tesnila, ki gleda izpod tečaja potem bi rjo opazil, ko bi se namehurila barva okrog njega.

Sedaj, ko so prtljažna vrata odstranjena bom čez cel predel karoserije in spodnjega dela tečaja, ki je bil do sedaj samo cinkan, nanesel 2-K primer in polakiral z akrilom. Vmes bom dal staro tesnilo + tesnilno maso za spoje. Matici tečajev sta po manualu zategnjeni na 24 Nm in lepljeni proti odvitju in ju bom ponovno namazal z modrim Loctite 243 za razstavljive zveze in zategnil s kilo ključem.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če avg 28, 2014 2:13 pm

Majand je napisal/-a:

In kaj je point tvojga posta, da je VW zanic? Ti mas dobre izkusnje z meganom, ampak ko je bil tvoj avto narejen se je govorilo Megane je kralj, kralj odstavnih pasov. Politike pa res ni treba dodajat, tud Kucan ma svoje ovce.

Čisto lepo je napisal, da pač VW ni vsemogočni kot jih zelo veliko govori, tako kot ni g. Jan....
Zato je pa prav in zelo dobro, da je Yashica to temo odpru, da se pač vidi kakšna šlamparija se dogaja.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če avg 28, 2014 2:22 pm

Včasih so govoril mater je gnil kot opel v današnjih časih bomo pa govoril mater je gnil kot folcvagen...hehe
Lp

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če avg 28, 2014 4:09 pm

yashica je napisal/-a:Kaj kdo verjame in kaj ne me niti ne zanima. Napisal sem tisto kar sem videl in tudi tema je bila odprta s tem namenom.

prijaznost ti pa ni neka vrlina. Pa včasih ko berem neke izpade da boš za ušese vlekel tiste na Bravničarjevi in podobno, človek dobi občutek kot da si grandiozen, da pozabljaš na kulturo in da pred očmi vidiš samo svoj avto. Sej nisi edini, ki te avto muči... Pojdi na kak trening borilnih veščin, ti bojo ego mal znižal že po prvem treningu, strpnost in nivo komuniciranje se ti bodo pa hitro zvišali. (mogoče za trenutek pozabiš tudi na svoj avto).

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Če avg 28, 2014 5:25 pm

A ni kralj odstavnih pasov passat? Za megana prvič slišim.
GQ

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če avg 28, 2014 5:37 pm

bucko_99 je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:Kaj kdo verjame in kaj ne me niti ne zanima. Napisal sem tisto kar sem videl in tudi tema je bila odprta s tem namenom.

prijaznost ti pa ni neka vrlina. Pa včasih ko berem neke izpade da boš za ušese vlekel tiste na Bravničarjevi in podobno, človek dobi občutek kot da si grandiozen, da pozabljaš na kulturo in da pred očmi vidiš samo svoj avto. Sej nisi edini, ki te avto muči... Pojdi na kak trening borilnih veščin, ti bojo ego mal znižal že po prvem treningu, strpnost in nivo komuniciranje se ti bodo pa hitro zvišali. (mogoče za trenutek pozabiš tudi na svoj avto).

Po naravi sem še preveč prijazen in strpen, zato ne obsojaj človeka, ki ga osebno ne poznaš! ;)

Sicer je pa tako, da sem te res citiral, ampak dejansko je bil odgovor namenjen dvema, ki imata enak avto in spremljata ta forum in temo, obenem mi pa pošiljata maile, da sem si vse skupaj izmislil.

Kar se pa odgovornih za poprodajne storitve tiče si pa v določenih primerih dejansko zaslužijo vlečenje za ušesa :)
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 28, 2014 11:24 pm

lancia hf je napisal/-a:Tako da vsa čast @yashica, da objavlja to skropucalo, ki si ga nobena avtomobilska znamka ne privošči več.............

Ti pa si humorist... Saj sem že dojel, da se ti dvigne, vsakič ko slišiš za kakšno napako pri VW-ju in dobiš novo priložnost za trditve, da je Golf še vedno popularen izključno in samo zaradi druge generacije (takšnih filozofov žal ne manjka), ampak da si pa dejansko prepričan, da je VW kar se tiče rje izjema, je pa pomilovanja vredno. Res ne vem, a imaš tako selektiven spomin ali pa zadnjih 10 let živiš izoliran od novih avtov in vseh, ki imajo stik z njimi, da greš bleknit kaj takšnega... Tako "od oka" se mi zdi, da je zadnja leta več težav z rjo, kot jih je bilo, ko so začeli avte množično cinkat in to tudi pri avtih, ki so vredni tudi 5x več od Golfa.

Ne me narobe razumet, daleč od tega, da bi zagovarjal takšne šlamparije, ravno nasprotno, ampak tvoje konstantno ozko usmerjeno fetišistično kritiziranje samo ene znamke in božansko poveličevanje starih jeter me pa zmoti.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe avg 29, 2014 6:49 am

škoda, ker dejansko nekateri zaj.ebete temo samo zaradi tega, ker @yashica opozarja na napake, katere se ne bi smele zgoditi pri nobeni znamki v času, ko
ti dajejo razne garancije na vse skupaj in jih uporabniki plačujemo. Vse lepo in prav do trenutka, ko je treba kaj nazaj dobiti, pa zna biti problem in je vse zopat samoplačniško.

sam mislim, da bi moglo biti več tega in bi morali vsi opozarjati kako pa kaj, ne pa, da kot noji nekateri tiščite glavo v pesek.. :roll:

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov