Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: ATE diski na BMW

Napisal/-a TrijoAdijo Pe mar 13, 2015 8:28 am

A dej dej dej....kakšna faušija neki :) Sej bote na koncu le začeli priznavat, da je pokvarljivost bavarcev še kako resnična..Sej smo že videli ta film, le glavni igralci so bili drugi :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Po mar 16, 2015 8:23 am

Ker je tema že malo zašla bom pa še jaz malo zasmetil ;)
Danes sem "preobuval"laguno II in zdraven še pregledam malo podvozje in zavore,spredaj vse ok zadaj pa negativno presenečenje diski izgledajo zelo bogo glede na to da so na vozilu cca. 20tkm znamke ATE in ploščice prav tako,na enem disku je z notranje strani tudi kar globok utor.Ploščice lepo stekajo,tudi po dalši vožnji je temberatura normalna se ne pregrevajo.Zanimivo mi je pa tudi to da je na zadnjih diskih večji rob kot na sprednjih,menjani so bili pa istočasno.
Kje je problem za tako nenormalno obrabo?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po mar 16, 2015 10:39 am

E39 525d touring, spredaj ATE power, zadaj ATE navadni, trenutno s to kombinacijo prevozenih dobrih 20 jurjev km, brez kakrsnegakoli problema in tresenja, voznja dinamicna, bremz vsekakor ne sparam.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Po mar 16, 2015 11:11 am

Glede tega tresenja na bmwjih sem na dosti forumih zasledil, da folk omenja tisto bed-in proceduro, iz 100kmh na 20kmh bremzat napolno 10x zaporedoma... in naj bi to pomagalo oz. odpravlo tresnje, nekje je še prou huda fizikalna razlaga zakaj naj bi to naredil, da naj bi se na diske prenesla tanka plast zavornih ploščic al nekaj v tem smislu... kolk je pa resnice tukaj je pa druga zgodba...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po mar 16, 2015 11:50 am

:lol: tanka plast od ploščic... tisto bo šlo dol pri prvem zaviranju če bo sploh kaj gor.
Ko se menja komplet je najbolje jih normalno vozit z čimanj nevem kakšnim utekavanjem isto kot bi na novo mašino sestavil zdaj pa 10x do blokade, da se bat, obročki in puše bolj spoznajo :D
Lp

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To mar 17, 2015 11:17 am

ESX je napisal/-a:http://www.stoptech.com/technical-support/technical-white-papers/bed-in-theory-definitions-and-procedures

Tak procedure sem naredil na svojem, ko sem menjal cel komplet. Kot pravim, brez kakrsnihkoli problemov..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

perok
Nov uporabnik

Napisal/-a perok Pe mar 20, 2015 8:19 am

Tudi jaz imam isti problem. Kupil sem komplet sprednje diske in ploščice od ATE za Peugeot 4007, zmontiral mi je lokalni mehanik. Od začetka vse ok po cca. 2000 km pa vse trese ob zaviranju. Najprej sem mislil da je problem v tem, ker ima avto original 18 col platišča, diski pa so majhni, da lahko daš gor tudi 16 col platišča, ki so tudi homologirana. Teža avta preko 1.700 kg pa je za tako majhne diske verjetno prehud zalogaj. Sedaj ko pa sem prebral tele komentarje pa se tudi meni zdi da je problem v kvaliteti. Ker so diski praktično novi jih bom dal poravnat, da vidim če bo kaj pomagalo, sicer pa vse skupaj vržem v kanto in ne kupim več nič od ATE.

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Pe mar 20, 2015 11:39 am

perok je napisal/-a:Tudi jaz imam isti problem. Kupil sem komplet sprednje diske in ploščice od ATE za Peugeot 4007, zmontiral mi je lokalni mehanik. Od začetka vse ok po cca. 2000 km pa vse trese ob zaviranju. Najprej sem mislil da je problem v tem, ker ima avto original 18 col platišča, diski pa so majhni, da lahko daš gor tudi 16 col platišča, ki so tudi homologirana. Teža avta preko 1.700 kg pa je za tako majhne diske verjetno prehud zalogaj. Sedaj ko pa sem prebral tele komentarje pa se tudi meni zdi da je problem v kvaliteti. Ker so diski praktično novi jih bom dal poravnat, da vidim če bo kaj pomagalo, sicer pa vse skupaj vržem v kanto in ne kupim več nič od ATE.

Zakaj teh diskov ne reklamirate in vam bodo vrnili kupnino za diske, potem pa lahko kupite diske od druge znamke, vsak nov izdelek ima garancijo, jaz sem tudi reklamiral ATE diske od cliota III in sem dobil denar nazaj, potem pa sem vzel TRW diske sedaj pa je mir in nič ne trese,

Lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe mar 20, 2015 11:44 am

Nobeno "ravnanje" oz struženje ti ne bo dejansko pomagalo - lahko omili zadevo na kratki rok ampak se potem spet kmalu vrne isti drek ali še večji ob prvem konkretnem bremzanju.
Čudi me tole za ATE, ker sem bil mišljenja da so dobri kot aftermarket. Sicer je pa res, da sem vedno vgrajeval original ali pa Brembo navadne aftermarket brez težav. Enkrat sem se nasral z EBC turbogrooved diski in greenstuff ploščicami. Njih je povilo ko presto in treslo da je joj, tako da sem zaključil s temi "tuning" govni.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe mar 20, 2015 1:01 pm

Veliko ponaredkov je na tržišču, ki imajo napis Ate, vendar z matično tovarno nimajo nobene veze. Nekaj doda še kakšna šlamparija pri montaži, pa je katastrofa tu.......................................
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Pe mar 20, 2015 1:18 pm

Pred nakupom rezervnih delov se je potrebno pozanimati v kakšni embalaži so pakirani originali... in kako so označeni.

Sicer si lahek plen za trgovce rezervnih delov.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe mar 20, 2015 1:21 pm

Meh, kot da bo nekdo sedaj šel gledat ambalažo. Pa še če znajo disk fejkat, bodo embalažo še 10X lažje.
Raje si najdeš zanesljiv vir če že. Ampak vseeno - tole je sranje.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe mar 20, 2015 8:19 pm

Ravno sem zvedu, da je tut s textar-jem neko sranje. Baje da trese na bavarcih in vag-ih in da se rade ploščice zelo hitro razlepijo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Pe mar 20, 2015 8:28 pm

Jaz sm mel z Textar disk na leonu 1M grozne težave z tresenjem. ! mesec pred enim letom smo uvaljavljali garancijo in doplačal malo za boljše Textar diske in je bilo problem rešen.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne mar 22, 2015 7:16 pm

jeronimo je napisal/-a:Jaz sm mel z Textar disk na leonu 1M grozne težave z tresenjem. ! mesec pred enim letom smo uvaljavljali garancijo in doplačal malo za boljše Textar diske in je bilo problem rešen.

ja zato ker si mel na izbiro textar zavore z visoko vsebino karbona (ogljika) zato so tok bolše in ne tresejo.
to je znana zadeva pri 1.9 tdi-jih ki imajo diske velikosti 280 mm.
tm pač maš edino rešitev da daš zavore z visoko vsebnostjo ogljika,ker so zavore poddemenzionirane..

@fan kako naj ugotovim a sp diski ponaredek ali ne?
če grev v trgovino pa jh tm kupm?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne mar 22, 2015 7:57 pm

Jaz imam zadnjih 5-6k km ATE diske in ploščice. Tako spredaj kot zadaj. Zaenkrat nobenih problemov. Upam, da tako tudi ostane.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Ne mar 22, 2015 9:24 pm

INFINITI je napisal/-a:Meh, kot da bo nekdo sedaj šel gledat ambalažo. Pa še če znajo disk fejkat, bodo embalažo še 10X lažje.
Raje si najdeš zanesljiv vir če že. Ampak vseeno - tole je sranje.

Think again...

Mobilna aplikacija za "Originalitätsprüfung":
http://www.ate-brakes.com/www/ate_de_en ... pp_en.html

Na embalaži imaš kodo s katero preveriš avtentičnost.

Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr Po mar 23, 2015 7:07 am

Gyga je napisal/-a:Mobilna aplikacija za "Originalitätsprüfung":
http://www.ate-brakes.com/www/ate_de_en ... pp_en.html

pih, zdej to posljes, ko sem vse skatle ze zmetal proc. :?
pred dobre pol leta sem na mondeu 2.2 mk4 zamenjal diske in ploscice z ATE kompletom kupljenim pri enem najvecjih EU trgovcev. sicer dvomim, da bi se sli prodajo ponaredkov, me pa vseeno malo skrbi nizka cena, ki je za ATE, ki naj bi spadal med boljse proizvajalce, med nizjimi (vsi diski ustrezajo FoCoMo kodam, cene 2x sprednji disk). tudi v primerjavi s cenami slovenskih prodajalcev.

ATE: 59,12 (z 58% popusta)
Bosch: 58,12
Textar: 91,13
Brembo: 81,60

tresejo pa zadnje dva meseca.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po mar 23, 2015 8:11 am

ATE zavore so zelo vredu jih imam še prvovgradne. Nobenega zvijanja ali tuljenja pri močnejšem zaviranju tako, da zgleda so ponaretki poplavili prodajni trg in bo treba biti zelo previden
Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov