Napaka se lažje odpravi s pravilnim postopkom na servisu in ne z nabiranjem mnenj na forumu (ali pa pri šanku). Mislim, da je moj predlog na mestu, ker boš tako hitreje in ceneje odpravil napako.
Lahko pa še kak teden, dva, cel mesec nabiraš mnenja o adekvatnosti olja in kovinskem zvoku na forumu..in potem? Boš s temi mnenji šel do mehanika naj naredi po navodilih s foruma? Boš šel do poooblaščenca utrujat s temi mnenji? Kdo te bo jemal resno? Si upaš s temi mnenji iti do sodišča, da je pooblaščenec zaj*bu?
....ker sem laik in zaupam Totalovem in Peugeotovem priporočilu. Nimam ne znanja ne poguma dvomiti o njihovih raziskavah, v katere so najbrž vložili miljone eurov in miljone kilometrov.
yashica je napisal/-a:@Slicker: Za dizelski prizvok motorja sem mu že jaz omenil, da je ta značilen za bencinarje z direktnim vbrizgom. Ni pri mojem nič drugače, edino kar opažam je to, da je motor z Motulom malenkost tišji (na uho).
Pa v primeru @For ni težava (polemika) v sami viskoznosti npr. med 5W40 in 5W30, ampak dejstvo, da PSA za njegov motor določa standard olja, ki ga 5W40 ne pokriva.
Kar se uporabe olja 5W40 tiče ti dam povsem prav, ker ga tudi sam uporabljam in sem zadovoljen, menjam ga pa na manj kot polovici predvidenega intervala. Lahko rečem, da imava poleg podobnih opažanj še isto znamko
Peuggeott je napisal/-a:Je bilo v motorju isto olje kot na računu ali je bil tiskarski škrat? Se je dalo v analizo staro olje? Je kaj razlike v zvoku motorja?
Če so to načrtno delali iz pohlepa po dobičku bi jim morali vzeti licenco tudi če so bratje ne sosedje . Če ne boste obvestili uvoznika pomeni, da vam je mar samo zase. Ko bom jaz peljal vašim sosedom svoje vozilo in 100 drugih strank, vam je vseeno če nam natočijo nepravilno olje?
Račun od starega nepravilnega? olja shranite.
Peuggeott je napisal/-a:To so žaljive in prenagljene besede. Peugeot oziroma skupina PSA redno skrbi za izpolnjevanjem svojega osebja in opreme hkrati pa sledi kupcu, in vsaka reklamacija se resno obravnava, tako kot to počnejo tudi pri drugih resnih znamkah. Če je v celi Sloveniji za vas samo eden normalen servis bi se mogoče morali vprašati obratno. Kraj pooblaščenega servisa Peugeot nima vpliva na kvaliteto storitve.
Na vseh Peugeot servisih so zagotovljeni najvišji možni standardi, ki jih predpisuje proizvajalec vozil.
enstot je napisal/-a:Imaš probleme s klenkanjem pri turbo motorju ? Tankaj 100-tko!
For je napisal/-a:Peuggeott je napisal/-a:Je bilo v motorju isto olje kot na računu ali je bil tiskarski škrat? Se je dalo v analizo staro olje? Je kaj razlike v zvoku motorja?
Če so to načrtno delali iz pohlepa po dobičku bi jim morali vzeti licenco tudi če so bratje ne sosedje . Če ne boste obvestili uvoznika pomeni, da vam je mar samo zase. Ko bom jaz peljal vašim sosedom svoje vozilo in 100 drugih strank, vam je vseeno če nam natočijo nepravilno olje?
Račun od starega nepravilnega? olja shranite.
Najbolje bo da pogledaš svoj prvi post![]()
TEBI lahko natočijo tudi jedilno olje pa mi bo vseeno, ker.... (odebeljeno pa povečano besedilo)Peuggeott je napisal/-a:To so žaljive in prenagljene besede. Peugeot oziroma skupina PSA redno skrbi za izpolnjevanjem svojega osebja in opreme hkrati pa sledi kupcu, in vsaka reklamacija se resno obravnava, tako kot to počnejo tudi pri drugih resnih znamkah. Če je v celi Sloveniji za vas samo eden normalen servis bi se mogoče morali vprašati obratno. Kraj pooblaščenega servisa Peugeot nima vpliva na kvaliteto storitve.
Na vseh Peugeot servisih so zagotovljeni najvišji možni standardi, ki jih predpisuje proizvajalec vozil.
Kot sem rekel ..nisem zloben človek, in nisem še zaključil. Bomo videli kaj bo...
Glede zvoka motorja pa rabim malo časa in hladno vreme. Čeprav sem tudi danes zjutraj slišal tisti kovinski zvok.
Tko na hitro se mi zdi tišji.
Drugače pa ...razen tega zvoka, sem takrat opazil še glasnejši motor in spomnim se da, kar naenkrat nisem spravil porabo pod 5.8. Pred tem mi je z lahkoto uspelo 5,3 - 5,5
Itak da sem to pripisal moji domišljiji. Niti pomislil nisem na kakšno napačno olje.Škoda da to vprašanje nisem takoj dal gor ....mogoče bi samo tisoč ali dva naredil. Tkole pa sem 20.000.
enstot je napisal/-a:Imaš probleme s klenkanjem pri turbo motorju ? Tankaj 100-tko!
Stotko tankam že več kot pol leta
V bistvu ko govorimo o rahlo dizelskem prizvoku, mi je jasno na kaj se misli. To sem vedel tudi prej ...še posebej ko je mrzel.
Tale kovinski zvok je bil pa čisto nekaj drugega ...pri pospeševanju od 1500 do 1800 obratov
rastlinsko olje
Če ne boste obvestili uvoznika pomeni, da vam je mar samo zase. Ko bom jaz peljal vašim sosedom svoje vozilo in 100 drugih strank, vam je vseeno če nam natočijo nepravilno olje?
.Na servisu ste pa danes pri krivcih sigurno prefinjeno odreagirali z nasmeškom
Ste zloben in nizkoten.Leporečite in prepričujete da niste
Napisal sem vam pa to kar piše v vsaki Peugeotovi brošurci.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov