Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne jun 04, 2006 5:35 pm

Walker_P je napisal/-a:Sj ql tole da si slikal, sam bi blo bolš če bi pred tem npr teral avto po AC 160 konstantno, pa zj ko s to vlil notr, in po npr 1000km prevoženih kolk je povrpečna poraba prej in potem. Nas ne zanima temperatura olja in pa vode ampak poraba benza ali nafte.
...saj - ni temperature ni izgub ... moja poraba je 12.5 1600kg ... 4x4 200 konjev še kar vozim ... ko turbinaša zaženeš na 160 in ga tam držiš mora pit okrog 10 litrov .... največ porabiš ko prihajaš na 160 in od semaforja do semaforja ... po avtocesti bi moj moral če bi ga konstantno držal na 160 pit še manj, ker to je pri 4100 obratih jaz imam pa največji navor na 3900 obratih... vsak avto je drugačen z zmerno vožnjo bi prišel z mojim iz Kopra v Ljubljano z 8.5 litri - 5 prestava 90 - 110 km/h - decembra lani za stavo... ;) . Moja povprečna je bila med 11 in 13.6 ekstremno sem parkrat prišel do 14.5 več ne sedaj je od 10 do 12.7 odvisno koliko imam relacij in koliko po mestu v glavnem vozim mesto...
Priponke
IMG_0257.jpg
...Na žalost sem izbrisal po nesreči koliko kilometrov je držalo povprečje...okrog 1200 ...glej prejšnje slike vse je bilo danes...
Zadnjič spremenil Mad, dne Ne jun 04, 2006 5:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Ne jun 04, 2006 5:37 pm

To se strinjam s tabo Mad.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po jun 05, 2006 11:53 am

...Še nekaj sem opazil - pri avtomobilu ki ima 1800 ccm sem dodal skoraj duplo dozo namesto 4.5 dcl sem dal 8 dcl Megalona ... avto je boljše sprejel dodatek sedaj skoraj nori na obrate ... isto bi priporočal ostalim ;) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Komet
Nov uporabnik

Napisal/-a Komet To jul 03, 2007 10:52 pm

Mad kje so rezultati meritev? Jaz sem šele danes našel to stran in sem revijo že davnaj zamudil, če so v njej bili objavljeni rezultati.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager To feb 02, 2010 10:31 pm

Si bom tole temo sposodil da ne odpiram nove.
Že v tej temi je bilo govora o aditivu MEGALON. Ista zadeva se lahko uporabllja kot dodatek motornemu olju in olju v menjalniku.
Zanima me če je kdo to zade preizkusil ter lahko ponudi kakšno informacijo iz prve roke.
Hvala!
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To feb 02, 2010 11:59 pm

Baje se dobijo ene tablete, persen ali kako se jim reče. Poraba takoj pade za 2 litra.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr feb 03, 2010 12:02 am

RENO911 je napisal/-a:Baje se dobijo ene tablete, persen ali kako se jim reče. Poraba takoj pade za 2 litra.

Jaa ej pa tudi magnetki se dobijo... pa pa tudi z nekim mazivom namažeš dovod goriva in poraba pade za 3,5 litra... lahko pa tudi gorivo mešaš z vodo... kar je najboljše je to, da gre isto kot prej :bonk
Pa daj no lepo te prosim a ti to verjameš :idea:

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki Sr feb 03, 2010 12:32 am

ja js sm pa slišal.. ne me zdej nič kritizirat.. profesor na faksu je rekel, da se da dobit nek aditiv ki ga vliješ v motorno olje, da se potem nekaj veže na stene cilindra al nek tazga in ti zboljša kompresijo, zdj kakor js zastopim motor če je boljša kompresija, je boljši izkoristek motorja.. nvem sicer če ma to tolk veze z porabo.. mogoče tut kej malga.. ampak vsak tak aditiv ima tut določene posledice, to nam je on razložil kot motorni holesterol :D tko da js se neb kej preveč igral s temi stvarmi.. najbolj pa pomaga k zmanjšanju porabe lahka noga... kdo pa tege ne ve :) lp

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Sr feb 03, 2010 1:07 am

Poraba se najbolj zmanjša, če imaš čim manj mestnih voženj,čim manj pospeševanj in čim manj voženj s hladnim motorjem.
Kadar pa se pospešuje je pa najbolše ornk pritisnt gas in doseči željeno hitrost..ne pa da počasi lezeš do izbrane hitroti.

Uporabniški avatar
stuc
Nov uporabnik

Kraj: Lome

TACE STRAN!!!

Napisal/-a stuc Ne feb 28, 2010 6:36 pm

Živjo, bral sem take in podobne pobožne želje in res vlil tega hudirja v motor avta. Kaj sem dobil? Pije mi 1L olja na 1000km!!! Prej ga je 1L na 15000km!!!!!! Ima pa 300 tisoč kilometrov. Mater me jezi, sm ga zaj... kot konj... S čim nazaj zafilat te ''mikro pore'' ?

Olje mam sintetično 5W40, naj dam polsintetično al mineralno, nekaj bolj gostega?

Lp, Miha
[img]http://www.poraba.com/povprecna/1271_1.png[/img]

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Ne feb 28, 2010 6:50 pm

Zanimiva tema :D

Se pa strinjam z @need 4 speed: če želiš čimnižjo porabo, se izogibaj mesta in prestavljaj čim nižje. Jaz recimo s svojim peugeotom 206 1.4 HDI imam po mestu porabo dobrih 6l/100km, medtem ko se po avtocesti (130km/h) spusti na cca 5l/100km, relacijska vožnja pa 4-4,5l/100km.
Moj rekord je bil (cel tank - povprečje) 4,1l/100km (na roke preračunano!), s tem da je to bila samo avtocesta in relacijska vožnja. Drugače imam na vsakodnevni vožnji (mesto) porabo 6,1l/100km

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po mar 01, 2010 7:56 am

Dolgo vrsto let dodajam dodatek olju, nobenega teflonskega, ki se natali na kovinske ploskve in nobenega grafitnega, ki zapaca filter in oljne vode. Izključno starinski STP v obliki medu, ki se brezstopenjsko meša z oljem. Z rezultati sem zadovoljen, predvsem avto ne pušča olja po dodajanju in ne žre olja. Mrzel tišje teče, vroč ni sklofan. Običajno dam samo POL priporočene doze. Pri generalnah sem mešal STP in olje v večjem razmerju samo za sestavo delov in znani škodljivi suhi zagon, prvih 1000km po generalni pa dodatki zaradi vtekavnja niso priporočljivi. Ko sem prebiral rezultate teflonskih dodatkov le-ti čez čas reagirajo kislo in nažirajo kovinske ploskve, nekateri se pozneje tudi luščijo in delajo še večje težave. Takoj po vlivanju pa dajo verjetno navidezno zelo dobre rezultate, jaz se tega NE bi upal dati v motor.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: TACE STRAN!!!

Napisal/-a Energetik81 Po mar 01, 2010 8:12 am

stuc je napisal/-a:Živjo, bral sem take in podobne pobožne želje in res vlil tega hudirja v motor avta. Kaj sem dobil? Pije mi 1L olja na 1000km!!! Prej ga je 1L na 15000km!!!!!! Ima pa 300 tisoč kilometrov. Mater me jezi, sm ga zaj... kot konj... S čim nazaj zafilat te ''mikro pore'' ?

Olje mam sintetično 5W40, naj dam polsintetično al mineralno, nekaj bolj gostega?

Lp, Miha

Težko verjetno, da bi zaradi tega dodatka olju toliko začel piti. Edino, če si dal to notr tak dodatek, ki ima detergente vmešane pa ti je svinjarijo odstranil in s tem odprl zamašene pore (glede na tvojih 300 tkm). Čeprav naj ne bi bilo svinjarije, če si redno tankal polno sintetiko..
Na tvojem mestu bi zamenjal olje, ne bi pa dajal mineralca not.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po mar 01, 2010 10:15 am

No, jest ne bom nič pametoval, sam pa nebi tega vlival v motor... raje kupim boljše olje namesto merkatorjevega, ga redno menjavam pa bo mir. Za tisti 0,5 l privarčevanega bencina se pa res ne bom sekiral.
BTW: MAD je ni stvari na svetu zaradi katere bi se vozi zastonj, morda narediš več kilometrov, amapk vožnja zastonj kot taka pa žal ne obstaja.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
stuc
Nov uporabnik

Kraj: Lome

Re: TACE STRAN!!!

Napisal/-a stuc Po maj 03, 2010 8:19 pm

stuc je napisal/-a:Živjo, bral sem take in podobne pobožne želje in res vlil tega hudirja v motor avta. Kaj sem dobil? Pije mi 1L olja na 1000km!!! Prej ga je 1L na 15000km!!!!!! Ima pa 300 tisoč kilometrov. Mater me jezi, sm ga zaj... kot konj... S čim nazaj zafilat te ''mikro pore'' ?

Lp, Miha

No, zadeva se je uredila:) Po rednem servisu, zamenjavi filtra in pa olja, ki je sedaj Castrol 10W-40, ne opazim nobene porabe olja več! :D Morda mi je zapacalo filter...

Lp
[img]http://www.poraba.com/povprecna/1271_1.png[/img]

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 Po maj 03, 2010 9:38 pm

Baje ce dost fizola usujes v kestl se sprot tok plina ustvar, da avto pol neki casa na mesanco bencin/plin dela, pravjo da se da za 300% vec kilometrov nardit!!! :P :P :P :P :P
Mislm eni pa najdejo resitve, nevem kdo jih tko naspona. Razni magnetki pa prazni plasticni boxi okrog cevi za gorivo, dejansko pa ni izmerljive manjse porabe, sam topshop nateg. Treba se naucit pravilno saltat pa pospesvat, pol pa mate lohk manjso porabo, pa ni treba zato vozt k star ata, +seveda redno serviseran avto.
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po maj 03, 2010 10:22 pm

Edini poseg na motorju, (lastne izkušnje) kaj prinese nižjo porabo, je komplet generalna motorja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Po maj 03, 2010 11:24 pm

To pa verjamem..sploh če je mašina "zmatrana in zluftana".Vendar to nas, ki tega ne znamo sami naredit veliko stane :? :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov