Nasveti in napotki ter povpraševanja...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po nov 27, 2006 6:22 pm

Ja berlingo 1.4 stane 2.7 mio golf pa navaden 1.9 TDI 4.5 mio... Skoraj 2 mio razlike madona mora bit boljše narejen golf se ti ne zdi?

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po nov 27, 2006 6:31 pm

ma ja golf bolje narejen od berlingota :lol:
dnar stran vržen :P
(joke)

glej, poznam par lastnikov c4 noben nima problemov...
možno je da je biu avto narejen "v petek ob 13:55"

menjaj servis, piši na citroen slovenija, na citroen evropa, pa na servis pejd pa to zagroz, pa zahtevi glavnga na servisu, pa se razpizdi, pa tko dalje...
ker pomoje se neki napihuješ sam po forumu, ker drgač bi blo že zrihtan!
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po nov 27, 2006 6:48 pm

dr.otkar je napisal/-a:... alternator spušča zvoke kot da so fuč ležaji na kurblveli

... pa saj verjetno ti ropotajo ležaji glavne gredi, ko motor dela navor!!!...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
dr.otkar
Novinec

Kraj: nihče ne ve

Napisal/-a dr.otkar Po nov 27, 2006 7:16 pm

dr.mr. ne boš verjel, motor je o.k. ampak alternator......

menjal ležaja ni panike 2x (osu gre enkrat na led), ropot ostaja.

Luft se nahaja v zračnosti novih ležajev( se pravi not,ven-smer rotorja), in ko spelješ, aua jermenica gre not in ven, sicer za mišji k..., ampak evo od kje glas.

Zadevo bom rešil z feder podložko ležaja, kot je imela iskra že leta 19xx.

V glavnem za ostale, pisal sem o golfu serije 3, 4-ka so navadna j.... Na sploh, kar so novega naredili pri štirici je crknilo..
mislim, da imaš zamašeno žico ............

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Po nov 27, 2006 8:31 pm

tudi mi nismo kaj prida zadovoljni z citoenovimi servisi (tolmin, bivši avto sleiko N Gorica), najbolši na goriškem je vsekakor avto Sleiko Potoče a tudi tam delajo neumnosti (npr. dolivanje vode v hladilnik vitrexsa,... na servisu), drugači z našim citroenom smo zelo zadovoljni in tudi vseh ki jih poznam in se vozijo s temi avtomobili so zadovoljni tko, da si upam rečt da ni treba tlačit citroena v drek,... pridejo pa tudi taki primeri (svetujem zamenjaj servis - namesto v ljublano ga pelji na goriško ;) (v ajdovščini ta teden odpirajo še en citroenov servis)
Fiat Stilo 1.9 JTD

afric
Novinec

Napisal/-a afric To nov 28, 2006 8:30 am

Posluste itak vidm da je me vecina ne jemlje resno tko da pustte vse v pozabo. Lahko je govort, ko si pa sam v taki situaciji pa je malo drugace.
Samo za vam omenit sem biu vceraj pri odvetniku In samo stroski zacetka so okrog 100.000 sit.
Sedaj pa mi povejte kako bi si en navaden delavec v sloveniji lahko privoscil it v tozbo !!!!!!!!!!!
80.ooo sit me stane samo sodni inspektor ki pride drugi teden pregledat vozilo
Drugaci pa za vase pametne glave, stvar je od vceraj na sodiscu in imam tudi policijsko porocilo da je vozilo zagorelo samo od sebe na mejneh prehodu, price da je vozilo kuhalo (skoraj eno leto mi je avto zakuhaval in niso niti v kopru znali popraviti pa naj bi bili generalni servis!), mam price da abs/esp ne dela in tudi dokument od citroenovega inspektorja da DELA!!!! abs se vedno ne dela, imam marsikaj a sem cakal do sedaj ker povelct na plan 200.000 sit za tozbo ni malca OK !
Bi rad videl vse vas ki ste tako korajzni kaj bi naredili ! Se posebej pa glede na to da v primeru da tozbo zgubim, moram vse krit jaz (tudi sklopko, itd).

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To nov 28, 2006 8:37 am

Pa na Poravnava d.o.o. si že klical. Glih zadnjič je blo na radiu, če se ne motim, da začetne stroške vse oni krijejo in če je tožba dobljena, si vzamejo pač tolk in tolk procentov na koncu, če pa ni dobljena, pa nič. Tko je reku predstavnik te firme, ki je govoru, samo je najbolje, da preveriš. :roll:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To nov 28, 2006 9:20 am

:roll: :roll: :roll: :roll: Glavno, da si pri odvetniku bil... Na drugem servisu da bi vsaj mnenje povedali če že ne kaj drugega pa ne... Brezveze naredi kaj hočeš...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 28, 2006 10:55 am

afric je napisal/-a: ....ena izmed je tudi tresenje volana, ki pa je spet prisotno. ....

z enega drugega foruma, če ti kaj pomaga (pove).

janez je napisal/-a:Ma ne vem nekaj sumljivo smrdi, namreč vsa vozila kupljena v Tomačevici tresejo....

pa še par mnenj o tem servisu in garanciji tu
http://www.citroenbilten.com/forum/show ... #post44266

PS Tudi meni je čudno, kako nekdo s toliko problemi (avto sam ni tak problem, se ga pač popravi, problem so servisrji in referenti na CS) poslušno pristaja na skrajno vprašljiva navodila in razlage toliko časa.
srečno in lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To nov 28, 2006 11:12 pm

afric je napisal/-a:Posluste itak vidm da je me vecina ne jemlje resno tko da pustte vse v pozabo. Lahko je govort, ko si pa sam v taki situaciji pa je malo drugace.
Samo za vam omenit sem biu vceraj pri odvetniku In samo stroski zacetka so okrog 100.000 sit.
Sedaj pa mi povejte kako bi si en navaden delavec v sloveniji lahko privoscil it v tozbo !!!!!!!!!!!
80.ooo sit me stane samo sodni inspektor ki pride drugi teden pregledat vozilo
Drugaci pa za vase pametne glave, stvar je od vceraj na sodiscu in imam tudi policijsko porocilo da je vozilo zagorelo samo od sebe na mejneh prehodu, price da je vozilo kuhalo (skoraj eno leto mi je avto zakuhaval in niso niti v kopru znali popraviti pa naj bi bili generalni servis!), mam price da abs/esp ne dela in tudi dokument od citroenovega inspektorja da DELA!!!! abs se vedno ne dela, imam marsikaj a sem cakal do sedaj ker povelct na plan 200.000 sit za tozbo ni malca OK !
Bi rad videl vse vas ki ste tako korajzni kaj bi naredili ! Se posebej pa glede na to da v primeru da tozbo zgubim, moram vse krit jaz (tudi sklopko, itd).

Ja, žalostno je to, ja...velik rizik. Meni se je tudi zgodilo(prva izkušnja z sodišči) pred kratkim da sem zgubil in popušil 1.500.000. Zapomni si samo to. Da "pravica" ni poceni. Zmeraj dobi tisti ki ima več denarja (beri: boljšeg odvetnika) ne glede na to kdo ima prav.. :(

Upam da imaš najboljšega odvetnika, če se že greš tega... :?

Želim ti veliko sreče, čeprav tukaj sreča ne igra nobeno vlogo (samo denar!!)
Najbrž bo trajal nekaj časa, ampak vseeno poročaj(tudi na avtomagazinovem forumu) kaj je bilo, pa tudi če bo tri-štiri leta trajal... ;)

afric
Novinec

Napisal/-a afric Sr dec 20, 2006 4:18 pm

Eko, kot sem obljubil pisem kaj se dogaja. Taka je situacija, pisal sem avtohisi s strani odvetnika in ta mi je odgovoril da so moje obtozbe neresnicne.
Sledi tozba, ......
Aja in ze ker sem slisal nejak pritozb. Sem bil prejsni teden na smucanju in med voznjo je padla temperatura na 2 stopinji. Klima je nehala delovati (kompresor) in avto se je popolnoma zameglil. Za ga odmeglit sem moral nastaviti 26 stopinj in bit v kratkih rokavih, in se ni popolnoma odmeglil. Imam slikano in posneto !!!

Aja pa se eno jutro ko je bilo -10 so mi zamrznile sipe, v notranjosti vozila !!
Meni se to ne zdi ravno normalno no ...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr dec 20, 2006 8:30 pm

Seveda ni normalno! To se je meni dogajal samo z katrco :roll:
Ja.....škoda da jih moraš tožit :? to bo še trajal. Želim ti veliko sreče, pa poročaj.....mene prav zanima kaj bo ;)

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Sr dec 20, 2006 8:34 pm

ma ja, citroeni so neki posebneži, moj primer: službeni berlingo 1.9, še stari dizel, brez turbota. vozi šef poslovalnice, umirjen gospod, kultiviran, noben divjak. dežuje, on vozi po ljubljanski obvoznici normalno, cca 90-100km/h, naenkrat sliši udarec, ropot in avto ugasne. zapelje na rob in me pokliče. ker je bla kišta še v garanciji, stara dva meseca in prevoženih 5000 kilometrov, sem mu jasno rekel, naložit in pelji na najbližji servis( v ljubljani btc, sem pozabil ime, samo menda da so že pokojni). tam mojstri ugotovijo, da je ojnica pogledala ven iz motorja, vendar da oni tega že ne bojo popravljali, ker ima citroen politiko, da morajo oni kot delavnica sami krit nekaj stroškov. ok, spet avtovleka, v potoče avtoslejko kjer je bil kupljen. tam motor razdrejo, in pazi to, ugotovijo, da je to posledica hidravličnega udara v motorju, ki smo ga sami povzročili z namerno vožnjo v visoko stoječo vodo. jst znorim, pokličem izvedenca, in on pravi, pa saj tak primer smo že imeli z kombijem, ti francoski bedaki so tako izdelali zračni filter, da ko dežuje,teče voda v njega in ker nima oddtoka, steče naprej v motor. verjetno vam ni treba posbej razlagat, kaj naredio tudi majhna količina vode v cilindru z kompresijskim razmerjem 22:1.
v glavnem, na podlagi prejšnje iste reklamacije, so se po dolgih grožnjah v kopru le vdali, in priznali garancijo, spo pa hoteli vseeno zaračunat tekočine-olje, in hladilno, kao d aso take uzance. no, tisti račun sem jim veselo zavrnil in nikoli plačal.
aja, pa avto jebil u bistvu od leasinga, pa jih prav dosti ni brigalo, so samo veselo naprej računali obroke. mislim, da nas je rešlo smao to, da je bil isti pruimer malo prej na drugem vozilu, in da je bil avto od firme z 150 zaposlenimi in dobrim zaledjem, drugače bi se lahko pod nosom obrisal. že tako smo bili skoraj dva meseca brez avta in mi je še danes žal, da nismo šli direkt v tožbo.
je pa razen tega sranja berlingo delal kot urica, pa tudi dva jumperja sta zakon med kombiji

viola
Nov uporabnik

Re: Citroen C4 totalna katastrofa

Napisal/-a viola Pe dec 22, 2006 11:50 pm

afric je napisal/-a:Imam en malenkost bolj resen problem. Dobro leto nazaj sem kupil avtomobil Citroen C4. Ze takoj ob nakupu vozila sem servis obvestil o dolocenih napakah vozila in nepravilnostih v delovanju. Ta stvar se je vlekla naprej celo leto in vsakic ko sem prisel na servis je izmpalo kot da je z avtomobilom vse vredu in da sem si sam kriv za napake oz. da si jih izmisljujem. Ko mi je avtomobil po priblizmo 11 mesecih skoraj zagorel, pa so se zaceli pravi problemi. Kaj se je takrat zasmodilo mi niso nikoli povedali (rekli so mi da je verjetno sklopka ampak da jo morejo od preti in ce je “zasmojena” gre vse na moje stroske, avtomobil je imel takrat 30.000 km, vendar ker denarno nisem ravno v “nebesih” sem pustil stvar pri miru). Takrat sem se prvic pritozil na citroen slovenija in sem ugotovil da mi na mojem servisu citroen sploh niso vsakic napisali delovnega naloga ter si zapisali napake ki sem jih prijavil, tako da se sedaj dobim z vozilom ki ima dolocene napake za katere servis ne pozna resitve in za katere imam jaz le price ki so se voile z mano da so napake res prisotne ze od samega zacetka, nimam pa nobenega papirja. Ker sem se mlad in neizkusen zal tega do sedaj nisem vedel. Sedaj pa ko sem se odlocil vozilo prodati zaradi problemov, ki se nocejo in nocejo resiti pa so mi na servisu odgovorili da mi dajo za njega 2.500.000 sit. Jaz sem ga placal 4.450.000 sit. Kar pa se mi ne zdi posteno, ker sem jim ze sam povedal da bi rad dobil vsaj 2.900.000 in ze to v mojo skodo ker je vozilo po eurotax vredno vec. Sam vem da ima vozilo tezave in si ga ne upam prodati nobenemu (klicala sta me namrec ze dva, ki bi ga pupila ampak hoceta 100% zagotovilo da vozilo nima nobenih tezav, ker sta sama ze imela enako vozilo in sta gap rodala zaradi tocno teh tezav !!), na servisu pa so mi na mojo prosnjo odgovorili naj lazem in recem da je vozilo uredu. Kaj lahko storim ??

MATER SAJ NE MOREM VERJET DA TAKŠNA j***a PRODAJAJO. JAZ SEM MEL TUD ENO PAR NOVIH AVTČKOV AMPAK SO BLI KAR OK, RAZEN MANJŠIH NAPAKIC. SM PA ENKRAT KUPU TIPOTA 2.0 16 V STARGA KOT ZEMLJA Z 270000 KM IN DOBESEDNO JE AVTO BRET ENE HIBE . VSE DELA ŠPEGLI ,ŠIPE, MOTOR KOT NOV. VOZI SE LEPO. STAL JE PA MAL ČEZ STO ČUKOV. IN OD SEDAJ KUPUJEM SAM ŠE RABLJENGA AVTA. ČE BO PA ZANIČ PA NA DINOS Z NJIM. NE PA DAJAT MILJONE IN PODPIRAT SERVISERJE, KI NE ZNAJO ŠRAUFAT.

-BERTONE-
Novinec

Napisal/-a -BERTONE- So dec 23, 2006 12:48 am

OK prebral sem temo do konca in ugotovil, da u lajfu ne bom nikoli kupil nobenega citroena, ker ne morem verjet da si upa citroen spuščat s trakov tako nedodelane avtomobile, sramota.
Zgleda da se na koncu vedno izkaže tako da imajo zagovorniki dobrih starih nemcev še najbolj prav, češ kupi golfa in boš imel mir.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino So dec 23, 2006 1:29 am

Kupiš VW,Forda,Audi-ja,BMW-ja....Boš mel "večni" mir

Uporabniški avatar
LUCKY LUKE
Novinec

Kraj: notranjska

Napisal/-a LUCKY LUKE So dec 23, 2006 12:42 pm

rhino je napisal/-a:Kupiš VW,Forda,Audi-ja,BMW-ja....Boš mel "večni" mir

a si prepričan u tole izjavo, jest bi pred vse naštete raje postavil kakega japonca, čeprav baje tut pri toyoti neki škripa zadne cajte :P

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino So dec 23, 2006 12:50 pm

LUCKY LUKE je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Kupiš VW,Forda,Audi-ja,BMW-ja....Boš mel "večni" mir

a si prepričan u tole izjavo, jest bi pred vse naštete raje postavil kakega japonca, čeprav baje tut pri toyoti neki škripa zadne cajte :P

Zeloooo prepričan.Se pa opravičujem sem res pozabo dat še kakšnega japonca not.Je pa tudi res,oz. velikokrat slišim da se tile GOLF V kr pogosto kvarijo(golf III in II sta bila najbolša)
V glavnem pridem do zaključka:Ali Nemec ali Japonc.
Je pa nekaj zelo zanimivo:kje se deli izdelujejo.Za Mercedesa ML serije se deli pretežno izdelujejo na Kitajskem,torej avto ni ravno nemški.Na drugi strani pa je Ssangyong,katerega deli so narejeni večinoma v Nemčiji in je s tem bolj "nemški" kot Mercedes :P (tak mi je bilo povedano)
Aja,sami mamo tudi doma Citroena(Xsara Piccaso),pa ni nobenih težav.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So dec 23, 2006 2:58 pm

folk ali vam ni jasno kaj je vzrok okvar pri vseh novejših avtih???

ELEKTRONIKA!!!

Fiat, Alfa,WV, Renoult,citroen......Vsi novejši avti imajp vedno več elektronike...več je elektronike večji je luksuz in hkrati večji % da boste imeli težave z njo!

Pol pa primerjate golf II in golf V... :?: haloooo????
kaj pa je vseboval golf II NIČ!!! le mašino in podvozje....tukaj res nima kaj crkniti, če pa že kaj crkne, pa se to hitro vidi (mehanski problem), medtem ko pri elektroniki nikoli točno ne veš kaj je vzrok, kaj je krivec...sploh danes , ko je že toliko elektronike v avtu in ko ena stvar ne dela, se lahko le ta kaže popolnoma na drugem delu!

pa da ne bo off topic: PELJI AVTO K DRUGEMU uradnemu serviserju

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino So dec 23, 2006 3:17 pm

Ne primerjam Golf V in Golf II glede elektronike.Ampak glede samega mehanskega dela,tj. mašine...
Včasih je blo bolje,ko ni blo kaj elektronike.Ko si lahko sam popravljal skoraj vse...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov