frgo je napisal/-a:Moderne dizle delajo tako, da se ne opazi butanja. Zato pa so izumili variabilne turbine. Kot sem že napisal si samo od svojega navajen butanja in nima nobene veze s tem kako dobro/slabo gre. Butne tudi clio s 65 konji, pa vseeno ne gre nikamor.
Nasty je napisal/-a:Ker so vozila v zadnjih letih bolj malo na servisih (so pač bolj zanesljiva),
"morajo" serviserji zaslužiti to razliko drugje. In to je servis.
Ne pozabite, da sedaj vsi računajo delo po tovarniških normativih in ne
več po času opravljenega dela. Urna postavka je nekje med 30-40 EUR
za uro. Pri VAG skupini pa med 40-60 EUR/ura. Zato cena servisa (200 EUR)
za servis Kia-e ni nič pretirana.
Sploh se mi zdi cena servisa 100 EUR za Golfa smešna. Se pa strinjam s ceno
100 EUR, ob predpostavki, da so zamenjali samo olje in oljni filter.In nič
drugega. Ob menjavi še zračnega filtra in filtra klime pa cena 100 EUR
definitivno ni prava.
Nasty je napisal/-a:Ne, ne. Napačno sem se izrazil. Imaš prav - filter kabine.
To je to.
Cena ni ravno tako nizka, kot si jo napisal. Npr.: za Stilota
pride ta filter okoli 24,00 EUR. Ampak ne na uradnem servisu.
Zračni pa stane približno toliko, kot si napisal. 10-15 EUR.
Ampak tudi "aftermarket" ponudbe - neoriginal.
Vem. Tudi uradni serviserji vgrajujejo dele iz aftermarket ponudbe.
Zaračunaja pa ceno originala.
Dobro, nima veze. Mislim, da oba razumeva.
3. dizelske mašine "kolcajo" (vsaj tako so se izrazili na angleško govoreči strani):
http://www.kia-forums.com/kia-ceed-foru ... iccup.html
Skrbi me predvsem tretja zadeva, ker je imelo kar nekaj avtov take simptome. Zadevo so sicer reševali z neko nadgradnjo, ki pa ni vsem rešila problemov. A mi lahko prosim nekdo pojasni za kaj točno sploh gre? Je kdo slišal, da bi imeli tudi "slovenski Cee'd-i take probleme? Nekak sem dobila vtis, da imajo te težave le 1,6 85 kW mašine, ampak ne vem če je to res.
No vidiš, zame je pa tisti dim en prav prisrčen 'feature' dizlov, prav fajn se mizdi da dvigam dim ko pospešim...ena redkih znamk ki ima filter saj SERIJSKO un ga ni treba doplačat, meni osebno veliko pomeni, da ne gledam tisto dmno zaveso iz auspuha
Imel sem take težave, kot jih opisuješ, in sicer mi je avto pri približno 2000 obratih ``pocukal `` ( ne vedno), vendar so ta problem rešili na servisu s preprogramiranjem. Aja, imam pa res 85 kW motor
hladni je napisal/-a:Kakorkoli pa, ne moreš aurisa primerjat s kiio, dajte malo no.
Lana_ je napisal/-a:Lepo, da še kdo opazi kaj je sploh bilo osnovno vprašanje...Imel sem take težave, kot jih opisuješ, in sicer mi je avto pri približno 2000 obratih ``pocukal `` ( ne vedno), vendar so ta problem rešili na servisu s preprogramiranjem. Aja, imam pa res 85 kW motor
Mi lahko še poveš kateri letnik je tvoj cee'd?
sorento je napisal/-a:Mislm ta forum je res na nivoju vrtca, sama kregarija kaj ma avto od mojga ata bolš k od tvojga.A ste res sami mladoletniki še tle gor?!?
Drgač pa tale komentar d ne morš Kie primerjat z Aurisom je pa res primitiven. Mislm ceed je tehnično boljši avto (beri poltoga prema pri Aurisu vs. posamično vpetje pri ceedu ...), materiali v notranjosti so boljši pri ceedu, sedeži ravno tako...
V tem razredu je kar nekaj avtov in prav z vsemi se ceed lahko kosa in masikaterega tudi prekosa. Beri teste...
Nazaj na temo, ki ima naslov (če niste opazili) napake pri ceedu in ne kaj ima Vag ali Toyota bolš kot Kia:
Avta brez napake ni na trgu, to je dejstvo. Tudi ceed ima nekaj napakic, ki so več ali manj že odpravljene. Vsekakor je ceed dober nakup v tem razredu.
Predvsem upam, da nisi vrgla »puške v koruzo« pri izbiri KIE.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov