Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni So nov 01, 2008 9:17 am

Suljo20 je napisal/-a:No sej pr teh Cliotih je zgleda res problem v teh stranskih sedežih, ker je zgleda senzor za airbag ful občutljiv, kolega je pr 20km/h prletu na pločnik pa se mu je sprožu ta stranski sovoznikov, in tut men k sm prletu u pločnik se mi je sprožu, ampak popravilo tega sploh ni tok drago kokr si ti napisu (1000€). Men je pršla prevleka 50€, airbag 70, resetiranje airbag računalnika 50€, zategovalca 40. Je pa res da sm to dubu s popustom use ampak spet ni taka kriza (seveda če si sam kriv da se ti sprož, u mojem primeru neprilagojena hitrost v ovinek), je pa res da če si ti pa kr sam sprož med vožnjo je pa to neki druzga pol.Uglavnem svaka čast za Reno da so ti to porihtal en velik plus si tle zaslužjo 8) :D

LP

Za tak dnar so ti samo kabel od airbag lučke preščipnili :D

Računalnik od airbaga je treba nov (eventuelno obnovitev, ki stane 150 evrov), osrednjega pa samo resetirat, da ne javlja več napake. :D. zadnji pas cel, spužva in prevleka, ki stane minmalno 200evrov, sprednji zategovalec, senzor, airbag.---govorimo o uradnih cenah in uradnem servisu--saj le tako imaš vsaj približno zagotovljeno, da ne bo spet neummosti.

Se pa strinjam, da se na črnem trgu da vse mnogo ceneje dobit. Tudi resetirat računalnik od airbaga :)

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So nov 01, 2008 1:03 pm

Uf, draga stvarca, nimaš kaj :) Na črnem trgu se da dobit ceneje ja, čeprav je potem vprašanje, kako bo ta stvar delovala! Še na pooblaščenem servisu ne moreš vedet kako in kaj bo in če bo 100%
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Gost

Napisal/-a Gost So nov 01, 2008 1:37 pm

lenivec je napisal/-a:
brioni je napisal/-a: vendar da je to njihova dobra volja, saj zadnje dva servisa nista bila delana na uradnem servisu.
LP

pol jih pa vprašaj kaj ma menjava olja veze z erbegom

to je logicno po eni strani sam to oni zahtevajo..
npr.pri fordu imas garancijo na rjevenje 7let se mi zdi,in ker ima dolocena serija napako da na vratih rjavi ti popravijo zastonj pod garancijo...ampak avto mora biti servisiran na pooblascenem servisu..
KAJ IMA VEZE MENJAVA OLJA (oz na splosno motor,elektonika..) Z ZARJEVELIMI VRATI?

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP So nov 01, 2008 3:02 pm

brioni je napisal/-a:
Suljo20 je napisal/-a:No sej pr teh Cliotih je zgleda res problem v teh stranskih sedežih, ker je zgleda senzor za airbag ful občutljiv, kolega je pr 20km/h prletu na pločnik pa se mu je sprožu ta stranski sovoznikov, in tut men k sm prletu u pločnik se mi je sprožu, ampak popravilo tega sploh ni tok drago kokr si ti napisu (1000€). Men je pršla prevleka 50€, airbag 70, resetiranje airbag računalnika 50€, zategovalca 40. Je pa res da sm to dubu s popustom use ampak spet ni taka kriza (seveda če si sam kriv da se ti sprož, u mojem primeru neprilagojena hitrost v ovinek), je pa res da če si ti pa kr sam sprož med vožnjo je pa to neki druzga pol.Uglavnem svaka čast za Reno da so ti to porihtal en velik plus si tle zaslužjo 8) :D

LP

Za tak dnar so ti samo kabel od airbag lučke preščipnili :D

Računalnik od airbaga je treba nov (eventuelno obnovitev, ki stane 150 evrov), osrednjega pa samo resetirat, da ne javlja več napake. :D. zadnji pas cel, spužva in prevleka, ki stane minmalno 200evrov, sprednji zategovalec, senzor, airbag.---govorimo o uradnih cenah in uradnem servisu--saj le tako imaš vsaj približno zagotovljeno, da ne bo spet neummosti.

Se pa strinjam, da se na črnem trgu da vse mnogo ceneje dobit. Tudi resetirat računalnik od airbaga :)

Ja to je blo use na uradnem servisu delano, je pa res da so to ble zelo prijateljske cene, pa tut par stvari sm sam zrihtu. Recimo če se bo komu sprožu airbag lahko računalnik nese v avtoelektroniko, tm mislm da ti ga reseterajo za mislm da okol 100€

LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So nov 01, 2008 3:52 pm

No ob tem prebiranju postov se mi je posvetlo da ima moj jeep tudi airbag. Ampak avto je star 12 let in nikoli zaleten (vsaj tako ne da bi se sprožil airbag). In kako lahk jaz preverim, če še sploh deluje in kako se lahko prepričam da se slučajno ne bo sprožil kr med samo vožnjo? Al je celo bolše da ga kr sam odstranim?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne nov 02, 2008 2:51 am

W|zz je napisal/-a:Lep plus za renault servis :tomidelej:

in en grd minus za renault avtomobile.

nevem ce se takim airbagom, ki se svojevoljno odpirajo da rect varnostna oprema.. prej nevarnostna. lahk se ubijes zato ker v kurcevem cliu niso dobr naredl elektronike za airbag. ce se to vsem dogaja pol to ni kr neka enkratna napaka, ki se zgodi vsaki firmi ampak je konkretna napaka za katero tovarna ve in je zihr ze mela svoje posledice in zrtve na cesti.

po moje majo podruznice od maticne tovarne stroga navodila, da te probleme cimlepse hendlajo ker ce bi ti naredil nesreco in povozil pol vrtca otrok zato ker ti je pocu airbai is cistega miru, kdo bi pol mislis odgovarjal? ce bi se dokazalo, da je kriv avto bi renault lepo mogu plunt mastne odskodnine pa se kej verjetno.

tovarna s svojo homologacijo strogo jamci, da se take stvari nebojo dogajale.
ce se jim nebi mal tresla kolena, misls da bi ti placal airbag? :) po moje tesko.

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Po nov 17, 2008 1:49 pm

Tik pred koncem zgodbe.

Avto je popravljen in vse zamenjano razen prevleke, ki bo baje prišla iz Francije v tednu dni. Vse izpeljano korektno vključno z nadomestnim vozilom. Čakam še prevleko kot piko na koncu. Pohvale servisu.

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Sr apr 08, 2009 7:09 pm

Žal se moram spet oglasiti!!! Po par mesecih miru in mirne vožnje se mi v nedeljo zgodi še enkrat----isti airbag v levi ovinek.. Jst sem znoru. Razmišljam o tožbi... V glavnem, da mi niso napake odpravili že prvič je skoraj.... Zdej sem pa že dvakrat smrten strah doživu!!!!Kaj pa če bi mel otroke v avtu...Res ne vem kaj mi bo reno tokrat ponudu...Ta avto je brez vrednosti....

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Sr apr 08, 2009 7:31 pm

Mislm ej.. to se pa že mal hecajo. Pa to je tok resna zadeva, k da bi ti bremze odpovedale skor, oni se pa grejo da ne zrihtajo avta tko k je treba. lol & jao

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr apr 08, 2009 7:53 pm

Jest temu avto nebi več zaupal, kaj pa veš vedno gre v tretje rado.
Imaš račun pojdi nazaj, če en bodo popravili pa jih toži, ampak tožba bo lahko TRAJALAAAAAAAA.

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Sr apr 08, 2009 7:54 pm

kaj so ti dali novega al so ti ga porihtali

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr apr 08, 2009 8:05 pm

shaggx je napisal/-a:kaj so ti dali novega al so ti ga porihtali

airbag ne more bit nov, pa če bi pozorno pripeljal mu piše lepo:-isti airbag v levi ovinek..

no pa spet na začetku...z tisto Fan-ovo objavo.pokliči tržno inšpekcijo in vprašaj kako in kaj.

številka tržne inšpekcije v celju je 03 425 27 40 (če si iz tega konca)
pa jst bi še na poravnavo klicu...jamri, da ne moreš spat itd.mogoč bi pa dobu kaj odškodnine za to-za drug avto.(pač plehka dušica)
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr apr 08, 2009 8:05 pm

brioni je napisal/-a:Zgodba se zaključuje:

Od Renaulta Slovenija sem dobil odgovor, da mi bodo krili vse stroške popravila: airbag, spužva, prevleka, računalnik, tipalo, zadnji pas, sprednji pas in zategovalec. Seveda so dopisali, da je se opravičujejo za nevšečnosti, vendar da je to njihova dobra volja, saj zadnje dva servisa nista bila delana na uradnem servisu.

V glavnem zgodba se razpleta v pozitivnem smislu in tu gre en plus renaultu, čeprav hvala bogu, da se je airbag odprl pri majhni hitrosti in ni blo hujše nesreče zaradi tega.

Hvala vsem za nasvete in informacije kako in kaj

LP

od zdej bi lahko servisiral le na uradnem servisu- iz solidarnosti- da dobijo saj mal vložka nazaj ;)
lepo so se izkazal
lp

Uporabniški avatar
brioni
Nov uporabnik

Napisal/-a brioni Sr apr 08, 2009 9:13 pm

myster je napisal/-a:
shaggx je napisal/-a:kaj so ti dali novega al so ti ga porihtali

airbag ne more bit nov, pa če bi pozorno pripeljal mu piše lepo:-isti airbag v levi ovinek..

no pa spet na začetku...z tisto Fan-ovo objavo.pokliči tržno inšpekcijo in vprašaj kako in kaj.

številka tržne inšpekcije v celju je 03 425 27 40 (če si iz tega konca)
pa jst bi še na poravnavo klicu...jamri, da ne moreš spat itd.mogoč bi pa dobu kaj odškodnine za to-za drug avto.(pač plehka dušica)

Airbag je že bil nov....je pa isti spet ven skoču---v sedežu

Zdej bom počakal na odgovor renoja pol se bom pa odloču. Poravnava se s takimi stvarmi ne ukvarja in so mi svetovali odvetnika. Bom pa premislu glede tržne inšpekcije, mogoče zveza potrošnikov in AMZS itd..

V glavnem jst ne bom nič glumu..enostavno se taka stvar ne sme zgodit---mislim, da sem edini človek na svetu, ki se mu je airbag brezpotrebe sprožu 2krat. In me prav zanima kdo nosi odgovornost ali je prikrita serijska napaka-čeprav zakaj mi je niso na skrito prvič odpravli???? Naj povejo...

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr apr 08, 2009 9:55 pm

kljukec: ne spremljaš lih dobr teme :D

brioni: kr napiš pol kaj ti bojo odgovori... ker to je že preveč, že prvič se nebi smel zgodit, drugič pa sploh ne...

Lp

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Sr apr 08, 2009 11:19 pm

snoopek je napisal/-a:Ja, pomoje boš pri uradnem servisu tud bolj malo dosegel, glede na to da ga zadnji 2 leti nisi servisiral pri njih. Ker pomoje če bi ga, nebi blo nobenga problema.

Kaj pa ima sproženje airbaga veze s servisom (servisiranjem) ?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če apr 09, 2009 7:04 am

c.o.b. je napisal/-a:kljukec: ne spremljaš lih dobr teme :D

brioni: kr napiš pol kaj ti bojo odgovori... ker to je že preveč, že prvič se nebi smel zgodit, drugič pa sploh ne...

Lp

vidim :)
zgleda da nism do konca teme prebral ;)
ja zahtevat še enkrat popravilo- pol pa raj avto zamenjat ;)
drgač pa poznam človeka, ki so se mu na ovinku odprli vsi stranski airbagi na MB E- je prgonu v ovink pa ga je odnesl- je šel zgleda avto mal po luftu, pa je zaradi možnega prevračanja vse airbage vn zmetal
lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če apr 09, 2009 10:19 am

NoFX je napisal/-a:
snoopek je napisal/-a:Ja, pomoje boš pri uradnem servisu tud bolj malo dosegel, glede na to da ga zadnji 2 leti nisi servisiral pri njih. Ker pomoje če bi ga, nebi blo nobenga problema.

Kaj pa ima sproženje airbaga veze s servisom (servisiranjem) ?

tud jst ne razumem, kaj ma menjavanje olja pa teh for (kar je pač pri rednem servisiranju potrebno) veze s tem airbagom?
Slika

Komet
Nov uporabnik

Napisal/-a Komet So apr 11, 2009 12:59 pm

Nekateri avtomobili imajo res težave z airbagi. Poznam primer, ko se je človek peljal s peugeotom 206 po cesti in zadel v luknjo in so se mu sprožili svi airbagi stroškov je imel preko 2000€.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov