joztom je napisal/-a:Luči spadajo na avtoceste kot v Italiji in Avstriji, priporočene so v Nemčiji, ne pa podnevi in v mestu. Skandinavci imajo pozimi dosti temnejše pogoje. Tudi stikala in luči večine avtov niso prilagojene stalnemu svetenju. To je vse na silo zaradi enega Žlendra. Zelo radi smo dvolični, v istem časopisu na kroniki pravijo, da hitrost ubija, na drugem članku pa hvalimo ali grajamo moč motorja in končno hitrost. Glede na to, da znajo pri cestnini in davku razlikovati med 993ccm in 2987ccm, naj nam pustijo vsaj na nekaterih delih cestnega omrežja to tudi KONZUMIRATI. To je jasno samo v Nemčiji, kjer pač plačane konje lahko tudi izrabiš.
zivepo je napisal/-a:Zdravo!
dejte mi neki povedat, lani sva kupila nov avto, no do danes se je pa našlo že par napak avta. star je pa 7 mesecev
-tapete odlepljene spredaj pri vozniku in zadaj levo
-žarnice že 6krat menjane izmenično crkujejo
-mašina je že čist mastna
-avto ima pa res 20.000km
-zadnje desno vzmetenje škripa
in kolikor sva ves čas prisegala na renault (tretji zaporedoma) sva zdaj razočarana.
ali obstaja kje v zakonu da bi midva ta avto vrnila in kupila drugega?
se kdo spozna na zakonodajo?
v tožbo nama ni glih za it....
tako da mnenja laična in strokovna na dan
pa lep dan še naprej
hladni je napisal/-a:tržno inšpekcijo...haha dajte no. Nasvet le en: Oprat mašino in prodat, na vse ostalo lahko pozabiš. Razn če ima reno prijazno politiko poslovanja in bo pod garancijo vse zamenjal.kar pa je
joztom je napisal/-a:Ne vem zakaj imate garancijsko knjižico. Jaz bi v 20 minutah vse uredil. Prvo poizveš, kako se možak ki zeza piše, potem kje je doma , naprej pa domišljija. Mene za pošten denar ne bi ene sekunde zajebavali. Kriv ni servis ampak indolenten kupec, ki pusti, da mu serjejo na glavo. So mi pred mnogimi leti na 1. servisu zagotavljali, da so semering na glavni gredi menjali, sem jim povedal, da dvakrat ne moreš postrani motorja montirat in da mene ne bodo jebali, takoj so priznali in povedali, da so mehaniki par dni na češkem hokej špilali in da bo naslednji teden en od mojstrov prijel dotični sklop v roke. Potem je bilo korektno urejeno, še posebej sem jim zagrozil, da bom v primeru puščanja sam še enkrat odprl motor za njimi, ker tega ne počnem samostojno izključno samo zaradi garancije in da jih poiščem po službi. Kakšni advokati, en liter Hypenola v fasado je bila formula v naših časih. Ne se pustit zezat.
Nasty je napisal/-a:Stranka na koncu ne dobi v pisni obliki kaj je bilo zamenjano. Ampak se ji
samo ustno razloži katere dele so zamenjali in kako so se problemi rešili.
Zamenjani material se mora vrniti v NM, kjer potem Renault podatke o tem vnese v takoimenovano "zgodovino avtomobila", ki pa jo lahko vidijo samo
pooblaščeni servisi v svojih programih - pod oznako "zaupno".
Z oznako "zaupno" in de-facto skrivanjem tega, kaj je bilo v resnici zamenjano, kaj pa samo popravljeno, Renault onemogoča kupcu uveljavljanje pravic iz 483. člena obligacijskega zakonika.
Po forumu brska: clio05 in 13 gostov