prodaj voz, kupi avto
sam ti kakor sem jaz razumel, imaš skoz visok prosti tek ali samo kadar je hladen? Če praviš da si vse to pregledal (filter bencina, termostat, lambda....) potem je potrebno iskat napako kje drugje.
Lahko ti povem moj primer, ko sem še imel Clia 1.4 93 letnik, sem imel dokaj visok prosti tek in mi je na trenutke skakal gor/dol, pa tut dost visoka poraba 9l. Lambdo sem dobil iz drugega avta, je bilo isto. zamenjal sem filter bencina isto. Potem sva ugotovila da je lahko regulator, računalnik ali je fergazer razštelan.Fergazer sva naštelala, je tudi isto, je pa ostala varjanta, da je nekaj fuč v fergiju, za kar bi bilo treba menjat le tega, ker se ni dalo porihtat. Enčas sem še iskal dele, potem se mi je zdelo škoda metat denar in zapravljat čas z iskanjem delov, pa sem se sprijaznil, kasneje tudi prodal avto.
Drugi primer je od znanca Vectra B 1.6. Poraba ob čisto zmerni vožnji 10l pa kak deci zraven. najprej je bil vzrok kao zaspan motor. Iz tega nič. menjava vseh možnih filtrov, termostat, poraba ista. Avto se preklopi na tester, itak ne pokaže nič. delamo meritve plinov, po besedah pooblaščenega serviserja, meritve boljše kot pri dosti mlajših avtih, ampak poraba ista. zaključek? Človek se je sprijaznil, drugače avto služi, pač tanka liter več, jeb** ga.
predlog je, da še pogledaš okol fergazerja, dovod bencina, regulator prostega teka, če imaš še star termostat, ga zamenjaj nazaj, pa spremljaj porabo. A si mogoče menjaval tudi gume sedaj v marcu?
Drugače se pa sprijazni in čakaj passata
lp