Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: DPF - off?

Napisal/-a abbe To dec 02, 2014 1:04 pm

jack86 je napisal/-a:Heh, abbe, sem te že pri prvem postu opazil in ti ne verjamem :D

kva pa poj sprašuejš če ne verjaameš
na tehnične merijo sajavost izpuha...
in na mestu noben zdrau dizel pa če ma dpf al pa ne nebo kadil(čisto malo že) ker ni obremenjen.ampak bo v vsakem primeru naredil tehninčnega.(vsaj jaz sem ga že 3x)
ampak ker nekateri niti ne veste kaj je dpf kaj pa egr potem je tut čist možn da niti ne veste kako motor dela..
takih pač ne moreš poj prepičat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To dec 02, 2014 1:11 pm

Jack upam da niste samo ugasnil lucko za dpf. Potrebno je spremenit vse parametre da avto dela pravilno brez dpfja. Jaz priporočam da se da vmes cev, ker ce se ga samo zbije ven se zna nardit da turbina zacne piskat, prav tako je nepravilen flow plinov ki se potem v tistem praznem piskru vrtincjo. Posledicno lahko pride do overboosta ker turbino zabija nazaj. Egr off se pa naredi sproti, ker od njega itak ni druzga kot problemov.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To dec 02, 2014 1:47 pm

Slick, ne, sploh nimam lučke :)
Kar se tiče SW je vse poštiman, tudi EGR off je že. Po parih km se pelje precej lepše. Avto sam še čaka na odstranitev DPF, prpelji se pol proti večeru do mikrota na pivo, pa bomo kako rekl.

Hvala zaenkrat

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo To dec 02, 2014 3:10 pm

Če je kdo bral en link, ki je bil v temi priliman. Že pri angležih si meje za sajavost dokaj visoke (tudi za avte z DPF). Bilo je lepo napisano, da če na avtu use štima (MAF, EGR, Nobena cev ne pušča, ... ) bo avto tudi z odstranjenim DPF-jem naredil MOT. Tako, da če tam pravijo da bo naredil tehnični z odstranjenim DPF (govora samo o sajavosti) bo pri nas za naslednjih nekaj let zagotovo tudi čez prišel (razn če kadi kot lokomotiva :D )
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

crazyivan
Nov uporabnik

Odstranitev DPF in tehnični pregled

Napisal/-a crazyivan Če feb 05, 2015 10:44 pm

Pozdravljeni :)
Imam vprašanje kako je z odstranitvijo DPF filtra, kar se tiče tehničnih pregledov, ali preverjajo količino trdih delcev v izpušnih plinih ali preverjajo le pline ?
Po domače a kdo kej teži že DPF odstranim ? v mislih mam pa vozila okol letnika 2005-2008.
Hvala za odgovore.

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Pe feb 06, 2015 11:12 am

Je že gdo probal ta" športni dpf" baje da je 50 % propustnost .
l.p.
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Pe feb 06, 2015 4:25 pm

Sem ravno par dni na homologacijah vprašal kako je z odstranitvijo DPF.
V slo do sedaj ni še noben homologiral :)
Pripravlja se sprememba zakonodaje kjer bojo gledal če je dpf odstranjen!
Gledal bojo pa tako kot angleži. Vizuelno. Če je kjer mora biti DPF nameščena navadna cel ter z merjenjem plinov. Ker pa slednje se meri v "leru" se ne vidi če ima odstranjeno.
Se pravi če je avt oredno vzdrževan in če vsi senzorji delujejo pravilno, odstranjen DPF ne bojo vidli :)
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov