Renault_user je napisal/-a:moraš upoštevati, da se pozimi poraba ponavadi dvigne vsaj za 1L
zato ne mešaj porabe poleti, ko hodiš na morje in zdaj...
lp!
Meni se pa pozimi zmanjša.
belkaena je napisal/-a:Renault_user je napisal/-a:moraš upoštevati, da se pozimi poraba ponavadi dvigne vsaj za 1L
zato ne mešaj porabe poleti, ko hodiš na morje in zdaj...
lp!
Meni se pa pozimi zmanjša.
/miha je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:kamnčan je napisal/-a:drugače pa vem da ima petrol boljši dize....l
živiš v zmoti....
S takimi izjavami se ponavadi začne kreganje. Kakšen je tvoj argument? Vir? Karkoli?
kamnčan je napisal/-a:/miha je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:kamnčan je napisal/-a:drugače pa vem da ima petrol boljši dize....l
živiš v zmoti....
S takimi izjavami se ponavadi začne kreganje. Kakšen je tvoj argument? Vir? Karkoli?
Ja sašo5 dej res kšn argument k me zanima. Krega nebo, če mi da trdn dokaz da se motim bom sprejev
Adis tebi se pa opravičujem ker nism točno zračunal. Ampač še useno je poraba za divjaka kot pa za umirjeno voznico.
kamnčan je napisal/-a:Adis tebi se pa opravičujem ker nism točno zračunal. Ampač še useno je poraba za divjaka kot pa za umirjeno voznico.
sašo5 je napisal/-a:čare je napisal/-a:A si nor??Ne smeš do vrha točit,ker so potem okol tebe hlapi in boš eksplodiral.
ups! Maš prav...to sem tudi v tej temi prebral, pa sem pozabil na to debilno izjavo...![]()
![]()
Eh, groza...brezveze nekaj odgovarjat in nekom tupit.....dela vsak svoje in kar misli, da je najbolje.......
lancia hf je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:čare je napisal/-a:A si nor??Ne smeš do vrha točit,ker so potem okol tebe hlapi in boš eksplodiral.
ups! Maš prav...to sem tudi v tej temi prebral, pa sem pozabil na to debilno izjavo...![]()
![]()
Eh, groza...brezveze nekaj odgovarjat in nekom tupit.....dela vsak svoje in kar misli, da je najbolje.......
Pa saj Teoretično to drži. Samo praktično, bi bil pa svet gledan iz satelita, kot novoletna lejka, vsake toliko časa bi en avtomobil razneslo in bi preko satelita videl samo "lučko"
mastr1 je napisal/-a:Nafta oz. plinsko olje je premalo vnetljivo, da bi se vžgali hlapi, ne rečem pa za bencin. Mora pa tudi biti prava temperatura, ker s temperaturo hlapnost narašča. Teoretično je možno (za bencin), v praksi pa izjemno redko.
lancia hf je napisal/-a:Pa gdaj bo nekaterim jasno da "nafta" ne hlapi![]()
Drugače pa nafta in bencin, kot tekočina nista vnetljiva. Pri bencinu so vnetljivi samo hlapi, pri "nafti" pa ker ne hlapi je tudi nevnetljiva, saj mora imeti neko gorljivo podlago da jo lahko vnameš.
kamnčan je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=-5K-HjUPsKA&feature=related
Mogoče bo tale filmčk še tok boljši. Upam da zastopta angleško
pri 3.15 začni gledat ko ti pove d ne natočt do koncalancia hf je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:čare je napisal/-a:A si nor??Ne smeš do vrha točit,ker so potem okol tebe hlapi in boš eksplodiral.
![]()
Pa saj Teoretično to drži. Samo praktično, bi bil pa svet gledan iz satelita, kot novoletna lejka, vsake toliko časa bi en avtomobil razneslo in bi preko satelita videl samo "lučko"
Avtomobil pa ne more eksplodirati ker v bencinskem tanku ni dovol kisika in je mešanica prebogata z bencinom
mastr1 je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:Pa gdaj bo nekaterim jasno da "nafta" ne hlapi![]()
Drugače pa nafta in bencin, kot tekočina nista vnetljiva. Pri bencinu so vnetljivi samo hlapi, pri "nafti" pa ker ne hlapi je tudi nevnetljiva, saj mora imeti neko gorljivo podlago da jo lahko vnameš.
Kdaj bo tebi jasno, da vsaka stvar, ki jo zavohaš, hlapi. Nafto jaz voham, torej hlapi, pa čeprav manj kot bencin. Ne meni buče prodajat, da nafta ne hlapi.....
lancia hf je napisal/-a:kamnčan je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=-5K-HjUPsKA&feature=related
Mogoče bo tale filmčk še tok boljši. Upam da zastopta angleško
pri 3.15 začni gledat ko ti pove d ne natočt do koncalancia hf je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:čare je napisal/-a:A si nor??Ne smeš do vrha točit,ker so potem okol tebe hlapi in boš eksplodiral.
![]()
Avtomobil pa ne more eksplodirati ker v bencinskem tanku ni dovol kisika in je mešanica prebogata z bencinom
Filmček je že uredu, samo napaka ni v tem da ljudje tankajo poln rezervar, ampak v tem, da bencinski servis nima ozemljitve proti statični elektriki. Marsikaterega viznika je že avtomobil "stresel" ko je zpru vrata, pa če bi takrat točil gorivo na takih bencinskih servisih bi se zgodilo enako. Tako da tu je bolj prikazan ukrep kaj storiti, kot pa zakaj do tega resnično pride.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov