Nasveti in napotki ter povpraševanja...

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr dec 02, 2009 5:14 pm

Renault_user je napisal/-a:moraš upoštevati, da se pozimi poraba ponavadi dvigne vsaj za 1L
zato ne mešaj porabe poleti, ko hodiš na morje in zdaj...

lp!

Meni se pa pozimi zmanjša.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 6:08 pm

belkaena je napisal/-a:
Renault_user je napisal/-a:moraš upoštevati, da se pozimi poraba ponavadi dvigne vsaj za 1L
zato ne mešaj porabe poleti, ko hodiš na morje in zdaj...

lp!

Meni se pa pozimi zmanjša.

Kaj mi lahko poveš recept :?: kako ti to rata. Bi bil marsigdo tukaj zelo zadovoljen nad tem :? Razen tega da imaš služben avtomobil, in se voziš potem na račun davkoplačevalcev :?:
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Sr dec 02, 2009 6:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr dec 02, 2009 6:09 pm

menda zato ker ma letne gume širše
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
kamnčan
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a kamnčan Sr dec 02, 2009 6:34 pm

/miha je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
kamnčan je napisal/-a:drugače pa vem da ima petrol boljši dize....l

živiš v zmoti....

S takimi izjavami se ponavadi začne kreganje. Kakšen je tvoj argument? Vir? Karkoli?

Ja sašo5 dej res kšn argument k me zanima. Krega nebo, če mi da trdn dokaz da se motim bom sprejev

Adis tebi se pa opravičujem ker nism točno zračunal. Ampač še useno je poraba za divjaka kot pa za umirjeno voznico.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 02, 2009 7:47 pm

kamnčan je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
kamnčan je napisal/-a:drugače pa vem da ima petrol boljši dize....l

živiš v zmoti....

S takimi izjavami se ponavadi začne kreganje. Kakšen je tvoj argument? Vir? Karkoli?

Ja sašo5 dej res kšn argument k me zanima. Krega nebo, če mi da trdn dokaz da se motim bom sprejev

Adis tebi se pa opravičujem ker nism točno zračunal. Ampač še useno je poraba za divjaka kot pa za umirjeno voznico.

V Brežice se pripeljite pa bomo test naredili...(z mojim avtom) čist enostaven takšen "trotl ziher"....
P.S in sploh Reenauti imajo radi petrolovo župo in če je še poletje (temp. nad 30) idealni pogoji, da "kislica" štalo v motorju naredi....

PS.1. prvič sem junija 2006 imel svojega dizla in verjemite mi, da čaram in probavam marsikaj (ob šihtu se še ukvarjam malo s prevozi - kiper, kombi) in vedno, ko tankaš "petrola" če si šofer v pravem pomenu besede, čutiš, da mu nekaj "fali" oz. ni to to......

...kot sem rekel; komot se najavite bomo test naredili; z audijem ali sprinterjem...

kamnčan je napisal/-a:Adis tebi se pa opravičujem ker nism točno zračunal. Ampač še useno je poraba za divjaka kot pa za umirjeno voznico.

ne moreš tako porabo merit......... :roll:
Edini verodostojen način: do vrha natočit, da se nafta vidi(počasi nalivat, da se ne speni) naredit 100km in na isti "šteli" ponovit postopek...to je to... :!:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 02, 2009 8:01 pm

A si nor??Ne smeš do vrha točit,ker so potem okol tebe hlapi in boš eksplodiral.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 02, 2009 8:04 pm

čare je napisal/-a:A si nor??Ne smeš do vrha točit,ker so potem okol tebe hlapi in boš eksplodiral.

ups! Maš prav...to sem tudi v tej temi prebral, pa sem pozabil na to debilno izjavo... :lol: :D

Eh, groza...brezveze nekaj odgovarjat in nekom tupit.....dela vsak svoje in kar misli, da je najbolje.......

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 02, 2009 8:12 pm

Ma sej ni tok grozna izjava da bi jo moral primerjat z debilno (da ne bo avtor užaljen) pač nekje je to slišal in se teg drži kot pijanec plota in problem pri veliko stvareh je da izhajajo iz govoric.Če bi ta izjava držala bi morala it na vsake tok kakšna bencinska pumpa v zrak in ja zarad takih izjav potem Alfe pijejo olje pa Lagune ribajo pa turbine crkujejo pa ....
Glej preden boš zmerjal naprej si dobro ampak res dobro preberi prvo vrstico mojega posta zgoraj!!
Gremo dalje:A je una bejba tankala do čepa da se je vžgalo??NE! Govorimo namreč o tankanju do čepa.
Drug video je pa 100% ameriški.Zakaj??Zato,ker samo ti debili rabijo za vsako stvar obsežna navodila,ker za vsak drek vlagajo tožbo.Valda nisi tok glup da ne veš da je v vvzvratnem ogledalu stvar manjša kot v resnici?'Za amerikanca to na špeglu piše,pa bili so primeri ko se je spotaknil na lastni odvezani vezalki in potem tožil proizvajalca superg in dobil tožbo.A mu jih je proizvajalc zategoval?'E moji fantje ne nas mešat z amerikanci!
Zadnjič spremenil čare, dne Sr dec 02, 2009 9:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 8:55 pm

sašo5 je napisal/-a:
čare je napisal/-a:A si nor??Ne smeš do vrha točit,ker so potem okol tebe hlapi in boš eksplodiral.

ups! Maš prav...to sem tudi v tej temi prebral, pa sem pozabil na to debilno izjavo... :lol: :D

Eh, groza...brezveze nekaj odgovarjat in nekom tupit.....dela vsak svoje in kar misli, da je najbolje.......

Pa saj Teoretično to drži. Samo praktično, bi bil pa svet gledan iz satelita, kot novoletna lejka, vsake toliko časa bi en avtomobil razneslo in bi preko satelita videl samo "lučko" :lol:

Uporabniški avatar
kamnčan
Novinec

Napisal/-a kamnčan Sr dec 02, 2009 9:03 pm

http://www.youtube.com/watch?v=Gs9LvmPlJ98

Lej mal razmislta no. Zakaj je do tega pršlo. Lohk vidta d je bla pištola vedno notr je ni vn uzela v času užiga. Le zakaj. No debila (če sta vidva mene oz. moj stavek, zakaj nebi jest vaja) nej vaja podučim. Bencin in dizel, korilno olje, plin, petrolej itd. use izhlapeva. Če mogoče še ne vesta tekoče stvari ne gorijo vendar gorijo plini le teh. In če ti bencin napolniš do konca gre vs plin ki je drugače v tanku ven in iz tem posledično bi prišlo do večjega užiga. Zaradi tega ker je odprto okolje je kisika okoli veliko in zaradi tega je mešanica za vžig vedno prava. Drugič ne pametujta če nimata pojma kaj use se lahko zgodi pri mejhni nepazljivosti. Kot sem umenil NAJNEVARNEJŠA je tukaj statična elektrika. Naelektrimo se pa tako ko se drgnemo po sedežu imamo bombažno majico. Avtomobilska karoserija je v tistem primeru nasprote napetosti kot naš telo zato preskoči iskrica in wuuuuf. Lahko tudi na posnetku vidita da se v tem primeru punca ni dotaknila ne točilnega pulta, ne avtomobila ko je izstopala (se pravi se ni razelektrila). Veliko pa je tudi naša obutev. Zakaj mislis, da imamo Delavci na BS v pralnici ali pa za pultom vsi enake obleke. no naj ti povem da zaradi tega ker ne povzročajo naelektritve. Veliko bi vama še lahko napisal o nevarnostih vendar je že to kar sem vama napisal dovol, da vama pokažem kdo je pravi d**** v tem primeru.

Uporabniški avatar
kamnčan
Novinec

Napisal/-a kamnčan Sr dec 02, 2009 9:07 pm

http://www.youtube.com/watch?v=-5K-HjUP ... re=related

Mogoče bo tale filmčk še tok boljši. Upam da zastopta angleško
pri 3.15 začni gledat ko ti pove d ne natočt do konca

lancia hf je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Pa saj Teoretično to drži. Samo praktično, bi bil pa svet gledan iz satelita, kot novoletna lejka, vsake toliko časa bi en avtomobil razneslo in bi preko satelita videl samo "lučko" :lol:

Avtomobil pa ne more eksplodirati ker v bencinskem tanku ni dovol kisika in je mešanica prebogata z bencinom

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 Sr dec 02, 2009 9:18 pm

Nafta oz. plinsko olje je premalo vnetljivo, da bi se vžgali hlapi, ne rečem pa za bencin. Mora pa tudi biti prava temperatura, ker s temperaturo hlapnost narašča. Teoretično je možno (za bencin), v praksi pa izjemno redko.
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Uporabniški avatar
kamnčan
Novinec

Napisal/-a kamnčan Sr dec 02, 2009 9:27 pm

Ne ni tok izjemno redko ampak se ponavadi reši brez resnih poškodb. Trkam na les da se nebo to velikrat zgudil. Je to povezano iz temperaturo vendar bencin hlapi tudi pri minusu.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 9:45 pm

mastr1 je napisal/-a:Nafta oz. plinsko olje je premalo vnetljivo, da bi se vžgali hlapi, ne rečem pa za bencin. Mora pa tudi biti prava temperatura, ker s temperaturo hlapnost narašča. Teoretično je možno (za bencin), v praksi pa izjemno redko.

Pa gdaj bo nekaterim jasno da "nafta" ne hlapi :roll:
Drugače pa nafta in bencin, kot tekočina nista vnetljiva. Pri bencinu so vnetljivi samo hlapi, pri "nafti" pa ker ne hlapi je tudi nevnetljiva, saj mora imeti neko gorljivo podlago da jo lahko vnameš.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 02, 2009 9:50 pm

Zarad tega sem jaz 2X b**** izpadel (enkrat od tebe sicer kot kemik,ker praviš da nafta ne hlapi??Kakor sem jaz učen vem da vsaka tekočina hlapi.Kako hitro je drugo:)drugič pa od kamničana najprej ker je nepismen (preberi si še enkrat prvo vrstico prejšnega mojega posta)potem pa še ker gleda ameriške filmčke z nasveti.A ko si se prvič na babo spravil si tudi na Youtube-u gledal kako se zadevi streže??

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 02, 2009 9:58 pm

No pa da se nehamo pregovarjat.Tankanje ob prižigu lučke za 15€ in potem spet do prižiga ni nikakor mirodajna in lahko precej odstopa.Tankaj do vrha naredi kilometrov kolikor jih boš pač naredil in potem zračunaj porabo in boš mel točno številko.

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 Sr dec 02, 2009 10:12 pm

lancia hf je napisal/-a:Pa gdaj bo nekaterim jasno da "nafta" ne hlapi :roll:
Drugače pa nafta in bencin, kot tekočina nista vnetljiva. Pri bencinu so vnetljivi samo hlapi, pri "nafti" pa ker ne hlapi je tudi nevnetljiva, saj mora imeti neko gorljivo podlago da jo lahko vnameš.

Kdaj bo tebi jasno, da vsaka stvar, ki jo zavohaš, hlapi. Nafto jaz voham, torej hlapi, pa čeprav manj kot bencin. Ne meni buče prodajat, da nafta ne hlapi.....
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 10:14 pm

kamnčan je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=-5K-HjUPsKA&feature=related

lancia hf je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Avtomobil pa ne more eksplodirati ker v bencinskem tanku ni dovol kisika in je mešanica prebogata z bencinom

Filmček je že uredu, samo napaka ni v tem da ljudje tankajo poln rezervar, ampak v tem, da bencinski servis nima ozemljitve proti statični elektriki. Marsikaterega viznika je že avtomobil "stresel" ko je zpru vrata, pa če bi takrat točil gorivo na takih bencinskih servisih bi se zgodilo enako. Tako da tu je bolj prikazan ukrep kaj storiti, kot pa zakaj do tega resnično pride.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 02, 2009 10:20 pm

mastr1 je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Pa gdaj bo nekaterim jasno da "nafta" ne hlapi :roll:

Kdaj bo tebi jasno, da vsaka stvar, ki jo zavohaš, hlapi. Nafto jaz voham, torej hlapi, pa čeprav manj kot bencin. Ne meni buče prodajat, da nafta ne hlapi.....

Potem mi pa polij nafto na neko železno stvar, in mi vnami hlape.
Saj ne rečem da ne hlapi, samo za 1 deci nafte boš rabil leto dni, za 1 deci bencina pa samo 15 min (govora je približno saj nisem še štopal) Zato tudi o tem kaj hlapi in kaj ne.
Odvisnio je ali si Fizik, ali pa šofer.

Uporabniški avatar
kamnčan
Novinec

Napisal/-a kamnčan Sr dec 02, 2009 10:36 pm

lancia hf je napisal/-a:
kamnčan je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=-5K-HjUPsKA&feature=related

lancia hf je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Filmček je že uredu, samo napaka ni v tem da ljudje tankajo poln rezervar, ampak v tem, da bencinski servis nima ozemljitve proti statični elektriki. Marsikaterega viznika je že avtomobil "stresel" ko je zpru vrata, pa če bi takrat točil gorivo na takih bencinskih servisih bi se zgodilo enako. Tako da tu je bolj prikazan ukrep kaj storiti, kot pa zakaj do tega resnično pride.

Je tudi navedenih par razlogov. To glede ozemljitve imaš prav. Čeprav kabel je z točilnega pulta potegnen ven vendar nikamor priključen.
Ja no uredu imaš prav glede zadnjega stavka. Ampak hlapi + kisik + iskra vemo kaj je pol ne. bom pogledal na šihtu če imamo kašno knigco pa mal več prebrov. To kar so mene naučili so bile zgolj osnove kako preprečiti. Vendar lahko kaj hitro povežeš stvari če le malo poznas dogajanje. Ok pustmo to temo sedaj.

Gremo k drugi stvari, ki je upravičeno letela name.
Čare tebi se javno opravičujem za zmerjanje z neprimerno besedo. Danes nism čist pravi in mi je use sam do krega.
Glede tistega kar si napisal glede youtuba je malo nesramno ampak razumljivo na nek način(čeprav se to ni zgodilo da sem gledal youtube ko sem prvin na žensko spustu. Gledal sem mojvideo. ne hecam se). Primer sem pač dav tisti filmček da se to lahko zgodi ker je bilo govora kot tabu tema. v resnici se to resno dogaja tudi pri nas. Sodelavci in mnoga navodila opozarjajo nato, da je to možno.
Prav imaš tudi glede moje računice. Je res zelo nenatančna vendar vseeno kaže na preveliko porabo. Vem kašna voznica je in vem da lepo vozi. Ta tema je zelo odšla iz smeri zato se prosim vrnimo k njej. Bomo pa probali, da se to use reši.

Vsem se zahvaljujem, Kšna nova ideja je dobrodošla, na tester gre v ponedeljek. Če nič ne pokaže se bo držala navodil, da naj ga malo stera in počaka do toplejših dni.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov