Nasveti in napotki ter povpraševanja...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 23, 2009 11:22 pm

hp6715s je napisal/-a:Malo jih je, ki so kvalitetni in se dejansko zavzamejo za probleme :!: :!: :!:

Tole si pa prav povedal. Ampak enako velja za privatnike, ki doma šraufajo. :pop:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 23, 2009 11:55 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
Zdej ko avto ni več v garanciji ga bom pa k enmu popoldancu vozu.

napaka......(ampak vsak ve zase)

mislim da si eden starejših (ali modrejših, če ti je ljubše :) )uporabnikov tega foruma ampak včasih pa napišeš takšen komentar....

prosim če mi razložiš zakaj je to napaka?

zato, ker je vsak "popoldanc" v našem koncu skoraj dražji kot uradni servis(mislijo, da so zlatarji)....in predvsem zato, ker(vsaj pri vw/audi) določene stvari (in to drage) menjaš pod garancijo/kulanco tudi ko je avto star 5 in več let.......

PS. Lantro, 10 let staro so "zakrpali" (rja)na Hyudajeve stroške letos januarja in celo brez bilo kakih problemov....
PS1. in dokler meni računajo servis/menjavo olja cca 25 eur. na pooblaščencu, bom hodil tja; in vedno(vsaj zadnjih 3-4 leta) svoje olje prinesem.........
ZELO MI JE VAŽEN ŽIG V TEH. KNJ.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 24, 2009 12:08 am

hp6715s je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:vw touran 1.9 tdi.

servis na 30 000 km me je prišel 222€.

castrol txt 92,88€
filter 10€
filter 7,04€
eko odvoz 2,88
delo 82,61€
drobni in pomožni material 7,27€

kar dosti,za en tak bedni servisni interval :roll:

Jaz pa za prvi servis za 1.6 crdi 212€.

Pa sej niste normalni...jebali vas uradni servisi

človek če je še garancija na avtu moraš peljat na pooblaščen servis!

itak pa ko mi marca poteče,nebom več na pooblaščen servis peljal.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če dec 24, 2009 12:11 am

hp6715s je napisal/-a:Pa sej niste normalni...jebali vas uradni servisi

off:
pazi na jezik! zadnje opozorilo.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Če dec 24, 2009 12:26 am

@Patrik...v tem primeru se seveda pelja k pooblaščencu
@Sašo...ja če je pri vas tko, se popolnoma strinjam s tabo

off:
@adis ...se opravičujem, ne bo se ponovilo :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 24, 2009 12:48 am

sašo5 je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
Zdej ko avto ni več v garanciji ga bom pa k enmu popoldancu vozu.

napaka......(ampak vsak ve zase)

mislim da si eden starejših (ali modrejših, če ti je ljubše :) )uporabnikov tega foruma ampak včasih pa napišeš takšen komentar....

prosim če mi razložiš zakaj je to napaka?

zato, ker je vsak "popoldanc" v našem koncu skoraj dražji kot uradni servis(mislijo, da so zlatarji)....in predvsem zato, ker(vsaj pri vw/audi) določene stvari (in to drage) menjaš pod garancijo/kulanco tudi ko je avto star 5 in več let.......

PS. Lantro, 10 let staro so "zakrpali" (rja)na Hyudajeve stroške letos januarja in celo brez bilo kakih problemov....
PS1. in dokler meni računajo servis/menjavo olja cca 25 eur. na pooblaščencu, bom hodil tja; in vedno(vsaj zadnjih 3-4 leta) svoje olje prinesem.........
ZELO MI JE VAŽEN ŽIG V TEH. KNJ.

sorry ampak res ne morem da ne bi...Dej Sašo še povej, kulk % popusta dobiš pri pooblaščencu?
p.s.: A napišem končno ceno izrednega servisa za gnojfa serije 5 pri pooblaščencu in pri fušarju (pa da vidimo zlatarje)? :D :D

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če dec 24, 2009 4:56 am

Ker doma po večini delamo veliko kilometrov in skoraj vedno kupimo rabljeno vozilo staro do treh let ga seveda vozimo k popoldancu in ne na uradne servise.
Lep primer je bil moj kombi, ki je bil še v garanciji in sem ga vozil na uradni servis, kjer so me seveda " lupili " z njihovimi cenami in urnimi postavkami. Če potegnem črto so bili dragi.

Naš popoldanc je res super, ker vedno naredi hitro, kvalitetno in pocen. Kar pa je najbolj pomembno pa postori tudi med vikendom, če je nujno, da mora biti vozilo v ponedeljek (kot primer) na cesti. V osmih letih od kar vozimo k njemu še niti ena stvar ni bila dobro narejena oz. da nebi bila zamenjana kot je rekel.
Skupno z nami in mojimi znanci se k njemu vozi točno osem vozil, ki jih servisira.

Tudi zato je njegova urna postavka ne glede na zahtevnost dela za ta vozila 10.evrov za uro dela.
Je pa res še ena stvar, da recimo če pride račun okoli 110 evrov se mu vedno v zahvalo stisne še kakšnega desetaka za prijaznost in dobro opravljeno delo. In na koncu sem vesel jast in on.

Še cena servisa za moj mlinček (astra 1.7dti), primer: menjava olja, oljnega filtra, zračnega filtra in še kaj malenkostnega, poleg pa še pregled vozila ko je že na dvigalu. To stori vedno in opozori na morebitne poškodbe oz. dotrajanost materjalov. Cena takega servisa je zame z delom vred 70.evrov. Če je to drago sem jast P.... .

lp

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če dec 24, 2009 7:42 am

Res zanimjivo kok je takih ki peljejo avto na servis za zamenjavo olja in filtre :D
Pol pa se jočejo kolk so dragi servisi,namest da bi se sami lotil menjat olja in se nekaj naučil. Men kot moški bi blo sram peljat avta mehankarju dab mi menjaval olje in filtre :lol: Mevže :)

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če dec 24, 2009 7:45 am

Patrik_A3 je napisal/-a:vw touran 1.9 tdi.

servis na 30 000 km me je prišel 222€.

castrol txt 92,88€
filter 10€
filter 7,04€
eko odvoz 2,88
delo 82,61€
drobni in pomožni material 7,27€

kar dosti,za en tak bedni servisni interval :roll:

Pa kaj si ja nor. 82e za menjavo olja :rofl
Jz pa sam zamenjam vse,nazadnje uporabljam sintetično olje flashlube z Leclerca 5-40 cca 20e za 5l + 5e oljni filter (zračni in filter za nafto še nisem menjal ker ni potrebe) torej vse skupaj servis 25e :lol:
Zadnjič spremenil valvoline, dne Če dec 24, 2009 7:49 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 24, 2009 7:46 am

valvoline je napisal/-a:Res zanimjivo kok je takih ki peljejo avto na servis za zamenjavo olja in filtre :D
Pol pa se jočejo kolk so dragi servisi,namest da bi se sami lotil menjat olja in se nekaj naučil. Men kot moški bi blo sram peljat avta mehankarju dab mi menjaval olje in filtre :lol: Mevže :)

Itak. Ti si genij :roll:

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če dec 24, 2009 7:46 am

moj-avto je napisal/-a:Jaz kot lastnik Škode Octavie lahko povem, da je avto najbolj dolgočasen kar se tiče popravil. Redni servisi in to je to. Sedaj se sprašujem pri prevoženih 210000 km ali prodajo kak rezervni kos in koliko sploh z njimi dodatno zaslužijo. Kak termostat pri 200000 km, ploščice, disk. Ostalo pa itak O.K.

Jaz kot bivši lastnik škode pa lahko rečem, da kar dobro prodajajo... Imel sem Fabio Combi, do 180.000 km vse ok, nobenih posebnih stroškov (če izvzamem sprednji ležaj za 38.000 SIT :roll: ).
Od 180.000 naprej pa samo sr.anje. Na vseh avtih skup mi do sedaj ni crknilo toliko senzorjev kot na Škodi. Vsak mesec skoraj je bil na servisu, nikoli ni bilo ceneje od 120-150 EUR (ca. 30.-35.000 SIT), dokler mi ni dop... in sem ga prodal.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če dec 24, 2009 7:53 am

ban je napisal/-a:
valvoline je napisal/-a:Res zanimjivo kok je takih ki peljejo avto na servis za zamenjavo olja in filtre :D

Itak. Ti si genij :roll:

Ej sam res sramota. Sej men bi moj kolega mehankar zamenjal olje in ostalo za laško 6 pack,sam je men sram dab za to avta k njemu pelal.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če dec 24, 2009 8:26 am

1.Neumen je tist mehanik ki dela za pivo,ali pa je pijanec!
2.Jaz znam z računalnikom delat,ne znam ga pa popravit,tako da nismo vsi za vse
3.Mene bi blo sram tuki neki pisat da je sramota,da servisa ne narediš sam a potem pišeš da za filter zraka in nafte še ni potrebe??Za moje pojme je to polovičarsko delo!Filter zraka in nafte sta max.30€ oba skup (pač odvisno od avta)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če dec 24, 2009 8:37 am

čare je napisal/-a:3.Mene bi blo sram tuki neki pisat da je sramota,da servisa ne narediš sam a potem pišeš da za filter zraka in nafte še ni potrebe??Za moje pojme je to polovičarsko delo!Filter zraka in nafte sta max.30€ oba skup (pač odvisno od avta)

Filter goriva in zračni filter sta tako poceni, da se ju splača vsak interval zamenjat.

Jaz menjam svečke, oljni, zračni in filter goriva ter olje na 10.000km. Včasih sem to menjal na 7500km, dokler se ni olje motul pocenilo. Prej sem uporabljal druga olja, sedaj pa zaradi motula podaljšam interval za 2500km (avto je le 19 let star - po novem letu bo 20 let - 26-tega januarja).

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če dec 24, 2009 8:41 am

Moški mora sam menjat olje. Pa kakšna kozlarija je zdaj to. Nismo vsi za vse sposobni. Sam imam pokluic, hodim v službo kjer opravljam svoj poklic in mi na misel ne pride, da bi se sedaj še učil menjave olja. To naj poskrbi nekdo, ki je bolj vešč tega opravila.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če dec 24, 2009 8:46 am

čare je napisal/-a:1.Neumen je tist mehanik ki dela za pivo,ali pa je pijanec!
2.Jaz znam z računalnikom delat,ne znam ga pa popravit,tako da nismo vsi za vse
3.Mene bi blo sram tuki neki pisat da je sramota,da servisa ne narediš sam a potem pišeš da za filter zraka in nafte še ni potrebe??Za moje pojme je to polovičarsko delo!Filter zraka in nafte sta max.30€ oba skup (pač odvisno od avta)

Z bivšim golf2 naredo 300tkm zamenjal e 1x zračni in 1x filter za nafto,enostavno ni potrebe.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če dec 24, 2009 8:53 am

ma_hi je napisal/-a:Moški mora sam menjat olje. Pa kakšna kozlarija je zdaj to. Nismo vsi za vse sposobni. Sam imam pokluic, hodim v službo kjer opravljam svoj poklic in mi na misel ne pride, da bi se sedaj še učil menjave olja. To naj poskrbi nekdo, ki je bolj vešč tega opravila.

Ne vem no,tu je še veselje do tega da si nekaj sam zrihtaš na svojemu avtu. Ne gre se tok za dnar,še posebej ne za redni servis. Od kod pa take cifre (80e+) za menjavo olja mi res ne gre v glavo. Da si sam olje zamenjaš in filter res ni nobena filozofija.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če dec 24, 2009 8:55 am

ma_hi je napisal/-a:Moški mora sam menjat olje. Pa kakšna kozlarija je zdaj to. Nismo vsi za vse sposobni. Sam imam pokluic, hodim v službo kjer opravljam svoj poklic in mi na misel ne pride, da bi se sedaj še učil menjave olja. To naj poskrbi nekdo, ki je bolj vešč tega opravila.

:lol:
Sam imam poklic, a ne opravljam dela iz svojega poklica, v službi sem čisto na drugi dejavnosti. Nimam šol za mehanika, a opravljam servise na vsakem avtomobilu, ki ima probleme in mi ga pripeljejo. Nisem vodovodar, pa sem vseeno centralno doma sam naredil, pa vodo tudi speljal po hiši.

Ni izgovor, da nekaj ne znaš ali da so zato plačani drugi, vedno pa velja VEČ KOT ZNAŠ, VEČ VELJAŠ!!!

No, nekaterim se res tega ne splača delat, ampak to je druga pesem, mislim pa da bi to, kako se preveri olje, kako se ga zamenja in podobne osnoven stvari glede avta, moral znati vsak voznik avtomobila, preden se z avtom odpelje na cesto.
Namreč vse premalo je tega, da bi te poklicali pa rekli, lej avto je crknu, tole in tole je šlo. Vsak samo pokliče avto je crknu, in ko prideš do njega vidiš, da imaš ta del doma, za zamenjavo je potrebno 5 minut in avto bi peljal, tako pa narediš 2x isto pot ali pa avto na avtovleko in doma poštimaš. Če bi človek vsaj malo vedel o teh stvareh, bi lahko take stvari zelo hitro odpravili.

P.S. Moja žena si zna sama narest servis na avtu (svečke, olje, filtri) in še kej druzga zna poštimat na avtu - pa je ekonomist po izobrazbi (z magisterijem).

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če dec 24, 2009 9:01 am

nebivedu je napisal/-a:

:lol:
Sam imam poklic, a ne opravljam dela iz svojega poklica, v službi sem čisto na drugi dejavnosti. Nimam šol za mehanika, a opravljam servise na vsakem avtomobilu, ki ima probleme in mi ga pripeljejo. Nisem vodovodar, pa sem vseeno centralno doma sam naredil, pa vodo tudi speljal po hiši.

Ni izgovor, da nekaj ne znaš ali da so zato plačani drugi, vedno pa velja VEČ KOT ZNAŠ, VEČ VELJAŠ!!!

No, nekaterim se res tega ne splača delat, ampak to je druga pesem, mislim pa da bi to, kako se preveri olje, kako se ga zamenja in podobne osnoven stvari glede avta, moral znati vsak voznik avtomobila, preden se z avtom odpelje na cesto.
Namreč vse premalo je tega, da bi te poklicali pa rekli, lej avto je crknu, tole in tole je šlo. Vsak samo pokliče avto je crknu, in ko prideš do njega vidiš, da imaš ta del doma, za zamenjavo je potrebno 5 minut in avto bi peljal, tako pa narediš 2x isto pot ali pa avto na avtovleko in doma poštimaš. Če bi človek vsaj malo vedel o teh stvareh, bi lahko take stvari zelo hitro odpravili.

P.S. Moja žena si zna sama narest servis na avtu (svečke, olje, filtri) in še kej druzga zna poštimat na avtu - pa je ekonomist po izobrazbi (z magisterijem).

Hehe,lepo si to napisal.Še posebej povdarjeno.Mah to so vse gospodje v belih srajcah,brez nobenega veselja do osnove avtomehanike,kar je zame če si moški skoraj nemogoče.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če dec 24, 2009 9:07 am

Jst nimam nobenga veselja sam doma menjat olje, ker tudi nimam možnosti za tako početje. Ga raj peljem enmu mehaniku, lepo plačam in imam čiste roke in belo srajco.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov