Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So jan 02, 2010 2:03 pm

Lahko zadrži avto. Preverejeno.
Tu ni nobene umetnosti - ko plača račun, avto odpelje.

Je pa nekaj res.
Nekdo se je v vsem tem slabo dogovoril. Če se lastnik avta ni prej pozanimal,
ali kaj gre "pod" garancijo, oziroma kaj naj bi bil strošek njega samega, je
kriv sam. To so zadeve, ki se dogovorijo pred izvedbo takega (beri: tako
dragega) servisa.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So jan 02, 2010 2:23 pm

Pozanimaj se kakšen je pravilen postopek pri oddaji avta na servis.

Podpisan delovni nalog, predračuni itd... Namreč če servis nima dokaza, da si ti naročil takšno delo potem tudi nima pravice od tebe terjat tega... Ti lahko tako trdiš, da so delo opravili brez tvojega privoljenja. V tem primeru ti tudi ne morejo zaseč avtomobila.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal So jan 02, 2010 2:26 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:@Nasty kako se nisem dogovoril? avto je v garanciji, zaradi tega enega in istega sranja sem že 6. bil na servisu in vse je dosedaj šlo na garancijo,ker nisem jaz kriv če webasto ne dela. O plačilu ni bilo nikjer govora,niti obvestili me niso,da je potrebno kaj plačat,pa čeprav sem en dan prej ob 14.00 popoldan klical na servis pa povprašal kako je na stvari! Ne vem kaj bi se naj dogovarjal? dogovornjeno je blo na garancijo,o plačilu v vseh teh 6. ni blo ne duha in ne sluha. itak pa da nebom jaz plačeval če je webasto zanič :roll: zato sem kupo skoraj nov avto in ne rabljenega,da če kaj crkne krije garancija. :roll:

Če je bilo dogovorjeno na garancijo in te niso obvestili, da garancije v tem primeru ne bo in so kljub temu popravili ta webasto potem nisi dolžan plačati ničesar. Je zakon na tvoji strani. Ostalo sem ti pa vse napisal.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jan 02, 2010 2:26 pm

dele so oni sami naročevali,to kar bi naj blo pač za zamenjavo,ker je šlo za garancijsko delo! o denarju ni blo niti besede govora.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So jan 02, 2010 3:26 pm

čare je napisal/-a:Ja ampak ko daš ti nek tak nategunski servis mal na televizijo bojo tud ostale stranke mal poštudirale ali bojo šle tja ali kam drugam.

ja premalo je tega, pa še slovenci smo naiven narod

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So jan 02, 2010 3:33 pm

2.500€ za tako popravilo je čisto oderuštvo. Sej za ta dnar mi celo leto grejemo bajto ...

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So jan 02, 2010 3:35 pm

ja in potem vsi gledajo ko kupujejo avto da je le bil na original servisu, in da si le bil parkrat nategnjen zato ker ga voziš na original servis

Moje mnenje: tisto kar ZNAŠ SAM NAREDITI je bolje da narediš sam- je več vredno

drugače smo pa že krepko mimo teme...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jan 02, 2010 4:06 pm

Opa! Zanimivo. a so res vsi VW servisi v SLO enaki?Očitno.
Patrik: Ne se jim dat...Zadeva mora bit rešena v sklopu garancije....brezpogojno.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So jan 02, 2010 4:21 pm

hmmm....jah, kupis nov avto pa imas vec skrbi kot s starim... ;)

Drugace ki je nekdo reku da so goriva vsa iz istih rezervarjev za petrol in omw, to je ze res..ampak aditive (primesi za izboljsat kakovosti gorivu pa vsak sam mesa...avtorske pravice pac)...samo tam kjer si ti tankal, je 100% se kdo tankal...torej kolikim avtom bi lahko vse slo u maloro (bosch crpalka, injektorji, webasto (ceprav ne vem na kaksnem principu deluje in cemu sluzi)) ne pa samo tebi...to mi ni jasno ;)

Pa upam da bos cim bolje resil to zadevo ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jan 02, 2010 5:17 pm

jaz tako pravim, dobri fušarji opravijo delo bistveno bolje kot pa pooblaščeni servisi

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty So jan 02, 2010 7:33 pm

dnovak24;
se popolnoma strinjam s teboj, da bi morali stranko obvestiti o tem, da garancije ni in, da bo stroške popravila moral kriti sam.

Patrik_A3;
kot sem napisal že "dnovak24". Morali bi te obvezno obvestiti o plačilu. Nima veze ali servis ne upa uveljavljati garancijo ali ne. Želim ti, da zadevo urediš pozitivno za sebe.

ghandaed;
mislim, da dokler zadeve ne bodo jasne (kdo pije, kdo plača) bo avto verjetno čakal pri serviserju. Jasno je kako se napiše delovni nalog - mora biti popolnoma izpoljen, napisane strankine ugotovitve, oz. želje in na koncu tudi podpisan s strani stranke. Predračun se praviloma izda na željo stranke. Pred vsako menjavo kakega dela, ki se pokaže naknadno, da je potreben zamenjave, je pa nepisano pravilo, da se stranko pokliče in se ji pove okviren strošek (+ - 10EUR) servisa - praviloma si fantje na servisu naredijo predračun predno pokličejo stranko.

Na splošno:
če imajo servisi drago uro še ne pomeni, da so nateguni. Nateguni so za mene tisti, ki ti zaračunajo nekaj, kar niso naredili. Danes se vse zaračunava po normativih, kljub temu, da se je opravilo hitreje. Ni prav, ampak tako je. VW ima pa tako ali tako kar visoko urno postavko.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 So jan 02, 2010 7:38 pm

Nazaj pjt na renaulta ;)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne jan 03, 2010 1:45 pm

mater kaj si eni privoščijo :shock:
mene je popoldanc kllical, če lahko dodatno menja kolesni ležaj za 15€, ko sem dal delat veliki servis+komplet podvozje...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po jan 04, 2010 3:38 pm

Evo mene s čisto svežimi novicami!

Zjutraj smo klicali na webasto v lj in so nam pojasnili,da zaradi nafte nikakor ni moglo prit do poškodbe. Webasto ni nikoli in nikdar zaradi nafte čisto uničen,ker ga nafta ne more uničit da več nebi deloval,te bi motor bil prej uničen.

Danes sem bil tudi pri direktorju in smo se vsedli za mizo. Povedal sem mu vse in je nato še poklical delovodjo servisa in tega človeka ki je na sprejemu ki je zahteval podpis pa ni hotel avta vrnit. Da govorijo brez vzorcev z analize že vnaprej da ima omv nafto zanič,mu ni najbolj pasalo in smo se dogovorili,da ju3 pripeljem avto tja,kjer bojo nafto ven potegnili,dali petrolovo noter pa da opazujemo kaj se dogaja sedaj. ker je skoraj nemogoče da je zaradi nafte to problem. če se bo pokazalo,da je nafta problem bodo obvestili uvoznika in potem še omv,tako da bomo prišli do konca.
vsekakor pa nisem jaz kriv za tole,da webasto ne dela.

torej ju3 zapeljem tja avto pa potem dalje poročam. imam pa dober občutek da bo se tole vredu izteklo.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 04, 2010 4:37 pm

Mislim da bo tisti delovodja in sprejemnik rahlo poslušal direktorja.E neka!Pa oni naj ti le dajo petrolovo nafto not sam ko jo boš porabil pejt tankat OMV in če spet crkne webasto izprazni tank in tankaj petrolovo in pejt na reklamcijo spet.Tako bi naredil jaz.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jan 04, 2010 4:47 pm

čare je napisal/-a:Mislim da bo tisti delovodja in sprejemnik rahlo poslušal direktorja.E neka!Pa oni naj ti le dajo petrolovo nafto not sam ko jo boš porabil pejt tankat OMV in če spet crkne webasto izprazni tank in tankaj petrolovo in pejt na reklamcijo spet.Tako bi naredil jaz.

kot da je petrolova nafta tolk drgačna :lol:

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Po jan 04, 2010 5:13 pm

Nasty je napisal/-a:Lahko zadrži avto. Preverejeno.
.

Lahko. Pa ga ni.

Kolikor je meni jasno iz te teme je patrik avto ze dobil nazaj, kljub temu, da ni plačal. Torej je servis svojo "pravico do zadržanja" žal že spušil. Game over.

zadrzanje pa ni enako zasegu
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po jan 04, 2010 5:24 pm

Svašta. Tole pa tako očitno nategujejo, da to ni res. Bi človek pričakoval bolj resen in pošten odnos do strank od takega servisa. Očitno so hotl probat če jim bo slučajno uspelo stranko okol obrnit. Niso edini...

Ni mi pa še vedno nekaj jasno kako lahko sploh začnejo kaj popravljat, menjat preden stranko obvestijo o situaciji? Ne rečem če bi že v štartu rekli, da to ne bo šlo pod garancijo. Ampak, da to rečejo po že opravljenem delu? Haha.

Upam, da se bo vse dobro končalo. V prid tebi seveda, ker to ni normalno kar delajo. Ti boš imel strošek, ker je kao nafta slaba in je zato webasto crknil. :lol: Pa še v garanciji je avto.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov