Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Loooooojz
Nov uporabnik

Napisal/-a Loooooojz Po mar 15, 2010 6:00 pm

Da zaključim temo. Dobil sem Yarisko v petek in se cel vikend vozil :). Naredil 700 km in moram kot laik priznati, da se vozi fenomenalno. fajn potegne za tako kubikažo(1.33 mašina), dobra zvočna izolacija....Upam, da ne bo smole kot pri Polotu, ampak slabš po moje ne more bit :)

avto mi je že po nekaj prvih km prirastel k srcu. Res je, da ni idealen (recimo ni mi všeč da je upravljanje potovalnega računalnika preveč oddaljeno in ni praktično med vožnjo) ampak ker sem zadovoljen že s tem, da avto deluje, ne kompliciram.

Če bodo še kakšne težave se oglasim in še malo pojamram :)

Aja, pa nekdo je napisal, da piše v navodilih, da je treba imeti olje s seboj in ga kontrolirati, preventivno dolivati, itd. Na Toyoti so mi rekl, da si uporabnik samo doliva vodo za šipe in nič drugega. V treh letih (garancija) mi zamenjajo tudi žarnico če gre :) js imam pa na zadnji šipi cifri za SLO in tujino in če karkoli gre, pridejo in zrihtajo. To kot uporabnik jaz potrebujem. Res da je to pr novem avtu, ampak v treh letih bom verjetno spet šel na novejši model (Yaris, seveda) :))
Tko da, če mi olje ne zdrži do rednega servisa, potem naj tak avto imajo entuzijasti. Js ga raj zamenjam. Namreč menim, da so v vsej tej dokaj dolgi zgodovini avtomobilizma inženirji sposobni sestaviti motor, ki mu do rednega servisa ni potrebno dolivat olja. Namreč v vseh industrijskih revolucijah je menda človeštvo že naštudiralo kako narediti tak motor. Če se motim, me popravte :)

hvala vsem za nasvete in dobro voljo.

lp
Lojz

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Po mar 15, 2010 6:04 pm

Mah če vmes spije mau olja tut ni probelem kakšen deci nalit...bolš k pa na suho vozit

Mislim, da pr novem neutečenem motorju mal spije na začetku..naj mau več povejo strokovnjaki :-P

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po mar 15, 2010 6:09 pm

V nobenem primeru avto nesme spit toliko da bi bilo lahko slabo za mašino med rednimi servisi. Če pa, pa je nekaj hudo narobe. Da bi vsak dan kontrolirat olje in po deci dolival je pa totalna bedarija.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po mar 15, 2010 6:11 pm

Olja se nič ne doliva, zato imaš toleranco min, max. Jaz sem kupil novega opla in mi po 15kkm ni spol niti kaplice olja, vsaj tako je razvidno iz šipke

Uporabniški avatar
odprema
Novinec

Kraj: Zbilje

Napisal/-a odprema Po mar 15, 2010 7:41 pm

Srečno :vrum z novim avtom.
rock and TDI

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po mar 15, 2010 7:53 pm

odprema je napisal/-a:Srečno :vrum z novim avtom.

x2

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po mar 15, 2010 8:23 pm

Ne vem zakaj imam občutek, da ne boš ravno zadovoljen z yarisko, preveč oseb poznam, ki predobro poznajo zaposlene na servisih in vlečnih službah toyot.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

_BosTeK_
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a _BosTeK_ Po mar 15, 2010 8:30 pm

moja je tud mela 1.2 polota. 75k km pa preskočila ketna, podvozje komplet menjano pa še kr je nekaj škripalo.... eh, tud jaz nikoli več polota :roll:

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po mar 15, 2010 8:36 pm

Čestitke za nakup! 8)
Freude am Fahren

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 Če mar 18, 2010 11:25 pm

čare je napisal/-a:
B3NZ0 je napisal/-a:Doma imamo isto Polota 1.2 od 2002 oz. 2003 prvi lastniki, redno servisiran avto, avto vozi mati za v službo, 86000 km, pa imam samo graje čez avto za povedat, preskočila ketna, spredaj v desni roki nekaj stalno poka, je mehanik menjal roke in nevem kaj še vse, in še vedno ropota, sploh ko zapelješ vzvratno, pedal za sklopko, katera je hidravlična kdaj kar notri ostane in jo moraš ven potegniti (verjemite da je med vožnjo to kar zoprno, sploh če takrat ne moreš niti prestaviti vmes), gretje zafrkava (imaš stikalo na mrzlo, piha pa do konca vroče), skratka takih stvari ne bi pričakoval... Sploh glede na to da je avto res lepo vožen, servisiran na uradnem servisu in da smo prvi lastniki, skratka polom od avta...

Pa je mehanik pogledal glavno stabilizator štango??Ti poloti so meli probleme s tem in je pokalo da je blo veselje.

Je pogledal in nevem točno ali menjal ali je bila samo sneta, ampak to je bilo dobro en teden, potem spet isto, je pa drugače mehanik pri avto Debevcu, tako da nekaj znanja glede teh avtov ima. Drugače pa vidim da je kar nekaj ljudi s podobnimi problemi, tko da nekaj že mora biti na tem...

LP

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Pe mar 19, 2010 12:09 am

speedfreak je napisal/-a:Ne vem zakaj imam občutek, da ne boš ravno zadovoljen z yarisko, preveč oseb poznam, ki predobro poznajo zaposlene na servisih in vlečnih službah toyot.

Še ena antireklama. Vsak avto se kvari, tudi Toyota vendar neni malo manj drugi malo več. No jaz pa poznam glavnega reklamanta na VW. In kaj sedaj :?: :roll:

Loooooojz
Nov uporabnik

Napisal/-a Loooooojz To mar 23, 2010 9:55 pm

King1 je napisal/-a:
odprema je napisal/-a:Srečno :vrum z novim avtom.

x2

lp

hvala vsem !!

plinko77
Nov uporabnik

Napisal/-a plinko77 Sr mar 24, 2010 1:01 pm

Imel Polota 1,2 letnik 2002. Kupil pred dvema letoma z 24000 prodal v nedeljo z 86000. Z njim ni bilo nobenih težav. Z njim sem bil na Dunaju, v Parizu in v Pragi (pa ne skupaj).

Drugače si pa naštel tipične težave teh Polotov: klima, električne šipe, škripanje podvozja, servo volan.

Po vsej verjetnosti je bil avto zbit. Sem imel kar nekaj problemov z Škodo Fabio, ki ima več ali manj enake dele in je bila zbita spredaj levo.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Sr mar 24, 2010 1:09 pm

Ko je že debata o Polotu, moja mama ga je kupila leta 1996 in sicer novega. ČE se ne motim je bil 1.4. Imela ga je ene 3 leta do penzije in z njim naredila vsega skupaj 30.000 km, saj je bil namenjen samo vožnji v službo. V tem času je bila kar pogost obiskovalec servisov, saj so se okvare pojavljale kar ena za drugo. Tako npr. je šla razdelilna kapa, ene 2x je šipa padla dol, pa še nekaj pri vžigu je šlo, tako avto je bil že iz garancije in smo vsa popravila morali plačevat sami. Sklepam, da smo pač slabo naleteli in avto je bil potem po 3 letih prodan.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr mar 24, 2010 1:58 pm

nc jasn, kupil si polota letnik 2002, 2 leti starega (se pravi je blo to leta 2004). zdej si se 6 let z njim vozil in zgleda mas dobre zivce ker si imel v teh sestih letih same tezave z avtom. okej. in zdej si kupil novo yarisko s katero si hudo zadovoljen in sedaj primerjas nov avto letnik 2010 s polotom letnik 2002 . ful dobr model...
:roll:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr mar 24, 2010 2:20 pm

Pa dobr no. Avto pač ima napake. Nekaj zaradi nevzdrževanja, nekaj očino serijskih.
Samo da ne znaš in nočeš olja pogledat, ..... Kaj imaš od tega ko avtu - torej stroju dopoveduješ svoj prav ? Aja, Polota.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr mar 24, 2010 4:15 pm

loojz.. dokler si ne kupiš avta, ki ima vse senzorje za omenjene tekočine in tlak, ti priporočam, da ne glede na govorice, da je to toyota in recimo da so gume s plinom polnjene, preveriš nivo olja (upam da veš kdaj, da nebo avto vroč in visel po hribu dol) ter tlak v pnevmatikah in še kej..
vsekakor pa sem prepričan, da ti bodo prihodnja 3 leta bolj naklonjena. pa en zaradi toyote ampak nasploh novega avta.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Sr mar 24, 2010 9:31 pm

Jerch_ je napisal/-a:loojz.. dokler si ne kupiš avta, ki ima vse senzorje za omenjene tekočine in tlak, ti priporočam, da ne glede na govorice, da je to toyota in recimo da so gume s plinom polnjene, preveriš nivo olja (upam da veš kdaj, da nebo avto vroč in visel po hribu dol) ter tlak v pnevmatikah in še kej..
vsekakor pa sem prepričan, da ti bodo prihodnja 3 leta bolj naklonjena. pa en zaradi toyote ampak nasploh novega avta.

Se strinjam z Jerchom. Ampak tudi tile senzorji lahko včasih malo lažejo. Sam imam prakso, da vsaj enkrat mesečno preverim in dolijem vse tekočine, začenši pri olju.

Malo off: Sodelavka mi je tarnala nekaj let nazaj, da je morala zamenjati cel motor (potem ga je okvarjenega raje prodala). Po pogovoru mi je rekla, da ji je začela svetiti rdeča lučka za olje. Bom preverila doma (do doma je imela še ene 4-5 km ter precej križišč). Ko je po 5 km doma motor ugasnila, je zaribal. V motorju ni bilo olja, kljub opozorilu je peljala naprej. Servise je sicer delala na 15 tkm, nikoli ni preverjala olja.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Sr mar 24, 2010 9:46 pm

Slej ko prej boste počasi vsi prišli na pravo frekvenco. Recimo kakšna je politika glede novih avtomobilov, na čem se služi, kaj se zgodi ko garancija poteče, kdaj ga prodat itd. Vso srečo z yarisko predvsem zato ker dobro veš s čim je sparjena :D Samo da se proda, služili bomo na servisih.

:lol:

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Sr mar 24, 2010 9:50 pm

Mimo potke; a4ki 2,8 V6 sem menjal olje in filter na 60k km - do takrat samo dolival (isto firmo se razume). Probaj to na kakem novejšem avtu naredit. Stavim da ne prideš do 350k km+ :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov