Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če mar 11, 2010 10:59 pm

Kot je en enkrat omenil, da je bral o DCi-ju v Laguni sem tudi sam bral Avtobild test Lagune 2.0 DCi.
Imajo te super teste al kako se reče... in kot vsak avto so tudi tega razstavili po 100000 km... vglavnem ne znam nekaj nemško, bom napisal ''po naše'':
- sfukana odmična
- sfukani dročniki
- razpoke med kanali
- ... pa še je tega

So tudi slike in vse lepo opisano.

Tako da tisto tolaženje o odpravljanju napak po letu 2004 in skrajšanjem servisnih intervalih ne nuca več.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če mar 11, 2010 11:13 pm

Vse skup je vredno en drek, pa naj bo Renault, Citroen, VW, Audi ali BMW. Vsi novejši dizli so narejeni kot iz cukra, če ga ne merkaš kot dojenčka, imaš kmalu en kup težav.
Izpljuneš 10k euro pa te je strah se vozit z avtom ko nikoli ne veš kje te bo pustil, ne hvala, rajši tankam kak liter več, pa sem brez skrbi.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Pe mar 12, 2010 5:22 pm

Sem istega mnenja kot Gigi. Čeprav sedaj vozim clia dci (in z njim nimam težav - sem zadovoljen), si nikoli več ne kupim dizla.
Če narediš računico ugotoviš, da je bencinar še vedno cenejši.

Nisem toliko podkovan o tehniki, motorjih, odmični gredi ... tako da te trditve Autobilda ne morem objektivno komentirat.

Kar pa lahko povem (po nekajkratnem prebiranju revije), da je Autobild nemška revija "nemških proizvajalcev" vozil in temu primerno so predstavljene tudi teme. Mislim, da bolj pristransko avtomobilistično revijo težko najdeš!

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Pe mar 12, 2010 5:36 pm

Res je sodobni dizel se na dolgi rok ne izplača, ker vas potegne v finančni vrtiljak.
Pri avtu C segmenta je bencinar vne glede na kilometražo na daljše obdobje cenejša opcija, pri razredu višje je pa že problem teža avta.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov