pilon je napisal/-a:Tudi Škoda ima težave z izginjanjem hladilne tekočine.
Sem že pisal tukaj pred časom, da mi je na novi oktaviji po cca. 5.000km bila posoda hladilne tekočine prazna. Potem sem do enih 20.000 prevoženih km še parkar malo dolil. Sem jih tudi opomnil na servisu, da se mi to ne zdi ok in so trdili, da je precej pogost pojav pri 2.0 TDI-ju.
No nakar se naenkrat pred 14 dnevi prižge opozorilo temperaturja motorja previsoka, ugasnite motor, števec temperature pa je bil pri 120*C. Avto ima 66.000km prevoženih. In kot prvo (pred asistenco) sem kar na servis poklical, kjer je kar v prvo z nekim otožnim glasom rekel, da je vodna črpalka hin. Sicer je potem še prišel na idejo, da bi se s takim avtom do njega pripeljal, pa sem ga na kr malo manj lep način vprašal, če je še pri zdravi pameti, da se bom jaz z avtom v garanciji in pokvarjeno vodno črpalko sam k njemu vozil.![]()
![]()
No v glavnem....glede na to, da je na servisu brez da je avto pogledal poznal težavo in res nobeden nadalje ni kje kaj kompliciral, menim, da so jim težave z vodnimi pumpami kr dobro poznane!!!!!!!!! Lahko rečem samo banda!!!!!!
lotko je napisal/-a:Ker je ravno govora o hladilni tekočini, me zanima kaj pravite, da bi lahko bilo narobe z motorjem, da se v ekspanzijski posodi za moje pojme ustvari preveč pritiska, tako da ko odpreš pokrovček hoče ven stečt? Pritisk se ustvarja vedno, ampak po malce daljši in agresivni vožnji je ta še večji in takrat, če odpreš pokrov steče skoraj liter hladilne ven? Olja ni v posodi, nivo olja v motorju je vredu, greje se ne. Enkrat se je prižgala opozorilna lučka za hladilno, doliti je bilo potrebno cca 3-4 dcl. Po tem sem večkrat kontroliral nivo v posodi in opazil kapljice pod ekspanzijsko posodo, zato sem prepričan, da jo vrže ven na posodi, verjetno nekje spodaj, ker pokrov ni bil moker. Sprašujem se (po najboljšem scenariju) ali je morda ekspanzijska fuč, ali pokrov le te? Opazoval sem tudi kaj se dogaja v prostem teku motorja pri hladnem avtomobilu. V ekspanzijski ni bilo opaziti mehurčkov, se je pa nivo hladilne povečeval, skupaj s temperaturo motorja, tako da je zrastel iz malo nad min (hladen), krepko nad max. že v prostem teku. Motor 2.0 TDI 150 ps.
Po forumu brska: Mare77 in 20 gostov